!

Vampire ​Knight 1. (Vampire Knight 1.) 106 csillagozás

Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
Könyvtár

Yuuki és gyerekkori barátja, Zero diákprefektusként dolgozik a Cross Magánakadémián, ahol két diákcsoport tanul felváltva: a nappali és az éjjeli tagozat. A nappali diákok azonban nem is sejtik, hogy éjjelente vámpírok ülnek a padokban, Yuuki és Zero dolga pedig az, hogy ez így is maradjon. A lány hisz az emberek és vámpírok békés egymás mellett élésében, annak ellenére, hogy gyerekkorában kis híján egy vámpír fogai között végezte…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Mangafan, Budapest, 2010
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794672 · Fordította: Nikolényi Gergely · Illusztrálta: Hino Matsuri

Hirdetés

Kedvencelte 19

Most olvassa 7

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
micimyra könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Ookami könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
mary_chan könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
>!
900 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Anuika könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Selly könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Dorina könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
hraurie könyve Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Kiemelt értékelések

+
>!
Klaudia_Kispál
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Ez nem ér!!!! Miért kell a mangákat olyan hamar befejeznem?! Miért kell ilyen rövidnek lenniük? :D #TeamZero :DDD

1 hozzászólás
+
>!
LucaWolf
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Jó lett volna még száz oldal…
Nagyon szépek a rajzok, és a világ is tetszik, ahol az emberek és a vámpírok egy iskolában tanulnak felváltva. Yuukit és Zerót nagyon megszerettem, de ami Kaname-t illeti, nem vagyok benne biztos, hogy idegesítő-e számomra a karót nyelt vámpír vagy inkább aranyos. Külön öröm, hogy noha egyértelmű, merre fog tartani a szerelmi szál, még egyáltalán nem hangsúlyos. Igaz, semmi nem különösebben hangsúlyos, ez végső soron egy prológus a többi kötet előtt- amiket természetesen elolvasok majd. :)

1 hozzászólás
+
>!
barbikaunatkozik
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Így újra olvasva, már kevésbé tetszett, mint elsőre. A köteten érződik, hogy ez valóban csak egy felvezetés. A rajzolási stílus a túl kerek formavilággal elsőre elég zavaró volt, valamint észrevehetően kevés háttér van a paneleken. Ennek ellenére szépek a rajzok. Viszont túl sok volt a chibi benne.
Sajnos a párbeszédek és a dialógusok nagyrészt rosszak, néhol összefüggésükben hibásak. Az egész mangát belengi az ötlethiány. Mintha még a mangakában sem forrt volna ki igazán, hogy mi is legyen ebből az egészből. Továbbá, nem segít a helyzeten, hogy minden egyes fejezet elején magyarázza, hogy ki-kicsoda és miért vannak ott. Tudom, hogy a megjelenések közötti idő miatt lett ez így csinálva, de azért a harmadik fejezet után már hanyagolhatóbb lett volna, tekintve, hogy a sztoriban még eleget fogják hangsúlyozni később is.
Karakterekről nem igazán tudok mit mondani, mert sajnos itt még nem tudott megfogni senki. Valahogy jellegtelenek, túlzottan kidolgozatlanok voltak.

+
>!
Kathreen
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Az első mangám. Kicsit zavaros volt nekem néha ez a visszafelé olvasás, de végére egész belejöttem.
Igazán a kötet olyan volt mintha egy könyv prológusát olvastam volna el, kicsit kevésnek éreztem.

