Fairy ​Tail 10. (Fairy Tail 10.) 22 csillagozás

Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

SHADOWS OF THE PAST

Erza Scarlet is the most kick-butt woman wizard in Fairy Tail, but in the past this indomitable fighter was . . . a slave? Now she finds out that her old companions have completed the evil device they were forced to build while held in slavery: the Tower of Heaven. What’s more, their wicked master requires a sacrifice: Erza!

Includes special extras after the story!

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kodansha Comics, New York, 2013
208 oldal · ASIN: B00DN7BCZE · Illusztrálta: Hiro Mashima
>!
Kodansha Comics, New York, 2012
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781612622811 · Illusztrálta: Hiro Mashima
>!
Del Rey, New York, 2010
208 oldal · ISBN: 9780345514578 · ASIN: 0345514572

Kedvencelte 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

beitghanima>!
Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

Igen! Igen! Igen! Végre beindult és imádom :) Nagyon tetszik, ahogy felépítették Erza múltját, szerintem szükség is volt erre, hogy ő az legyen aki most. Végre többet megtudunk róla, igazából ez egészen megmagyarázza, hogy miért olyan szigorú néha és , hogy miért nem tudja elviselni mikor Natsu-ék veszekednek.
Igazán nagyon várom a folytatást és kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle :)

áfonyamuffin>!
Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

Még mindig nagyon szeretem, hogy mennyire jó humora van a mangakának, és közben még is képes fent tartani a komolyságot, ahogy viszi előre a történetet. Végre megtudtunk többet Erza múltjáról is, és nagyon tetszett, ahogy a nagyobb történetet elkezdte beleszőni a mostani kötetbe. spoiler Viszont innét jobban beindulnak, ha jól emlékszem, és emiatt nagyon izgatott vagyok, hogy ténylegesen olvasom a sorozatot! A plusz történetek pedig nagyon humorosak voltak!

becky_b>!
Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

Totális zavarodottság és kétségbeesés. Most akkor ki-kicsoda?! S=J??? Ahhhh derüljön már ki!

Erzascarlett>!
Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

Nagyon szeretem Erza karakterét, és nagy örömömre végre ő kapta a főszerepet.

Kriana>!
Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

Imádom, imádom, imádom ♥
Végre Erza is sorra kerül, őt ismerhetjük meg ebben a kötetben egy kicsit jobban, és hát… nem gyenge az ő múltja sem.
+ valami igazán érdekes kezd körvonalazódni a háttérben is. Szóval elindult valamerre a sztori. :)

Lalacska>!
Hiro Mashima: Fairy Tail 10.

Ebben az értékelésben a 10 kötetet egyben fogom véleményezni.

A Fairy Tailhez fűződő kapcsolatom 2 és fél évvel ezelőtt kezdődött. Kb akkor néztem meg az első részét az animének. Már akkor imádtam. Rögtön beleszerettem Natsuba, Happybe a céhbe és az egész mágus világba. Akkor megállás nélkül néztem a részeket és sajnos elég hamar eljutottam, addig ameddig az anime elkészült. Ezután se hagytam, hanem onnan ahol az anime abba maradt, elkezdtem a mangát folytatni. Hétről hétre követtem a fordítást és izgultam a karakterekért. Nagyon imádtam az egészet. Akkor egyszer megpróbáltam elkezdeni az elejétől de nem volt hozzá kedvem, és innentől kezdődik a tényleges értékelés.
A manga első pár kötetében a rajzolás még kissé ügyetlenebb, a Mangaka előző művéből a Ravemesterből ismerős, bár azt a mangát csak a Fairy Tail után olvastam és nem végig, mivel nem fordították tovább. Szóval a karakterek végtagjai kissé hosszúak, kissé élesek a karakterek vonásai. Happy arca elsőre olyan fura volt, hogy na. Lucy is idegennek hatott, de semmi baj meg lehet szokni, és sokat fog javulni.
A történetek ismerősek voltak, és látom ahogy felépül az egész, először alapvető dolgokat magyarázza de szinte fel sem tűnik, hogy nekünk. Aztán elkezdődnek a céhes dolgok kisebb küldetések, a céhen belüli helyzetek is kezdenek világossá válni, na meg előkerülnek a múltak. A főbb szereplők múltja lassan elénk tárul, (Natsuét kivéve az öve nagyrészt még titok) és látjuk, kinek milyen sérelmei, gyerekkora volt. Szeretem azt is, hogy közben a mellékszereplőkről is megtudunk dolgokat, amik egyelőre még lényegtelennek látszanak, de ha odafigyelünk később vissza köszön nekünk. Tudom mivel én már ismerem az egész sztorit. Szóval aki figyelmesen olvas apró kis semmis utalásokra bukkanhat.
Nagyon imádtam még, hogy felbukkantak az S- szintű mágusok és a rejtélyeket körülöttük. Bár én már tudom kik ők, és mi lesz velük, de amikor az animét néztem akkor is folyamatosan azt vártam mikor kerül rájuk a szó és, hogy jöjjenek már, tudni akarom kik ők. Ez az érzés most is elfogott és izgatottan gondolok rá, miközben írom ezt az értékelést.
Az egyik kedvenc részem, az első igazán fontos történés pedig a Mennyország Tornya. Épp csak bele kezdenek a 10. – kötetben de már most lehet tudni, hogy valami nagy sül ki belőle. Várom már nagyon a harcokat, mivel elég régen láttam az animét, és nem emlékszem ezekre a részekre. Úgy vélem nagyon izgalmasak lesznek újra.
Lényeg a lényeg, egyedi karaktereket kapunk, és bár mindegyiknek meg van a maga hibája, viccesek, szórakoztatóak és a maguk módján egyediek. Én nagyon imádok mindenkit ebben a mangában, a jókat és a rosszakat is. Mindenkiben több van annál ami látszik, a háttérben mindig megbújik valami, ami előrébb mozgatja a nagy történetet a végjáték felé. Szóval olvassátok nyugodtan, mert iszonyatosan jó a történet, még ha néha bugyuta is tud lenni.


A sorozat következő kötete

Fairy Tail sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 1.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)
Yuki Tabata: Black Clover 6.
Hajime Isayama: Attack on Titan 18.
Daisuke Moriyama: Chrono Crusade 1. (angol)
Sho Hinata – Eiichiro Oda: One Piece: Ace's Story 1.
Kazuki Takahashi: Yu-Gi-Oh!: Duelist 1
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)
Adachitoka: Noragami 7.