Fullmetal ​Alchemist 3. (angol) (Fullmetal Alchemist 3.) 23 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol) Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Accompanied by their bodyguard, Alex Louis Armstrong, our heroes seek out their closest childhood friend, Winry Rockbell, to fix their battered „auto-mail” bodyparts. Soon their quest for the Philosopher's Stone takes them to the great central library, where the Stone's formula may be hidden…if the mysterious figure named Lust doesn't get there first! But the secret of the Philosopher's Stone may be even more frightening than the beings who guard it…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2018
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781421599809 · Illusztrálta: Hiromu Arakawa
>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 978591169253 · Fordította: Akira Watanabe
>!
Yen Press, New York, 2014
192 oldal · ASIN: B00JF4R352 · Illusztrálta: Hiromu Arakawa

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Roy Mustang


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Egy kis preparálás szükséges Ednek, mert előzőleg ripityára törték egyik kis kacsóját. Karbantartója üdvözli is szívélyesen pár csavarkulccsal. Winry is pont olyan szerethető karakter amilyet vár az ember. Kellemes hangulatban telik a hazalátogatás, amikor nem jönnek elő a múlt árnyai.
Apró információkból, utalásokból tudunk meg egyre többet Edről és Alról.
Folytatódik a kutatás a bölcsek köve után. És ezzel nem csak a kőre, hanem sok minden másra is fény derülhet. Bár legtöbbször csak újabb kérdések merülnek fel. Leginkább, hogy mi mindent is művelt a hadsereg, a tudósok, hová, meddig vezethetnek a szálak.
A négypaneleseket érdekes elmeállapotban írhatja.

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Szépen apránként haladunk: kapunk pár választ az eddigi kérdőjelekre, amik persze még több kérdést vetnek fel – nem kettőt 'morális' kategóriában. Némi plusz a testvérek múltjáról és hátteréről. Tetszett, hogy egy pillanatra sem torpant meg a történet és az, ahogy az utolsó fejezet elkezdte körbe járni az embernek lenni kérdéskört.
A rajzolás továbbra is nagyon bejön.

Sárkánybaby>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Eljött ez a napi is, már érdemes volt elkezdeni megint az FMA-t: nem utálom Winry-t zsigerből.
Tetszik továbbá, ami mindig is tetszett a mangában: nem tökölünk. Nincs (sok) filler rész, a történet halad előre spoiler. (Mondjuk ez azért jellemzője a havi/negyedéves mangáknak: 50+ oldal, semmi mellébeszélés. Cserébe fél életet vársz rájuk. spoiler)
Alphonse-ból láthatnánk többet is, de tudom, emiatt mindig rinyáltam, és tudom, majd később sokkal több alkalma lesz tündökölni.

A vizuális gag-ek még mindig ütnek, annyira elválaszthatatlanul Arakawa stílus, máshol nem is nagyon láttam még hasonlót sem.

muffinhamster>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Acél Törpe! :)
Huh, nos, hát. Ez jó volt. Igazán kár, hogy az a rohadt Bölcsek köve nem kerül hozzájuk, bár ne is kerülne, az emberek élete fontosabb. Meg aztán, ha előkerülne akkor nem lenne maga a manga.
Időhúzás? Lehet. Biztos. Szeretem ezt a mangát. Tartson még soká!!

Fyndra>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Kicsit több időt is el tudtam volna tölteni Edék szülőfalujában… Továbbra is gyorsnak érzem a tempót, de lehet, hogy csak nagyon feszes a történetmesélés, Arakawa nagyon tudhatta, mit akar, mert nem nagyon vacakol, sehol semmi sallang. Furcsa úgy újraolvasni, hogy ismerem a sztori végét, és pontosan látom, milyen elejtett mellékmondatocskáknak lesz később nagy jelentősége.
Irtóra bírom Pinako és Winry karakterét (ha nem ismerném a sztorit, most írnám, hogy remélem, később sem lesz megmentésre váró damsel-in-distress Winry-ből :D) és szépen, lassan alakulgat a háború-szál konkretizálása is.
Annyira sajnos viszont nem jó a memóriám, hogy emlékezzek, Roy miért is akar führer lenni (jó, leszámítva a kötetet záró ökörködést holmi miniszoknyás dress code-ról a katonanőknek…), szóval erre kíváncsi vagyok sokadszorra is :D
Az ötös laboros szál szenzációs jó, túl azon, hogy Ed a nagy arca dacára rövid időn belül másodszor parázik nagyon egy harctól, eszméletlen jókor tudja felpörgetni a kis szürkeállományát és remek trükköt előhúzni a tarsolyából; másrészt ott van Al, aki hiába tápos, lelki oldalról 1000 hit pointot visznek be neki, szóval jó kis csata ez, na!

Földes_Viktória P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Emlékszem annak idején mennyire nem bírtam Armstrongot. Egyenesen utáltam az egész hapsit úgy ahogy van irritált a csillogásával meg az egy szál hajával együtt. Mostmár csak mosolygok rajta. Meglepve olvasom az értékelésekben, hogy milyen sokan nem bírják Winryt. Én bírom, végre nem egy totál haszontalan rinyagép, mint általában az ilyen jellegű mangákban.

ideali_zed>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 3. (angol)

Humor, izgalom, borzalom egy csomagban.
Winry itt az animékhez képest normálisabb, Armstrong még mindig megnevettet, a többiekkel kapcsolatban sincs kifogásom. Ami lenyűgözött ebben a kötetben, az a harcjelenetek tisztasága spoiler Eddig is nagyon szép volt a megrajzolásuk, de ebben a kötetben különösen. Az elhintett morzsák, amelyek a végháték felé mutattak, igazi csemegék számomra.


Népszerű idézetek

Fyndra>!

„Why be in such a hurry to get back to normal? Auto-mail is cool! The smell of oil, the creaking of artificial muscles, the whirring of bearings… and the beautiful form based on the principles of biophysical research! Oh my… How wonderful auto-mail prosthetics are!!”
Engineering otaku.”
„Shut up, alchemy otaku.”

32. oldal

Fyndra>!

Because he's so strong, I worry that when he finally does find an obstacle he can't overcome, will he be able to get back on his feet?

26. oldal

muffinhamster>!

– Winry you jackass!! Are you trying to kill me!?
– Aha ha! Welcome home!
– Yeah!

muffinhamster>!

Incidentally, the research notes of colonel Roy Mustang, the Flame Alchemist, are codes in just names of women.
– Today, I'll take Josephine to hotel, have something to eat, and…

Kapcsolódó szócikkek: Roy Mustang
Gulo_gulo>!

Let me tell you a little story. You may have heard it before.It's a story about a butcher named Barry.

Once upon a time, in central city, there was a butcher named Barry. Barry loved to chop up meat more than anything in the world. But one day, when Barry got tired of just chopping up cows and pigs…

…He found something NEW to chop up-- PEOPLE. And so, he went out night after night in search of fresh meat.

Eventually, Barry was caught, but not before he had slaughtered 23 victims!!! For terrorizing the poor people of central city, Barry was sent straight to the gallows…And everyone else lived happily ever after!

Fyndra>!

I don't know much about alchemy, but I can sense that what those boys are trying to do is no ordinary task. They destroyed their on home so that from that moment on, they could never turn back.

30. oldal

muffinhamster>!

– What the hell is up with that bloodthirsty lady!?
– You're saying that now?


A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Adachitoka: Noragami 7.
Hajime Isayama: Attack on Titan 18.
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)
Yuki Tabata: Black Clover 6.
Akira Amano: Reborn! 15.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 19.
Daisuke Moriyama: Chrono Crusade 1. (angol)