1 hozzászólás
+
>!
Hanky
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Sajnálom hogy ilyen hamar becsukhattam a mangát, szívesen olvastam volna még belőle. De ha ennyi hát ennyi :)
Először is: A hangulata jól elvarázsolt, tetszett ez a néhol modernebb de mégis klasszikusabb vámpírosság. A cselekménye szerintem jól felépített, izgalmas jelenetekkel lett megfűszerezve. Azt sajnáltam viszont hogy a szereplők mondatai ilyen primitívek, nem mondanám hogy a legkifejezőbb szavakkal voltak ellátva. Néha amolyan érzéketlenek. Na de ha már itt tarok a szereplőknél, szögezzünk le pár dolgot. Kaname nekem semmilyen volt, bár gondolom igazán jelentős csak a folytatásban lehet. Zero-val már jobban megbarátkoztam, emberibbnek éreztem. (Nem a szó-szoros értelmében) Yuuki jelleme nem zavart különösebben, szimpatikus hősnő lehet a maga módján. spoiler
Összességében jó kis szórakozásnak, nekem felettébb érdekes történetnek bizonyult. Buzgón várom a folytatást! :)

+
>!
Molymacska
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Nagyon régen nézte az animéjét, így nekem inkább visszaemlékezésnek volt jó. Régebben se rajongtam érte, most se változott a vámpíros romantikához (nyáladzáshoz) fűzött viszonyom, ellenben a rajzolása még mindig szép.

+
>!
Leah
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Így másodszori harmadszori olvasásra már igazán megtetszett. Egyszer már elkezdtem olvasni még amikor fan fordításban volt fent a neten de végül abba hagytam. Hanabusa még mindig kedvenc ^^
2013 dec 23.

+
>!
Szabó_Liliána
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Ááááh, imádom! Persze hiányzott az animéből megszokott színeshajú éjszakai tagozatos banda, de azért nagyon élveztem. Főleg – mivel már láttam az animét – a kis széljegyzeteket szerettem legjobban, meg a vödrös Kanamét, meg az ilyeneket. Remélem sikerül megszerezni a következő részt is, mert ez nekem kell!
Amúgy az anime befejezése után is folytatódik a manga? Bár, ha olyasmi lesz, mint a NANA, akkor inkább ne is akarok tudni róla…

+
>!
Bellatrissa
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Még nem láttam az animét, szóval tudás nélkül álltam neki, de egyelőre nem igazán fogott meg. A romantikus művek alapból nem tartoznak az én műfajomba, viszont úgy gondoltam, a fantasy rész majd kárpótol, de nem igazán. Szépnek szép, de sokkal többet nem nyújtott. Kicsi unalmas volt nekem, igazából egyetlen aprócska csavar kivételével nem sok minden történt. Karakterek közül talán Zero a legjobb, Yuuki és Kaname hidegen hagyott. Remélem, a következő jobban leköt majd.

2 hozzászólás
+
>!
Mychiyo
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Már láttam az animét így a történetet ismerem. Az hogy az iskola területén zajlik a történet külön öröm a számomra. A főszereplő hím párost pedig legszívesebben bezárnám a szobámba, olyan kis cukik. Yuuki-val sincs semmi gondom nem irritáló a személyisége, mint nagyon sok női karakternek. Eddig úgy tűnik az anime nem nagyon tér el a mangától, kíváncsian várom, hogy a későbbiekben fog e ez változni. Remélem nem.
Na jöjjön a következő kötet.


Népszerű idézetek

+
>!
Hanky

– Az egész azért van, mert a vámpírjaink mind csinosak és okosak… Istenem milyen ígéretesek is tudnak lenni, amíg a barátaink.
– „Ne magasztalja az egekig azokat a >dögöket< előttem!” Ezt akarja mondani.
– Oké…

65. oldal

+++
>!
Parsley

Ő persze számomra olyan, mint valami bálvány…

++++
>!
Parsley

Hideg… hófehér… hó… Mi az, hogy hófehér? Mi az, hogy hó? Olyasmi, ami nem vörös… Mi az… ami vörös?

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Vampire Knight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nakahara Aya: Love*Com 1.
Yazawa Ai: Nana 3.
Nakahara Aya: Love*Com 4.
Nakahara Aya: Love*Com 2.
Nakahara Aya: Love*Com 3.
Yazawa Ai: Nana 7.
Yazawa Ai: Nana 9.
Yazawa Ai: Nana 4.
Yazawa Ai: Nana 1.
Yazawa Ai: Nana 2.