How ​the King of Elfhame Learned to Hate Stories (The Folk of the Air) 48 csillagozás

Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

An ​illustrated addition to the New York Times bestselling Folk of Air trilogy, that started with The Cruel Prince, from award-winning author Holly Black.

An irresistible return to the captivating world of Elfhame.

Once upon a time, there was a boy with a wicked tongue.

Before he was a cruel prince or a wicked king, he was a faerie child with a heart of stone . #1 New York Times bestselling author, Holly Black reveals a deeper look into the dramatic life of Elfhame’s enigmatic high king, Cardan. This tale includes delicious details of life before The Cruel Prince, an adventure beyond The Queen of Nothing, and familiar moments from The Folk of the Air trilogy, told wholly from Cardan’s perspective.

This new installment in the Folk of the Air series is a return to the heart-racing romance, danger, humor, and drama that enchanted readers everywhere. Each chapter is paired with lavish and luminous full-color art,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2020
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780316628402
>!
Hot Key Books, London, 2020
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471410390
>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2020
200 oldal · ASIN: B088NTC7BR · Illusztrálta: Rovina Cai

6 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Cardan Greenbriar · Jude Duarte · Valerian · Vivienne Duarte · Balekin Greenbriar · Heather · Nicasia · Aslog · Oak · Rhyia Greenbriar


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 70


Kiemelt értékelések

eenca P>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Ez egy GYÖNYÖRŰ könyv!!! Nagyon örülök, amikor egy ilyen szépség csatlakozik a könyvtáramhoz. Az illusztrációk, még az inciálék IS elképesztőek (amik egy magyar tervező munkája!).

Cardan engem jobban megfogott a trilógiában, így nagyon vártam, hogy többet tudhassak meg róla és a múltjáról. Úgy érezem, hogy választ kaptam a kérdéseimre, sőt pár nyitott kérdést a trilógiából is megválaszolt!

Akinek van rá lehetősége és megteheti mindenképpen ajánlom ezt a könyvet megvásárlásra és olvasásra!

4 hozzászólás
Vicky3 P>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Ez az egyik ritka eset a kiegészítő kötetekkel, mikor valóban azt érzem, hogy pluszt ad a sorozathoz és nem csak újabb bőrlehúzás.

But no one chooses a future. You choose a path without being certain where it leads.

Habár elég közepes élményt nyújtott is számomra a sorozat, de abban biztos voltam, hogy nem fogom kihagyni a lehetőséget, hogy bepillantsak Cardan gondolataiba, mert sokáig ő volt az egyetlen érdekes karakter. (Az más kérdés, hogy aztán ezt a varázst elrontotta számomra az írónő, mikor nem tudott egy következetes karaktert megalkotni, de üsse kő.) És valóban nagyon jót tett a megítélésemnek, hogy beleláthattam a gondolataiba. (Bár még mindig vannak részek az eredeti trilógiában, amit szívesen láttam volna megmagyarázva az ő szemszögéből és csalódásomra nem volt benne ebben a kötetben spoiler.) Tetszett, hogy az egész könyv egy mese stílusában lett megírva és egy történet foglalja keretbe az epizódokat egy megátkozott fiúról. Jude is sokkal érdekesebb volt Cardan szemén keresztül, mint amikor a fejében voltam, úgyhogy lehet jobban élveztem volna az egész trilógiát, ha Cardan meséli el nekem. Lehet akkor őt se éreztem volna olyan lényegtelennek a történet kibontakozása során.

U.i.: Az illusztrációkat imádtam, gyönyörűen passzolt a művész stílusa a sorozat hangulatához.

felícia97>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Vártam már nagyon ezt a kis kiegészítő kötetet a Folk of the Air sorozathoz,így a harmadik rész újraolvasása után kapva kaptam a lehetőségen,hogy végre erre is sort keríthetek.Mivel imádtam Cardan és Jude történetét nem is volt kérdés,hogy bármilyen rövid kis novella készül még a sorozathoz az engem érdekelni fog.Őszintén megmondom,én egy kicsit másra számítottam mint amit kapunk,de ha azt nézem hogy kaptam még egy kalandot és némi betekintést Cardan múltjába már megérte elolvasnom.Igen,végre Cardan és az ő érzései,elszenvedett pillanatai vannak a középpontban,és Jude szemszöge után kicsit az ő narrációjában is megismerhettük az életüknek egy kis szeletét.Nagy dolgokra nem kell számítani,a sorozat izgalmas és erőteljes mivoltához képest ugyanis ez a szösszenet eléggé lagymatagra sikerült,de végül is aranyos volt a maga módján.A magam részéről a múltbéli visszatekintéseket jobban szerettem,de csak azért mert azokat éreztem jobban összerakottnak,míg a jelenlegi Jude és Cardan részeket kissé összecsapottnak,pedig pont azt vártam volna nagyon,hogy kapjunk egy komolyabb bepillantást az epilógus után,de ezen vágyam nem igazán teljesült.A kötet egészére igaz volt,hogy olyan kis kurta furcsa érzetet adott,és az írónő helyében még rászántam volna plusz 10-20 oldalt,hogy kicsit kerekebb legyen.Mindenesetre az illusztrációk aranyosak voltak amik feldobták az oldalakat,és a meséken keresztül bemutatott tanulságok,amik kapcsolódtak Cardan életéhez nagyon ötletesnek találtam.A világomat nem rengette meg,de az eredeti három résznek mindig is különleges helye lesz a szívemben. ♥

