A ​kutyaházas eset (Howard Matheu különös esetei 2,5) 17 csillagozás

Holden Rose: A kutyaházas eset

Mi történik, ha a labda begurul az utca legveszélyesebb kutyájának udvarára?
Erről szól ez a rövid történet, amit novellának hívunk, mert nem regény.

Howard Matheu vagyok, majdnem kilenc éve születtem itt a kikötőtől nem messze, Southamptonban. Nitával és Gillel a Crown Woodba járunk, és rendszeresen keveredünk (nem szándékosan) olyan helyzetekbe, amik bizony komoly detektívmunkát igényelnek.
Ha valami érdekes történik velünk, azt mindig leírom. Ez például most volt szombaton, de ne meséld el senkinek, mert teljesen titkos az egész!
Ott a helye a bizalmas dokumentumok alatti polc alatti polc alatt, a könyvek mögött.

A történet e-könyv formátumban a howard.hu oldalról tölthető le.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Főnix Könyvműhely, Hajdúböszörmény, 2015
32 oldal · ISBN: 9789637051852 · Illusztrálta: Varga Zsolt

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

gybarbii>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Anyum azt kérdezte ma, hogy lehet, hogy Howard-ék mindig valamilyen kalamajkába kerülnek… Hát úgy hogy gyerekek! – válaszoltam. Neki is emlékeznie kellene, hogy én miket csináltam annak idején, egyből nem csodálkozna a történeteken! :D
Ebben a kis novellában is imádtam a gyerekeket, hozták a formájukat. És hát valljuk be őszintén, mindenki családjában van legalább egy olyan rokon, aki túl őszinte, és minden hibádat az orrod alá dörgöli a családi összejöveteleken vagy a látogatások alkalmával… Szegény Gilnek is kijutott belőle… Ha jobban belegondolunk, akkor a nagynéni minden baj forrása! :D De félre a tréfát… Aranyos történet, vicces fordulattal, hamisítatlan Holden Rose stílusban. Kellemes kikapcsolódás bármikor! :)

luthienlovemagic IP>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Aranyos történet volt, bár igazából semmi különös nem volt benne. Hozta az átlag gyerekkönyv szintet, de semmi több. A gyerekek aranyosak voltak, bár az egész ügyet nagyon túlbonyolították. Egy kicsi pluszt hozzá tett, hogy olvasást közben hallgattam a hangoskönyvet is, Zsigmond Tamara jó előadó.

DianaSoto I>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Kedves, aranyos, mi kell még?
Nekem nincs ugyan gyermekem, de szeretem a jól megírt történeteket, ahol nem nézik hülyének az új generációt.

1 hozzászólás
Dinah>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Hogy kapcsolódik össze Howard, Nita, Gil, egy focilabda, egy vérszomjas eb és a rendőrség? Kiderül ebből a rövid történetből.

Howard Matheu-val nem olyan rég ismerkedtem meg, az első könyv apropóján. A második rész váró-, a harmadik (ami hivatalosan a negyedik kötet) pedig kívánságlistán van.

Holden Rose remekül mutatja be a gyerekeket, rögtön megszereti őket az, aki kézbe veszi a könyveket. Talán pont azért, mert: ha felnőtt, akkor ifjúkori önmagát látja bennük, ha pedig még gyermek, akkor akaratlanul is összehasonlítja magát a szereplőkkel.

A világ változik, az évek telnek, de a gyerekek mindig gyerekek. A maguk kis világával, titkos szövetségeikkel, rejtekhelyeikkel és persze a kalandvágyukkal.

Jómagam édesanyaként találkoztam e könyvekkel, és tényleg: túl a harmincon is élvezet volt olvasni a történeteket. A célközönség nem én vagyok, mégis megérintett. :)

A könyvek szerkezeti felépítése nem bonyolult, az olvasással épp csak ismerkedő, vagy már folyékonyan tudó kisiskolások bizonyára előszeretettel lapozgatják őket. Együtt izgulnak és nevetnek a szereplőkkel, és sokan talán találgatják is, milyen titok bújhat meg a háttérben.

Ahogy a címben szereplő novellában is. Howardék megint kalamajkába csöppennek. A csavart a felnőttek találhatják ki könnyebben, de izgulni (és nevetni) a gyerekek fognak rajta jobban. :)

S szerintem esti mesének is. :)

mézesmogyifelhő>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

A félelmetes kutyaház és a focilabda esete. Ismerős lehet mindenkinek a gyermekkorából. Ezután a rövid kis novella után eldöntöttem végig olvasom az egész sorozatot. Kíváncsi vagyok Howard és a barátai milyen kalamajkába keverednek ezek után. A rendőrök rugalmasak és nagyon szimpatikusak voltak ebben a részben. Ízig-vérig igazi kalandos nyomozós történet.

FreeAngel>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Ez volt eddig a legviccesebb és a legéletszerűbb rész. Eddig ez tetszett a legjobban. :))

Molymacska>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Kis aranyos történet, ahol megint véletlenül bajba kerülnek. Hosszabbra számítottam, de igazából ennek a történetnek a rövidsége a bája, hogy minden egymás után, gyorsan történik. A végén csalódott voltam, azt hittem, a kutyaházból minimum egy pincsi fog kiugrani. De nem… (majd legközelebb :D )

atomarcú P>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Szimpatikus, lendületes kis ujjgyakorlat, megfelelően adagolva a humort és az izgalmakat. A végére még egy kis csavar is jut. Jó kedvcsináló a hosszabb darabokhoz.
Ha valamibe bele akarnék kötni, csak annyit jegyeznék meg, hogy Angliában legjobb tudomásom szerint nem betűkkel osztályoznak az iskolában, az az Egyesült Államokban van.

ellayeats>!
Holden Rose: A kutyaházas eset

Már kétszer olvastam. Először csak egyedül. Nagyon tetszett, mert szórakoztató, jó a nyelvezete, van benne csavar és még felnőtt fejjel is tudtam izgulni a srácokért.
Aztán másodjára már a 6 éves fiammal, aki egyszerűen imádta a történetet. Nagyon bírja Howardot, Nitát és Gilt. Alig bírta kivárni, hogy mi az ügy megoldása. És közben annyira jól szórakozott, és szórakoztunk együtt. :)


Népszerű idézetek

gybarbii>!

Majdnem kilenc éve születtem itt a kikötőtől nem messze, Southamptonban.

(első mondat)

gybarbii>!

Amilyen nagyszerű volt az ötlet, olyan rosszul sült el.

19. oldal

Molymacska>!

Szerencsére az áruház nincs messze tőlünk, csak a kikötő felé kellett néhány utcányit sprintelni, és még egy kicsit. Meg még egy keveset.

15. oldal

gybarbii>!

Megtöröltem az orrom, amitől fénylő csík rajzolódott a mutatóujjamra. Gyorsan belekentem a nadrágomba, és pirulva néztem fel, de a lány még mindig csak kacagott, majd az előtérben felállított akciós termékekhez szaladt.

15. oldal


A sorozat következő kötete

Howard Matheu különös esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nógrádi Gábor: Marci visszavág
Kemény Dezső: A titokzatos kecskebak
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Andrew Lane: Fekete jég
Gerit Kopietz – Jörg Sommer: A felhőkarcoló fogságában
Alex Simmons – Bill McCay: A Holló szövetség
Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Fabian Lenk: Drake kapitány, a királynő kalóza
Jørn Lier Horst: Nárcisz akció
Renée Holler: Az Akropolisz árnyékában