Hino Matsuri véres-romantikus vámpírmangája a műfaj egyik legismertebb futó sorozata. Yuuki és gyerekkori barátja, Zero diákprefektusként dolgozik a jónevű Cross Magánakadémián, ahol két diákcsoport tanul felváltva: a nappali és az éjjeli tagozat. A nappali diákoknak azonban nem is sejtik, hogy éjjelente vámpírok ülnek a padokban, Yuuki és Zero dolga pedig az, hogy ez így is maradjon. A lány hisz az emberek és vámpírok békés egymás mellett élésében, annak ellenére, hogy gyerekkorában kis híján maga is egy vámpír fogai között végezte…
Vampire Knight 3. (Vampire Knight 3.) 101 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2006
Kuran Kaname · Aidou Hanabusa · Ichijou Takuma

Ebben a részben az éjjeli tagozatosokról tudhattam meg többet, tetszett, hogy jobban megismerhettem a rendszerüket.
Yuuki múltja is kezd kibontakozni, de itt picit dühített, hogy egyes dolgokat már megint csak újra és újra elmondtak.
Mivel már az alap és a két tagozat terítékre került, remélem, a folytatás akciódús lesz, már ami a konfliktusokat illeti.

Nagyon tetszett ez a rész, főleg a visszaemlékezés. Jó volt látni, hogy milyen múltja van a három főszereplőnek, plusz Yuki és Kaname kapcsolatába belelátni. Tetszett, hogy újabb infót kaptunk a vámpírokról. Emellett érezni lehet, hogy valami készülődik, főleg a vége felé. Az extra fejezetet imádtam, olyan aranyos volt.

Nos… hivatalosan is megkaptuk a magyarázatot arra, hogy Yuuki miért van belebolondulva Kanamébe és emellett Zero is végre megmutat egy kicsi magából. Nagyon várom a további részeket, mert végre beindul a történet (jót nevettem, amikor az ajánlóba a mangaka is ezt írta :D). Örülök, hogy a múltról is kaptunk képeket, hogy tudjuk: az Akadémia Éjszakai tagozata hogyan is jött létre. Na, de ez az új pitsa… fúúú.

Végre történések is vannak. Igaz, nem sok, de már előfordulnak.
Észrevettem, hogy a szerelmi háromszögön kívül minden érdekesebb. Itt már komolyabban belementek a hierarchiába, hála a vészjóslóan Ichijou-nagypapinak, aki legalább annyira frusztrál jelenlétével, mint Kanamén kívül bárki más. Ha már Kaname, mindenképpen jár a piros pont neki, hogy megvédte Aidou-t attól, hogy komolyabb bajba kerüljön a meggondolatlansága miatt, bár ehhez elég durva eszközt vetett be. És ilyenkor szokása mondani, hogy őt nem érdekli más hogyléte, csakis Yuukié. Hah…
Yuuki továbbra sem tudja, mit akar és még inkább kotnyelesebb, mint valaha, amit Zero rendre ki is használ és provokálja a lányt. Mert szerintem ezt csinálja. Egy egészen különleges módját találta fel az önsanyargatásnak ezzel.

A rajzolás még mindig nagyon tetszett, tetszik. :)
A sztori meg halad tovább, az anime meg pontosan követte a mangát, úgyhogy nagyon újat nem mutatott, inkább csak segített feleleveníteni, hogy mégis mi történt.

Csinálj úgy, mint a vámpír abban a mangában, amit rám tukmáltál! Állj ki a napra és porladj el.
![]() | Vampire Knight sorozat · Összehasonlítás |