Fullmetal ​Alchemist 21. (angol) (Fullmetal Alchemist 21.) 14 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 21. (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A diabolical trap is set for President Bradley… If he is assassinated, a power vacuum will open that Mustang and his allies will be more than happy to fill. Then, while Ed is reunited with someone from his past, Al is separated from his body--his proxy armor body! Now who is filling his heavy metal shoes…?

Plus, take a break from all the alchemical intrigue and homunculus backstabbing at the annual Resembool Spring Sheep Festival!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421532325 · Fordította: Akira Watanabe
>!
Yen Press, New York, 2014
192 oldal · ASIN: B00JF4RAJG · Illusztrálta: Hiromu Arakawa
>!
VIZ Media, San Francisco, 2009
192 oldal · ISBN: 1421532328

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 21. (angol)

Ez viszont már egy olyan kötet volt, ami után megnyalom mind a tíz ujjamat spoiler, aztán kérek még. Ez egy jó sűrű, és mellé nagyon okos kötet volt. Egyrészt, a cselszövés magasiskolája, amit az egyes színtereken levágtak. Nagyon oda kellett figyelni, hogy most ki kit hogy és miért akar becsapni/kihasználni/hátba támadni/bármiegyéb, de megérte. A ”Team Ed” vs Pride csatának pedig külön pont, amiért vannak, akik ésszel is küzdenek, nem csak durrbele fejjel a falnak stílusban szimpla nyers erővel. Mindezek mellé pár ügyes fordulat is belefér. Csak úgy hab a tortán jelleggel.

Fyndra >!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 21. (angol)

Szépen alakulgat az a bizonyos sakktábla a végjátékra, és tetszenek az új bábuk is. (Csak hogy a mangaka által rongyosra használt hasonlattal éljek.)
A vs. Pride az egyik legütősebb harcjelenet a komplett szériában, mert tényleg igazi csapatmunka kell ellene, önmagában mindenki kevés lenne. Azért Pride se semmi Al kihasználásával – így is lehet túszt ejteni…
Szegény Gluttony-t a végére egész megsajnáltam :(

Amit kezdek hiányolni, az egy nyomorult dátumozás, vagy bármi, ami segít betájolni, mennyi idő telt el a sztoriban, mert Lanfan tök jól felbukkant a semmiből. Elraktároztam ugyan magamban a „majd fél év múlva” infót, de kapaszkodó meg nuku, szóval tök jó, ezek szerint eltelt fél év, mióta lelépett a nagyfaterral. Nyilván nem két nap bejárni Amestrist, de azért na… Regényekben legalább évszakváltást írnak le, ha nincs dátum, vagy hogy iksz héttel később, vagy bármi, de így homályban hagyni az olvasót, az kedves dolog. (De ez legyen a legnagyobb problémám.)


Népszerű idézetek

Fyndra >!

„I want to bring back the dead.” "I want money." „I want women.” "I want to protect this world." These thoughts all come from the same place – our id. In other words, they’re our truest desires. The way I see it, greed is no different from hope. You don’t see a problem with too much hope, do ya? The problem is, you humans are always trying to apply a hierarchy to greed – what’s noble to desire, what’s taboo. It’s all good!

24. oldal


A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Yana Toboso: Black Butler 6.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Kohei Horikoshi: My Hero Academia 2.
Hajime Isayama: Attack on Titan 20.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Rumiko Takahashi: InuYasha 4.
Haruichi Furudate: Haikyu!! 1.
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.