Vampire ​Knight 1. (Vampire Knight 1.) 122 csillagozás

Hino Matsuri: Vampire Knight 1. Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Yuuki és gyerekkori barátja, Zero diákprefektusként dolgozik a Cross Magánakadémián, ahol két diákcsoport tanul felváltva: a nappali és az éjjeli tagozat. A nappali diákok azonban nem is sejtik, hogy éjjelente vámpírok ülnek a padokban, Yuuki és Zero dolga pedig az, hogy ez így is maradjon. A lány hisz az emberek és vámpírok békés egymás mellett élésében, annak ellenére, hogy gyerekkorában kis híján egy vámpír fogai között végezte…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Mangafan, Budapest, 2010
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794672 · Fordította: Nikolényi Gergely · Illusztrálta: Hino Matsuri

Kedvencelte 21

Most olvassa 7

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Gothic01
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Gyönyörűek a rajzok meg nagyon tetszett az alap ötlet. *-* Az animét már láttam előtte, de így is jó volt. Bár még mindig nem fér a fejembe, hogy miért rajong annyira Kaname-ért Yuki, amikor ott van Zero… De átlagban nem értek egyet a főhősnővel, ha két srác van a képben…
Fél óra alatt végigmentem rajta többször is. Az elején még a mangás olvasási sorrend miatt voltak nehézségeim… például nagyokat néztem, hogy miért is kell ezt hátulról kezdeni… de megszoktam :D

3 hozzászólás
>!
schesztiஐ P
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Az első részről csak egy-két sor külön, mert aztán azt hiszem, csak összességében fogok tudni írni a sorozatról, annyira gyorsan bedaráltam az egészet. :D

Nem gondoltam, hogy ez a műfaj ennyire megtetszik nekem… Persze, mint vámpíros történettel mindenképpen úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. :))
Emma lányom olvasta előttem, és az első kérdésem rögtön az volt hozzá, hogy „Te melyik fiúnak szurkolsz?” :)))

Imádom a rajzokat és tulajdonképpen az egész alaptörténetet, persze meg kellett szoknom, hogy fordítva lapozzak, és hogy nem mindig bírom követni, épp ki beszél. :)
De nagyon örülök, hogy megismerkedtem ezzel a műfajjal is – és most már célirányosan fogom túrni a kitűzőket a következő Mondocon-on. ;)))

>!
Klaudia_Kispál
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Ez nem ér!!!! Miért kell a mangákat olyan hamar befejeznem?! Miért kell ilyen rövidnek lenniük? :D #TeamZero :DDD

1 hozzászólás
>!
LucaWolf
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Jó lett volna még száz oldal…
Nagyon szépek a rajzok, és a világ is tetszik, ahol az emberek és a vámpírok egy iskolában tanulnak felváltva. Yuukit és Zerót nagyon megszerettem, de ami Kaname-t illeti, nem vagyok benne biztos, hogy idegesítő-e számomra a karót nyelt vámpír vagy inkább aranyos. Külön öröm, hogy noha egyértelmű, merre fog tartani a szerelmi szál, még egyáltalán nem hangsúlyos. Igaz, semmi nem különösebben hangsúlyos, ez végső soron egy prológus a többi kötet előtt- amiket természetesen elolvasok majd. :)

1 hozzászólás
>!
barbikaunatkozik
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Így újra olvasva, már kevésbé tetszett, mint elsőre. A köteten érződik, hogy ez valóban csak egy felvezetés. A rajzolási stílus a túl kerek formavilággal elsőre elég zavaró volt, valamint észrevehetően kevés háttér van a paneleken. Ennek ellenére szépek a rajzok. Viszont túl sok volt a chibi benne.
Sajnos a párbeszédek és a dialógusok nagyrészt rosszak, néhol összefüggésükben hibásak. Az egész mangát belengi az ötlethiány. Mintha még a mangakában sem forrt volna ki igazán, hogy mi is legyen ebből az egészből. Továbbá, nem segít a helyzeten, hogy minden egyes fejezet elején magyarázza, hogy ki-kicsoda és miért vannak ott. Tudom, hogy a megjelenések közötti idő miatt lett ez így csinálva, de azért a harmadik fejezet után már hanyagolhatóbb lett volna, tekintve, hogy a sztoriban még eleget fogják hangsúlyozni később is.
Karakterekről nem igazán tudok mit mondani, mert sajnos itt még nem tudott megfogni senki. Valahogy jellegtelenek, túlzottan kidolgozatlanok voltak.

>!
Karinaa7 P
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Még mindig imádom! Most fejeztem be nemrég a sorozatot és nem bírtam ki, hogy ne kezdjem el olvasni. Nekem sokkal jobban tetszik így. És ami a legfontosabb teljesen más.
Kicsit még ahhoz is hozzá kellett szokni, hogy Japán olvasási irányban van. Elején nagyon furcsa volt, de hamar megszokható.
Nem fogom kibírni és még ma elolvasom a többit is :D

>!
Kathreen
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Az első mangám. Kicsit zavaros volt nekem néha ez a visszafelé olvasás, de végére egész belejöttem.
Igazán a kötet olyan volt mintha egy könyv prológusát olvastam volna el, kicsit kevésnek éreztem.

1 hozzászólás
>!
Molymacska
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Nagyon régen nézte az animéjét, így nekem inkább visszaemlékezésnek volt jó. Régebben se rajongtam érte, most se változott a vámpíros romantikához (nyáladzáshoz) fűzött viszonyom, ellenben a rajzolása még mindig szép.

>!
AnneDurko
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Az az igazság, hogy fogalmam sincs erről a műfajról. Az első manga, amit a kezembe fogtam. Nem volt rossz, de annyira nem az én világom, hogy egyáltalán nem tudott megnyerni.
A történet a szokásos „a legjobb barátom és szerelmem titokban vámpír”, de túl sok volt benne a drámázás. Erről sem tudom pl. hogy kötelező elem-e. :D
Kisebb bonyodalmat okozott, hogy képek formájában töltöttem le a könyvet. Azt már tudtam, hogy hátulról előre felé kell lapozni, de valamiért az nem állt össze a fejemben, hogy jobbról balra kell olvasni a képeket. Nem is értettem először, hogy miért nem függenek össze a mondatok.
Viszont szépen volt megrajzolva összességébe. Néha elég nagy katyvasz volt és nem jöttek ki a jelenetek a képen, vagy sokat kellett bogarászni, hogy rájöjjek mi van (bár ehhez gondolom hozzá lehet szokni).
Szóval nem rossz, nem rossz, de nem lettem rajongó. Ha nem kihívásról lett volna szó, soha nem vettem volna a kezembe.

>!
Szabó_Liliána
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Ááááh, imádom! Persze hiányzott az animéből megszokott színeshajú éjszakai tagozatos banda, de azért nagyon élveztem. Főleg – mivel már láttam az animét – a kis széljegyzeteket szerettem legjobban, meg a vödrös Kanamét, meg az ilyeneket. Remélem sikerül megszerezni a következő részt is, mert ez nekem kell!
Amúgy az anime befejezése után is folytatódik a manga? Bár, ha olyasmi lesz, mint a NANA, akkor inkább ne is akarok tudni róla…


Népszerű idézetek

>!
Shine

– Az egész azért van, mert a vámpírjaink mind csinosak és okosak… Istenem milyen ígéretesek is tudnak lenni, amíg a barátaink.
– „Ne magasztalja az egekig azokat a >dögöket< előttem!” Ezt akarja mondani.
– Oké…

65. oldal

>!
ünige

Kiryuu,te mindig elveszel a részletekben. A franc essen beléd!

>!
Parsley

Ő persze számomra olyan, mint valami bálvány…

>!
Parsley

Hideg… hófehér… hó… Mi az, hogy hófehér? Mi az, hogy hó? Olyasmi, ami nem vörös… Mi az… ami vörös?

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Vampire Knight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lee Yun-Hee: Démonnapló 5.
Sang-Sun Park: Tarot Café 6.
Neil Gaiman: Sandman – Az álmok fejedelme – A babaház
Joann Sfar – Lewis Trondheim: A torony – Egy kacsa szíve
Mark Millar: Logan: Kíméletlen jövő
George R. R. Martin: Kóbor lovag
Stan Sakai: Usagi Yojimbo 15. – A kard 2.
Vörös Édua: Utánam, fiúk! 2.
Vörös Édua: Utánam, fiúk! 3.
Conan, a harcos – Alfa különszám, 1988