A ​Csillaghercegnő 4 csillagozás

Hodászi Lili: A Csillaghercegnő

Ki ​vagyok én? Mindenki Csillaghercegnőként ismer. Kérik, hogy nézzek fel az égre, mert hiányzik onnan a tizenkét legfényesebb Csillag. Börtönben vannak. Miattam kerültek oda, mert meg akartak védeni. Csak én segíthetek rajtuk. Azt hiszem, már emlékszem…
Elfeledkeztem arról, ki vagyok valójában, amikor a Földre érkeztem. Most újra látlak titeket álmaimban. Hallak benneteket; hallom, hogy hívtok. Hosszú és nehéz út lesz. Addig nem állok meg, míg meg nem ismerem magamat újra. Amíg mind szabadok nem lesztek, hogy hazamehessünk. S amíg meg nem tudom, miért kellett így történni a dolgoknak tizenhárom évvel ezelőtt…

Kirah, hátrahagyva a Földet, felkerekedik a segítőivel, hogy kiszabadítsa a Zodiákusokat. Útja első állomása a Szűz, a Bak, a Nyilas és a Mérleg csillagkép. Minden egyes rablánc lehullása újabb és újabb kérdéseket vet fel a múltról. Nagyobb titkok vannak a háttérben, mint amikre most még válasz kapható. S a Csillagképek legnagyobb aggodalmára így is többre… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyv Guru, Budapest, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803284

Várólistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Hodászi Lili: A Csillaghercegnő

Teljesen egyet kell, hogy értsek @Annamarie értékelésével. Csupán annyi az eltéréssel, hogy egy fél csillaggal jobbnak gondolom.

Alapvetően nagyon megosztó ifjúsági kötetnek gondolom, mivel nem mindenkinek fog bejönni ez a japán kultuszra épített stílus, ugyanakkor én pont ezért is értékelem pozitívra. Még van mit csiszolni az írónő stílusán, de kis gyakorlással remek regényeket fog írni.

>!
Könyv Guru, Budapest, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803284
1 hozzászólás
Annamarie P>!
Hodászi Lili: A Csillaghercegnő

Talán sok kamaszgyerek érzi úgy magát, hogy olyan, mintha nem is ebből a világból való lenne, hanem egy egész más bolygóról származna. A történet főhőse Kirah egy nap valami egész hasonlóval kell, hogy szembesüljön; nevezetesen, ha nem is érzi úgy, hogy nem e világi lány, de a szobájába toppanó pár fura szerzet felvilágosítja erről. Most viszont szükség van a lány segítségére, hogy kiszabadítsa korábbi nevelőit, a tizenkét, rabságban sínylődő zodiákus jegyet. A történet ennek a kalandnak a bemutatása.
Stílusában a japán anime sorozatok világát idézi, emiatt elég kötött szerintem a célközönség. A felnőtté válás sokkszerű, allegorikus harcokon keresztül történő megélésével találkozunk. Ami nem is lenne baj, inkább az nem tetszett, hogy minden a cselekmények bemutatásán alapszik, az meg annyira nem egyedi, hogy lekötött volna. Könyvben fontos lenne a sejtetés, hogy nem csupán az történik meg, ami le van írva. Több gondolat, szellemi kaland, kétségek, tipródás. Ezt még jó lenne a folytatásba beleépíteni, jót tenne a történetnek.
Az elsőkönyves Hodász Lili kötete elsősorban azoknak a fiataloknak fog tetszeni, akiket vonz ez a japán képregényvilág, az anime filmek sajátos hangulata, a misztikus fantasy.

krlany I>!
Hodászi Lili: A Csillaghercegnő

Nem lenne ez rossz, mert érdekes a világa, jók a szereplők (bár Kirah jellemével és a Zodiákusok fafejűségével vannak bajaim), izgalmasak a lények benne, a sztori is fordulatos spoiler, bár a dramaturgiáján még kellene dolgozni kicsit, de alapvetően rendben van ez, csak marhára becsapva érzem magam, mert sehol nincs feltüntetve, hogy ez egy sorozat lesz (bár inkább csak egy hosszú történet, mely több kötetbe fér bele), a dolgok állását nézve minimum három kötet, és még csak ideiglenes lezárása sincs, csak elfogyott a gépelt oldal, és félbeszakadt a történet, kb. mintha a Monte Cristo grófjának 3 kötetét, más-más évben adták volna ki.

bagie P>!
Hodászi Lili: A Csillaghercegnő

Egyetértek @krlany leírt véleményével – csillagokban kicsit kevesebbet ért nálam.
Valamiért nem tudott elérni hozzám, pedig tényleg lenne benne potenciál.
És egy kicsit tényleg csalódást okozott, hogy nem lezárt történet – hanem csak „vége lett”.
Vajon mikor lesz folytatás?


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Helena Silence: Ezüsthíd
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Bessenyei Gábor: A háború lelke
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Böszörményi Gyula: Monyákos Tuba és a tűzhangyasámán
Majoros Nóra: Pityke és prém
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: Az ellopott időgép