Vampire ​Knight 1. (Vampire Knight 1.) 124 csillagozás

Hino Matsuri: Vampire Knight 1. Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Yuuki és gyerekkori barátja, Zero diákprefektusként dolgozik a Cross Magánakadémián, ahol két diákcsoport tanul felváltva: a nappali és az éjjeli tagozat. A nappali diákok azonban nem is sejtik, hogy éjjelente vámpírok ülnek a padokban, Yuuki és Zero dolga pedig az, hogy ez így is maradjon. A lány hisz az emberek és vámpírok békés egymás mellett élésében, annak ellenére, hogy gyerekkorában kis híján egy vámpír fogai között végezte…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Mangafan, Budapest, 2010
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794672 · Fordította: Nikolényi Gergely · Illusztrálta: Hino Matsuri

Kedvencelte 21

Most olvassa 7

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Gothic01
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Gyönyörűek a rajzok meg nagyon tetszett az alap ötlet. *-* Az animét már láttam előtte, de így is jó volt. Bár még mindig nem fér a fejembe, hogy miért rajong annyira Kaname-ért Yuki, amikor ott van Zero… De átlagban nem értek egyet a főhősnővel, ha két srác van a képben…
Fél óra alatt végigmentem rajta többször is. Az elején még a mangás olvasási sorrend miatt voltak nehézségeim… például nagyokat néztem, hogy miért is kell ezt hátulról kezdeni… de megszoktam :D

3 hozzászólás
>!
Henrietta_Dalma_ 
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

A Vampire Knight anime nagy kedvencem, és a manga változata sem okozott számomra csalódást! :)
Imádom a vámpíros történetet, legyen az akár anime, film, könyv..egyszóval bármi is legyen, amelyben vérszívók vannak az nagy valószínűséggel tetszeni fog.
A szereplőket is nagyon megszerettem, viszont a két férfi főszereplő közül nem igen tudok dönteni.
Szeretem Kanamet, mert intelligens, elegáns és ami a legfontosabb, szívből szereti Yuukit.
Szeretem Zerot, mert makacs, hirtelen haragú de Yuukiért bármit megtenne.
A mellékszereplőket is nagyon megszerettem, főleg Aido úrfit. :)
Egy kicsit rövid volt, emiatt 4.5 csillagot adok neki.

>!
schesztiஐ P
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Az első részről csak egy-két sor külön, mert aztán azt hiszem, csak összességében fogok tudni írni a sorozatról, annyira gyorsan bedaráltam az egészet. :D

Nem gondoltam, hogy ez a műfaj ennyire megtetszik nekem… Persze, mint vámpíros történettel mindenképpen úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. :))
Emma lányom olvasta előttem, és az első kérdésem rögtön az volt hozzá, hogy „Te melyik fiúnak szurkolsz?” :)))

Imádom a rajzokat és tulajdonképpen az egész alaptörténetet, persze meg kellett szoknom, hogy fordítva lapozzak, és hogy nem mindig bírom követni, épp ki beszél. :)
De nagyon örülök, hogy megismerkedtem ezzel a műfajjal is – és most már célirányosan fogom túrni a kitűzőket a következő Mondocon-on. ;)))

>!
Klaudia_Kispál
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Ez nem ér!!!! Miért kell a mangákat olyan hamar befejeznem?! Miért kell ilyen rövidnek lenniük? :D #TeamZero :DDD

1 hozzászólás
>!
LucaWolf
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Jó lett volna még száz oldal…
Nagyon szépek a rajzok, és a világ is tetszik, ahol az emberek és a vámpírok egy iskolában tanulnak felváltva. Yuukit és Zerót nagyon megszerettem, de ami Kaname-t illeti, nem vagyok benne biztos, hogy idegesítő-e számomra a karót nyelt vámpír vagy inkább aranyos. Külön öröm, hogy noha egyértelmű, merre fog tartani a szerelmi szál, még egyáltalán nem hangsúlyos. Igaz, semmi nem különösebben hangsúlyos, ez végső soron egy prológus a többi kötet előtt- amiket természetesen elolvasok majd. :)

