Hellsing ​1. (Hellsing 1.) 133 csillagozás

Hirano Kohta: Hellsing 1.

Hirano Kouta kultikus mangája végre magyarul!

A Hellsing egy veszett tempóban pörgő, kíméletlenül vicces és véres vámpírtörténet, csupa póz és coolness – Bram Stoker óta a legjobb dolog, amit az éjszaka urairól írtak!

A Hellsing Királyi Protestáns Lovagrend az Angol Korona évszázados szervezete – egy család, melynek a feladata a birodalom védelme a természetfeletti és istentelen veszedelmektől. A lovagrend lelke Sir Integra Wingates Hellsing, legfőbb fegyvere pedig Alucard, a szervezet szolgálatában álló titokzatos ősvámpír, valamint – újabban – Seras Victoria, egy balul elsült bevetésen született vámpírlány.

A Hellsing 12 országban jelent meg, jellegzetes humora és nyers ábrázolásmódja számtalan lelkes rajongót szerzett. Japánban óriási érdeklődés kíséri a most futó második anime-adaptációt.

Eredeti megjelenés éve: 1998

Mangafan, Budapest, 2008
204 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794047 · Fordította: Koch Zita · Illusztrálta: Hirano Kohta

Nikolett0907 P>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

„Szóval a pap helyett most van egy új vámpírunk? Ezt nem hiszem el! Teljes csőd!”

Nagy kedvenc ezt előre leszögezem.
Imádtam, hogy végre egy igazi vámpír történet, ami nincs tele csillogással, pónilóval és ömlengéssel.
Nagyon sötét érzetű és véres, komor és erős…ez az igazi vámpír lét.
Elborult lelkemnek igazi csemege…

fekiyeti79 P>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Nem tudom eldönteni, melyik az elborultabb, az alkotó, vagy az alkotása. Gondolom ahhoz, hogy valaki ilyen sorozatot csináljon, kell egyfajta kattantság, de a kötetek végén található szösszenetekből nekem az jött le, hogy Kótánál teljesen elmentek otthonról. (Mondjuk az eddigi manga-ismereteim alapján minden mangakának van egy kis hibája, de Hirano mindent visz.) off
No de a szóban forgó alkotásról is kellene írni valamit…
Már ott kezdődtek a gondok, hogy nem értettem, Sir Hellsing miért nő? És ha nő, akkor miért sir? Még csak nem is sir-ös! (he-he)! De legalább kattant… az összes karakter kattant… kattantak gyülekezete.
Egyébként az egész sorozat nonstop hentelés, ami nyomokban történetet is tartalmaz, úgyhogy vérben, ilyen-olyan módon szétszakadó testekben bővelkedik, hullik a nép, hullik a férgese, hullanak a kattantak is. (Asszem én is bekattantam…)
Szóval… vámpírok, zombik, inkvizítorok, meg vagy négyféle lovagrend seregei, meg nácik, meg náci zombik, meg bazi nagy fegyverek, na meg oppai! Ja nem, utóbbiak nincsenek! Legalábbis fedetlenül, habár Hirano előéletét nézve akár még egy hentai változata is lehet ennek, valahol a fiókja mélyén. (Azért Seras jó nagyot villant a végén, azok vágyát is kielégítve, akik kíváncsiak voltak a bugyijára! Ja, ő az egyik főszereplő; kevésbé kattant.)
Nekem bejött! Mármint a manga! Na jó, Seras is!
Mivel maradt még egy kis hely, énekelnék egy dalt, de ezt a kiváltságot meghagyom Kohtának. :D

Mj.: A hazánkban is megjelent, 13 részes animesorozat nem a manga cselekményét dolgozza fel. Ellenben létezik egy Hellsing Ultimate fedőnevű OVA-sorozat, ami viszont igen. Ennyi.

Ui.: A csillagozás az egész sorozatra vonatkozik.

TiaManta>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Alucard igazi vámpír. Nem csillog villog, nem kedves kis nyuszó-muszó.
Sok brutalitás, és vér. Amit elvárhatunk egy ilyen sztoritól.
Jó hogy kiderül, hogyan is került Integra mellé legfőbb vérszívónk. Akkor még kicsi, és ártatlan volt (a csaj, nem Alu). de már akkor is volt szemüvege, mert hát a fontos szereplőknek jár.
Látszik hogy kezdő műve, de már elég jellegzetes a rajzolása. Meg a humora is.
Azt hiszem Seras kellett mellé hogy oldja a komorságot. Meg nő, szóval jól mutat a fiúknak.
Nem zseniális, de szórakoztató.

Th3DarkKn1ght P>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

A Hellsing-gel legelőször az Animaxon sikerült megismerkednem és akkor is csak a bemutatóig jutottam. Teljesen ellenszenves volt, irritáló főhősével meg a túl komoly hangvételével. Nem tudom, hogy az anime tényleg ilyen, vagy csak a bemutatót vágták ilyenre, de a manga ezzel szemben kellemes meglepetés volt! Jó véres, amire számítottam is, és meglepően humoros! Alucard sem akkora seggfej, mint amilyenek látszik! :D Eddig Integra (akiről mindig egy videokártya jut az eszembe) volt a legszimpatikusabb, legalábbis kislányként. A rajzok eléggé vegyesek, van, ami nagyon jól néz ki és van, ami furán fest. Szerencsére az előbbi képviselteti magát nagyobb mennyiségben. Tetszik, hogy sok feketét használt az alkotó. Seras Victoria ruháján a zsebek stratégiailag elhelyezett pozícióján jót nevettem! XD Érdekes ez a vallási konfliktus, amit elkezdett bemutatni a történet. Meglepett, hogy a katolikusokat ennyire erőszakosan ábrázolja. Összességében, eddig tetszik a sorozat! Gyors, szórakoztató kis akció-horror. ʘ‿ʘ

millalilla013>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Sajnos nem tetszett annyira. Nulla elvárással indultam neki, fogalmam sem volt, miről szól. Nem igazán tudom most se, hogy mikor és hol játszódik, nem nagyon kötött le, a karakterek sem voltak túl szimpatikusak. És nem igazán tetszett ez a vallásközpontúság (?), őszintén, nem tudom, minek hívjam, csak olyan kellemetlenül éreztem magam. Ez a protestáns mittudoménmicsoda.
Lehet, hogy folytatni fogom, lehet hogy nem, még meglátom.

Skeletrino>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Az egyik legjobb sztori. Egyszerű panelezéssel, egyszerű és kevés szöveggel, csak a lényeg a fontos. A lényeg pedig a harc, dörrenjenek a fegyverek, fröccsenjen a vér. Az egyik legismertebb badass karakterrel, az animék és mangák világában. Megláttam Alucardot lerajzolva és még így is libabőrös lettem, mert hallottam a fejemben a hangját. Nakata Jouji elképesztően férfias és szexi hangját.
Nagyon – nagyon tetszett.

Lynella>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Nnnah, mindjárt más! Véres, brutális, durva, emellett rendkívül szórakoztató. Az animét is szerettem, nem hiszem, hogy a mangával haragba kerülnénk.

Dorka50 P>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Úgy érzem ez egy jó kis vámpíros történet lesz. Nem folyik a nyál csak a vér. Nem leszünk szerelmesek a főhősbe csak pusztítjuk a gonoszt. Anderson elég betegnek tűnik ahhoz, hogy sok izgalmat várjak még a sorozattól! Nagyon tetszett az első rész!

Lilla_Miko >!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

Rég vártam, hogy végre belekezdhessek ebbe a sorozatba. Érdekesen indult. A rajzolás néha megkavart, bevallom, egyelőre szoknom kell spoiler. Viszont a történet érdekel, miért segít Alucard. A végén a pap kiborzasztott, de kíváncsian várom, mi lesz még itt.

áfonyamuffin>!
Hirano Kohta: Hellsing 1.

A D. Gray-Man olvasása után rájöttem, hogy ténylegesen több mangát akarok elolvasni. Végig néztem azokon, amik meg vannak és rájöttem, hogy habár az animét többször is láttam a Hellsing mangát sosem olvastam végig. Mondjuk ennek az is az oka, hogy megakartam venni az összes kötetet, de egyszer majd csak megveszem őket, ugye? Újra olvasva az első kötetet ide jöttem megnézni, hogy milyen címkéket kapott és megláttam a horrort… Én régen (is) tényleg a durvábbakat olvastam/néztem. Egyébként látszik, hogy azért ez egy régebbi manga, a rajzolás miatt. Ami egyébként annyira nem tetszik, viszont szeretem a 90-es évek mangáinak hangulatát. A kötet végén van egy kis üzenet a mangakától és ott írta, hogy sokan Vash-hoz hasonlítják Alucardot, és míg meg vannak a hasonlóságok, szerintem azért a két karakter eléggé különbözik egymástól (Alucard egy egészen hideg karakter, míg Vash egy roppant meleg-szívű karakter). Egyébként szerintem a Hellsing egy eléggé klasszikusnak számító manga, és mivel az anime az egyik kedvencem ezért most már ideje végig olvasnom a sorozatot! (Seras célját a sorozatban még mindig nem igazán értem, talán a manga olvasása után megvilágosodok.)

Nofrit>!

Szóval a pap helyett most van egy új vámpírunk? Ezt nem hiszem el! Teljes csőd!

diamondfox>!

Gyáváknak Hallgass a neve.

178. oldal, 6. fejezet

Lione IP>!

Boldog is voltam, de aggódtam is, meg minden, folyton azon idegeskedtem, hogy mi lesz, ha a mangám nem elég jó. Már azt gondoltam, jobb, ha meghalok, mint a hervadó rózsák s liliomok…

Utószó

Hellsing sorozat · Összehasonlítás