A ​Végtelen egyszerű 8 csillagozás

Hoffmann Gergely: A Végtelen egyszerű Hoffmann Gergely: A Végtelen egyszerű

A ​szétszakítottság korát éljük. Elkülönültünk szinte mindentől, ami életünk alapját képezi. A legfájdalmasabb az, hogy már saját magunktól is elszakadtunk. Nem tudjuk, honnan jöttünk, kik vagyunk és miért élünk itt, a Földön. Egységért kiáltunk ugyanakkor, és napról-napra többen tesszük ezt. Nyitunk önmagunk és egymás felé, keressük a sokszínűségben megbúvó Egységet. Az egymás mellett élés állapotából végre az együttélés irányába mozdultunk. Megtettük az első lépéseket a párhuzamosok találkozása, a Végtelen felé, amely nincs is olyan messze, mint azt elsőre gondolnánk. A könyv segít abban, hogy odatalálj. Gyógyító utazásra hív, amely során sok mély, személyes élmény és néhány egyszerű, fontos feladat is a szolgálatodra lesz. De vigyázz! A könyvben veszélyes tartalmat találsz! Veszélyt jelent minden berögződésre, minden hiedelemre, amit valaha is magadénak vallottál. Éppen ez segít azonban hozzá, hogy mindennapokban megélt fájdalmaidat, konfliktusaidat vagy betegségedet átlásd, és… (tovább)

>!
320 oldal · ISBN: 9789631206340
>!
318 oldal · ISBN: 9789630845465 · Illusztrálta: Németh János Gio

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Prodigy>!
Hoffmann Gergely: A Végtelen egyszerű

HOFFMAN GERGŐ KÖNYVE RÁD VILÁGÍT, ÉS MEGMUTATJA AZ ÁRNYÉKODAT, AMI NEM IS OLYAN IJESZTŐ HOGYHA JOBBAN MEGVIZSGÁLOD, ÉS LÉNYED ÁRNYOLDALÁT IS ELFOGADOD. ÉS AHOGY HOZZÁSIMULSZ ELTŰNIK. AZ OLVASÁS HOSSZÚ NAPJAIN FELTOLULTAK RÉGI EMLÉKEK. AZ ÁRNYAIM, AMIKET ELÁSTAM NEHOGY SZEMBEJÖJJENEK, PEDIG EZ IS ÉN VOLTAM. KÖSZÖNÖM GERGŐ

Alumnus>!
Hoffmann Gergely: A Végtelen egyszerű

Képtelen vagyok üzemen kívül helyezni magamban az ömlengés-generátort.
Hoffmann Gergely szellemi terméke egyenesen a reveláció erejével hatott rám. Nem ez volt az első általam olvasott könyv ezotéria, spiritualizmus témában, nem is ez adta a legnagyobb gyakorlati segítséget az önfejlesztés terén (nem is erről akar szólni), de kétségkívül ez volt életem egyik leginkább magába szippantó olvasás-élménye.
Szempontjai között egyaránt felvonultatja a kvantumfizikáét, az egyéb természettudományokét, a vallásét, a spiritualitásét, az ezotériáét, a filozófiáét, a pszichológiáét, az érzelmek világáét, s mindezeket egyesítve nem kisebb vállalást tesz, mint hogy a hétköznapi ember számára is érthetően elmagyarázza az univerzum felépítését és működését. Elképesztően lényegre törően és töményen sűríti irdatlan információ-halmát csekély 300 oldalba, de pont ettől válik gördülékeny olvasmánnyá: üresjáratot nem találsz, minden szava kincs!
A végeredmény világképe a felsorolt perspektívák mindegyikét tekintve maradéktalanul konzekvens, logikus és hihető. (Hitelességről természetesen jelenleg még nem bizonyosodhatunk meg teljes mértékben, de én el tudom hinni, hogy Hoffmann közel jár a valósághoz.)
A kötet hihetetlenül átgondolt, aprólékosan és áttekinthetően szerkesztett, érezhetően segítő attitűd nyomait magán viselő, lebilincselően érdekes gondolatokat tartalmaz – szó szerint minden bekezdésből ki lehetne emelni legalább egy olyan mondatot, melyet jóval értelmesebb lenne idézetként közkinccsé tenni a közösségi hálózatokon, mint a semmitmondó konyhafilozófiai agyszülemények tömkelegét.
És miközben fantasztikusan belemerülsz az információk befogadásába, a hab a tortán az, ha azonosulni tudsz azzal, hogy a valóságról tudakozódsz, azaz a tér-idő, amelyben élünk, valóban olyan felfoghatatlanul bámulatos és csodálatos, ahogyan azt Hoffmann Gergely lefesti.
Számomra pótolhatatlan érték ez a könyv. Remélem, másoknak is az lesz!

YellowBlueRed>!
Hoffmann Gergely: A Végtelen egyszerű

Tökéletes. A könyv végtelenül egyszerűen világít rá az élet céljára, működésére, értelmére, a miértekre. Köszönet a szerzőnek. Újabb kedvenc.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Roth: Maharishi Mahesh Yogi transzcendentális meditációja
Louise L. Hay: Az erő benned van
Rüdiger Dahlke: Az agresszió mint esély
Louise L. Hay: Éld az életed
Barbara G. Tilmann – Doris Iding: Ismerjük fel betegségünk okát
Vasant Lad: Ájurvéda
O. Carl Simonton – Stephanie Matthews-Simonton – James L. Creighton: A gyógyító képzelet
Peter Spork: Életadó alvás
Buda Béla – Oláh Tamás – Pécsi Tibor: Neurózis
Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve: a betegség