1 hozzászólás
>!
bookworm1227
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Pár oldal után eszembe jutott, hogy réges-régen láttam én már az ebből készült animét. Mikor kicsi voltam, nagy kedvencem volt az Animax, mindenfélét néztem rajta olyan 5-10 évesen, és ez is köztük volt, bár csak pár részletre emlékszem. Annyit tudok, hogy akkoriban nem igazán tetszett.:D
Az alap maga nem nyűgözött le, de nem is rossz, rajzok pedig szépek voltak, de itt-ott kevés hátteret kaptak a karakterek. A párbeszédek nem a legjobbak, az ezerszer újraismételt dolgok pedig a végére már kicsit zavartak. Csak egy kezdő rész, nem túl izgalmas vagy érdekes még a történet, érződik rajta, hogy csak egy bevezető. A karaktereket egyelőre nem kedveltem meg, hiányzik belőlük még egy kis kidolgozás.
Amint tudom, folytatni fogom. Kihívás miatt kezdtem el, de akkor már végigolvasom.

>!
barbikaunatkozik
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Így újra olvasva, már kevésbé tetszett, mint elsőre. A köteten érződik, hogy ez valóban csak egy felvezetés. A rajzolási stílus a túl kerek formavilággal elsőre elég zavaró volt, valamint észrevehetően kevés háttér van a paneleken. Ennek ellenére szépek a rajzok. Viszont túl sok volt a chibi benne.
Sajnos a párbeszédek és a dialógusok nagyrészt rosszak, néhol összefüggésükben hibásak. Az egész mangát belengi az ötlethiány. Mintha még a mangakában sem forrt volna ki igazán, hogy mi is legyen ebből az egészből. Továbbá, nem segít a helyzeten, hogy minden egyes fejezet elején magyarázza, hogy ki-kicsoda és miért vannak ott. Tudom, hogy a megjelenések közötti idő miatt lett ez így csinálva, de azért a harmadik fejezet után már hanyagolhatóbb lett volna, tekintve, hogy a sztoriban még eleget fogják hangsúlyozni később is.
Karakterekről nem igazán tudok mit mondani, mert sajnos itt még nem tudott megfogni senki. Valahogy jellegtelenek, túlzottan kidolgozatlanok voltak.

>!
Karinaa7 P
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Még mindig imádom! Most fejeztem be nemrég a sorozatot és nem bírtam ki, hogy ne kezdjem el olvasni. Nekem sokkal jobban tetszik így. És ami a legfontosabb teljesen más.
Kicsit még ahhoz is hozzá kellett szokni, hogy Japán olvasási irányban van. Elején nagyon furcsa volt, de hamar megszokható.
Nem fogom kibírni és még ma elolvasom a többit is :D

>!
Kathreen
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Az első mangám. Kicsit zavaros volt nekem néha ez a visszafelé olvasás, de végére egész belejöttem.
Igazán a kötet olyan volt mintha egy könyv prológusát olvastam volna el, kicsit kevésnek éreztem.

1 hozzászólás
>!
Molymacska 
Hino Matsuri: Vampire Knight 1.

Nagyon régen nézte az animéjét, így nekem inkább visszaemlékezésnek volt jó. Régebben se rajongtam érte, most se változott a vámpíros romantikához (nyáladzáshoz) fűzött viszonyom, ellenben a rajzolása még mindig szép.


Népszerű idézetek

>!
Shine

– Az egész azért van, mert a vámpírjaink mind csinosak és okosak… Istenem milyen ígéretesek is tudnak lenni, amíg a barátaink.
– „Ne magasztalja az egekig azokat a >dögöket< előttem!” Ezt akarja mondani.
– Oké…

65. oldal

>!
ünige

Kiryuu,te mindig elveszel a részletekben. A franc essen beléd!

>!
Parsley

Ő persze számomra olyan, mint valami bálvány…

>!
Parsley

Hideg… hófehér… hó… Mi az, hogy hófehér? Mi az, hogy hó? Olyasmi, ami nem vörös… Mi az… ami vörös?

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Vampire Knight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lee Yun-Hee: Démonnapló 5.
Sang-Sun Park: Tarot Café 6.
Neil Gaiman: Sandman – Az álmok fejedelme – A babaház
Joann Sfar – Lewis Trondheim: A torony – Egy kacsa szíve
Mark Millar: Logan: Kíméletlen jövő
George R. R. Martin: Kóbor lovag
Stan Sakai: Usagi Yojimbo 15. – A kard 2.
Vörös Édua: Utánam, fiúk! 2.
Vörös Édua: Utánam, fiúk! 3.
Conan, a harcos – Alfa különszám, 1988