Hellsing ​8. (Hellsing 8.) 54 csillagozás

Hirano Kohta: Hellsing 8.

Hirano Kouta kultikus mangája végre magyarul!

A Hellsing egy veszett tempóban pörgő, kíméletlenül vicces és véres vámpírtörténet, csupa póz és coolness – Bram Stoker óta a legjobb dolog, amit az éjszaka urairól írtak!

A Hellsing Királyi Protestáns Lovagrend az Angol Korona évszázados szervezete – egy család, melynek a feladata a birodalom védelme a természetfeletti és istentelen veszedelmektől. A lovagrend lelke Sir Integra Wingates Hellsing, legfőbb fegyvere pedig Alucard, a szervezet szolgálatában álló titokzatos ősvámpír, valamint – újabban – Seras Victoria, egy balul elsült bevetésen született vámpírlány.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Mangafan, Budapest, 2010
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794115 · Fordította: Koch Zita · Illusztrálta: Hirano Kohta

Alucard

Hirano Kohta: Hellsing 8.

Húú, itt már tényleg csak akció van! Alucard visszatért és ennek az eredménye egy kegyetlen nagy mészárlás! Az, hogy Ő Drakula, szerintem senkinek nem volt meglepetés. A Drakula kinézete a Castlevania játékokat juttatta eszembe. Talán nem véletlen, ha abból indulunk ki, hogy az utolsó fejezet címe: Castle Vania. Az összecsapása Anderson-nal eddig nagyon ígéretesnek tűnik! A hatalmas tömegek rendkívül jól vannak ábrázolva. Tényleg iszonyat igényesek a rajzok! Alucard most mindenkit a háttérbe szorított, ami várható volt és ez jól is van így. Kíváncsian várom a folytatást! ୧☉□☉୨

Dorka50 P>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Sok szöveg nem volt benne, de a hentelés ment ezerrel. Nem is nagyon vártam mást. Végre egy kicsit belenézhettünk Alucard múltjába is, valamint kezdi kiengedni az igazi erejét. Anderson atyával vívott harchoz kell is. Az öreg jobban bekattant, mint eddig. A nácik meg csak ülnek és élvezik a történéseket. Remélem ők sem maradnak ki a „jóból”.

KiraTheUltimate P>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Nem lehet azt mondani, hogy nem történik semmi… de ami történik, az maga a káosz… a végén viszont Alucard és Anderson összecsapása nagyon tetszett.
A fejezet címek érdekes tríviákat rejtenek, erről majd holnap be is küldök hozzá (fura, hogy eddig senki nem írta be).
A plusz „történet” most is nagyon beteg volt… ez az ember tuti nem normális. :D

ChaiLatte>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Haladunk a végkifejlet felé, nem veszít az erőszakosságból a történet. Emlékszem Alucard volt a kedvencem a sorozatban, mikor először láttam. Jelenleg veszìtett a varázsából. Még nem tudom ki nyeri el a tetszésem a karakterek közül.

Lilla_Miko>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Újabb vérontás, és harc harc hátán. Anderson atya, jaj, istenem… borzalmas lett. És Alucard múltja spoiler
Kíváncsi vagyok, mi lesz a nácikkal, de a legjobban még mindig Walter izgat.

BBarb>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Úgy tűnik eddig csak kapargattuk a felszín Alucard erejével kapcsolatban. Örülök, hogy az évek során fejlődött Hirano rajztechnikája, mert sikerült pár szép jelenetet nagyon jól megrajzolnia.

Sophiechan>!

Haladunk a vége felé… T.T
Egyre kevesebb a szöveg, de ennyi akció mellett kinek lenne ideje beszélgetni… meg úgy minek is? :D
Szóval sötét képek halmaza ez a kötet… xD

Aliko>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Folytatódik az elmebaj. London már nem vérben ázik, konkréten egy vértengerben úszik. Halott emberek és természetfeletti lények mindenütt. Nácik, zsoldosok és keresztény fanatikusok esnek egymásnak egy véres ütközetben. Megkezdődik a leszámolás.

Közben jobban megismerjük Alcuard múltját is, így egy kicsit jobban megértve a karakterét és a motivációt. A szerző a szereplőivel és a bemutatott szervezetekkel, mintegy görbe tükröt tart a politikai és a vallási eszméknek. Szarkasztikusan ábrázolva kifordítja azokat és kikarikírozza korunk társadalmát.

Bogci P>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Ez az első vámpíros Manga sorozat amit elolvastam és tetszett. :)

diamondfox>!
Hirano Kohta: Hellsing 8.

Remek, remek! Megtudtuk, hogy kicsoda valójában Alucard és milyen múltja volt… nahát, még tud meglepetéseket okozni a történet két kötettel a vége előtt! :O

Batus>!

Ki gondolta volna, hogy a Death Note is véget ér… Ki gondolta volna, hogy Light a tettes… Volt, aki rájött?

202. oldal ("utószó")

diamondfox>!

Istenem, én Istenem… soha semmit nem fogok kérni tőled.
Istenem, én Istenem… soha sem fogok kegyelemért könyörögni neked.

186.-189. oldal

Th3DarkKn1ght>!

Micsoda férfi… Olyan… Pont olyan, mint ők. Azon a napon… Száz évvel ezelőtt… Minden erőmet bevetve harcoltam, és ők mégis teljes győzelmet arattak felettem. Arthur Holmwood, Quincey Morris, Jack Seward és… és… Abraham Van Helsing.

Th3DarkKn1ght>!

Hát igen, nagy cicikből bizony sosem elég.

Hellsing sorozat · Összehasonlítás