Hofi ​naplója 7 csillagozás

Hofi naplója

Ez az egyedülálló kötet Hofi Géza saját kezűleg alkotott képes „naplójából", interjúiból, pálya- és kortársak visszaemlékezéseiből kikerekedő színes életrajz, amely végigkíséri a művész hatalmas ívű pályáját.
A kőbányai téglagyár amatőr színésze, a debreceni színház örökös beugrója, a balatoni esztrádműsorok parodistája végül a tévéképernyőn és a Mikroszkóp Színpadon szerzett országos ismertséget. Pályáját a Madách Kamara színpadán több mint 1500 alkalommal eljátszott Hofélia és Élelem bére tette teljessé.

A különleges naplót fotók és más „kordokumentumok", Hofi Ildikóval és Gajdó Tamás színháztörténésszel készült beszélgetés, valamint a teljes pályát átfogó adattár gazdagítja. Mindemellett képet kapunk az egykori tehetséges porcelánfestő (!) grafikusi oldaláról, és különleges mellékletként átnyújtunk egy igazi relikviát: „HOFI-POFI"-nak a magyar fociról készített karikatúrasorozatát.

A művek szerzői: Hofi Géza, Gajdó Tamás

>!
Kossuth, Budapest, 2019
256 oldal · ISBN: 9789630999717
>!
Kossuth, Budapest, 2019
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630999236

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Paleee>!
Hofi naplója

Hofi számomra mindig is egy csoda, egy jelenség volt, akit ugyanúgy csodáltam gyermekkoromban a bakelit mellett görnyedve, mint manapság, a vezeték nélküli fejhallgatón hallgatva. Ami változott, hogy minden egyes újrahallgatáskor feltűnik valami új, megértek egy újabb poént, átérzek egy másikat. És a kezembe került ez a könyv, ami ragyogóbban nem is mutathatná be Hofit, és ami által talán megkaptam a választ a kérdésemre: mi is az, ami miatt töretlenül hallgatom az elmúlt 30 esztendőben. Leginkább Malek Miklós megemlékezése az, amin keresztül megismerjük mindannyiunk „Géza bácsiját”, és bizony néhány ponton a gombóc fojtogatja az embert, ahogy átérzi azt az űrt, ami utána maradt. Remek összeállítás, igényes kiadás, érdekes fotó-relikviákkal, megemlékezésekkel, összefoglalókkal. Kötelező darab!

VRRRT>!
Hofi naplója

Kicsit átverve érzem magam, ugyanis nem az emlegetett napló a fő motívum, hanem a visszaemlékezések, és míg pölö Maleké a könyv legerősebb része, addig némelyik szimpla papírpocsékolás(pölö Spiró), lehetett volna ezek helyett több Hofi interjú más-más évtizedből, vagy több naplórészlet, anekdotázás, akármi.

Amúgy szép a kivitel, csak hát az tudott érdemben szólni benne Hofiról, aki tényleg közelről ismerte. A többiek helyett mehettek volna részletek a 73-as Volán Elektronikás interjúból(youtubeon meghallgatható), azt úgyis kevesebben ismerik, így frissen hatott volna.

minimancs>!
Hofi naplója

Zseninek tartom Hofit, aki úgy fogalmazta meg a mondandóját, hogy abból örök igazságok születtek. Hiszen hallgass meg most egy előadást és teljesen aktuálisnak fogod érezni. A könyv maga nekem tetszett, főleg Malek Miklós és Hofi Ildi visszaemlékezése. Jó volt olvasni, hogy ki hogyan látta Hofit és jó volt azt is látni, hogy mennyi felkészülés és munka volt amögött amit mi nézők láttunk belőle. Szóval akit érdekel a show mögött az ember, annak érdemes elolvasnia ezt az „életleltárt”.


Népszerű idézetek

psn>!

– Úgy érzem, Ön többet megengedett magának, mint más.
– Megengedtem magamnak azt is, amit más nem mert. Ez nem azt jelentette, hogy nekem szabad volt, de én vettem a fáradságot és próbálkoztam. Egyszer egy magas rangú ember megkérdezte, hogy ha barát vagyok, miért jár mindig a szám. Ha meg ellenség, miért vagyok még mindig itt.
– Mit válaszolt neki?
– Megkérdeztem, hogy szereti-e a feleségét. Azt mondta: „Igen.” Szereti-e a főztjét? – kérdeztem. „Szeretem”, válaszolta. De azért szól neki, ha sós az étel, ugye?…

86. oldal

Elena_Deveraux P>!

– Nyugdíjas álmában kiveszi a hűtőből a töltött káposztát. Előveszi a gyufát, de az utolsó gyufaszál leesik a földre. Nagy nehezen lehajol érte, de ahogy felegyenesedik, beveri a fejét a szekrénybe. Felriad: A francba, ettem volna meg hidegen!

117. oldal

Elena_Deveraux P>!

– Mentem is az ágy alá. Találkoztam két kacsával… az egyik kacsa az volt, hogy jól élünk… aztán tele lett az is!

116. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Pak Janmi: Élni akartam
James Herriot: Egy állatorvos történetei
Gerald Durrell: Istenek kertje
Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony
Neil Strauss: Mötley Crüe – The Dirt
Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot
David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei
Erich Kästner: Amikor én kissrác voltam
Fekete István: Ballagó idő
Pierre La Mure: Moulin Rouge