Az ​ezüstmaszk (Magisztérium 4.) 81 csillagozás

Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Callum Hunt élete romokban hever.
A legjobb barátja odaveszett. A kém elszökött. A fiú titka kitudódott.

Rács mögé dugták, örökre elzárták a mágusok közösségétől, miután kiderült róla, hogy micsoda – hogy mi válhat belőle.

Ám egy megdöbbentő felfedezés szabadsággal kecsegteti a fiút – amiért nagy árat kellene fizetnie. Vajon ki tud tartani Call, képes hű maradni a barátaihoz és a tanáraihoz? Vagy felvállalja a kockázatot, és elpusztít mindent, amit valaha szeretett?
A negyedik év a Magisztériumban egészen más lesz, mint az eddigiek…

Eredeti mű: Holly Black – Cassandra Clare: The Silver Mask

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572015 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572008 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kapcsolódó zóna

!

Magisztérium

78 tag · 19 karc · Utolsó karc: 2018. július 1., 18:06 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Callum Hunt · Tamara Rajavi · Jasper deWinter · Alex Strike · Anastasia Tarquin


Kedvencelte 12

Most olvassa 7

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ez volt eddig a legjobb része a sorozatnak, még most is alig jutok szóhoz.
Nem gondoltam volna, hogy spoiler Annyira furcsa, hogy Callumban van ugye Constantine lelke, de nem kellett volna már jobban megmutatnia magát? spoiler
Jasper -t néha én is leütöttem volna, oké csajozás téma nem gond olyan korban vannak amikor ez okés, de egy ilyen szitu közebén is ez a legfontosabb??? No comment fiam….
Az utolsó fejezet pedig wtf :O Ez a most mi vaaaaaaaaaaaaaaaaaan érzés :D
Az epilógus pedig vállon veregetett, hogy mit neked mágusháború, talán ami ebben a részben volt az csak egy ízelítő abból mi vár még ránk a következő részben.

>!
deen
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Az előző rész szomorú véget ért, de lehetett sejteni, hogy Call Halál Ellenségeként kénytelen lesz beleásnimagát Constantine félbemaradt kísérleteivel. A szereplők kezdenek megkomolyodni, és egyre inkább figyelnek arra, hogy minek mi lesz a következménye. A Magisztériumbeli szabályszegésekhez képest itt már az egész varázsvilág a tét, hiszen a háború közeleg, és nagy kérdés, hogy ki melyik oldalra áll. Callumnak ismét helyt kell állnia, és ezúttal Joseph mester mellett még Alex is rontja a levegőt. Jasper kifejezetten hisztis lett és ezzel egyúttal uniszimpatikussá is vált. Tamarán pedig nehéz volt kiigazodni. Azt azért nem gondoltam volna, hogy az írópáros spoiler, és még a főszereplőt is spoiler élménynek teszi ki. A befejezés izgalmas volt, az epilógus pedig önmagában bebizonyította, hogy a harc java még csak most jön. De erre még várni kell egy kicsit.

>!
Faythe P
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Nem tudom, hogy csinálja Cassandra Clare és Holly Black, de még mindig sikerül fenntartaniuk az izgalmat és a könyv magával sodró lendületét. Igaz, olvastam kritikákat, mások szerint mennyire gallyra ment a történet, már nem az igazi, csalódtak.. stb.
De én semmivel se érzem másabbnak a történetet. Imádom. Annyira olvastatja magát, hogyha lenne folytatás, már bele is kezdtem volna. :)
Call szerintem hatalmasabb mágus lesz, mint maga Constantine Madden volt. Mellesleg szerintem – annak ellenére, hogy az egész sztori arra épül, hogy spoiler – Call csak simán Callum Hunt, és semmi köze a Madden famíliához. Sokkal inkább arra tudnék gondolni, hogy valaki másba költözött Constantine lelke.
Ebben a spoiler.
Tudtam én, hogy spoiler Kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoznak ki az utolsó kötetben.
A vége pedig… hát, azt hiszem lesz itt még egy hatalmas mágusháború. A mostani kötetben lévő kutyafüle lesz ahhoz képest.
Nagyon várom a folytatást! :)

>!
loveQhuay
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Mi a jószagú szent lócitrom történik, de komolyan.

