Red ​Glove – A vörös kesztyű (Átokvetők 2.) 147 csillagozás

Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cassel teljesen mindennapi srácnak tartotta magát, amíg rá nem jött az igazságra: keze egyetlen érintésével képes átváltoztatni bármit – vagy bárkit – azzá, amivé csak akarja. Így történt, hogy Lila, a lány, akibe gyermekkora óta szerelmes volt, fehér macskává változott. Most, hogy Lila visszanyerte emberi alakját, Casselnek örülnie kellene. Csakhogy Lilára szerelmi átkot vetettek iránta, és ha ez az érzelem nem valódi, akkor Cassel semmit nem hihet el neki, bármit tesz vagy mond. Amikor a fiú legidősebb bátyját meggyilkolják, a szövetségiek a segítségét kérik, ugyanakkor a maffia is a nyomában van, mert pontosan tudják, mennyire értékes lehet számukra. Ha életben akar maradni, mindkét oldal előtt kell járnia egy lépéssel. Ebben a játékban, amelyben a vesztest hatalmas veszély fenyegeti, a szerelem átok, és a szélhámosság az egyetlen válasz.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738924 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cassel Sharpe


Kedvencelte 9

Most olvassa 13

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Gördülékeny volt a történet, olvastatta magát. Cassel körül kezdenek nagyon rosszra fordulni a dolgok. A nyakában liheg az FBI, a maffia és még, Barronnak is tervei vannak vele. Cassel egyre több dologra jön rá a múltból, hogy mit is tettek vele pontosan a testvérei, és ha még ez nem elég, élete szerelme Lila, a szerelmi árok miatt képtelen elszakadni tőle. Cassel pedig nem tudja, mi tévő legyen, hiszen, amit Lila érez nem a valóság. Kétségbeesetten próbálja magát távol tartani tőle, ugyanakkor semmi másra nem vágyik csak rá. Cassel nyomozása izgalmas volt, bár egy kicsit bő lére volt eresztve, de a könyv vége mindenért kárpótolt. Jó kis csavar volt benne, Cassel nagyon fifikásan próbálta megoldani a kialakult helyzetet. Kíváncsian várom mi lesz a történet vége.

Niitaa P>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Kifejezetten látható az író feljődése. Sokkal jobb a fogalmazásmód, könnyen befogadható. Ugyanakkor megmaradt a furfangos történet, kifejezetten imádtam, hogy Cassel a végén előre tudta, mit kell tennie és ez az olvasó számára nem volt tiszta, csak a cselekedés pillanatában vált azzá.
Érdekes dolog ez a szerelmi átok, az biztos és Holly Black-en nem fogott ki. Nagyon jól felépítete, nem lett csöpögős, kellő romantikával, humorral kezelte, miközben átéltük a pár szenvedését.
Kár, hogy a Zacharov szál nem kapott nagyobb szerepet. Biztos izgalmasabb lett volna, mint a szövetségiek.
Barron karakterét kezdem megsajnálni és így megszeretni. Ő tehet a saját bajáról, de pattól független ő jó testvér, már amennyire egy bűnöző családban van erre lehetőség.
Összességében jó felvezetője a harmadik résznek, kíváncsian várom. :)

Navi P>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Gyorsan olvasható, könnyed, néhol humoros, néhol véresen komoly sztori, amiben nagyon jó kis csavarok voltak, csak Lila ne lett volna :( Sok(k) volt a kettőjük rinyálása. Na meg a kedves mama. Mindkettőt simán meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Ez sajnos most nagyon rányomta a bélyegét az olvasásélményemre. Pedig az első rész nagyon tetszett.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Átokvetők 2

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, nagyon tetszett.
Cessel továbbra is egy nagyon kedves szélhámos, halálos képességgel, amit egyáltalán nem akar használni. Jó szívű lévén nem akarja elfogadni Lila szerelmét sem, mert az érzések nem valódiak, csak érzésvető anyja kreálmánya és nem akarja átélni az átok elmúlása utáni dolgokat. Természetesen ezzel sok fájdalmat okoz mind lánynak, mind saját magának, hiszen mindig is szerelmes volt a lányba, csak elérhetetlennek tartotta.
Nagy csavarok és izgalmas fordulatok voltak ebben a részben, nem volt egyáltalán kiszámítható. Csak kapkodtam a fejemet a különböző átveréseken és szélhámosságokon.
Kíváncsi leszek a befejező részre nagyon.

Shanara>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

„Ebben a részben az előzményekhez képest bővül a világkép – ami nem is csoda, hiszen Cassel immár olyan helyzetekbe is betekintést nyer, amelyeket korábban eltitkoltak előle –, de nem túlzott mértékben, mivel azért a körülmények annál összetettebbek, minthogy egy csapásra átlásson mindent.”

„Holly Black mestere annak, hogy a gubancosnak érzett szálakat egy mozdulattal – akarom mondani kijelentéssel – simává varázsolja, és most sem volt ez másként. Cassel szerencsére jobban érti és érzi, hogy mi történik vele, mint az részemről elmondható, ezért ő általában egy lépéssel mindig előttem járt az összefüggések felderítésében. A befejezés ismét parádésra sikerült, de azért a csattanó nem közelítette meg az előző kötet végének mesteri bonyodalommegoldását.”

"Bizonyos szempontokat figyelembe véve többet ad ez a könyv, mint az előző, ugyanakkor mégsem hoz annyi újdonságot, hogy úgy érezzem a színvonal jelentős mértékben változott volna – minőségi szempontból inkább kiegyenlítettnek tekinthetem az eddig olvasottakat.

Azt viszont nem hallgathatom el, hogy mind a történet egésze, mind a befejezés még így is messze túlszárnyalja a többi trendi young adult regény összetettségét és színvonalát. Olvasásra tehát mindenképpen ajánlott! Még azoknak is, akiknek kezdi megfeküdni a gyomrát a YA regényekben alkalmazott klisés helyzetek tömege – biztos vagyok benne, hogy még ők is találnak ebben a történetben olyat, amely a kedvükre szolgál majd."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/08/holly-black-red-…

PKatica>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Nagyon tetszett. Maga a történet is nagyon izgalmas. Cassel és Lila pedig… nos Lila elég vakmerő…

Beatrice8>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

„– Ezen a világon nagyon sokan vannak, akik megpróbálnak majd letörni téged. Szükségük van rá, hogy te kicsinek érezd magad, mert ők csak akkor lehetnek nagyok. Hagyd, hadd higgyenek csak, amit akarnak, de ne felejtsd el, hogy mindig küzdened kell a saját céljaidért.”
Az előző rész nagyon meglepett azzal, hogy mennyire tetszett. Ez a rész egy kicsit már kevésbé, mert egyrészt nem ért meglepetésként, hogy ez egy jó sorozat, másrészt ez egy második rész, ami köztudattan az esetek nagy részében a trilógia legrosszabbika és harmadik részt talán kicsit tényleg rosszabb volt. Kicsit depisebb.
„Azon töprengek, hogy az én jövőm is ez lesz-e. Rossz döntések sorozata. Az biztos, hogy a jelenemet pont ilyennek érzem.”
Szegény Cassel eléggé maga alatt volt végül. Minden oka megvolt rá persze, de a tény az tény, így nekem kevésbé tetszett. Hiányzott az energiája, a folyamatosan ravaszkodása, hogy mindig van egy terve. Utálom az anyját. Az előző részben az egyik legrosszabb dolog ezért a vége volt, maradt volna inkább börtönben. Lilát is utáltam már az előző részben is. Reméltem, hogy Cassel talál valaki mást. Jobbat érdemel. Most se szerettem meg, de elbizonytalanodtam. Létezik, hogy tényleg szerette? Ha igen akkor elég szarul mutatta ki… Mégis, ebben a részben voltak olyan megmozdulásai, amik nagyon erősen arra utaltak. Meglátjuk, nem zárkózok el attól, hogy a következő részben még megkedvelhetem.
Philip gyilkosát nem találtam ki.
Kicsit a mellékszereplők is megbolondultak. Nem azért nem jár veled, mert spoiler vagy hanem mert folyamatosan spoiler neki b***ki! Viszont maga a fordulat tetszik, bízom bennük, hogy megoldják.
Nem tudom a végén mit akart Cassel, de nagyon nagyon rossz ötlet volt! Bárcsak ne lett volna igazam. Legalább nem sikerült. Ezt még hiszem, hogy vissza lehet csinálni(segített volna, ha Cassel nem csak áll ott, mint egy sükebóka) a következő részben. Persze egy „kicsi” probléma az útjukba kíváncsi leszek mit kezdenek vele. Kemény egy világ az, nem lesz egyszerű. Főleg, hogy nem is igazán akarnak megnyílni egymás felé.
„Mindenki szokott arról álmodozni, hogyan költene el, mondjuk, egymillió dollárt, de ha ugyanezt a játékot egymilliárddal játssza, akkor már nem olyan egyszerű a helyzet. Túlságosan sok lehetőség tárul fel előtte. Az a ház, amit egész életében szeretett volna megszerezni, hirtelen túl kicsinek tűnik. Az utazás túl olcsónak. Mindig arról álmodott, hogy egyszer meglátogat egy szigetet. Most meg már azon gondolkodik, hogy mi lenne, ha venne magának egyet.”
Az átokvető gyűlölő szál még mindig érdekes és hiába fantasy nem olyan valóságtól elrugaszkodtt sajnos.
„AKI MINDENKIT TESZTEL, SENKIBEN NEM BÍZIK!”
Összegezve, Casselt nem imádtam annyira, mint az előzőben, se a többi szereplőt, voltak gyengébb részei, de azért izgalmas és érdekes volt. Szóval nagyon tetszett és nem ijedek meg, mert ez egy második rész és várom, hogy mit fogok a 3. részhez szólni. Remélem az jobb lesz ennél. Ha nem igazából az se nagy baj, mert ez is nagyon jó. Csak érzem én, hogy ezt jobban is szerethetem. Minél hamarabb befejezem a trilógiát(különben elfelejtem ezt a részt, mint ahogy az most is történt).
Nagyon tetszett. Az a négy csillag szigorú osztályzás, jóindulatúan még 4,5-t is adhatnék rá.

