The ​Copper Gauntlet (Magisterium 2.) 11 csillagozás

Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

From ​Holly Black and Cassandra Clare comes the second installment in the New York Times bestselling series that defies what you think you know about the worlds of good and evil.

Callum Hunt’s summer break isn’t like other kids’. His closest companion is a Chaos-ridden wolf, Havoc. His father suspects him of being secretly evil. And, of course, most kids aren’t heading back to the magical world of the Magisterium in the fall.

It’s not easy for Call . . . and it gets even harder after he checks out his basement and discovers that his dad might be trying to destroy both him and Havoc.

Call escapes to the Magisterium – but things only intensify there. The Alkahest – a copper gauntlet capable of separating certain magicians from their magic – has been stolen. And in their search to discover the culprit, Call and his friends Aaron and Tamara awaken the attention of some very dangerous foes – and get closer to an even more dangerous truth.

As the mysteries… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2016
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 0545522293
>!
Corgi, London, 2015
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552577748
>!
Corgi, London, 2015
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552567718 · Illusztrálta: Scott Fischer

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Magisztérium

102 tag · 33 karc · Utolsó karc: 2021. június 13., 14:11 · Bővebben


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Chili87 P>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Úgy látszik, ha ősz van, akkor mindig valami iskolás történetbe csöppenek bele. Mostanában valahogy mindig úgy alakul, hogy a könyvek folytatásaival sokat várok, persze nem direkt, utána meg csak pislogok, hogy mi is volt az első részben… ilyenkor azért újra elolvasom az értékelésemet, és akkor általában beugrik, hogy mi is volt nagyjából. Jó volt a történet, bár nem vett meg kilóra. Még. Azért jó volt Callékat viszontlátni. Tipikus sztori, a főszereplőink mágnesként vonzzák a bajt. Kíváncsian várom, mi lesz a következő kötetben. amit majd jó eséllyel köv. ősszel olvasok el… :-D

zsebibaba007>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Az eleje kicsit uncsi volt, Callum túl sokat nyafogott fiú létére. Bár ez meg érthető, én se viselném jól a történteket, biztos nehezen dolgoznám fel, hogy ki és mi vagyok. Miután visszatért a Magisztériumba teljesen felpörögtek a szálak, és onnantól kezdve imádtam az egészet, úgy, ahogy van. Kíváncsian várom a folytatást, remélem nem kell rá egy évet várnom :D

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.com/2015/09/holly-blac…

Lahara IP>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Callum az elején kicsit idegesítő volt, önfejű és hisztis, mint egy lány. Aaron meg túl komoly, bár ennek ellenére még mindig kedvelem, és kedvelem Jaspert is meg Havoc-ot. Csak Tamarát nem. Nem tudom, van benne valami.
Valahogy nekem sötétebbnnek tűnt, mint az előző rész, és ha ez így folytatódik, mi lesz az ötödik részre? De mindenestre várom a folytatást.

vegazus P>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Nagyon izgalmas, fordulatos, és ami leginkább tetszik, az a karakterek jellemfejlődése. Bővebben a blogomon: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2015/09/the-copper-gaunt…

Ametiszt21>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Most először hallgattam hangoskönyvet, érdekes élmény volt. Valószínűleg nem ez lesz az utolsó alkalom, de a „hagyományos” olvasást azért nem helyettesítheti.
A történet maga az előző részhez hasonlóan aranyos volt, a karakterek szerethetőek. Alistairt az előző részhez képest jobban megkedveltem, és talán Tamara is jobban a szívemhez nőtt, de a nagy kedvencek még mindig Call és Aaron. A cselekmény ezúttal nem tartogatott akkora meglepetést, mint az előző rész, ellenben nagyon érdekesnek találtam Callum küzdelmét önmagával és a titkával.
Összeségében szerintem jó könyv, kiskamaszok mindenképpen szeretni fogják, de idősebbeknek is szórakoztató olvasmány.

Dienn>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Nem tudtam tovább várni a magyar verzió megjelenésére. Megérte elolvasni. Ez a könyv még jobb volt mint az első. Kételkedtem, hogy felül lehet múlni a Vaspróbát, de sikerült az íróknak.
A könyv érdekes, izgalmas és fordulatos. Egy percig sem volt unalmas, alig bírtam letenni. Kíváncsi voltam hogyan vágják ki magukat abból a slamasztikából amibe kerültek, de Call ügyesen megoldatta a problémát. A karaktereket is jobban megismertem, körvonalazódott a személyiségük.
A befejezése nem hagyott annyi nyitott kérdést mint az előző, de azért kíváncsian várom a folytatást.

bogárk>!
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet

Nagyon tetszett a könyv,az előző részhez hasonlóan voltak benne fordulatok,jobban megismerhettük Tamara családját,illetve (szerintem)Alistairt is.A mágusokkal és varázslattal teli világ ezúttal is elragadott,élveztem minden percét.És az eleje bár lassan indul be,a Magisztériumba való megérkezés után begyorsul a sztori:D Persze én(is)megnéztem pár videót olvasás előtt,ahol egy videós eléggé lehúzta és azt mondta csalódott volt.Ettől aztán beijedtem,ugyanis a Vaspróba a kedvenceim közé tartozik.De szerintem összességében ugyanazon a színvonalon van az elsővel,úgyhogy ne hagyjátok ki,feltéve hogy tetszett az előző rész is! ;)


Népszerű idézetek

Ametiszt21>!

“I don’t know,” Call said. He was starting to worry that there weren’t any good guys. Just people with longer or shorter Evil Overlord lists.


A sorozat következő kötete

Magisterium sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Red Pyramid
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Marissa Meyer: Cress (angol)
Gail Carriger: Timeless
Neil Gaiman: Stardust
Rainbow Rowell: Carry On
Alex Flinn: Beastly
Erin Morgenstern: The Night Circus
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash