Terka ​a piacon (Terka) 24 csillagozás

Hohol Ancsa: Terka a piacon

Terka egy cserfes, négyéves kislány. Önálló véleménye van mindenről, szüntelenül kérdez, és más szemmel nézi a világot, mint a felnőttek. Történetesen nem rajong a zöldségekért. Terka anyukájának azonban remek ötlete támad, szövetkezik Karcsi bácsival, a pocakos piaci árussal, akinek segítségével Terka megismeri a zöldségek valódi egyéniségét. Izgalmas kaland vár a kislányra és újdonsült barátaira. Tarts Terkával, és derítsétek ki, vajon hogy végződik Spenót és Sóska csínytevése!

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
32 oldal · ISBN: 9789639737907 · Illusztrálta: Boris Juli

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
anni_olvas
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Ez már kevésbé volt szimpatikus, hiszem a rossz evő Terkáról határozza el anya, hogy jóevő gyereket farag belőle minden áron (bár Terka jóevő, csak annyi, hogy imád nassolni), így el is indulnak a piacra, ahol először a zöldségekkel ismerkednek meg. Olyannyira, hogy Terka kalandba is keveredik a zöldségekkel, mindezt úgy, hogy anyának közben fogalmam sincs, merre jár, de az biztos, hogy Terka akciója abszolút magánakció. A spenót és a sóska pedig a gyerekijesztgető zöldségek, amit nem is értek, miért kell ennyire hangsúlyozni, hiszen a cél a barátkozás lenne, nem igaz? Minden jó, ha jó a vége, Terka megeszi a zöldségeket, igaz, a gyümölcsöket hiányolom, de majd a következő kötetben (gondolom én).

>!
dianna76 P
Hohol Ancsa: Terka a piacon

A legfrissebb Terkát kerestem a könyvesboltban, de nem találtam. Ez a piacos viszont ígéretesnek tűnt, így elolvastam. Azt hittem komolyan beszélni fog a zöldségekről, de poénra vette a stílust a szerző. Ezzel igazából nem volt baj, csak én mást vártam. A spenót miért gyerek ijesztgető? (nem emlékszem pontosan a szövegre, de valami ilyesmi jellemzője volt.) Tudom, sok gyerek nem szereti ezt a zöldben virító zöldséget. De akkor is!
A „zöldségismertetőn” túl, egy kis kalandban is részünk lehet a cukorborsó szemek, és persze az őket megmenteni készülő Terka jóvoltából. Nekem volt itt egy kis ellentétesség érzésem. Megmentjük szegény zöldséget a szemétből, aztán megesszük. Melyik esetben van nagyobb esélyük a túlélésre? Hááát nem az evés során, az biztos! Jó, jó, tudom: a zöldségek arra vágynak, hogy a gyerekek tányérjára kerüljenek.
Ez a mese legalább egyértelműen zöldségevésre ösztönöz, ellenben ezzel.
Habár nem a könyv ihlette, de a mai menü sült csirkecomb párolt zöldségkörettel.

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Kedves kis történet, bájos rajzok. Jó érzés, hogy mennyi mindent felismernek már a lányaim a rajzokról.

>!
graphoman ISMP
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Nem is tudom… (Gyerektelen) felnőtt fejjel egy picit didaktikusnak tűnt, de közben kedves is, különösen a Kotnyeles Kelbimbó tetszik. :-)

>!
Marta_Kotai_Szabone
Hohol Ancsa: Terka a piacon

nagyon tetszett a gyerekeknek. mindenkinek ajánlom mert én se untam magamat halálra.

>!
anika
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Nagyon kedves, aranyos könyv. A kisfiam szereti lapozgatni, bár ő mindig jóevő volt.

1 hozzászólás
>!
Bencuska
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Érdekes, játékos módon mutatja be a zöldségek világát.Még olvastuk volna, túl rövidre sikerült.

>!
Zsebilany
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Ez is egy módszer, hogy megszeretessük a zöldségeket a gyerekkel.

>!
Léna_Ilona_Kiss
Hohol Ancsa: Terka a piacon

Nálunk ez is nagy kedvenc. A kislányom simán tud azonosulni a történetben Terkával. Nekem pedig jól esik olvasni. a történet jól kitalált (akárcsak a többi Terka mese), csodálkoztam is, hogy csak 80%-on áll…


Népszerű idézetek

>!
Bencuska

A zöldségek egészen másról álmodoztak: párolva vagy pürésítve, főzve vagy sütve szerettek volna a gyerekek tányérjára kerülni, hogy azok szép nagyra nőjenek tőlük.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Füzesi Zsuzsa (szerk.): Mondókáskönyv 1.
Gróh Ilona: Ringató – Sárkányparipán vágtattam
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Kálmán Jenő: Sicc
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Földvári György: Táltosháton
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor