A ​bronzkulcs (Magisztérium 3.) 76 csillagozás

Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​mágia megmenthet.
A mágia megölhet.

A Magisztérium diákjai elméletben teljes biztonságban vannak varázslatos iskolájukban. A mágusok gondos irányításával megtanulják használni a varázserejüket, és rendet teremteni a kaotikus világban.
Ám a káosz most felveszi velük a harcot.
Callnek, Tamarának és Aaronnak olyan dolgok miatt kéne aggódniuk, mint a felmérők és varázsversenyek. Ám az egyik iskolatársuk megdöbbentő halála után muszáj a hidegvérű gyilkos nyomára bukkanniuk… kockára téve a saját életüket.
Az ifjú barátok kénytelenek szembenézni azzal, hogy a mágia csak annyira jó, amennyire a felhasználója. Gonosz kezekben mérhetetlen kárt tud okozni – hacsak Call, Tamara és Aaron még időben meg nem akadályozzák.

A Magisztérium-sorozat lenyűgöző harmadik részében a két nagy sikerű írónő, Holly Black és Cassandra Clare egy olyan iskolát tárnak elénk, ahol bármi megtörténhet – legyen jó vagy gonosz –, és az igazságot egyedül úgy lehet… (tovább)

Eredeti mű: Holly Black – Cassandra Clare: The Bronze Key

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999288 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999271 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kedvencelte 13

Most olvassa 5

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Annyira tudtam! Pedig kerültem a spoilereket, de ettől függetlenül simán kitaláltam, hogy spoiler. Ezért nem kaptam akkora sokkot, amikor megtörtént.
A könyv eleje jól indult, gyilkosság, gyilkossági kísérlet, tele volt izgalommal, aztán az egész ellaposodott, nem történt semmi különös, csak a találgatások. Amúgy pedig kár erőltetni azt amit itt is, hogy van akit beállítanak lehetséges tettesnek, szinte görcsösen, hogy na biztos, hogy ő lesz az, aztán jön más, aki éppen ott volt és mi van ha ő az, aztán jön a rendes srác, aki tuti nem lehet, ééééééés még ott a bunkó srác, akinek meg van indoka. Na és ezek után a kérdésem..hány éves a nagymama? :D
Összességében olvasmányos, és a végén van egy csavar, ami érdekes lehet a következő rész szempontjából.

>!
deen
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Te jó ég, hogy tehettétek ezt velem? Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen kegyetlenek vagytok! A Magisztérium harmadik éve rögtön nagy izgalmakkal kezdődik a három tanonc számára. Aaron, Tamara és Call nem is haboznak sokáig, ismét a kezükbe veszik a dolgokat és a mestereket megkerülve próbálják kideríteni, ki lehet a kém, ki fenyegeti őket. Ebben a részben a szereplők egy kicsit többet gondolkodnak a dolgokon, de nem kevésbé restek, hogy önálló akciójukkal magukra haragítsák az egész tanári kart. Kivéve Anastasiát, akinek úgy néz ki, kötélből vannak az idegei, mert semmi sem tudja kimozdítani a nyugalmából. A fordulatokban bővelkedő, izgalmas vadászat természetesen a végén hozza a nagy meglepetést, méghozzá rögtön kettőt is, ami most eléggé megrengette a hitemet. Nagyon jó ez a sorozat!

>!
Fairy
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Továbbra is nagyon tetszik a sorozat.
Jaspert még mindig nem bírom idegesítő egy karakter szerintem.
Bingó jó volt a tippem az áruló személyét illetően.
A végén teljesen kiakadtam „de miért?” kell minden történetben spoiler a szerethető karaktereket?
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra,hogy mi lesz Tamarával és Callel.

>!
Faythe P
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Húúú ez megint nagyon jól sikerült!
Indul a történet egy spoiler. Már ott elég borzalmas, ami történt Jenniferrel.
Call, Aaron és Tamara próbálják a rejtélyt megoldani, de amikor kiderül, arra aztán senki sem számít. Mondjuk amikor spoiler.
Amúgy szerintem spoiler.
A vége pedig döbbenet: spoiler.

Szerintem ez egy jó kis kötet volt, kíváncsi vagyok mi sül ki az egészből. :)

5 hozzászólás
>!
molly_
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Nem indult olyan eseménydúsan, mint az előző kötetek. Kiderül, hogy valaki meg akarja ölni Call-t, aztán egészen a könyv végéig csak a találgatás és a gyanakvás megy. Az utolsó kb 10-15 oldalon viszont felpörögnek az események, és őszintén szólva meg is lepett, hogy az írónők meg merték lépni ezt… mármint, ami a végén történik, de ezt elárulni nyilván spoiler lenne. Szívszorító jelenet volt. Ugyanakkor spoiler

A stílus nekem még mindig túl gyerekes, a kötetek még mindig nagyon rövidek, a szókincs is valahogy elég szegényes, – nyilván nem az én korosztályomnak írták –, de egyértelműen látszik, hogy innentől kezdve valamivel komorabb hangvételre számíthatunk. És persze még rengeteg izgalomra. Kíváncsian várom a folytatást! :)

>!
Media_Addict_Hu
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Ha egy sorozatot kéne említeni, ami részről-részre egyre jobb, akkor biztosan a Magisztérium szériát mondanám.

Izgalmas, letehetetlen és nagyon szórakoztató volt a Bronzkulcs, a sorozat legjobb darabja. Az írónők igazán kitettek magukért, és tényleg sok mindenre odafigyeltek, még arra is, hogy a szereplők már kezdenek a Young Adult korba lépni, és beemelték a romantikát is.

Bővebben itt:
»> http://sorok-kozott.hu/2017/07/konyvkritika-cassandra-c…

>!
Fummie
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Mit is mondtam róla az első résznél? Hogy pont olyan, mint a Harry Potter? Hát a világfelépítésen kívül már semmi nem olyan ebben a könyvben, mint a Harry Potter. És mit írtam a második résznél? „Meg ha Cassie-ből indulok ki, akkor úgyis számíthatok valami nyálasra.” Jó, oké lassacskán már előkerülnek a szerelmi szálak, de még mindig nem ez a fő téma, és úristen! Hát ha valamire tippelhettem volna Cassie-t ismerve, az bármi lett volna, csak nem ez. És még mindig a leesett államat keresgetem valahol, mert fogalmam sincs, ez hogy történhetett meg. Nyilván nem fogom elárulni, mi az, mert akkora spoiler, mint a ház, de tényleg, aki valaha olvasott már sorozatlezárást Clare-től, annak van egy bizonyos tapasztalata. Igen, tisztában voltam vele, hogy az író bármikor könnyedén összetöri a szívem, de hogy ekkora drasztikus lépést megtegyen? Akkor se fogadtam volna rá, ha kényszerítenek. És még csak nem is sorozatzáró kötet vagy ilyesmi. Na, most aztán tényleg megveszek, míg nem jön a következő kötet. Emellett pedig igen, tisztában vagyok azzal, hogy Holly Black neve is szerepel az írók között, de tőle még azóta sem olvastam semmit, így róla nem tudok nyilatkozni. Simán lehet, hogy a végét ő írta.
De amellett, hogy a végén van egy akkora lépés, mintha kicsi Gróp tette volna meg, persze még utána odabiggyesztettek nekünk egy kellemes kis csavart, csak hogy még jobban emésszük magunkat a negyedik részig. Naná, hogy nem sejtettem az egészből semmit, bár az idei gonoszt azért lehetett gyanítani.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2017/07/holly-black-…

5 hozzászólás
>!
diamondfox P
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Hah! HAAAAAAH!
Mi volt ez a végén? Hm? Ezt mégis hogy gondoltátok? Nem elég, hogy fél évig vártam, mire a könyvtár ezt a részt megszerezte, de még elő is jegyeztettem – erre nincs meg nekik a folytatás! Hallatlan! Bezzeg az új Leiner Laura könyvből egyből 8 darabot rendeltek. Kész, vége, pofátlanság!

Értelmesebben: peregnek a napok, folytatódik a tanév és érdekesebbnél érdekesebb dolgok derülnek ki itt a végére. Bár valahogy mégsem nyűgözött le annyira ez a rész, mint az első kettő – ez valószínűleg a szerelmi hülyeségek miatt volt – de még finom új könyv illattal és keménykötéssel gyorsan elolvastam. Call valahogy elmaradt nekem a megszokottól, lehet azért, mert leszokott a pontozásról, ami egy jó tulajdonsága volt, DE MI VOLT EZ A VÉGÉN?! HÁT KOMOLYAN!
Ugyanitt a folytatást kölcsönkérném ha valaki kecskeméti és meg van neki és szeretne velem jót tenni.

>!
witch
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Próbáltam elvonatkoztatni a HP-től miközben olvastam .. Harcebet még mindig nagyon szeretem benne, Aaron spoiler meglepett, várom a folytatást.

