Red ​Glove – A vörös kesztyű (Átokvetők 2.) 122 csillagozás

Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cassel teljesen mindennapi srácnak tartotta magát, amíg rá nem jött az igazságra: keze egyetlen érintésével képes átváltoztatni bármit – vagy bárkit – azzá, amivé csak akarja. Így történt, hogy Lila, a lány, akibe gyermekkora óta szerelmes volt, fehér macskává változott. Most, hogy Lila visszanyerte emberi alakját, Casselnek örülnie kellene. Csakhogy Lilára szerelmi átkot vetettek iránta, és ha ez az érzelem nem valódi, akkor Cassel semmit nem hihet el neki, bármit tesz vagy mond. Amikor a fiú legidősebb bátyját meggyilkolják, a szövetségiek a segítségét kérik, ugyanakkor a maffia is a nyomában van, mert pontosan tudják, mennyire értékes lehet számukra. Ha életben akar maradni, mindkét oldal előtt kell járnia egy lépéssel. Ebben a játékban, amelyben a vesztest hatalmas veszély fenyegeti, a szerelem átok, és a szélhámosság az egyetlen válasz.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738924 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cassel Sharpe


Kedvencelte 8

Most olvassa 12

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
deen
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Gördülékeny volt a történet, olvastatta magát. Cassel körül kezdenek nagyon rosszra fordulni a dolgok. A nyakában liheg az FBI, a maffia és még, Barronnak is tervei vannak vele. Cassel egyre több dologra jön rá a múltból, hogy mit is tettek vele pontosan a testvérei, és ha még ez nem elég, élete szerelme Lila, a szerelmi árok miatt képtelen elszakadni tőle. Cassel pedig nem tudja, mi tévő legyen, hiszen, amit Lila érez nem a valóság. Kétségbeesetten próbálja magát távol tartani tőle, ugyanakkor semmi másra nem vágyik csak rá. Cassel nyomozása izgalmas volt, bár egy kicsit bő lére volt eresztve, de a könyv vége mindenért kárpótolt. Jó kis csavar volt benne, Cassel nagyon fifikásan próbálta megoldani a kialakult helyzetet. Kíváncsian várom mi lesz a történet vége.

>!
Niitaa P
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Kifejezetten látható az író feljődése. Sokkal jobb a fogalmazásmód, könnyen befogadható. Ugyanakkor megmaradt a furfangos történet, kifejezetten imádtam, hogy Cassel a végén előre tudta, mit kell tennie és ez az olvasó számára nem volt tiszta, csak a cselekedés pillanatában vált azzá.
Érdekes dolog ez a szerelmi átok, az biztos és Holly Black-en nem fogott ki. Nagyon jól felépítete, nem lett csöpögős, kellő romantikával, humorral kezelte, miközben átéltük a pár szenvedését.
Kár, hogy a Zacharov szál nem kapott nagyobb szerepet. Biztos izgalmasabb lett volna, mint a szövetségiek.
Barron karakterét kezdem megsajnálni és így megszeretni. Ő tehet a saját bajáról, de pattól független ő jó testvér, már amennyire egy bűnöző családban van erre lehetőség.
Összességében jó felvezetője a harmadik résznek, kíváncsian várom. :)

>!
Navi P
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Gyorsan olvasható, könnyed, néhol humoros, néhol véresen komoly sztori, amiben nagyon jó kis csavarok voltak, csak Lila ne lett volna :( Sok(k) volt a kettőjük rinyálása. Na meg a kedves mama. Mindkettőt simán meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Ez sajnos most nagyon rányomta a bélyegét az olvasásélményemre. Pedig az első rész nagyon tetszett.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Átokvetők 2

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, nagyon tetszett.
Cessel továbbra is egy nagyon kedves szélhámos, halálos képességgel, amit egyáltalán nem akar használni. Jó szívű lévén nem akarja elfogadni Lila szerelmét sem, mert az érzések nem valódiak, csak érzésvető anyja kreálmánya és nem akarja átélni az átok elmúlása utáni dolgokat. Természetesen ezzel sok fájdalmat okoz mind lánynak, mind saját magának, hiszen mindig is szerelmes volt a lányba, csak elérhetetlennek tartotta.
Nagy csavarok és izgalmas fordulatok voltak ebben a részben, nem volt egyáltalán kiszámítható. Csak kapkodtam a fejemet a különböző átveréseken és szélhámosságokon.
Kíváncsi leszek a befejező részre nagyon.