tündérrózsa>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Még mindig nem vagyok hasra esve tőle, de talán, talán egy egészen picit jobb volt, mint az első rész. Az egész könyv olyan… fura. Még mindig nem tudom, mit gondoljak. Most akkor mi ez? Néha azt hittem, krimit olvasok spoiler Összezavarodtam.
Cassel végre bizonyította, hogy érdemes kedvelni, szuper volt, ahogy megoldotta a dolgokat, és ez az, amiért úgy érzem, megéri folytatni. Na jó, meg már kíváncsi vagyok, mit hoz ki a helyzetből, amibe keveredett. Viszont ezen kívül nem sokat léptünk előre. A főhősökön kívül (Danecáékat is ide sorolva) senkinek nem érdekel a sorsa, egyik családtaggal sem szimpatizálok. Nem tudom, nem tudom, nem tudom… Nem kínszenvedés olvasni, de sajnos a hűha-érzés sincs meg.

LuciaBane>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Az előző rész nagyon izgalmasan ért véget, Lila apja és Cassel anyjának mesterkedései nagyon érdekfeszítő alapot adnak. De ez persze nem elég bonyolult, hanem még csavarni kell a történeten.

A stílus még mindig könnyed, olvasmányos, egész egyszerűen nagyon kellemes olvasni, Cassel és barátai pedig nagyon érdekes és szimpatikus szereplők.

Az átokvetés misztikája és koncepciója is egyedi és érdekes. Szóval érdekfeszítő, talán még izgalmasabb az első résznél. A karakterek is jobban kibontakoznak. Nagyon-nagyon érdekes.

spoiler

Szóval tetszett és nagyon érdekel a történet vége.

