A ​bronzkulcs (Magisztérium 3.) 44 csillagozás

Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​mágia megmenthet.
A mágia megölhet.

A Magisztérium diákjai elméletben teljes biztonságban vannak varázslatos iskolájukban. A mágusok gondos irányításával megtanulják használni a varázserejüket, és rendet teremteni a kaotikus világban.
Ám a káosz most felveszi velük a harcot.
Callnek, Tamarának és Aaronnak olyan dolgok miatt kéne aggódniuk, mint a felmérők és varázsversenyek. Ám az egyik iskolatársuk megdöbbentő halála után muszáj a hidegvérű gyilkos nyomára bukkanniuk… kockára téve a saját életüket.
Az ifjú barátok kénytelenek szembenézni azzal, hogy a mágia csak annyira jó, amennyire a felhasználója. Gonosz kezekben mérhetetlen kárt tud okozni – hacsak Call, Tamara és Aaron még időben meg nem akadályozzák.

A Magisztérium-sorozat lenyűgöző harmadik részében a két nagy sikerű írónő, Holly Black és Cassandra Clare egy olyan iskolát tárnak elénk, ahol bármi megtörténhet – legyen jó vagy gonosz –, és az igazságot egyedül úgy lehet… (tovább)

Eredeti mű: Holly Black – Cassandra Clare: The Bronze Key

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
keménytáblás · ISBN: 9789633999288 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999271 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Callum Hunt · Aaron Stewart · Tamara Rajavi


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Fairy
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Továbbra is nagyon tetszik a sorozat.
Jaspert még mindig nem bírom idegesítő egy karakter szerintem.
Bingó jó volt a tippem az áruló személyét illetően.
A végén teljesen kiakadtam „de miért?” kell minden történetben spoiler a szerethető karaktereket?
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra,hogy mi lesz Tamarával és Callel.

>!
molly_
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Nem indult olyan eseménydúsan, mint az előző kötetek. Kiderül, hogy valaki meg akarja ölni Call-t, aztán egészen a könyv végéig csak a találgatás és a gyanakvás megy. Az utolsó kb 10-15 oldalon viszont felpörögnek az események, és őszintén szólva meg is lepett, hogy az írónők meg merték lépni ezt… mármint, ami a végén történik, de ezt elárulni nyilván spoiler lenne. Szívszorító jelenet volt. Ugyanakkor spoiler

A stílus nekem még mindig túl gyerekes, a kötetek még mindig nagyon rövidek, a szókincs is valahogy elég szegényes, – nyilván nem az én korosztályomnak írták –, de egyértelműen látszik, hogy innentől kezdve valamivel komorabb hangvételre számíthatunk. És persze még rengeteg izgalomra. Kíváncsian várom a folytatást! :)

>!
Media_Addict_Hu
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Ha egy sorozatot kéne említeni, ami részről-részre egyre jobb, akkor biztosan a Magisztérium szériát mondanám.

Izgalmas, letehetetlen és nagyon szórakoztató volt a Bronzkulcs, a sorozat legjobb darabja. Az írónők igazán kitettek magukért, és tényleg sok mindenre odafigyeltek, még arra is, hogy a szereplők már kezdenek a Young Adult korba lépni, és beemelték a romantikát is.

Bővebben itt:
»> http://sorok-kozott.hu/2017/07/konyvkritika-cassandra-c…

>!
Fummie P
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Mit is mondtam róla az első résznél? Hogy pont olyan, mint a Harry Potter? Hát a világfelépítésen kívül már semmi nem olyan ebben a könyvben, mint a Harry Potter. És mit írtam a második résznél? „Meg ha Cassie-ből indulok ki, akkor úgyis számíthatok valami nyálasra.” Jó, oké lassacskán már előkerülnek a szerelmi szálak, de még mindig nem ez a fő téma, és úristen! Hát ha valamire tippelhettem volna Cassie-t ismerve, az bármi lett volna, csak nem ez. És még mindig a leesett államat keresgetem valahol, mert fogalmam sincs, ez hogy történhetett meg. Nyilván nem fogom elárulni, mi az, mert akkora spoiler, mint a ház, de tényleg, aki valaha olvasott már sorozatlezárást Clare-től, annak van egy bizonyos tapasztalata. Igen, tisztában voltam vele, hogy az író bármikor könnyedén összetöri a szívem, de hogy ekkora drasztikus lépést megtegyen? Akkor se fogadtam volna rá, ha kényszerítenek. És még csak nem is sorozatzáró kötet vagy ilyesmi. Na, most aztán tényleg megveszek, míg nem jön a következő kötet. Emellett pedig igen, tisztában vagyok azzal, hogy Holly Black neve is szerepel az írók között, de tőle még azóta sem olvastam semmit, így róla nem tudok nyilatkozni. Simán lehet, hogy a végét ő írta.
De amellett, hogy a végén van egy akkora lépés, mintha kicsi Gróp tette volna meg, persze még utána odabiggyesztettek nekünk egy kellemes kis csavart, csak hogy még jobban emésszük magunkat a negyedik részig. Naná, hogy nem sejtettem az egészből semmit, bár az idei gonoszt azért lehetett gyanítani.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2017/07/holly-black-…

