HiperGalaktika ​03 5 csillagozás

HiperGalaktika 03

A ​HiperGalaktika 2009-es kötete a megszokott formában novellákon és tudományos írásokon keresztül mutatja be a jövőt. Az SF-szerzők és a szakemberek szemén át nézhetjük meg a komputer és az ember kapcsolatának lehetséges alakulását.

A kötetben olyan témák szerepelnek, mint kibővített valóság; ember és gép; kötetlenül, avagy vezeték nélküli kapcsolat; gondolatvezérlés; esélyegyenlőség és digitális szakadék; internet és vallás; tömegkommunikáció – amikor tényleg a tömeg kommunikál; digitális diagnosztika; rések a falon, avagy a netbiztonsági problémák; internetezés és autonómia; Informatikai veszélyforrások ; virtualitás és a mindennapi élet; a játék jövője. A kérdések a mindennapi életünkön túllépve, a jövő lehetőségeit, várható és elképzelhető fejlődési irányait mutatják be. Mindezt a megszokott szórakoztató, informáló stílusban.

A novellák szerzői között olyan neveket fedezhetünk fel, mint Robert Silverberg, Jennifer Pelland, Michael, T. Cricket, Szélesi Sándor,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A művek szerzői: Hal Clement, Kovács Győző, Dragon György, Robert Silverberg, Mund Katalin, Szélesi Sándor, Bódi Zoltán, Szilágyi Árpád, Képes Gábor, Henry Jones, Jr., Juhász György, F. Tóth Benedek, Kánai András, Bágyi Péter, Michael T. Cricket, Stanisław Lem, Pintér Róbert

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: HiperGalaktika Metropolis Media


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

blianhun>!
HiperGalaktika 03

Jó kis válogatás, a nagy része érdekes volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kuczka Péter (szerk.): MetaGalaktika 1.
Burger István (szerk.): Galaktika 194.
Burger István (szerk.): Galaktika 302 XL
Kuczka Péter (szerk.): Ötvenedik
Ifj. Veress István (szerk.): Út a csillagokig
Ted Chiang: Kilégzés és más novellák
Ted Chiang: Érkezés és más novellák
Ted Chiang: Életed története és más novellák
Izéhordák
Kuczka Péter (szerk.): Robur 13.