Rebbencs>!
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Nem igazán baráti a kapcsolatom a sorozattal, de nem is vagyunk ellenségek, már ha értitek, mire gondolok. Nem nevezném szívügyemnek ezt a történetet, olyannyira nem, hogy nem merültem bele az olvasásba túl mélyen, ennél a kötetnél sem. Csak egy laza olvasmányt, pár nap kikapcsolódást nyújtott, de egyébként nem többet.
Az elképzelt világ tetszik, bár az kevésbé, hogy nem olyan mély. Ez alatt azt értem, hogy nem rántott be ez az egyedi séma, nem is nagyon értem az összefüggéseket és habár ez nagyobb részt az én hibám, jobban örültem volna, ha több magyarázat elfér a könyvben.
Ugyanis tényleg egy egyedülálló képzeletvilágról van szó, amelyben klassz karakterek mozognak és az elgondolás abszolút ötös. Izgalmasnak ígérkezik és olykor bizony az is, de máshol meg nagyon beleunok és alig várom már, hogy vége legyen.
Cassel egy belevaló, kedvelhető srác, bár az is igaz, hogy néha idegesít ő maga is, meg a döntései is. Olykor már olyan lányosan kerülgeti a szerelmi témát, úgy taktikázik mint a másik nem és utána csodálkozik, hogy így járt. Ha már erről a szerelmi szálról van szó, akkor el kell mondjam, úgy vagyok vele, nekem mindegy mi történik, mert teljesen hidegen hagy az egész. Lila-t nem kedvelem annyira, nem is értem mi ez a nagy hűhó előtte. Azért, ha összejönnek, akkor jöjjenek, én aztán nem leszek semmi rossz elrontója. Ha meg nem jönnek, akkor nekem úgy is jó. Tehát röviden, nem igazán érdekel, mi sül ki belőle.
A történet többi része tetszett, mert bevállaló volt, izgalmas és élveztem a nyomozást is. Tetszett, milyen nyomok vezettek a megoldásig és habár nekem néha elült a történet, összességben nem nevezném rossznak.
Azon magam is meglepődtem, hogy sikerült rövid időn belül ledarálnom a könyvet, bár azt hozzáteszem, a következő részre nem tudom, mikor kerül majd sor. Egyszer biztos, de az még távol lesz. Egynek elmegy ez a sorozat, kettőnek már sok lenne nekem.


Népszerű idézetek

bea_vatott>!

Az erő nem azt jelenti, hogy keményen vagy sokszor csap le valaki, hanem azt, hogy pontosan.

240. oldal

LiliBVB>!

Talán tényleg sokkal rettenetesebb engem szeretni annál, mint én elképzelhetném.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassel Sharpe
bea_vatott>!

Az a szomorú igazság, hogy minden évfolyamban van legalább egy ember, akinek sikerül akár egyetlen vad éjszaka alatt is áthágni minden szabályt. Nagyon remélem, hogy ebben az évben nem én leszek ez a személy.
Nagyon rosszul állna nekem a fekete rúzs.

29. oldal

bea_vatott>!

– Ezen a világon nagyon sokan vannak, akik megpróbálnak majd letörni téged. Szükségük van rá, hogy te kicsinek érezd magad, mert ők csak akkor lehetnek nagyok. Hagyd, hadd higgyenek csak, amit akarnak, de ne felejtsd el, hogy mindig küzdened kell a saját céljaidért. Küzdj a céljaidért!

304. oldal

bea_vatott>!

Az élet telis-tele van lehetőségekkel, hogy az ember szar döntéseket hozhasson, amiknek eredményeképpen jobban érzi magát. És az első ilyen után a többi már gyerekjátéknak tűnik.

283. oldal

bea_vatott>!

Még meg sem áll a kocsi, amikor már kinyitom az ajtót, és kitántorgok.
Éppen időben ahhoz, hogy a gyomrom tartalma a fűben landoljon.
Remélem, a Wallingfordban senki nem kér majd arra, hogy írjak egy házi fogalmazást a nyárról.

20. oldal

bea_vatott>!

– (…) Veled lakni olyan, mint azzal a tudattal élni, hogy a szoba másik felében folyamatosan ott van egy csőre töltött stukker. Olyan vagy, mint egy leopárd, ami házi cicust játszik.
(…)
Lehet, hogy normális, mindennapi életet élsz, de a leopárd is megteheti, hogy ha akar, akkor tejet iszik, és leesik néhány faágról, ahogyan egy házi cicus szokta. Az teljesen nyilvánvaló, hogy te nem… nem vagy olyan, mint mi, többiek. Fel vagyok készülve arra, hogy egy napon majd odafordulok hozzád, és azt látom, hogy ki-be húzogatod a karmaidat, és egy frissen leölt antilop húsát lakmározod éppen.

214. oldal

bea_vatott>!

Kicsit kavarog a gyomrom az átalakítás után, olyannyirra, hogy magam sem vagyok biztos benne, pontosan hol is van a gyomrom.

227. oldal


A sorozat következő kötete

Átokvetők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Melissa Marr: Veszélyes játék
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Rachel Vincent: Halott lelkek
Deborah Harkness: Az élet könyve
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák