Fullmetal ​Alchemist 16. (angol) (Fullmetal Alchemist 16.) 14 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 16. (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The brothers pursue fugitive May Chang to solve the mystery of why their alchemical powers were rendered inert, while she and Scar continue to be able to wield them. Meanwhile, Scar enlists some unlikely help to delve into the secrets of his brother's alchemical knowledge. And the newest, most horrifying homunculus makes an appearance…!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421513812 · Fordította: Akira Watanabe
>!
Yen Press, New York, 2014
208 oldal · ASIN: B00JF4REY2 · Illusztrálta: Hiromu Arakawa
>!
VIZ Media, San Francisco, 2008
208 oldal · ISBN: 1421513811

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 16. (angol)

Olvasás közben többször is az jutott eszembe, hogy Kimblee kicsit olyan, mint Joker a Batmanből. A kiszámíthatatlan őrület egyik mintapéldánya. Nagyon megpróbáltam utálni, de arra jutottam, hogy remek karakter, undorító személyiséggel.
Maga a kötet kicsit átcsoportosítás jellegű, többen, többféleképpen elindultak északra, némi tudást, no meg egymást hajkurászva. Megismerünk egy újabb csipetcsapatot az északi határvidéken, és az a vicc, hogy amennyire irritál Alex Loius Armstrong, a testvére Olivia legalább annyira szimpatikus. Legalábbis eddig.

Fyndra>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 16. (angol)

Scar nem egy nagy stratéga. Legalábbis az, ahogy Marcoh-t magával hurcibálja, sem megvalósítás, sem logika terén nem vall sok észre. (Jó, Envy-t talán öt percre sikerül megtévesztenie.) Amúgy is, már lassan saját szektát alapíthatna az útitársaival… Rém hasznos egy sorozatgyilkosnak.
Kimblee-t már most rühellem. Lehet, hogy érdekes karakter (bár egyelőre kimerül annyiban a szerepe, hogy egyszemélyes hadsereg, és hogy ő képviselte moralizálás terén az érme másik oldalát Ishvalban), de akárhányszor felbukkan, megfojtanám. Oké, kellenek ilyen szereplők is, nem lehet mindenkit csípni, de tőle szabályosan viszketést kapok tenyér környékén, hiába egy ultra tápos alkimista.
Roy hiába vesztette el, ahogy ő fogalmaz, a sakkbábui felét a táblán, azért a jelenlegi felállás szerint csak elboldogul így is, és irtó boldog vagyok, amiért régi és új karakterek egyaránt segítik. (Grummanből nem sokat néztem ki, egyszerhasználatos felettesnek éreztem, de csak hasznos lesz az öreg!)
Ésss indul Edék északi turnéja! Nagyon szeretem ezt a részét a történetnek, az északiakat nagyon bírom, Olivier Mira Armstrong meg külön kedvencem.

Azért ebben a kötetben vicces módon egy extra párpaneles elmebaj visz mindent – Scar és Mei tényleg nyithatnának egy plasztikai sebészetet, ha minden kötél szakad :D


Népszerű idézetek

Fyndra>!

The homunculi may have started the war, but we were the ones who carried it out.

11. oldal

Fyndra>!

A letter of introduction means nothing to me. I don't need anyone else's evaluation. I make my own judgments about people.

135. oldal

Fyndra>!

You alchemists say that one always equals one but I don't care. Laws like that should be broken.

153. oldal


A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Hajime Isayama: Attack on Titan 20.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Adachitoka: Noragami 7.
Akira Toriyama: Dragon Ball 3. (angol)
Yuki Tabata: Black Clover 6.
Akira Toriyama: Dragon Ball Z 2. (angol)
Akira Amano: Reborn! 12.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 19.