5 hozzászólás
>!
ValerinLanz P
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Mégis mi a jó búbánat volt ez, kérem??
Igen, nem kicsit vagyok kiakadva. Az első rész ugye teljesen beszippantott és lenyűgözött, akkor még igyekeztem nem tudomást venni a hasonlóságokról, amik egy másik könyvet elevenítettek fel bennem, de már a második rész is gyengébb lett kicsit, mint amire számítottam, viszont még így is nagyon vártam a folytatást. És akkor a drága írónők jól a képembe röhögtek! Vártad a srácokat? Hát akkor tessék, itt vannak! Lehet, hogy aludnom kellett volna egyet erre az értékelésre, de mindenképpen ki akarom adni a haragom.
Valamiért olyan érzésem volt, hogy ebben a kötetben nem is történt igazán semmi. Az elején spoiler Utána szépen rendben visszatértünk az iskolába, ami most már kicsit irritál, elvégre teljesen nyilvánvalóan a Roxfort. Eddig nem nyavalyogtam miatta, de most igen. Meg hagyjuk már ezeket a kajákat, semmi érdekes nincs bennük, inkább irritáló, hogy folyton gomba, meg zuzmó, meg franc se tudja, mit esznek, aminek persze más az íze. Úgy vélem, sajnos megint belekötök majd az élő fába is, sorry.
Teljesen felesleges körnek tartottam, mikor spoiler Unalmas volt, haladjunk.
Szintén nem tudtam mire vélni azt a vonalat, hogy spoiler Bah, és még a java most jön!
Továbbra sem tudom elfogadni, hogy Call spoiler Bennem most amúgy felmerült, hogy Tamara minek is van itt egyáltalán? Elvégre spoiler
Aztán megtudtuk, hogy spoiler
Egy olyan jelenetet sem tudnék kiemelni, amire azt mondtam, hogy na, tessék! Mert az egy dolog, hogy könnyen olvasható volt a történet, de ennyi. Például fel nem foghatom, minek kellett bele az a jelenet, amikor spoiler De komolyan. Minek? Mi értelme volt? MI ÉRTELME VOLT? Semmi!
Egyébként spoiler Már itt fogtam a fejemet, hogy ezek nem lehetnek ennyire hülyék… de pedig sajnos, hogy lehetnek…
Az Árnyvadász akadémia vége óta tudom, hogy Clare nagyon kegyetlen is tud lenni… de most ismét arcul csapott a dolog. Mert spoiler Wáááá, úgy dobtam el magamtól a könyvet, mintha megégetett volna, miután spoiler
Nagyon erősen gondolkodom azon, hogy ezen a ponton hagyom ezt a sorozatot a francba… mert nagyon felcseszte az agyam. De talán, mire kijön a folytatás, lenyugszom. Hát az sem most lesz, ugyebár.
És mi ez a cím? Annyira sem passzolt most nekem, mint az eddigiek…

3 hozzászólás
>!
raniaki
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Nemfogoksírni nemfogoksírni nemfogoksírni nemfogoksírni.

Nagyon jó könyv volt, de normális értékelést majd akkor írok, ha helyrejött a lelkem. [pun intended]

>!
Szyszyyy
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Kicsit most kiakadtam.
Sőt… Nem is kicsit. Komolyan megtették? Tényleg? :(
Valahogy nem számítottam arra, hogy spoiler
Ez most fáj. Nagyon fáj. Bár gondolom épp ez volt a cél.

Ez a rész lassan indult. Őszintén szólva az eleje nem is nagyon kötött le.
Alig történt valami említésre méltó és izgalmas dolog. Minden jó részt a végére tartogattak, ami azért nem feltétlen a legjobb taktika.
Plusz most kivételesen nagyon idegesítő volt, hogy a tanoncok mindenáron mennek a maguk feje után. Az első két részben nem zavart, ott még egész szükségesnek is éreztem. De itt egyszerűen csak butaságnak gondoltam.
Meg az, hogy még olyan dolgokról is titkolóztak, amiről felesleges volt.

Nekem eddig ez a rész tetszett a legkevésbé.
Ez sem volt rossz, de a másik kettőhöz képest sokkal gyengébbnek éreztem.