>!
Shanara
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

„Ebben a részben az előzményekhez képest bővül a világkép – ami nem is csoda, hiszen Cassel immár olyan helyzetekbe is betekintést nyer, amelyeket korábban eltitkoltak előle –, de nem túlzott mértékben, mivel azért a körülmények annál összetettebbek, minthogy egy csapásra átlásson mindent.”

„Holly Black mestere annak, hogy a gubancosnak érzett szálakat egy mozdulattal – akarom mondani kijelentéssel – simává varázsolja, és most sem volt ez másként. Cassel szerencsére jobban érti és érzi, hogy mi történik vele, mint az részemről elmondható, ezért ő általában egy lépéssel mindig előttem járt az összefüggések felderítésében. A befejezés ismét parádésra sikerült, de azért a csattanó nem közelítette meg az előző kötet végének mesteri bonyodalommegoldását.”

"Bizonyos szempontokat figyelembe véve többet ad ez a könyv, mint az előző, ugyanakkor mégsem hoz annyi újdonságot, hogy úgy érezzem a színvonal jelentős mértékben változott volna – minőségi szempontból inkább kiegyenlítettnek tekinthetem az eddig olvasottakat.

Azt viszont nem hallgathatom el, hogy mind a történet egésze, mind a befejezés még így is messze túlszárnyalja a többi trendi young adult regény összetettségét és színvonalát. Olvasásra tehát mindenképpen ajánlott! Még azoknak is, akiknek kezdi megfeküdni a gyomrát a YA regényekben alkalmazott klisés helyzetek tömege – biztos vagyok benne, hogy még ők is találnak ebben a történetben olyat, amely a kedvükre szolgál majd."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/08/holly-black-red-…

>!
Beatrice8
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

„– Ezen a világon nagyon sokan vannak, akik megpróbálnak majd letörni téged. Szükségük van rá, hogy te kicsinek érezd magad, mert ők csak akkor lehetnek nagyok. Hagyd, hadd higgyenek csak, amit akarnak, de ne felejtsd el, hogy mindig küzdened kell a saját céljaidért.”
Az előző rész nagyon meglepett azzal, hogy mennyire tetszett. Ez a rész egy kicsit már kevésbé, mert egyrészt nem ért meglepetésként, hogy ez egy jó sorozat, másrészt ez egy második rész, ami köztudattan az esetek nagy részében a trilógia legrosszabbika és harmadik részt talán kicsit tényleg rosszabb volt. Kicsit depisebb.
„Azon töprengek, hogy az én jövőm is ez lesz-e. Rossz döntések sorozata. Az biztos, hogy a jelenemet pont ilyennek érzem.”
Szegény Cassel eléggé maga alatt volt végül. Minden oka megvolt rá persze, de a tény az tény, így nekem kevésbé tetszett. Hiányzott az energiája, a folyamatosan ravaszkodása, hogy mindig van egy terve. Utálom az anyját. Az előző részben az egyik legrosszabb dolog ezért a vége volt, maradt volna inkább börtönben. Lilát is utáltam már az előző részben is. Reméltem, hogy Cassel talál valaki mást. Jobbat érdemel. Most se szerettem meg, de elbizonytalanodtam. Létezik, hogy tényleg szerette? Ha igen akkor elég szarul mutatta ki… Mégis, ebben a részben voltak olyan megmozdulásai, amik nagyon erősen arra utaltak. Meglátjuk, nem zárkózok el attól, hogy a következő részben még megkedvelhetem.
Philip gyilkosát nem találtam ki.
Kicsit a mellékszereplők is megbolondultak. Nem azért nem jár veled, mert spoiler vagy hanem mert folyamatosan spoiler neki b***ki! Viszont maga a fordulat tetszik, bízom bennük, hogy megoldják.
Nem tudom a végén mit akart Cassel, de nagyon nagyon rossz ötlet volt! Bárcsak ne lett volna igazam. Legalább nem sikerült. Ezt még hiszem, hogy vissza lehet csinálni(segített volna, ha Cassel nem csak áll ott, mint egy sükebóka) a következő részben. Persze egy „kicsi” probléma az útjukba kíváncsi leszek mit kezdenek vele. Kemény egy világ az, nem lesz egyszerű. Főleg, hogy nem is igazán akarnak megnyílni egymás felé.
„Mindenki szokott arról álmodozni, hogyan költene el, mondjuk, egymillió dollárt, de ha ugyanezt a játékot egymilliárddal játssza, akkor már nem olyan egyszerű a helyzet. Túlságosan sok lehetőség tárul fel előtte. Az a ház, amit egész életében szeretett volna megszerezni, hirtelen túl kicsinek tűnik. Az utazás túl olcsónak. Mindig arról álmodott, hogy egyszer meglátogat egy szigetet. Most meg már azon gondolkodik, hogy mi lenne, ha venne magának egyet.”
Az átokvető gyűlölő szál még mindig érdekes és hiába fantasy nem olyan valóságtól elrugaszkodtt sajnos.
„AKI MINDENKIT TESZTEL, SENKIBEN NEM BÍZIK!”
Összegezve, Casselt nem imádtam annyira, mint az előzőben, se a többi szereplőt, voltak gyengébb részei, de azért izgalmas és érdekes volt. Szóval nagyon tetszett és nem ijedek meg, mert ez egy második rész és várom, hogy mit fogok a 3. részhez szólni. Remélem az jobb lesz ennél. Ha nem igazából az se nagy baj, mert ez is nagyon jó. Csak érzem én, hogy ezt jobban is szerethetem. Minél hamarabb befejezem a trilógiát(különben elfelejtem ezt a részt, mint ahogy az most is történt).
Nagyon tetszett. Az a négy csillag szigorú osztályzás, jóindulatúan még 4,5-t is adhatnék rá.

>!
tündérrózsa
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Még mindig nem vagyok hasra esve tőle, de talán, talán egy egészen picit jobb volt, mint az első rész. Az egész könyv olyan… fura. Még mindig nem tudom, mit gondoljak. Most akkor mi ez? Néha azt hittem, krimit olvasok spoiler Összezavarodtam.
Cassel végre bizonyította, hogy érdemes kedvelni, szuper volt, ahogy megoldotta a dolgokat, és ez az, amiért úgy érzem, megéri folytatni. Na jó, meg már kíváncsi vagyok, mit hoz ki a helyzetből, amibe keveredett. Viszont ezen kívül nem sokat léptünk előre. A főhősökön kívül (Danecáékat is ide sorolva) senkinek nem érdekel a sorsa, egyik családtaggal sem szimpatizálok. Nem tudom, nem tudom, nem tudom… Nem kínszenvedés olvasni, de sajnos a hűha-érzés sincs meg.

>!
bookworm1227
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Egy hajszálnyival talán jobban tetszett, mint az előző rész, de még mindig csak az „elmegy” kategóriába tartozik nálam a könyv. Valami lényeges hiányzik, emiatt nem tudom magam annyira beleélni. Azt viszont eléri, hogy tovább olvassam minden hibája ellenére, képes lekötni, másképp biztos abbahagyom a trilógiát már az első résznél.
A történet csak még zűrzavarosabb irányt vett, csalásból, hazudozásból meg fenyegetésekből nem szenvedhet senki hiányt. A „hatalmas” rejtélyre már az elején tudtam a választ, és semmi más sem tudott benne meglepni.
Casseltől mindenki akar valamit, de neki eddig szinte minden alól sikerült kibújnia. Most sem lett szimpatikusabb, kicsit sem érzem magam közel hozzá, na nem mintha egy szereplő sorsát is a szívemen viselném. Lila és a főszereplő tipródása csak idegesített, és a párosuk sem tetszik.
Csak azért szánom rá magam a befejezésre, mert mindezek ellenére ki tud kapcsolni.

>!
Angie0
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Nagyon tetszetős volt ez a rész ;)
Nem vagyok nagy fantasy örült, de tetszik nekem ez a sorozat. A második részét könnyen eltudtam olvasni. Most már tényleg minden összeállt. a fejemben. A szerelmi átkon meglepődtem, de valahogy gondoltam hogy Lila érez valamit Cassel iránt. Ez nem véletlen :D
Úgyhogy, jó volt.

>!
papeerzsepi
Holly Black: Red Glove – A vörös kesztyű

Nem volt rossz, bár nem lesz a kedvencem.Kicsit zagyva volt, de azért követhető.Néha elvesztettem a fonalat hogy akkor most tulajdonképpen mi is a főszálja a történetnek, de akkor mindig jött egy kis emlékeztető.


