Fullmetal ​Alchemist 20. (angol) (Fullmetal Alchemist 20.) 13 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 20. (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Betrayal and double-crossing are the order of the day. Greed, Pride and Envy prove to be formidable enemies, but one homunculus seems to be having pangs of--could it be?--conscience. Ominous news spreads quickly about a mysterious portal. Will this gateway help the Elric brothers regain their natural bodies? And will the gigantic underground transmutation circle be completed, leading to a major regime change? Plus, a moving reunion between Al and someone from his past!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
194 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421530345 · Fordította: Akira Watanabe
>!
Yen Press, New York, 2014
200 oldal · ASIN: B00JF4RA1O · Illusztrálta: Hiromu Arakawa
>!
VIZ Media, San Francisco, 2009
200 oldal · ISBN: 1421530341

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Edward Elric · Solf J. Kimblee


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 20. (angol)

spoiler

Kicsit szerteszaladósra sikerült ez a kötet, ahány szál, annyifelé megyünk, és nem számoltam, de 4-5 szál egészen biztosan van, de inkább több. Kicsit nehéz is volt felvenni emiatt a fonalat, meg hát nem 6-9 hónapokat kéne várnom két egymást követő kötet elolvasása között. spoiler
Ettől függetlenül a kötet nagyja rendben volt, szokás szerint eseménydúsan zajlik az élet és újabb érdekes apróságokra derült fény, de nem éreztem igazán kiemelkedőnek. Kivétel az utolsó pár oldal, amikor néminemű információ körbejárta a szereplőgárdát, mert az viszont remek volt.

Fyndra>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 20. (angol)

Ezzel a kötettel Envy kiérdemli a legbénább homunkulusz címet – nem először nyal be egy átverést, nem is utoljára, és mindig öröm látni, amikor valaki bokszzsáknak használja. A Team Scar amennyire hülyeségnek tűnt, annyira kezd összekovácsolódni, és még a végén egy korrekt kis antihős csapat lesz ez.
Felbukkan a zombisereg, aminek nem örülök, mert minden sztoriban utálom a zombiseregeket. Lehet, hogy tévedek, de mókás módon mintha a Hellsingben is lett volna valami hasonló ökörség, plusz ugye Alucard is ilyen szemekkel operálós paráztatást rendezett, úgyhogy vicces dolgok ezek. (Nem fogok itt koppintást kiáltani, mert pont elég szimultán sztorinál láttam már döbbenetes hasonlóságokat ahhoz, hogy legitimnek tartsam a „több alkotót smárol le ugyanaz a múzsa, ugyanazokat az ötleteket lepasszolva” érvet.)
Hohenheim papa és Al interakciója nagyon ütős, és klassz az is, hogy a vég kezdetének bejelentése a manga kezdőpontján, Reole-ban történik.
A gyíkcsávó szintén fantasztikus. Arakawának félelmetes tehetsége van ahhoz, hogy elsuvasszon mellék-mellék-mellékszereplőket, hogy utána tizenkötetekkel odébb előhalássza és fontos események katalizátorának használja őket. Ha ő nincs, a remekbeszabott Greed-Ed duó (oké, plusz Lin, plusz kimérák) sem áll össze, szóval van haszna bőven a fazonnak.
És most már tényleg „apa kezdődiiiik” hangulat van, lassan beindul a showdown!

ideali_zed>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 20. (angol)

Ennél a kötetnél kezdtem úgy érezni, ami aztán a befejezésnél megszilárdult bennem, hogy a manga teljes egészében jobban tetszik, mint az animék. (Istenkáromlás, tudom) Ebben a kötetben különösen finoman el volt oszlatva a komolyság és a humor, pont akkor és ott volt időzítve az utóbbi, amikor az előbbi már kezdett sok lenni.


Népszerű idézetek

Fyndra>!

I'm not small! It's the world that's too big!

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Elric
Fyndra>!

He died in the middle of our conversation. How rude.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Solf J. Kimblee

A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Yana Toboso: Black Butler 3.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Haruichi Furudate: Haikyu!! 1.
Kohei Horikoshi: My Hero Academia 3.
Hajime Isayama: Attack on Titan 20.
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.
Adachitoka: Noragami 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.