Frida ​Kahlo 13 csillagozás

Hollósi Nikolett (szerk.): Frida Kahlo

Frida Kahlo 1925-ben súlyos közlekedési balesetet szenved, melynek következtében hosszú időre ágyhoz kötött marad, ekkor kezd el festeni. Festményein életének állandó küzdelmei jelennek meg. A mexikói festőnő művészi pályáját és életét mutatja be az album, képekkel életrajzi adatokkal.

>!
Ventus Libro, Budapest, 2007
80 oldal · ISBN: 9789639701267 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
Hollósi Nikolett (szerk.): Frida Kahlo

Sokszor hallottam már Frida Kahlo-ról, itt is, ott is felmerült a neve, de Wikipédia-szócikken kívül még nem igazán olvastam róla. Ez volt az első könyv, és nekem nagyon tetszett. Sok-sok képen mutatta be a Kahlo művészetét azon kívül, hogy alapos és részletes életrajzot olvashattam. Frida Kahlo élete minden volt, csak nem egyszerű és zökkenőmentes. Hatalmas tehetsége mellett óriási lelkierővel is rendelkezett. Nagyszerű ember lehetett.

1 hozzászólás
>!
utazó
Hollósi Nikolett (szerk.): Frida Kahlo

80 oldalas csak, de annyi információt tartalmaz, ráadásul sok-sok Frida Kahlo alkotással, festményekkel, képekkel, ezeket nézegetve is átsüt az életszakaszainak tarkasága, a sok szenvedés, betegség, olykor a perifériára csúszás, stb.

>!
Blissenobiarella
Hollósi Nikolett (szerk.): Frida Kahlo

Egy időben nagyon odáig voltam Frida Kahlo festményeiért. Ma már inkább az impresszionisták állnak közel a szívemhez, de Kahlo művei azt hiszem, nagyon különlegesek. Engem megérintenek.
Ezt a könyvet az említett időszakban kaptam a barátnőmtől, és bár vékonykának tűnhet, nem túl nagy számnak, de nagyon sok jó minőségű kép található benne, és a szövegezése is teljesen megfelelő.
Az életrajzon kívül a fontosabb műveket is bemutatja.
„Ismerkedő” könyvnek kiváló.

>!
theodora
Hollósi Nikolett (szerk.): Frida Kahlo

Nem ez az első Fridáról szóló könyv, amit olvastam – az életének és munkásságának részletei már többször lenyűgöztek. Az értékelésem ezért konkrétan erről a kiadásról szól.
Hiányoltam a gyerekkora betegségének leírását, hisz innen indult a fájdalommal való együttélése. Viszonylag rövid az életrajzi ismertetés, csak néhány képének rövid leírását ismerjük meg. Tetszett, hogy néhány fotóval is kiegészítették a könyvet.
Szerintem ha valaki részletesebb képet szeretni kapni róla, akkor inkább a Taschen-féle kötetet olvassa el! Andrea Kettenmann: Frida Kahlo

>!
RKAti P
Hollósi Nikolett (szerk.): Frida Kahlo

Rettenetesen megrázó olvasmány! A szó „szoros ” értelmében!


Népszerű idézetek

>!
Shea

Akkoriban ismerkedtünk meg, amikor mindenki pisztolyt hordott magánál, s ha úgy hozta a kedve, utcai lámpákra lövöldözött az Avenida Maderón. Diego egyszer rálőtt egy gramofonra Tina egyik estélyén. Ekkor keltette fel a figyelmemet, ámbár eleinte féltem tőle.

>!
Shea

A festészet kiteljesítette az életemet. Három gyermekemet vesztettem el meg egy sor mást, ami kitölthette volna iszonyatos életemet. A festés mindezt az űrt betöltötte. Azt hiszem, a legjobb dolog a munka.

Kapcsolódó szócikkek: festészet
>!
hootie

Ahogy magányossága visszakényszerítette az alkotómunkához, egyre jobban felismerte művészi értékeit, képeit immáron többre tartotta a barátoknak szánt ajándékoknál.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kozák Gyula – Soóky Andrea (szerk.): Vajda Júlia
Claudio Pescio (szerk.): Leonardo
Bánszky Pál: Süli András
Bodnár Éva: Az újra felfedezett Tornyai
Szabó Ildikó: Szántó Piroska szürrealizmusa
Szombathy Bálint: Totál Érzelemhalál
Bodor Kata (szerk.): Egon Schiele és kora
Csontváry-emlékkönyv
Bánszky Pál: Bak
Kolozsváry Marianna – Kieselbach Tamás (szerk.): „Cigány méltósággal”