>!
tees06
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

A magisztérium világa már az első kötetben elvarázsolt, de igazán a második miatt szerettem meg. Alig vártam, hogy végre megjelenjen a harmadik kötet, de kissé csalódnom kellett. A bronzkulcs nem éppen azt a színvonalat hozza, amit vártam. Úgy éreztem, hogy túl sok volt benne a felesleges dolog, és sokkal kidolgozottabb is lehetett volna. Tetszett, hogy megjelent benne egyfajta titok, ami után nyomozni szerettek volna (mert igazából ezt nem nevezném nyomozásnak). Nyomozni ugyanis nem lehet nyom nélkül. Kb. 200 oldalon keresztül semmi nem történik, csak találgatások sorozata. Talán ő az, de talán ő is lehet. Nem éppen az, amit eddig megszoktam. Szerettem olvasni, de ha a többi kötetet és más fantasyket is nézek, akkor nagyon közepesre sikeredett.
Az utolsó 40 oldal volt, amire azt mondom, hogy érdemes volt elolvasni. Bár nekem kissé átlátszó volt, hogy mire megy ki a „játék”, de óriási nagy fordulat volt. Kíváncsi leszek a negyedik kötetre.

http://discussion.blog.hu/9999/12/31/kisse_csalodtam_de…

>!
shine28
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Imádtam. Végig nagyon izgalmas volt. Szeretem ezt a sorozatot.
De a vége.. úristen. Nem hiszem el…. :(
Remélem hamar kijön a következő rész!!!

>!
Doria09
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Már nagyon vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet, külön öröm, hogy egy molyos ajándékozás során került hozzám. :) Az előző két részhez hasonlóan ez is nagyon tetszett, gyorsan haladtam vele, így egy kicsit még rövidnek is éreztem… spoiler Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre is, repül is majd a kívánságlistámra! :)


Népszerű idézetek

>!
ValerinLanz P

– Maga megfenyegette a farkasomat – mondta Call. – És a barátomat.
Alma még mindig mosolygott.
– Remélem, a barátod nem sértődik meg azon, hogy a farkast említetted elsőnek.
– Nem sértődöm – közölte Aaron.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Stewart · Callum Hunt
>!
ValerinLanz P

– Miért épp Halpofa kapitány?
– Hát, mert olyan halpofád van – közölte Jasper. – Amúgy meg soha senki nem találhatná ki, hogy mire utal ez a név, hiszen nincs benne semmi félelmetes.
– Jó, tök mindegy – mondta Tamara olyan hangon, mint aki úgy gondolja, hogy ez az egész csak időpazarlás. – Szóval, ki tudhat róla, hogy Call valójában Halpofa kapitány?
– Nem vagyok hajlandó elfogadni ezt a fedőnevet! – tiltakozott Call. – Pláne nem a tegnap történtek után.
Tamara felnyögött, mintha neki gyötrelmesebb lett volna ez a társalgás, mint Callnek.
– Oké, mit akarsz, hogy hívjunk?
– Mit szólnátok ahhoz, hogy Tökfej parancsnok? – kérdezte Aaron. Jasper erre úgy nevetett, hogy kiköpte a limonádéját.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Stewart · Callum Hunt · Tamara Rajavi
>!
raniaki

– Én Aaron vagyok – mondta a barátja. Mi sem volt jellemzőbb Aaronra, mint hogy udvariasan bemutatkozzon egy lebegő kígyónak.

154. oldal

>!
raniaki

Szokatlan két testben találkozni ugyanazzal a lélekkel.

162. oldal

>!
molly_

– Ez folyton idejár? Csak úgy betoppan, anélkül, hogy előre szólna?
– Állandóan – vágta rá Tamara.
– Komoly probléma – helyeselt Call.

197. oldal

>!
loveQhuay P

Krétor vagy! – kiabálta, és bűbájra emelt keze körül fekete fény lángolt. – Te idióta, használd az erődet!

104. oldal

3 hozzászólás
>!
raniaki

Jasper leült mellé, mintha barátok lettek volna, vagy valami.
– Szóval, mi a terv?
– Te meg miről beszélsz? – kérdezte Call.
– Jaj, hagyjuk – grimaszolt Jasper, majd Tamarához fordult. – Nem is tudom, miért őt kérdeztem. Mi a terv?
– Itt nem beszélhetünk – felelte a lány fojtott hangon (…).

69. oldal

>!
raniaki

…rólad, Jasper mindenki azt gondolná, hogy fura, ha Call-lel lógsz, hiszen nem bírod őt.
– Hogyne bírná! – szólt Aaron meglepetten. – Mind barátok vagyunk.

71. oldal

>!
raniaki

Call Aaron felé nyúlt, és kézen fogta. Aaron egy pillanatig meglepettnek tűnt. Aztán megszorította Call kezét.

265. oldal

>!
molly_ P

– Már hogy lenne csajuk? – kérdezte Tamara döbbenten.
– Hű, ez nagyon jól esett, köszi – morgott Call.


A sorozat következő kötete

Magisztérium sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Tonya Hurley: Szellemlány – Vágyakozás
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Claudia Gray: Evernight – Örökéj
Rick Riordan: Neptunus fia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Marissa Meyer: Cinder