miluminal P>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Gyönyörűen kivitelezett és illusztrált kiegészítő könyv, ami betekintést enged Cardan életébe a saját szemszögén keresztül.
Ezekkel a kiegészítő történetekkel teljesebb lett az eredeti trilógia, sikerül jobban megérteni Cardant és mit is mondhatnék még… A trilógia rajongóinak egyértelműen kötelező darab… *-*

klaraboglarka>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Felnevettem, mikor megláttam Leigh Bardugo nevét a köszönetnyílvánításban, mivel annyira hasonlított az ő népmesés könyveihez ez a darab. De pont emiatt is élveztem mind azokat, mind ezt a könyvet. Borzasztóan tetszett a stílusa, újra találkozhattam a kedvenc szereplőimmel és a tartalma is csodás volt<3

A könyv megjelenése előtt sokat gondolkodtam azon, hogy is fog a könyv kinézni, és mennyire fogom értékelni, hogy illusztrálva van, de ennél tökéletesebb nem is lehetett volna. Egyszerűen imádtam. Biztos hogy újra lesz olvasva. Az egész sorozat.

>!
Hot Key Books, London, 2020
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471409981 · Illusztrálta: Rovina Cai
Aaron_Rgd >!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Ez a könyv a mintapéldája annak, hogyan is kell kinéznie egy igazi, hamisítatlan Collector's Edition-nek.
Szándékosan a legolcsóbb, paperback változatot rendeltem meg, ugyanis a sorozat összes többi része is ebben a változatban van meg. Már akkor tudtam, hogy ez egy különleges könyv, mikor kibontottam a BookDepository-s csomagot, ugyanis annak ellenére, hogy egy nem túl vastag könyvről van szó, igencsak súlyos egyéniségnek tűnt. A „súlyos egyéniségét” a vastag lapok adják, ugyanis még a legolcsóbb, legprolibb kiadás is ilyen papírra van nyomtatva. Potom négyezer forintért tartós, minden tekintetben tökéletes könyvet kap az olvasó.
És akkor jöjjön a belső, mert ugyebár nem csak a külsőségek számítanak.
Bátran ki merem mondani, hogy ez az egyik legszebb könyvem. A benne lévő illusztrációk szemet gyönyörködtetőek, részletgazdagok és jóóóóóó nagyok. (Bizony, néha nem spóroltak, akár egy egész oldalt is beterít egy-egy szebb kép.) Nagyon igényes mű, el sem tudom képzelni, mennyi időbe telhetett, mire az illusztrációk elkészültek.
A történetek tetszettek, rövidségük miatt relatíve gyorsan olvashatóak voltak. _Tetszett, hogy múltbéli, és jövőbeli (az eredeti trilógia után játszódó) történetek is megjelentek. Cardan fanoknak igazi kincsesbánya ez a könyv.
Bár különálló kötet, én azt tanácsolnám mindenkinek, hogy ne ezzel kezdje, mert igazán csak úgy lehet élvezni, ha az összes előzményt elolvastad előtte.
Nagyon örülök neki, hogy megszületett ez a könyv, egy igazi mestermű lett! Kíváncsi vagyok, itthon milyen formátumban érkezik majd. :D