Miért?! MIÉRT!!!! Miért kell megölni egy karaktert spoiler Nem térek magamhoz, nem!!!!!
Akkora hullámvasút volt, és egészen 98%ig azt mondtam hogy 5***… aztán megint megtörtént, ami az előző részben, és ismét fél csillagra redukálódott…. de aztán lett egy olyan utolsó mondat, hogy csak egy WTF fejet tudtam vágni, és még azóta se tértem magamhoz. És akkor az epilógust még nem is említettem. WHAAATTT
Kérem a folytatást de azonnal! Most! Na, gyerünk már!

Nem tudom elmondani mit csinál velem ez a sorozat. Az idő legnagyobb részében imádom, viszont nagy részben ki is készít, de nem kicsit!
spoiler
Jasper pedig kikészített a csajozós szövegével XD a történethez nem sokat adott, és még mindig nem értem egyáltalán mit csinál a könyv nagy részében, mert csak egy felesleges kolonc.
A szerelmi szálhoz egyelőre nincs hozzáfűzni valóm… majd kiderül mi lesz.
De a legfontosabb kérdésem továbbra is hogy spoiler

Egyébként gyönyörű volt spoiler halála. Bőgtem mint az állat, de legalább szép volt.
Hol a folytatás?

Csillagozás szempontjából nem tudom mit tegyek, ezért fél úton ragadtam…. De megint ott vagyok mint az előző résznél, mert egyébként meg 5*.

15 hozzászólás
>!
RVivi 
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Tökéletesnek éppen nem nevezném, de nekem ez most nagyon tetszett. Ezerszer jobb volt, mint az előző rész.
A szerelmi szál nem igazán kellett volna bele, olyan spontán ötletnek tűnt. Mintha nem tudták volna az írónők, mivel töltsék meg az oldalakat a zseniális, szívet összetörő befejezésig. Ami alapján arra tippelnék, hogy spoiler Kíváncsi leszek rá.
A szálak és oldalak annyira összekuszálódtak, csoda, hogy kisült belőle valami. Mindenesetre érdekes volt. :D
Nagyon várom a folytatást és nagyon-nagyon tudni akarom, mi lesz a vége. Ennél többet nem is fűznék hozzá a könyvhöz. A lényeg, megéri olvasni. ^^

>!
molly_
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Huh, hát ez megint jó rövid volt. Nagyon vártam ezt a részt, az előző kötetnél végre úgy éreztem, hogy komolyodik a sztori, bonyolódnak a szálak, főhőseinket ugyanis hatalmas trauma érte.
De erre nem számítottam.

spoiler Komolyan, nem volt elég egyszer bejátszani? Ráadásul teljesen nyilvánvaló, hogy spoiler :(
A szerelmi szál szó szerint a semmiből ugrott elő, ráadásul egyszerűen mintha nem működne a kémia a két karakter között. Nem tudom, mi lesz ebből.
A hangulat tényleg kissé sötétebb, ez legalább tetszett. Jasper szolgáltatta a humort, ebben a részben most biztos többen megkedvelték, ahogy én is. A csata viszont elég gyorsan le lett zavarva, kicsit komolytalan volt nekem ez az egész.
Nem nyűgözött le annyira, mint az előző kötetek, de azért nagyon várom a következő kötetet, spoiler

>!
diamondfox P
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Jaj istenem… én komolyan nem hiszem el. Megint úgy kellett levadásznom ezt a részt a könyvtárból és az angol folytatás is csak idén ősszel jelenik meg, tehát mire megtudom, hogy mi lesz Callum sorsa addigra egy évvel öregebb leszek… legfeljebb meglepem magam szülinapomra az egész sorozattal. Mert eldöntöttem: be fogom szerezni őket. Ez után a kötet után megérdemlik, hogy a nemlétező könyvespolcomon csücsüljenek.

Maga a történet meg sima mind blown volt. Elfüstöltem, kiégtem és csak úgy pislogtam az Epilógus alatt. spoiler
A borítóba újra beleszerettem, Callba is azt hiszem, ja és csak, hogy kiakadjak spoiler

Szóval addig rágom a körmöm vagy nem tudom… de az is lehet, hogy újraolvasom a sorozatot mire kijön a vége és rendesen értékelem is, ízekre szedem a blogomon. :D

