Szülőszoba, ​tessék belépni! 10 csillagozás

Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni! Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni! Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni! Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!

A könyv kitér minden, a terhességgel és szüléssel kapcsolatos, fontosabb kérdésre. Arra törekszik a szerző, hogy a terhes és vajúdó mindent ismerjen, ne érje semmi váratlanul – ami félelmet válthat ki. Stílusa kedves, közvetlen, baráti és megnyugtató. Szinte rábeszéli a nőket: érdemes szülni, hiszen a legnagyobb öröm az anyaság és az anyasághoz vezető út sima és fájdalom nélküli. Nem igaz, amit évezredeken keresztül hirdettek, hogy „fájdalommal szülöd gyermekedet.”
A könyv elsősorban a terheseket érdekli, de érdemes elolvasni annak is, aki terhességét, szülését későbbre tervezi. Hasznos olvasmány minden apajelöltnek és ifjú férjnek is.

>!
Medicina, Budapest, 1984
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 963241411X · Illusztrálta: Forrai József, Amberg József
>!
Medicina, Budapest, 1980
172 oldal · ISBN: 9632408764
>!
Medicina, Budapest, 1977
176 oldal · ISBN: 9632407776

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

lenne P>!
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!

Igazából nem tudom még értékelni igazán, mert szeretném élesben is kipróbálni, hogy valóban tudom-e blokkolni a fájdalom érzést légzéstechnikákkal. Addig (pár órán ill. napon belül), az eddigieket értékelem: Körülbelül a könyv feléig csak biológiai ismereteket olvashatunk, amiket mi már jó eséllyel megtanultunk a középiskolákban. Azután részletesebben belemegy a szülés folyamatába, ezt ilyen részletességgel még nem olvastam sehol. Végül tornákat, légzésgyakorlatokat ír le egy gyógytornász kollégája, ezekben igazából semmi különleges nincsen; nyújtó-lazító gyakorlatok.
Amiben különleges még a könyv, az a hozzáállás a fájdalomhoz, a könyv írója szerint hozzáállás kérdése, mit, hogyan fogunk fel. Én azért már egy szülésen túl vagyok és bár nem féltem, mégis értek meglepetések. No, majd most meglátjuk!

Frissítés: Vajúdásban sokat segített a könyvben ajánlott légzéstechnika, de maga a kitolás így is fájdalmas volt, akárki akármit is mond.

verkat>!
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!

Millió könyv jelent meg a szüléssel kapcsolatban, amikből sokat elolvastam, de magasan ez vezet. Minden szülés előtt álló anyukának ezt ajánlom.

Aemitta>!
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!

Már évekkel ezelőtt is több ember ajánlotta (egymástól függetlenül:), hogy milyen jól felkészítette pozitívumoknál őket a várandósságra és a szülésre. Ha ezt a könyvet nem olvasták volna, akkor nem lett volna pozitív (hozzáállású) szülésük. Szóval évek óta a várólistámon volt a könyv, és most jött el az ideje, hogy kézbe vegyem és tanulmányozzam.
Nehéz letenni a könyvet, nagyon olvasmányos, igaz a megszólítás régies, de pont ettől másabb a mai könyveknél. Részletes, az anatómiai részek sincsenek túlbonyolítva. Meglepően sok olyan témát érint, ami ma is aktuális, sőt újra aktuális/trendi (haskötő szükségessége, irrigátor stb). A várandósgondozás alapjai meglepő, nem változtak. Valóban sok bennem lévő kérdésre adott választ, ezen felül ami érdekelt hogy miért van úgy, arról is olvashattam. Egy apró hibát találtam (54.oldal): most már inkább a bőséges folyadékbevitel fontosságára hívják fel a figyelmet, a napi kb.1 liter folyadék rettentően kevés!
A pozitív hozzáállás plusz pontot ér. Témában a legjobb könyv. Felesleges töltelékek, fejezetek nincsenek benne.

MFKata>!
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!

Kedves barátosnémtól kaptam kölcsön első kisfiam születése előtt. Rettenetesen meglepett, hogy egy ’77-es kiadású könyv ennyire „felvilágosult” legyen a szülés terén nagyon tetszett! A könyv azóta kézről kézre jár, igazi utazókönyv lett… szerintem okkal!

niksi>!
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!

Meglepően haladó szemléletű könyv, ahhoz képest, hogy 1977-es kiadású könyvről van szó.


Népszerű idézetek

Klau_BD>!

A terhesség maga is munkatöbbletet jelent, mert a szervezet még a pihenés állapotában is végzi a magzat fejlődéséhez szükséges feladatokat. A szív tartalék erejének egy részét tehát leköti a terhesség, ezért a terhesek hamarabb kimerülnek a fokozott munkában. Ilyenkor ha a terhes nem pihen èsszerűen, a munka végzése közben a méh vérellátása is csökkenhet, és előnytelenül hát a magzat fejlődésére.

18. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Dea Trier Mørch: Téli gyerekek
René Frydman: Levél egy anyához
Brooke Shields: És hullott az eső
Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór
Lennart Nilsson – Lars Hamberger: Gyermek születik
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
W. Ungváry Renáta: A kismama terheskönyve
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Stuart Campbell: Terhesség napról napra