Népszerű idézetek

>!
bea_vatott

Az erő nem azt jelenti, hogy keményen vagy sokszor csap le valaki, hanem azt, hogy pontosan.

240. oldal

>!
LiliBVB

Talán tényleg sokkal rettenetesebb engem szeretni annál, mint én elképzelhetném.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassel Sharpe
>!
bea_vatott

Az a szomorú igazság, hogy minden évfolyamban van legalább egy ember, akinek sikerül akár egyetlen vad éjszaka alatt is áthágni minden szabályt. Nagyon remélem, hogy ebben az évben nem én leszek ez a személy.
Nagyon rosszul állna nekem a fekete rúzs.

29. oldal

>!
bea_vatott

– Ezen a világon nagyon sokan vannak, akik megpróbálnak majd letörni téged. Szükségük van rá, hogy te kicsinek érezd magad, mert ők csak akkor lehetnek nagyok. Hagyd, hadd higgyenek csak, amit akarnak, de ne felejtsd el, hogy mindig küzdened kell a saját céljaidért. Küzdj a céljaidért!

304. oldal

>!
bea_vatott

Még meg sem áll a kocsi, amikor már kinyitom az ajtót, és kitántorgok.
Éppen időben ahhoz, hogy a gyomrom tartalma a fűben landoljon.
Remélem, a Wallingfordban senki nem kér majd arra, hogy írjak egy házi fogalmazást a nyárról.

20. oldal

>!
bea_vatott

– (…) Veled lakni olyan, mint azzal a tudattal élni, hogy a szoba másik felében folyamatosan ott van egy csőre töltött stukker. Olyan vagy, mint egy leopárd, ami házi cicust játszik.
(…)
Lehet, hogy normális, mindennapi életet élsz, de a leopárd is megteheti, hogy ha akar, akkor tejet iszik, és leesik néhány faágról, ahogyan egy házi cicus szokta. Az teljesen nyilvánvaló, hogy te nem… nem vagy olyan, mint mi, többiek. Fel vagyok készülve arra, hogy egy napon majd odafordulok hozzád, és azt látom, hogy ki-be húzogatod a karmaidat, és egy frissen leölt antilop húsát lakmározod éppen.

214. oldal

>!
Lia_ P

Mindenki szokott arról álmodozni, hogyan költene el, mondjuk, egymillió dollárt, de ha ugyanezt a játékot egymilliárddal játssza, akkor már nem olyan egyszerű a helyzet. Túlságosan sok lehetőség tárul fel előtte. Az a ház, amit egész életében szeretett volna megszerezni, hirtelen túl kicsinek tűnik. Az utazás túl olcsónak. Mindig arról álmodott, hogy egyszer meglátogat egy szigetet. Most meg már azon gondolkodik, hogy mi lenne, ha venne magának egyet.

231. oldal, 11. fejezet

>!
Lia_ P

A legtöbben három okból nem tesznek soha feljelentést,ha egy szélhámosnak esnek áldozatul. Az első, hogy az igazán mesteri szélhámosok általában nem hagynak maguk után túl sok bizonyítékot. Ha az ember azt sem igazán tudja, ki verte át, akkor nincsen értelme feljelentést sem tenni. A második ok, hogy az ember, vagyis a célpont, beleegyezett abba, hogy maga is részt vegyen valamilyen törvénytelenség elkövetésében. Ha feljelentené a szélhámost, akkor ezzel együtt önmagát is fel kellene jelentenie. Azonban a legegyszerűbb és leghatásosabb mégis a harmadik indok. A szégyen. Mert senki nem szereti, ha mindenki tudja, hogy ő az a barom, aki hagyta magát átverni.

262. oldal, 12. fejezet

>!
Könyves_Kamilla

Az emlékezet bizonytalan. Alkalmazkodik ahhoz, ahogy a világot
értjük, megváltozik, hogy illeszkedjen az előítéleteinkhez. Megbízhatatlan. Tanúk ritkán emlékeznek ugyanúgy dolgokra. Nem megfelelő embert azonosítanak. Részleteket mondanak eseményekről, amik soha meg se történtek. Az emlékezet bizonytalan, és az én emlékeim hirtelen még bizonytalanabbaknak tűnnek.


A sorozat következő kötete

Átokvetők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Deborah Harkness: Az élet könyve
Richelle Mead: A halál csókja