Fullmetal ​Alchemist 2. (angol) (Fullmetal Alchemist 2.) 29 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol) Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

There are many types of alchemy in the world. Edward's commanding officer, „Flame Alchemist” Roy Mustang, can control fire. Shou Tucker, the „Sewing-Life Alchemist,” specializes in the most difficult alchemy of all…biological transmutation, the ability to alter the tissue of living things. But no matter what their power, alchemists are still human. And when a mysterious killer begins stalking state alchemists, no one can escape his vengence…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2018
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781421599793 · Illusztrálta: Hiromu Arakawa
>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 978591169239 · Fordította: Akira Watanabe
>!
Yen Press, New York, 2014
192 oldal · ASIN: B00JF4R2OO · Illusztrálta: Hiromu Arakawa

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Edward Elric · Alphonse Elric


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Kis család nagy kutyával, szép és idilli. De megrázó fejezet következik. Szívszorító az az emberi ostobaság, amire vetemednek egyesek. Kegyetlen története annak, ha valaki mindent feláldoz a sikerért, pénzért. Ha hatalmunkban áll valami, néha csak azért történik meg, mert megtehetjük. Könnyebb út a gyengéknek. És nagyon tévedünk, hogy ha azt hisszük, ennél már nem lehet tragikusabb.
Új szereplők megismerése, különböző alkimisták, a hadsereg által irányított ország, a múlt gyötrelmei, bővül a világ, és mi szépen megismerjük a sok mocsokság tetejét is. Továbbá megjelennek a dolgok alakulásában oly nagyon fontos szerepet betöltő homonkuluszok.
Persze a teljes természetességgel belecsempészett humor is megtalálható. A végén lévő kis négypaneles szösszenetek baromi jók.

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

A sorozat lendülete és keménysége töretlen ebben a kötetben is, bár az első fele jócskán sötétebb, szívfacsaróbb annál. Egyértelműen ütős kötet volt, de az első azt hiszem, egy hangyányival jobban tetszett. Most elég sok mindenre éreztem azt, hogy az elsődleges célja előkészíteni a terepet a későbbi részek számára. Gondolok itt első sorban arra, hogy bemutatkozik jó pár karakter a manga későbbi „törzs” gárdájából, jó és rossz oldalon egyaránt, és megismerhetjük az alkímia több felhasználási formáját. spoiler

1 hozzászólás
Sárkánybaby>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Ez a kötet legendás. Legalább is az első rész belőle az, aki egy kicsit is aktív internetes fórumokon, az előbb vagy utóbb belefut az utalásokba.

Emlékszem, ahogy Arakawa az első anime sorozat kapcsán írta valahol, hogy a teljes sorozatot kitalálta, hogy mi merre megy (akkor tarthatott tán 7 kötetnél) spoiler. Hát igen. Tudva, amit tudok, huh. Már a második kötet is elég sötét tud lenni, és akkor még a jéghegyet nem is láttuk.

Továbbá Fun Fact:
– Az ezredes, és bájos kompániájának vezetéknevei különböző harci járművektől származnak.
– Alphonse és Edward neve lényegében véletlenszerű lett.
– Arakawa nem szereti lekötni magát számszerűsített adatokkal, mert úgy érzi, hogy azok nagyon behatárolják. Ezért nincs is pontos adat arról, hogy Edward milyen magas.

Fyndra>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Megint rá kellett jönnöm, hogy ez a manga tömény. Oké, általában a sorozatok elején nagyon pörgetik a dolgokat, mert fene tudja, mikor kaszálják el a sztorit, de így is irtó tempós és picit túlzsúfolt a történet. (Ha nem ez lenne a sokadik találkozásom az FMA-val, szerintem jegyzetelnem kellene a neveket…)

Shou Tucker még mindig egy rohadt szemétláda, és nem akarom elhinni, hogy senkinek nem tűnt fel, mit csinált. (Lehet, hogy feltűnt, de fontosabb volt az eredmény… Uh.) Szóval szépen bejön a képbe az alkímia árnyoldala is…

Scar enyhén szólva tápos, ilyen vérpisti szereplőt ritkán látok, még jó hogy a golyókra nem immúnis, mert az már nekem is sok lenne :D

Ésss alakulgat Mustang csapata, imádom ezeket a srácokat – meg az egy szem csajt, aki kb. a legtökösebb mindannyiuk közül. (Gyanítom, SENKI nem merné rajta kívül elgáncsolni Roy-t.)

Batus>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Az az ominózus Nina-Alexander eset… a mangában is szívszorító…
Ed-be pedig egyre jobban beleszeretek (újra) :)

muffinhamster>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Most indul be a történet. Chu-chu! Szeretem! :)
Nina – Alexander eset… hát amúgy szerintem ez egyrészt állatkínzás másrészt gyilkosság, amúgy pedig olyan kis édi volt a csaj! Tiszta loli!
Neki is csak annyit tudok mondani, hogy chu-chu! Ninachu és Babszemchu! :)

Kriana>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Szépen lassan beindul a történet, kicsit jobban megismerhetjük az Elric testvéreket, és az alkimistákat is.
És ha mindez nem lenne elég, ez a kötet szép számmal tartalmazott szomorú epizódokat is. Ami szegény kicsi Ninával történt már önmagában az nagyon szomorú volt. :(

ideali_zed>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 2. (angol)

Ez a kötet is remek volt, leszámítva azt, hogy Tucker történetétől mindig kiver a víz. A rajzolás letisztult, a be-beszúrt poénok valóban viccesek. Lassan az „alap” szereplőgárdát is megismerjük. (Kár, hogy nem kapnak több szerepet.) A kedvenc mellékkarakterem, Armstrong is bemutatkozott, szinte el is felejtettem, mennyire szórakoztató tudott lenni a BH-ban. Kellemes emlékeket hoz vissza ez a történet. ^^


Népszerű idézetek

muffinhamster>!

„Postprocessing is a bit of a pain so I will not permit you to die within my jursdiction.”

Fyndra>!

„If Edward can't use alchemy, then he's just…”
„… a little brat who swears a lot.”
„An arrogant pipsqueak…”
„Useless, just useless!”

135-136. oldal

Fyndra>!

They say that the ruder you are, the luckier you are! In that case, you and Roy are gonna live forever!

146. oldal

Fyndra>!

I want to get my old body back… I want to go back to being human. Even if that means doing the impossible and going against the flow of the world.

77. oldal

virrasztó>!

It's not possible to get things done without dirtying your hands…


A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Adachitoka: Noragami 7.
Hajime Isayama: Attack on Titan 18.
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)
Yuki Tabata: Black Clover 6.
Akira Amano: Reborn! 15.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 19.
Daisuke Moriyama: Chrono Crusade 1. (angol)