>!
raniaki
Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs

Nemfogoksírni nemfogoksírni nemfogoksírni nemfogoksírni.

Nagyon jó könyv volt, de normális értékelést majd akkor írok, ha helyrejött a lelkem. [pun intended]


Népszerű idézetek

>!
ValerinLanz P

– Maga megfenyegette a farkasomat – mondta Call. – És a barátomat.
Alma még mindig mosolygott.
– Remélem, a barátod nem sértődik meg azon, hogy a farkast említetted elsőnek.
– Nem sértődöm – közölte Aaron.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Stewart · Callum Hunt · Harceb
>!
raniaki

– Én Aaron vagyok – mondta a barátja. Mi sem volt jellemzőbb Aaronra, mint hogy udvariasan bemutatkozzon egy lebegő kígyónak.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Stewart
>!
raniaki

Szokatlan két testben találkozni ugyanazzal a lélekkel.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Hunt · Constantine Madden
>!
molly_

– Ez folyton idejár? Csak úgy betoppan, anélkül, hogy előre szólna?
– Állandóan – vágta rá Tamara.
– Komoly probléma – helyeselt Call.

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Hunt · Jasper deWinter · Tamara Rajavi
>!
ValerinLanz P

– Miért épp Halpofa kapitány?
– Hát, mert olyan halpofád van – közölte Jasper. – Amúgy meg soha senki nem találhatná ki, hogy mire utal ez a név, hiszen nincs benne semmi félelmetes.
– Jó, tök mindegy – mondta Tamara olyan hangon, mint aki úgy gondolja, hogy ez az egész csak időpazarlás. – Szóval, ki tudhat róla, hogy Call valójában Halpofa kapitány?
– Nem vagyok hajlandó elfogadni ezt a fedőnevet! – tiltakozott Call. – Pláne nem a tegnap történtek után.
Tamara felnyögött, mintha neki gyötrelmesebb lett volna ez a társalgás, mint Callnek.
– Oké, mit akarsz, hogy hívjunk?
– Mit szólnátok ahhoz, hogy Tökfej parancsnok? – kérdezte Aaron. Jasper erre úgy nevetett, hogy kiköpte a limonádéját.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Stewart · Callum Hunt · Jasper deWinter · Tamara Rajavi
>!
raniaki

Jasper leült mellé, mintha barátok lettek volna, vagy valami.
– Szóval, mi a terv?
– Te meg miről beszélsz? – kérdezte Call.
– Jaj, hagyjuk – grimaszolt Jasper, majd Tamarához fordult. – Nem is tudom, miért őt kérdeztem. Mi a terv?
– Itt nem beszélhetünk – felelte a lány fojtott hangon (…).

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Hunt · Jasper deWinter · Tamara Rajavi
>!
raniaki

…rólad, Jasper mindenki azt gondolná, hogy fura, ha Call-lel lógsz, hiszen nem bírod őt.
– Hogyne bírná! – szólt Aaron meglepetten. – Mind barátok vagyunk.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Stewart · Callum Hunt · Jasper deWinter · Tamara Rajavi
>!
Coralie

– Még ha utána is jártak, akkor sem fogják elárulni nekünk a szóba jöhető neveket, szóval így legalább elkezdhetjük szűkíteni a gyanúsítottak körét.
– Nézzenek oda, valaki egész nyáron Agatha Christie-t olvasott – gúnyolódott Jasper.
Tamara fülig érő vigyort villantott rá.
Valakit pedig pofán fognak vágni, ha nem vigyáz a szájára.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jasper deWinter · Tamara Rajavi
>!
loveQhuay P

Krétor vagy! – kiabálta, és bűbájra emelt keze körül fekete fény lángolt. – Te idióta, használd az erődet!

104. oldal

3 hozzászólás
>!
molly_

– Már hogy lenne csajuk? – kérdezte Tamara döbbenten.
– Hű, ez nagyon jól esett, köszi – morgott Call.

Kapcsolódó szócikkek: Callum Hunt · Tamara Rajavi

Kapcsolódó zóna

!

Magisztérium

61 tag · 19 karc · Utolsó karc: 2018. április 10., 22:28 · Bővebben


A sorozat következő kötete

Magisztérium sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Callum Hunt · Aaron Stewart · Tamara Rajavi · Jasper deWinter · Alex Strike · Celia


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Az elveszett hős
Christopher Paolini: Örökség
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Nyulász Péter: Ciprián
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
Jules Verne – Consuelo Delgado: Utazás a Föld középpontja felé
Póli Matilda: Futó tűz