>!
abstractelf P
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ez a könyv teljesen más irányba ment el, mint gondoltam. Sajnos ez azt is jelentette, hogy a kialakult probléma komplexitásához képest nagyon egyszerűen lett megoldva a helyzet. Tudom, ifjúsági regény, de azért ha egy ennyire komor és bonyolult konfliktushelyzetet generálnak a szerzők, akkor ne szúrják ki az olvasó szemét ezzel!
A 4*-ot a könyv határozottan nem a történetre kapta, az ugyanis sok kívánnivalót hagyott maga után. Ráadásul annyira klisés volt – de minden oldalon, minden fordulatban… Persze, már minden történetet megírtak, de itt nem tették semmivel különlegesebbé a a klasszikus formulákat.
A történet helyett a karakterek vitték el a hátukon ezt a részt. Volt velük gond, ez azonban szimplán a klasszikus „feláldoztuk a szereplőt a történet oltárán” eset volt. Mert hogy eddig nem voltak ennyire szélsőséges váltások az értelmi képességeiket illetőleg. Mikor azonban kiszabadultak a történet igája alól, ismét éreztették velem, miért is szeretem ezt a sorozatot annyira. Call, kis szívem, annyira esetlen, mikor az érzelmekről van szó – az ember legszívesebben megölelné érte. De a kedvenc szereplőm ismételten Jasper lett (akit még mindig Draco Malfoyként látok magam előtt, és képtelen vagyok ezt kiverni a fejemből), aki ebben a részben kibontakozhatott rendesen. Igaz, a végén kissé repetitív lett a mondanivalója, de imádom őt.
Összességében ez jó folytatás volt, de nem volt ugyanolyan szinten, mint az előző részek. A történet több helyen megkérdőjelezhető volt, a szereplők néha logikátlanul viselkedtek, ugyanakkor akadtak nagyon érzelmes pillanatok a szereplők közt, amik enyhítették a csalódást, amit a történet váltott ki. Most már csak ki kell várni, mi lesz a történet vége! (Csak kár, hogy a kliséhalmaz miatt a függővég se váltott ki belőlem hatalmas izgalmat.)

5 hozzászólás
>!
Anne1221 I
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ne máááár…
Melegen ajanlom, hogy a következő kötetbe a „kedves” írónők:
spoiler
spoiler
spoiler
vagy mérges leszek…

2 hozzászólás
>!
agi452
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Eseménydús rész volt, nem vitás. Hőseink ebben a részben már 15 évesek és a hormonok is tombolnak. Tehát az izgalmak, a mágia mellett már jelentős szerepet kapnak az érzelmek is. Jasper teljesen a csapat tagja lett, kiáll Callért. spoiler Amennyire örültem spoiler, akkora csalódás volt újra elveszíteni. De persze megint sikerül egy jó kis függővéget összehozni. Mivel még angolul sem jelent meg az utolsó rész, így tűkön ülve várhatom, mit jelenthetett az az utolsó pár mondat és hova viszi el a történetet az utolsó kötetben…


Népszerű idézetek

>!
raniaki

– Ööö… – szólt, mivel csodálatosan bánt a szavakkal.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Hunt
>!
raniaki

– Mindenki gyűlöli a halált, Call.
– De nem mindenkinek kell az ellenségévé válnia.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anastasia Tarquin · Callum Hunt
>!
Coralie

– Ismét elsöpör engem a sors kegyetlen partvisa – motyogta Jasper menet közben.

27. oldal

>!
Gabi0208

A börtön nem olyan volt, mint amire Call számított.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Callum Hunt
>!
abstractelf P

– Az életem során megtanultam – szólt Anastasia –, hogy nem számít, ki melyik oldalon áll. Az ember vesztét ugyanolyan könnyen okozhatják azok, akik jónak tartják magukat, mint azok, akik nyilvánvalóan önzők.

Kapcsolódó szócikkek: Anastasia Tarquin
>!
Narutofan98

Jó, rossz… – szólt. – Mi a különbség?

Kapcsolódó szócikkek: Alex Strike
>!
liliom1229

– Most komolyan? – nyögött fel Call. – Azért jöttél, hogy arról faggass, van-e tetkóm?

20. oldal

>!
liliom1229

– Mindenről te tehetsz! – nyavalyogta.
– Örülök, hogy ilyen bátran nézel szembe a halállal.

24. oldal

>!
Coralie

A magára maradt Call szépen megeszegette a tojáskrémes szendvicsét, és közben figyelte odakint a káoszsújtottat, aki a gyep szélére érve egyenesen betolta a fűnyírót a folyóba.

98. oldal


A sorozat következő kötete

Magisztérium sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Christopher Paolini: Eragon
P. D. Baccalario: A folyó őrei
Rick Riordan: Az elveszett hős
Rick Riordan: A vörös piramis
Nyulász Péter: Kamor
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Frank Márton: A világ peremén
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella