Parasyte ​1. (Parasyte 1.) 19 csillagozás

Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

SILENT INVASION
They arrive in silence and darkness. They descend from the skies. They have a hunger for human flesh. They are everywhere. They are parasites, alien creatures who must invade–and take control of–a human host to survive. And once they have infected their victims, they can assume any deadly form they choose: monsters with giant teeth, winged demons, creatures with blades for hands. But most have chosen to conceal their lethal purpose behind ordinary human faces. So no one knows their secret–except an ordinary high school student. Shin is battling for control of his own body against an alien parasite, but can he find a way to warn humanity of the horrors to come?
Ages 16+

>!
Kodansha, Tokyo, 2015
290 oldal · ISBN: 9781682331231
>!
Kodansha, US, 2011
288 oldal · ISBN: 9781612620732 · ASIN: 1612620736 · Illusztrálta: Hitoshi Iwaaki
>!
Del Rey, US, 2007
288 oldal · ISBN: 9780345496249 · ASIN: 0345496248 · Illusztrálta: Hitoshi Iwaaki

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Marianngabriella P>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Atyaég, egy ezer éve várólistán lévő mangát sikerült most végre elolvasnom. Eredetileg féltem, hogy nem egy mai darab, és sokszor beletört már a bicskám a régi mangákba a rajzolás miatt. De ez valami álomszép. Annyira élesek, szépen rajzolt, művészi, érdekes panelek… Minden tökéletes rajta, és most szívem szerint csak a fejemet verném a falba de komolyan

Szóval a Parasyte az-az a manga, amit mindenki ismer, amiről mindenki hallott, aki egy kicsit is otthon van a mangák(animék) világában, még akkor is ha a horror nem az ő zsánere… Van egy befejezett sorozat, két plusz önálló kötet és egy spin-off sorozat is (szintén befejezve) hozzá, szóval elég jól ellátott minket ez a világ kötetekkel… És én most végre beleástam magam ebbe, és nagyon nem szándékozom kimászni innen, amíg végig nem daráltam mindent.

Ilyen erős nyitókötetet régen olvastam. A történet valami fantasztikus, nem, nem is hanem FANTASZTIKUS, így csupa nagy betűvel. Már az első paneltől érdekes, a sci-fi és a horror tökéletes párt alkot benne, nem hiába klasszikus, és az egyik legismertebb horror manga. A parazitás, idegenes horrorok mindig is közel álltak a szívemhez off, így ez is telitalálat volt. Az, hogy rengeteg fontos kérdés előjön belőle csak még jobbá tesz – az ember és a természet kapcsolata, az ember uralma a bolygón, önmagunk élete vagy egy másik élőlény élete hierarchiába állítható-e satöbbi –
Kíváncsi vagyok erre az életformára, és arra is, hogy milyen lesz Migi és Shin kapcsolata, mert egy aprócska spoilert láttam (csak az utolsó fejezet címét), de egyelőre nagyon bírom kettejük, muszájegymásbanmegbíznunkmerthanemtesszükmindkettenmeghalunk kapcsolat dinamikáját, ami feltételezi, hogy kettejük igazából nem is feltétlen parazita és host kapcsolatban vannak, hanem inkább már szimbiózisban off

Ami jó, hogy az első két kötet kindle unlimitedban van jelenleg, a többi is elérhető kindle-n, vagy pedig INKR-en is off szóval, ha valaki tervezte, de még nem vágott bele, annak sem lehet kifogás, hiszen ez a kötet ingyen van.

AniTiger P>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Istenem, ez rémes, rettenetes, borzalmas (itt az összes általam ismert szinonima helye)… komolyan bezsibbadt ettől a gusztustalanságtól a jobb karom.
A cicánál is elkámpicsorodtam, de az oroszlán… Miért kell ilyet írni?! Szörnyű…
Persze a csótány is elég horror volt.

Ok, ebben a mangában mindent utálok, ami bogár vagy cicabántalmazás. Alapvetően a történet érdekes, ijesztő, beteg, de érdekel.

victoria_m997>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Érzem, hogy imádni fogom. Annyira az én világom… ♥ Néhány jelenet borzasztó volt, gyomorforgató, humoros, undorító és gusztustalan, azt hiszem ezért is imádtam ennyire. El tudtam tekinteni a grafika minden hibájától. A humora pedig kiváltképp megfogott. Azért menő lenne egy Migi a kezemre. Nem unatkoznék, és segítene megírni a leckét. Tiszta multifunkcionális.
Menthetetlenül megfogott és megvett magának.
Azt hiszem irááááááááááááány az animéje *-*

Melani>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Kicsit másabb, mint az anime. Az alapfelállás és a történet természetesen egyezik, de néhol apróbb dolgokon, jeleneteken változtattak egy kicsit. Ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy az első kötet alapján az anime valamivel jobb. Az alapsztori szerint egy idegen parazita faj egyedei szállnak meg elsősorban embereket, és veszik át a teljes irányítást a testük felett. Főhősünk is egy ilyen áldozat azzal a különbséggel, hogy a parazitának csupán a jobb kezét sikerült átvennie. Nagyon érdekes sztori, az egyik kedvenc animém.

PandaSueshi>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Azt hiszem új kedvencet fogok avatni :D Véres, darabolós, de nem mondanám undorítónak. Nem egy egyszerű parazitatámadásról van szó, sokkal bonyolultabb!
Egyébként Migi tök jó fej, kis aranyos! Nagyon kíváncsi vagyok a történet végére, hogy mi lesz vele. Esküszöm sajnálnám ha baja esne :(

sarah05>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Az első gondolat, ami eszembe jutott a kötettel kapcsolatban az volt, hogy brutális. Saját magam is meglepődtem rajtam, hogy ennyire tetszett. Miután túltettem magam az első sokkon, amit a paraziták táplálkozása váltott ki még jobban élveztem az egészet. Egyre inkább kezd bebizonyosodni számomra, hogy bizony elég egy beteg személyiség vagyok.
Az animéről, már rengeteget hallottam, de még nem volt szerencsém látni, de a manga az első részével nagyon megfogott. Tetszik a Shin&Migi páros. Nem sokan vannak, akik képesek ennyire összebarátkozni a saját parazitájukkal. Alig várom, hogy milyen kalandokba keverednek még a jövőben.

Brigi007>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Váó, ezek a parazitás dolgok egyáltalán nem az én stílusomba tartoznak, de ez… A rajzolástól nem mondanám, hogy el vagyok ájulva, persze kibírhatatlannak se mondanám, csak olyan kis átlagosnak, szóval nem nyűgöz le és a szétnyíló fejek nem is kifejezetten vonzóak számomra. Ellenben a történet alapötlete nagyon jó és eddig az események is nagyon tetszenek. Jézusom, eddig egy kötetet olvastam el és már több dolog történt benne, mint a másik mangában, amit most olvasok, 5 kötet alatt… A humora pedig zseniális :D Igen, a humora győzött meg az elején, hogy ezt én tovább akarom olvasni, pedig nagy előítéleteim voltak a parazita dolog miatt. Hát, reméljük, hogy a sorozat végére is azt fogom gondolni, hogy megérte :D

2 hozzászólás
BlairRavenscar>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Egyszerre vicces és elborzasztó. Ugyanakkor nem egy könnyed darab. Olyan kérdéseket vet fel amin el kell gondolkodni.

ladybird12>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Váó! Ez aztán remekelt. A grafika egyedi volt, tetszett a sötétített árnyalatok. A történet…hű hát beleégett az agyamba. Horror rajongóként azt mondom, hogy nagyon, nagyon jó volt. Shin és Migi eléggé egyedi „baráti” páros. spoiler. A legjobban talán a grafika fogott meg. Tetszett az egyedi és ijesztő ábrázolások.

ujhelyiz P>!
Hitoshi Iwaaki: Parasyte 1.

Az olvasás előtt annyit tudtam a sorozatról, hogy tele van a nyugalom megzavarására alkalmas képekkel, és általában jónak tartották (részleteket nem követtem). Azt kell, hogy mondjam, hogy mindkét állításnak tökéletesen megfelelt. A történet szerint egy furcsa parazita létforma szállja meg az emberek világát, akik más emberek elpusztítására törekednek. De az egyikük nem járt sikerrel, és együttélésre kényszerül egy középiskolás sráccal.

És innentől kezdve nincs megállás, szörnyű jelenetek szörnyű jeleneteket követnek, ahogy vizuálisan is látjuk, hogyan változtatják meg ezek a paraziták a hétköznapokban ismert lényeket (nem csak embert, kutyát is sikeresen elkaptak). És amikor mindezek mellett felmerül a kérdés, hogy ki az igazi szörny, az ember vagy a parazita, onnan kezdve tényleg rémisztővé válik az egész.

A történetet jó ritmusban kapjuk: a zavaró, horrorisztikus jelenetek között vannak csendes, szép és humoros jelenetek is, amik fokozzák a sötét részek nyomasztó jellegét, ugyanakkor csökkentik annak a veszélyét, hogy érzéketlenné váljunk az egésszel szemben. És ez jót tesz az egésznek.

Figyelem: a történet nagyon véres, és emberek és állatokkal szembeni erőszak is ábrázolva van. Csak erős gyomrúaknak ajánlott.


Népszerű idézetek

Marianngabriella P>!

“If it's hosted by a dog, it only eats dogs. If it's hosted by a human then it eats humans. A new life-form that eats only its own kind.”

3. fejezet

Marianngabriella P>!

“I don't understand. Only your own life is precious. I've never valued any life besides my own.”

3. fejezet

Marianngabriella P>!

“I read about „demons” in this book. But I think the life-form that most resembles them is you humans. Humans kill and eat all kinds of species, but my kind only eat one or two comparatively few.”

3. fejezet

Marianngabriella P>!

It killed not from hunger, but because it wanted to.

4. fejezet

Marianngabriella P>!

“I think we also should be thinking about the future of mankind. But one human hoping for the happiness os all accomplishes nothing. The best we can do is look after our families, neighbours, and any people or living things we come in contact with. I think that's enough. Humanity will not be saved by statistics, but by the warmth of individuals.”

Afternoon - 1991 július

1 hozzászólás
Marianngabriella P>!

“The word 'nature' can mean many things. In the narrowest sense of the word, then, artificial and natural are opposites. The nature we humans are trying to protect fits that narrow definition. But int the broader sense of the world, humans are part of nature. Even if we become arrogant, pollute and destroy the world, that is all part of nature.”
“All we humans can do is protect nature as we would ourselves.”

Afternoon - 1991 december

1 hozzászólás
Marianngabriella P>!

“You were very surprised when you saw that female. I'm sensitive to that kind of signal.”

2. fejezet

Brigi007>!

– You can study for me and help me pass the college entrance exam.
– Entrance exam? I don't care about that. I want some practical knowledge that I can use in real life.
– School is real life…

Shinzo>!

On Earth someone thought….
„If there were half the number of humans, how many fewer forests would we burn?”
On Earth someone thought…
„If there was one human for every hundred, then the poison they give off would be that much less.”
Someone thought, „We have to protect the future of all life…”

Első mondatok...

Shinzo>!

„I believe… flies and spiders are simply following orders. All living things on Earth are receiving some kind of orders.” […]
„What do you… you mean god?”
„When I stole this human's brain… I received a single order. Kill and eat this species!

237-238. oldal


A sorozat következő kötete

Parasyte sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Koshun Takami – Masayuki Taguchi: Battle Royale 15. (angol)
Tsutomu Nihei: Blame! Master Edition 1.
Ryo Suzukaze: Attack on Titan: Before the Fall 1.
Minetaro Mochizuki: Dragon Head 5.
Tsutomu Nihei: NOiSE
Yuu Kuraishi: Fort of Apocalypse 7.
Tsutomu Nihei: Blame!
Osamu Tezuka: Clockwork Apple
Tsutomu Nihei: Abara 2.
Hajime Isayama: Attack on Titan 8.