spoiler

>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2020
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780316540889 · Illusztrálta: Rovina Cai
6 hozzászólás
Beatrice8 P>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Mamáéktól kaptam névnapomra, magamhoz képest nem is vártam sokat az elolvasásával. Az érettségire tanulás közepette úgy döntöttem, hogy ez lesz a tökéletes könyv tanulás mellé. Könnyen olvasható, vagyis a túlterhelt agyamat nem kell megerőltetnem hozzá, sok benne a kép, nagyok a betűk. Rövidek a történetek így nem veszi el sok időmet a tételektől, de mégis csak kikapcsol. Gondoltam majd minden szünetemben elolvasok egy történetet. Na, az az, ami nem jött össze, ahol az egész tervem megdőlt. Ugyanis olyan rövid és olyan gyorsan lehet olvasni, hogy egyik szünetben az első felét olvastam el, a másik felét pedig még aznap a Történelem 10. befejezése után és hopp vége is lett. :D
A történetek érdekesek. Cardant továbbra is imádom! *-* Nagyon örültem neki, hogy így most egy kis időre az ő szemszögét is megkaptuk, beleláttunk a múltjába, sőt még egy kis jövőt is kaptunk, a Queen of Nothing utáni életükbe is nyertünk bepillantást, az is izgalmas volt, fordulatos és tényleg imádtam. A kivitelezés pedig tényleg gyönyörű. Ez már tényleg inkább képes mesekönyv, mint regény. :) Tetszett, hogy tényleg ilyen mesés volt, kedvet kaptam hozzá a meseolvasás, csak tartok tőle, hogy nehezen találnék ilyen jót :D.

Demise P>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Hol a többi? Szerintem még lett volna egy kis Cardan sztori, bár így is elég sok mindent tudtunk meg róla. Tetszett, ami a novellás kiegészítőknél elég ritka, a legtöbb csak meglovagolja az eredeti sorozat népszerűségét.

Skeletrino>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

Ez egy remek kiegészítő kötet. Persze, időről időre szembe találom magam egy-egy ilyennel, de általában felejthetőek, egyszer elmegy kategóriába tartoznak. Azonban ennek imádtam a történetét, a rajzok passzolnak a könyv hangulatához és igen szépek is, férfi főszereplőnk pedig nagyon vonzóvá vált a szememben. (Jó, idáig sem utáltam. :D) Egyszóval: mesés volt.

Chili87 P>!
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

2019 szeptemberében kezdődött minden, mert akkor ismertem meg Jude és Cardan történetét, és szép lassan beszippantott ez a világ is.
Szóval örülök, hogy volt lehetőségem megrendelni ezt a kis kiegészítő kötetecskét, ami a csodálatos illusztrációkkal olyan, mint egy mesekönyv *-* Sok újat nem ad a történethez, de aki szerette a trilógitát, annak mindenképp érdemes beszereznie!


Népszerű idézetek

nannerl>!

„Why didn't you hate everyone?” he asks. „Everyone, all the time.”
„I hated you,” Jude reassures him, bringing her mouth to his.

The King of Elfhame Tries to Do One Good Thing, 102. o.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Eszti_TDA>!

Jude, Cardan thought, hating even the shape of her name. Jude.

57. oldal, The Prince of Elfhame Is Mildly Inconvenienced

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
klaraboglarka>!

“The next time you want to make a point,” Jude says, “I beg you not to make it so dramatically.” (…)
“So long as you’re begging,” he says.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Vicky3 P>!

But no one chooses a future. You choose a path without being certain where it leads.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
SzaffiPolca P>!

“Boys change,” she told him. “And so do stories.”

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Eszti_TDA>!

It turned out that Cardan didn’t have a heart of stone after all. As he removed his shirt and sank to his knees, as he fisted his hands and tried not to cry out when the strap fell, he burned with hatred. Hatred for Dain; for his father; for all the siblings who didn’t take him in and the one who did; for stupid, disgusting mortals; for all of Elfhame and everyone in it. Hate that was so bright and hot that it was the first thing that truly warmed him. Hate that felt so good that he welcomed being consumed by it.
Not a heart of stone, but a heart of fire.

31. oldal, The Prince of Elfhame Hates (Almost) Everything and Everyone

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Eszti_TDA>!

And doomed as she was, he envied her whatever conviction made her stand there and defy him.
She ought to be nothing. She ought to be insignificant. She ought not to matter.
He had to make her not matter.
But every night, Jude haunted him. The coils of her hair. The calluses on her fingers. An absent bite of her lip. It was too much, the way he thought about her. He knew it was too much, but he couldn’t stop.
It disgusted him that he couldn’t stop.

124. oldal, The Prince of Elfhame Stomps Around

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Eszti_TDA>!

Having a heart is terrible, but you need one anyway.

165. oldal, The King of Elfhame Gets What He Deserves

klaraboglarka>!

Marriage means sharing each other’s interests, and since his wife’s run toward strategy and murder, he’s used to her throwing herself at absolutely everything that crosses her path.


A sorozat következő kötete

The Folk of the Air sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Becca Fitzpatrick: Silence
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Colleen Houck: Tiger's Quest
Anna Banks: Of Poseidon
Julie Kagawa: The Iron King
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Aprilynne Pike: Wings
Joss Stirling: Finding Sky