Értékelések 3

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 21. (angol)

Ez viszont már egy olyan kötet volt, ami után megnyalom mind a tíz ujjamat spoiler, aztán kérek még. Ez egy jó sűrű, és mellé nagyon okos kötet volt. Egyrészt, a cselszövés magasiskolája, amit az egyes színtereken levágtak. Nagyon oda kellett figyelni, hogy most ki kit hogy és miért akar becsapni/kihasználni/hátba támadni/bármiegyéb, de megérte. A ”Team Ed” vs Pride csatának pedig külön pont, amiért vannak, akik ésszel is küzdenek, nem csak durrbele fejjel a falnak stílusban szimpla nyers erővel. Mindezek mellé pár ügyes fordulat is belefér. Csak úgy hab a tortán jelleggel.

SayanKimblee>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 21. (angol)

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nem annyira izgalmas, mint az előző kötet. Mondjuk eléggé jelentős események zajlanak le, mint például az, hogy a Führer vonata egy robbanás következtében belezuhan egy szakadékba… Ráadásul a helyét a vezetőségben Father veszi át. Te jó ég. Továbbá Ed találkozik az apjával, akit egy jobbegyenessel üdvözöl. Nem hittem volna, hogy valaha ezt fogom mondani, de sajnáltam Hohenheim-ot :'D Ismét feltűnik Gluttony – miért?! – akinek a segítségével Pride foglyul ejti Alt. Pfff. Imádom, hogy ennyi szereplő van ebben a mangában, akiket utálhatok :'D

Fyndra>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 21. (angol)

Szépen alakulgat az a bizonyos sakktábla a végjátékra, és tetszenek az új bábuk is. (Csak hogy a mangaka által rongyosra használt hasonlattal éljek.)
A vs. Pride az egyik legütősebb harcjelenet a komplett szériában, mert tényleg igazi csapatmunka kell ellene, önmagában mindenki kevés lenne. Azért Pride se semmi Al kihasználásával – így is lehet túszt ejteni…
Szegény Gluttony-t a végére egész megsajnáltam :(

Amit kezdek hiányolni, az egy nyomorult dátumozás, vagy bármi, ami segít betájolni, mennyi idő telt el a sztoriban, mert Lanfan tök jól felbukkant a semmiből. Elraktároztam ugyan magamban a „majd fél év múlva” infót, de kapaszkodó meg nuku, szóval tök jó, ezek szerint eltelt fél év, mióta lelépett a nagyfaterral. Nyilván nem két nap bejárni Amestrist, de azért na… Regényekben legalább évszakváltást írnak le, ha nincs dátum, vagy hogy iksz héttel később, vagy bármi, de így homályban hagyni az olvasót, az kedves dolog. (De ez legyen a legnagyobb problémám.)