Az ​ezüstmaszk (Magisztérium 4.) 29 csillagozás

Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Callum Hunt élete romokban hever.
A legjobb barátja odaveszett. A kém elszökött. A fiú titka kitudódott.

Rács mögé dugták, örökre elzárták a mágusok közösségétől, miután kiderült róla, hogy micsoda – hogy mi válhat belőle.

Ám egy megdöbbentő felfedezés szabadsággal kecsegteti a fiút – amiért nagy árat kellene fizetnie. Vajon ki tud tartani Call, képes hű maradni a barátaihoz és a tanáraihoz? Vagy felvállalja a kockázatot, és elpusztít mindent, amit valaha szeretett?
A negyedik év a Magisztériumban egészen más lesz, mint az eddigiek…

Eredeti mű: Holly Black – Cassandra Clare: The Silver Mask

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572008 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572015 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kapcsolódó zóna

!

Magisztérium

50 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2017. december 25., 15:36 · Bővebben


Kedvencelte 3

Most olvassa 7

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

>!
Faythe
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Nem tudom, hogy csinálja Cassandra Clare és Holly Black, de még mindig sikerül fenntartaniuk az izgalmat és a könyv magával sodró lendületét. Igaz, olvastam kritikákat, mások szerint mennyire gallyra ment a történet, már nem az igazi, csalódtak.. stb.
De én semmivel se érzem másabbnak a történetet. Imádom. Annyira olvastatja magát, hogyha lenne folytatás, már bele is kezdtem volna. :)
Call szerintem hatalmasabb mágus lesz, mint maga Constantine Madden volt. Mellesleg szerintem – annak ellenére, hogy az egész sztori arra épül, hogy spoiler – Call csak simán Callum Hunt, és semmi köze a Madden famíliához. Sokkal inkább arra tudnék gondolni, hogy valaki másba költözött Constantine lelke.
Ebben a spoiler.
Tudtam én, hogy spoiler Kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoznak ki az utolsó kötetben.
A vége pedig… hát, azt hiszem lesz itt még egy hatalmas mágusháború. A mostani kötetben lévő kutyafüle lesz ahhoz képest.
Nagyon várom a folytatást! :)

>!
loveQhuay P
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Mi a jószagú szent lócitrom történik, de komolyan.

Miért?! MIÉRT!!!! Miért kell megölni egy karaktert spoiler Nem térek magamhoz, nem!!!!!
Akkora hullámvasút volt, és egészen 98%ig azt mondtam hogy 5***… aztán megint megtörtént, ami az előző részben, és ismét fél csillagra redukálódott…. de aztán lett egy olyan utolsó mondat, hogy csak egy WTF fejet tudtam vágni, és még azóta se tértem magamhoz. És akkor az epilógust még nem is említettem. WHAAATTT
Kérem a folytatást de azonnal! Most! Na, gyerünk már!

Nem tudom elmondani mit csinál velem ez a sorozat. Az idő legnagyobb részében imádom, viszont nagy részben ki is készít, de nem kicsit!
spoiler
Jasper pedig kikészített a csajozós szövegével XD a történethez nem sokat adott, és még mindig nem értem egyáltalán mit csinál a könyv nagy részében, mert csak egy felesleges kolonc.
A szerelmi szálhoz egyelőre nincs hozzáfűzni valóm… majd kiderül mi lesz.
De a legfontosabb kérdésem továbbra is hogy spoiler

Egyébként gyönyörű volt spoiler halála. Bőgtem mint az állat, de legalább szép volt.
Hol a folytatás?

Csillagozás szempontjából nem tudom mit tegyek, ezért fél úton ragadtam…. De megint ott vagyok mint az előző résznél, mert egyébként meg 5*.

15 hozzászólás
>!
molly_
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Huh, hát ez megint jó rövid volt. Nagyon vártam ezt a részt, az előző kötetnél végre úgy éreztem, hogy komolyodik a sztori, bonyolódnak a szálak, főhőseinket ugyanis hatalmas trauma érte.
De erre nem számítottam.

spoiler Komolyan, nem volt elég egyszer bejátszani? Ráadásul teljesen nyilvánvaló, hogy spoiler :(
A szerelmi szál szó szerint a semmiből ugrott elő, ráadásul egyszerűen mintha nem működne a kémia a két karakter között. Nem tudom, mi lesz ebből.
A hangulat tényleg kissé sötétebb, ez legalább tetszett. Jasper szolgáltatta a humort, ebben a részben most biztos többen megkedvelték, ahogy én is. A csata viszont elég gyorsan le lett zavarva, kicsit komolytalan volt nekem ez az egész.
Nem nyűgözött le annyira, mint az előző kötetek, de azért nagyon várom a következő kötetet, spoiler

>!
Anne1221 I
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ne máááár…
Melegen ajanlom, hogy a következő kötetbe a „kedves” írónők:
spoiler
spoiler
spoiler
vagy mérges leszek…

2 hozzászólás
>!
abstractelf P
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ez a könyv teljesen más irányba ment el, mint gondoltam. Sajnos ez azt is jelentette, hogy a kialakult probléma komplexitásához képest nagyon egyszerűen lett megoldva a helyzet. Tudom, ifjúsági regény, de azért ha egy ennyire komor és bonyolult konfliktushelyzetet generálnak a szerzők, akkor ne szúrják ki az olvasó szemét ezzel!
A 4*-ot a könyv határozottan nem a történetre kapta, az ugyanis sok kívánnivalót hagyott maga után. Ráadásul annyira klisés volt – de minden oldalon, minden fordulatban… Persze, már minden történetet megírtak, de itt nem tették semmivel különlegesebbé a a klasszikus formulákat.
A történet helyett a karakterek vitték el a hátukon ezt a részt. Volt velük gond, ez azonban szimplán a klasszikus „feláldoztuk a szereplőt a történet oltárán” eset volt. Mert hogy eddig nem voltak ennyire szélsőséges váltások az értelmi képességeiket illetőleg. Mikor azonban kiszabadultak a történet igája alól, ismét éreztették velem, miért is szeretem ezt a sorozatot annyira. Call, kis szívem, annyira esetlen, mikor az érzelmekről van szó – az ember legszívesebben megölelné érte. De a kedvenc szereplőm ismételten Jasper lett (akit még mindig Draco Malfoyként látok magam előtt, és képtelen vagyok ezt kiverni a fejemből), aki ebben a részben kibontakozhatott rendesen. Igaz, a végén kissé repetitív lett a mondanivalója, de imádom őt.
Összességében ez jó folytatás volt, de nem volt ugyanolyan szinten, mint az előző részek. A történet több helyen megkérdőjelezhető volt, a szereplők néha logikátlanul viselkedtek, ugyanakkor akadtak nagyon érzelmes pillanatok a szereplők közt, amik enyhítették a csalódást, amit a történet váltott ki. Most már csak ki kell várni, mi lesz a történet vége! (Csak kár, hogy a kliséhalmaz miatt a függővég se váltott ki belőlem hatalmas izgalmat.)

5 hozzászólás
>!
Fummie
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Gondoltam, hogy túl szép, hogy igaz legyen. Az előző kötet végén a két írónő egy nagyon bátor húzást hajtott végre, amin borzasztóan meglepődtem, de közben örültem is, mert végre nem egy sablonos dologgal álltak elő. De persze az egész csak egy eszköz volt, azért kellett, hogy ebben a részben Callumnak meglegyen a karakterfejlődése, és igazából az egészet egy kicsit vissza is vonták. Szóval az írónők mégsem annyira bátrak, mint ahogy gondoltam ezt az előző kötet végén.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2018/01/holly-black-…

>!
raniaki
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Még mindig kedvenc a sorozat, bár most már egyre jobban érzem, hogy ebből bizony baj lesz.

Azon filózok az első kötet óta, vajon megúszom-e szívtörés nélkül.
Pro:
– Middle Grade! 14 évesek! Nem akarjuk megríkatni őket, ugye?
– Állítólag ennek a két nőnek van szíve. Ha spoiler az már szimplán szemétség, nem könyvírás.
– Ennyi. Nincs több érvem. Légyszi, ne tegyetek tönkre.

Kontra:
– CC és HB is nagyon jól tud szíven szúrni.
– Csikó-koromban már olvastam sokkal keményebb sztorikat is, és azok is Middle Grade-ek voltak
– mit akar ez a sorozat megtanítani? Hogy a barátság erősebb, mint egy Apacs helikopter, vagy hogy nem szabad belekavarni az élet rendjébe, mert nem lesz jó vége? remélem az első

Ténylegesen a könyvről (pontokba szedve, mert nincs erőm rendesen leírni):

– mocskosmód zavar, hogy kötetről kötetre rosszabb a magyar kiadás minősége. De tényleg. Elírások, elgépelések, rossz név szerepel a fordításban, stb. Nem azért fizetek ki majdnem 3000 Forintot, hogy hibákkal teli szöveget olvassak.
– JASPER. Úristen de imádtam ebben a részben! Néhol kicsit soknak éreztem, aztán emlékeztetnem kellett magam, hogy Jasper alapból nagyon sok, ez úgy kb. a lényege a karakternek.
– Tamara még mindig okosabb, mint körülötte mindenki, annyira kíváncsi lennék, hogy mi jár a fejében!
– A szerelmi szál nem volt borzalmas! spoiler
– Call egy idióta, de az én idiótám, lángokon sétálnék át Depeche Mode slágereket énekelve, csak legyen végre boldog.
– Ez a storyline valami furcsa ötvözete Holly és Cassie összes gonosz, beteg fantáziájának ÉS NAGYON JÓL MŰKÖDIK. Volt, hogy meglepődtem (nem sokszor), volt, hogy azt mondtam na jó ezt már nem lehet tovább fokozni (de lehetett). A zárósorok szerintem nagyszerűek, előre volt vetítve, reméltem, hogy nem történik meg, ezt amúgy egészen sokszor csinálom a sorozat olvasása közben de tűkön ülök.

Összegezve:
Tönkretett a kötet? – Igen.
Hálás vagyok érte? – Nagyon.
Sírni fogok az ötödiken? – Valószínűbb, mint gondolnád.

>!
Habók P
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ez egyre gyengébb. A cselekmény is – elég összevissza és logikátlan (vagy talán a legvégére majd összefésülik) – de a stílus is. spoiler

>!
lulu4
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Ez a vég mi volt? Miii?! Még most is csak nézek hogy mi lesz itt.
Ettől függetlenül nagyon tetszett a könyv. Jaspert nagyon bírtam ebben a részben.
spoiler
spoiler
spoiler
A szerelmi szál nem feltétlen kellett volna.
spoiler
(bocsi a sok spoiler jel miatt, nagyon belelendültem a véleménykifejtésbe)

>!
BorosTina
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk

Tetszett maga a könyv, főleg a Tamara Call páros. Sokkal jobban ki voltak dolgozva az egyéniségek. Jasper is sokat fejlődött az előző könyvekhez képest. Amiért levontam a fél csillagot ( ha olvastad tudod ), mert újra összetörték a szívem a "lélek dologgal"'. Várom a folytatást!


Népszerű idézetek

>!
raniaki

– Ööö… – szólt, mivel csodálatosan bánt a szavakkal.

130. oldal

>!
raniaki

– Mindenki gyűlöli a halált, Call.
– De nem mindenkinek kell az ellenségévé válnia.

96. oldal

>!
Gabi0208

A börtön nem olyan volt, mint amire Call számított.

(első mondat)

>!
abstractelf P

– Az életem során megtanultam – szólt Anastasia –, hogy nem számít, ki melyik oldalon áll. Az ember vesztét ugyanolyan könnyen okozhatják azok, akik jónak tartják magukat, mint azok, akik nyilvánvalóan önzők.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Brandon Mull: A démonbörtön kulcsai
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Rick Riordan: Az elveszett hős
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Roald Dahl: A barátságos óriás
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Michael Ende: A Végtelen Történet