Vampire ​Knight 16. (Vampire Knight 16.) 34 csillagozás

Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Yuuki elfogadja Zero ajánlatát, és végre enyhíti a szomját. Cross Kaien szembeszáll Kanaméval, hogy megakadályozza további tisztavérűek halálát. Mindeközben az újfajta vértablettát beszedő vámpírok furcsán kezdenek viselkedni… vajon képes lesz Yuuki megmenteni a társait? Kövesd a fejleményeket a 16. kötetben is!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2016
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155356469 · Fordította: Koch Zita · Illusztrálta: Hino Matsuri

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Annyira szeretem, egy igazi kincs komolyan mondom.
Tudom, hogy mindjárt vége, de én nem akarom, hogy ez történjen.
Annyi kérdésem van még…..és ezek a rajzok….fantasztikusak…

12 hozzászólás
diamondfox P>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Yuuki még mindig hihetetlenül idegesít. Azt hittem, hogy később ez elmúlik, vagyis most, hogy végre önállónak kellene lennie, meg vámpír, meg ilyenek – ehhez képest se tekintélye, se semmi. Zero pedig bolondom még mindig tagadja, hogy egyébként nem akar az ellensége lenni.
Kaname terve még mindig nem tiszta nekem [sőt, később sem], de Sara terve sem. Mert csak ennyi? Hogy ki akarja irtani a tisztavérűeket? Kevés. Indokok?

Nikol24>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Tetszik Yuuki rátermetsége és Zero minden lépése is. :)

barbikaunatkozik>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Az, hogy a borító egyáltalán nem tükrözi a tartalmat semmilyen szempontból, egyáltalán nem meglepő egy VK kötet esetén, így most ettől el is tekintek. Viszont voltak sok más dologok, amivel szemben már kevésbé voltam ennyire elnéző. Haladjunk sorjában.
A Yuuki és Zero által bemutatott táplálkozási folyamat felért egy olcsó szappanopera legsilányabb dialógusával. Vérszegény, igazából csöpög a nyáltól, valahogy mégis sikerült teljesen személytelenné varázsolni a jelenetet, ez pedig teljesítmény.Elméletben el kellene hinni, hogy a két fél között szerelmi szál, vagy legalább mélyebb érzelmű kapcsolat áll fent, ami természetesen nem érződik egyáltalán. Bravo!
Viszont, legalább Yuuki hozzáállása Zeroval való viszonyához ehhez mérten egészen normalizálódik. Jó telenovellás „hősnőhöz” mérten, tudja, kit hogyan kell magába bolondítani újra és újra. Nem mellesleg, érezhetően kezd a sarkára állni, kisebb botlások mellett, amivel egyre kevésbé idegesítő a jelenléte, hiszen ez magával hozza azt a tényt is, hogy részéről egyre kevesebb a hiszti és a nyafogás. De Zero viszonyulása szíve szottyához egyre idegesítőbb. 15 kötet elmúlt a kezdetek óta, és még mindig nem látom, miért kellene ebbe a karakterbe bárkinek is beleszeretnie. A viselkedése a másik nemmel szemben kritikán aluli. Legalább is ami a szerelmi életét illeti.
Sara háttérben való irányítása az egyik legjobb pontja ennek az arc-nak, így nem csoda, hogy a történetének továbbgöngyölítése nagyon tetszett, bár az már kevésbé, hogy ilyen keveset szerepelt csak. Ez a manipulatív kis… hölgyet egész nap el tudnám nézni, ahogyan a nem túl kedves hőseinkkel kibabrál, csak hogy hatalommániáját kielégítse a lehető legsunyibb módokon. Hiába, Pókanyó az egyik legjobb főgonosza ennek a szériának.
Ami a Szövetséget illeti, egyre inkább azt érzem, hogy inkompetens barmok gyülekezete. Komolyan, annyi év után most jutottak el oda, hogy a legnagyobb veszélyt a tiszta vérű vámpírok jelentik? Mondjuk már az a csoda, hogy idáig eljutottak, lévén, olyan tagjaik vannak, mint drága Cross igazgatónk, akinek eddig is limitált agyi kapacitása még rosszabb tendenciákat mutat (szerencsétlen Sohaország napos tengerpartján él). De azért a Szövetség lépése haladás volt a történet szempontjából.
Ugyanúgy előremozdította a cselekményt valamelyest a kötetet uraló központi probléma, az a bizonyos vértabletta (amelynek hatásánál sablonosabbat elképzelni sem lehet). Ez ugyancsak segített abban, hogy elharapódzanak a dolgok a vámpíroknál, bár továbbra sem lehet panaszkodni a túlontúl akció dús jelenetekre. Felüdülésként hat az itt megjelenő hétköznapok, amelyben láthatjuk újra a nappali tagozatosok egy miniatűr szeletkéjét, és a rájuk gyakorolt hatást az előzményekből. Egy érdekes kérdés is felmerül pont velük kapcsolatban.
Nagy sajnálatomra ezen kötet mini extra fejezete túl nyúlfarknyi volt, és még csak nem is kifejezetten ötletes, mondhatni erőltetett.

