Fullmetal ​Alchemist 1-2-3. (angol) (Fullmetal Alchemist 1-3.) 8 csillagozás

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1-2-3. (angol)

Alchemy: the mystical power to alter the natural world, somewhere between magic, art and science. When two brothers, Edward and Alphonse Elric, dabbled in these powers to grant their dearest wish, one of them lost an arm and a leg…and the other became nothing but a soul locked into a body of living iron. Now they are agents of the government, slaves of the military-alchemical complex, using their unique powers to obey their orders…even to kill. But their powers aren't unique. The world crawls with evil alchemists. And in pursuit of the ultimate alchemical treasure, the Philosopher's Stone, their enemies are even more ruthless than they are…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2014
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421540184 · Fordította: Akira Watanabe · Illusztrálta: Hiromu Arakawa
>!
VIZ Media, San Francisco, 2011
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421540184 · Fordította: Akira Watanabe · Illusztrálta: Hiromu Arakawa

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

adrica P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1-2-3. (angol)

Még mindig a top 5 között van az FMA első verziója azok közül az animék közül, amiket anno láttam, úgyhogy naná, hogy lecsaptam a mangára, amint olvasható közelembe került. Megérte, még mindig ugyanolyan jó, és bár látok már néhány bukfencgyanús cselekményelemet, amin régen nem gondolkoztam el, és bár mozgóképen jobban megérintett (nem mellesleg nekem úgy jobban fekszenek az akciójelenetek, mint rajzolva), azért nagyon jól szórakoztam rajta most is, így is.

A badass főhős, hangulatos világ, izgi mágia, pörgős cselekmény, szuper mellékszereplők (Hughes-szal és Winryvel az élen), változatos „gonoszok” mellett talán nem is nagyon lenne muszáj más egy jó shounenhez, puff bele egy epekedős szerelmi szálat a háttérbe, a főhős meg kisebb-nagyobb mértékben személyiségfejlődje át magát a csatákon, és egy szavunk se lehet, nem? Tulajdonképpen de, de rajongok azért, ahogy az FMA nem mellesleg folyamatosan boncolgatja élet-halál, emberség-embertelenség, vágy és lemondás témáját, árnyalja a hősöket és az antihősöket is (és hogy egyáltalán nem viszi túlzásba a szerelmi epekedést, hamár).

Plusz minden két hasfájós jelenet közé, vagy adott esetben jelenet közepébe bedob valami chibit vagy egyéb agyamentséget, azzal meg engem kilóra meg lehet venni úgy is. Nagyon szép és kidolgozott a rajzolása is, a komolytól az SD-ig. De tényleg, azt azért gondolom ki kellett találni, hogyan lehet érzelmeket kifejezni egy páncéllal, ami nem változtatja az arckifejezéseit.

Az a helyzet, hogy most akkor a közeljövőben vagy végig fogom olvasni a mangát, vagy megnézem végre a Brotherhoodot.

Tori0925 P>!
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1-2-3. (angol)

Ezt a kritikát nagyban befolyásolják nosztalgikus érzések.
Imádtam. Az egyik első animém volt az FMA és most a mangát olvasva nem csak az emlékek jönnek elő, de még mindig hallom a karakterek hangját annak ellenére, hogy több mint 5 éve nem láttam a sorozatot.
A grafika még mindig megállja a helyét annak ellenére, hogy azóta nagyon, de nagyon sokat fejlődött a mangarajzolás. Bár egy kicsit (na jó, nagyon) bánom, hogy magyarul nem lett kiadva, attól még nagyon jó élmény.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Fullmetal Alchemist sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Adachitoka: Noragami 7.
Jun Mochizuki: Pandora Hearts 17.
Akira Toriyama: Dragon Ball 3. (angol)
Yuki Tabata: Black Clover 6.
Hiro Mashima: Rave Master 1.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 4.