Fullmetal ​Alchemist 6. (angol) (Fullmetal Alchemist 6.) 15 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol) Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol)

In an alchemical ritual gone wrong, Edward Elric lost his arm and his leg. He was lucky…his brother Alphonse lost his entire body. With Alphonse's soul grafted into a suit of armor, and the other brother equipped with mechanical limbs, they become government alchemists, serving the state on deadly missions and fighting the homunculi called the Seven Deadly Sins.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2019
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781421599885
>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421503196 · Fordította: Akira Watanabe
>!
Yen Press, New York, 2014
208 oldal · ASIN: B00JF4R5HI · Illusztrálta: Hiromu Arakawa

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol)

Töprengtem egy darabig, mit is kéne írnom ide azon túl, hogy jajdemennyirenagyonjóvolt! Azt hiszem leginkább az tetszett ebben a kötetben, hogy Arakawa úgy képes egyensúlyt teremteni a dráma, a tragédia, a humor, a siker, az információ és a tanulság között, hogy egyik sem nyomja el a másikat. Így, amellett, hogy egyre jobban megismerjük és megértjük az testvérek múltját és az alkímiát a kötet egyszerre mellbevágó, izgalmas és szórakoztató. Élmény volt olvasni.

Sárkánybaby>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol)

Szeretem ezt a kötetet. Kicsit kizsigereli az embert, végül is megtudunk egy csomó szörnyű múltat, de ez egy nagyon jó kötet. Megismerjük a tehetséges Elric testvéreket, hol tanultak, milyen volt az életük, hogy omlott össze körülöttük minden, hogy álltak újra lábra.
Megismerjük az alkímiát is, hogyan dolgoznak az alkimisták, hogyan is működik ez az egész. Általában nem vagyok nagy fanja a visszaemlékezős részeknek (legyen az bármely médium), de itt nagyon szépen működik.

Fyndra>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol)

Edék edzése annyira nem izgatott – bár tény, hogy ez a rész valahogy animében jobban átjön. (Talán a zene, talán a vontatottabb megvalósítás miatt, mangában ugyanis elég gyorsan le lehet tudni a szigetet.)
A humán transzmutáció felidézése minden egyes alkalommal egyre parább, fogalmam sincs, hogy csinálja ezt Arakawa. Komolyan, minden egyes humán transzmutációs flashbacknél egyre jobban szeretnék ordítani, hogy „NE CSINÁLJÁTOK!!!”. És mindig más, máshogy, más nézőpontból kerül bemutatásra, ez irtóra tetszik. (Kicsit olyan ez, mint a Kenshinnél, ahol 53 különböző alkalommal indította úgy a sztorit a mangaka, hogy a sógunátus utolsó éveiben élt egy legendás orgyilkos, aki a harcok végével eltűnt – és ebből a kezdésből mindig mást hoz ki :D)
A végét picit utálom azért, mert újabb brancs jön be a képbe, akiknek meg kell tanulni a nevét :D

Földes_Viktória P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol)

Rájöttem, hogy imádom a mangaka stílusát, mindig sírok a röhögéstől amikor Ed felháborodik valamin, annyira jól visszaadja a rajzain az érzéseket :D
Számomra ez a kötet nem volt annyira érdekes, de lehet hogy csak azért, mert korábban már volt szerencsém az animéhez is meg a mangához is. Fény derült pár múltra, főleg a tesókéra, ami mindig megrázó, akárhányszor is nézem/olvasom újra.

Batus>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 6. (angol)

Ez egy kicsit gyengébb kötet volt, bár természetesen sok mindent megtudhattunk az előzményekről, de aki már végignézte az első anime sorozatot, aztán utána a Brotherhood-ot is (alias Batus), annak nem tartogatott se meglepetést, se különösebb érzelmeket.


Népszerű idézetek

Fyndra>!

„… who are you?”
„Oh! I'm so glad you asked! I'm what you would call 'the world'. Or 'the universe'. Or 'God'. Or 'truth'. Or 'all'. Or 'one'. And… I'm 'you'.”

78-79. oldal

Fyndra>!

Life is a complex cycle, so vast that we can't see it with our own eyes. Maybe it's „the world”, maybe it's „the universe”… but whatever it's called, you and I are only a tiny part of that great flow. One part of the whole. But all those individual parts come together so that the whole can exist. And the cycle keeps flowing because all of nature follows this fundamental law. Understanding that flow, deconstructing and then reconstructing… that's the meaning of alchemy.

43-45. oldal


A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Yana Toboso: Black Butler 3.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Haruichi Furudate: Haikyu!! 1.
Kohei Horikoshi: My Hero Academia 3.
Hajime Isayama: Attack on Titan 20.
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.
Adachitoka: Noragami 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.