Angieolvas P>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Egy nagyon nagy zűrzavart éreztem a történetben. Kapkodtam a fejem jobbra balra, hogy értsem. Az illegális vértabletták elterjedtek a Cross Akadémián. Mindenki megbolondult tőle, mert méreg. Yuuki nem tudja eldönteni, hogy Kaname mellett vagy ellene álljon. Túl sok titok még mindig nem derült ki. Zero most már sokkal jobban közeledett Yuuki felé. Kaname a tervei miatt messzire kerül Yuukitól.
Nem volt rossz ez a rész csak zűrzavaros.

Karinaa7 P>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Imádom és lassan vége :( Nem akarom, hogy vége legyen!!!!!! Én még nagyon sokáig bírnám olvasni. De sajnos egyszer vége lesz :/ De én akkor is imádom!!! :D

MewIchigo_Fan_Daniel P>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Nem tudom, hova lehet ezt még fokozni.
Azt sem tudtam olvasás közben, hogy hova pillantsak. Csak úgy történtek a dolgok. Zajlottak az események. :O
Nem volt tökéletes a kötet, de imádtam. :3
Rengeteg dologra választ kaptunk, de a kötetben megjelenő kérdésre -ami a: „Miért?”- még nem. Most már nagyon kíváncsi vagyok az indítékra. o.O
5/4,5*

NagyEdina96>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Eseménydús kötet lett ez is.
Kaname megint titkolódzik és hazudozik a spoiler jó cél érdekében. A kötet elején van egy izgalmas harca, majd megint eltűnik, s a végén ismét feltűnik.
Kiderül, hogy spoiler , ami nagyon jó, de valahogy úgy érzem ebből valami nagy hátránya lesz a lánynak.
Sara egyik sötét tervére is fény derül. spoiler
Ami meglepett az volt, amikor iderült, hogy Kaname spoiler. Egy érdekes csata bontakozik ki kettőjük között.
Remek kötet lett, rengeteg fordulattal és meglepetéssel.

Himitsu P>!
Hino Matsuri: Vampire Knight 16.

Nagyon jó kötet volt, Ichijou nagyon szeretnivaló, ahogy próbál ellenállni Sarának.
Aidou-nál pedig a „Kaname-szenzor, működj!” nagyon nagy volt.:)
Volt egy mélypont ott a 14.-15. kötetnél, de kezdünk belőle kijönni megint.
Még mindig nagyon szeretem a mangát, csak már megöl a kíváncsiság, hogy mi lesz a végkifejlet.:)))


A sorozat következő kötete

Vampire Knight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Juki Kaori: Angyalok menedéke 3.
Cassandra Clare: A hercegnő
Richelle Mead: A halál csókja
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak
Elizabeth Richards: Szárnyak
Gina May Silber: A múlt kísértetei
David Safier: Happy Family – Szörnyen boldog család
Gina May Silber: A rabszolga
Christopher Moore: Vérszívó démonok