Fallosz ​monológok 47 csillagozás

Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nincsenek ​szavaink. Legalábbis már attól könnyen zavarba jövünk, ha néven kell neveznünk a… Péniszünket? Fütyinket? Faszunkat? Ha a nemiségről beszélünk, és nem akarunk trágárak lenni, csak a gyereknyelv negédes, vagy az orvosi szaknyelv hideg és mesterkélt kifejezései állnak rendelkezésünkre. Egy könyv, amely tabu-témához nyúl, szükségképpen nyelvi tabukat is áthág, nincs ez másképp a Fallosz monológok esetében sem. Ám a trágárságot a szándék teszi azzá, és e könyv szándéka szerint nem megbotránkoztatni akar. Férfiak beszélnek arról, ami férfivá teszi őket – mást se tesznek, mondhatnánk erre. Csakhogy e könyvet nem a dicsekvés retorikája uralja: merevedési problémák, önkielégítés, korai magömlés, kisebbrendűségi érzés, bűntudat, elégedetlenség, kényszerképzetek, titkolt és szégyellt vágyak – ezek is a férfi-lét (s így kötetünk) részét képezik, noha összeegyeztethetetlenek a macsó beszédmóddal. Katolikus pap és pornószínész, nőfaló és homoszexuális, értelmiségi és funkcionális… (tovább)

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2002
142 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632028775

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
SteamGirl
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Ejj, hát ezek a fiúúúk! Bevallom őszintén, bár életem 90%-át férfitársaságban töltöm, a könyv 60%-a nekem új volt. Persze érthető, mert bár megszokták a jelenlétemet és én is teljes értékű haver vagyok, vannak dolgok, amiket az ember nőnek, vagy nő előtt nem mond. Ezzel semmi gond nincs is. Bevallom őszintén, a pasik sokkal inkább tudnak élni. Akadnak ugyan kivételek, de nagyon tudnak élni. A lányokba belenevelik kiskoruktól fogva, hogy „hú mert vigyázz magadra, meg arra ott lent!”, meg „nehogy hozzányúlj”, ezzel ellentétben a fiúknak pont az ellenkezőjét tanítják meg. Értem én a szakállas viccet arról a kulcslyukról, amit minden kulcs nyit, s van benne igazság, de…azért megtanulhatnánk mi nők is egy kicsit szabadok lenni. Nekem is van még hová fejlődni ám!

>!
Stone
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Férfiak és az ő nemesebb szervük, mely vadidegen. Saját akarata van. Egy makacs és akaratos lény. Irányítani? Kérem, majd ha fagy! Érdekes körkép a viszonyról, mely férfiembert a farkán keresztüli világba kalauzol el. Nem találtam nevetségesnek. Igaz, én szoktam a hím nemmel a hím taglejtésükről beszélgetni, felettébb érdekes rokoni kapcsolataik vannak a taggal. Téveszmék és görcsök, gátlások és gátszakadások, nem szeretem a tabukat. Ebben a könyvben, bár abszolút szubjektív, nincs is.

1 hozzászólás
>!
TiaRengia IMP
Hill Ferenc: Fallosz monológok

A téma örök misztikum a hölgyek számára (is), én szeretem ezt a témát, mindig lehet újat tanulni. Itt is lehetett, mégis nekem egysíkú volt az egész, csak hömpölygött előre, miközben a tagolásra nem fordított túl nagy gondot a szerző. Szerettem volna több mindent megtudni az alanyok hátteréről, lehetetlen volt sokszor követni, mikor ki szólal meg.
Egyszer olvasós, széplelkű szüzikék óvatosan bánjanak vele, mert nem finomkodnak az urak!

>!
krlany I+SMP
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nagyon nehezen haladtam ezzel a könyvvel, pedig a téma érdekes lehetne, főleg egy nő számára: férfiak és a farkuk. Ámde kis magyar valóság, vicckategória és egy halom baromság.
Az egyik, apám azt mondta, egy komoly ember a jobb oldalon viseli a farkát, hát kérem a politikai hovatartozás fontos dolog, vagy egy másik, azért kérdezed, hogy maszturbálok-e, mert látszik rajtam? jah, bakker süt a fejedről. És még sorolhatnám… Pl. most már legalább ötféleképpen tudnék műp*nát készíteni, ha épp arra vágynék. A gondolataik, meg a fantáziájuk meg egészen elképesztő, és itt most nem a kreativitásukra, vagy a 'mocskosságára' gondolok.
Struccpolitika, de nem akarom tudni, hogy mit gondolnak, és miről fantáziálnak ezek alapján a csávók, mert elmegy tőlük a kedvem. Elveimmel ellentétes, amit mondok; de vannak dolgok, amiket nem kell tudnia egy nőnek, és ez közéjük tartozik.
http://www.bezs.hu/cikk.php…

3 hozzászólás
>!
dianna76 P
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nekem ez a könyvecske bejött, mert marha jól szórakoztam rajta. Még az amúgy komoly problémák is humorral átszőve voltak megírva. Az első fejezet tetszett a legjobban. Emlékeztetett a http://moly.hu/konyvek/jan-uwe-rogge-meg-hogy-mindent-tudnak könyvre, és az ottani sztorikra.
Nőként nem jelenthetem ki 100 %-ban, de szerintem akadtak benne szájhősködések, túlmesélt sztorik bőven. Így az írás pár történetét „hiszi a piszi, aki elhiszi” !
Mindenesetre dicsérendőek az őszinte vallomások a férfiaktól ilyen intim témában. Csak azok a trágár szavak és kifejezések!! Uraim! Szebben nem lehetett volna kifejezni magukat??
A fejezetek elején lévő versek nekem nem jöttek be. Olyan se eleje, se vége volt szinte mindegyik, de akkor legalább közepük akadt volna, legalább egy kicsi….

>!
Sansa I
Hill Ferenc: Fallosz monológok

A férfi a nagy misztérium :) Mármint nőként nagyon érdekel, hogy miként éli meg a másik fél, a másik nem a szexualitást, mit és hogyan érez közben, mennyiben más. Erre ez a könyv nem igazán adott kimerítő választ.
Kifogások:
Alig száznegyven oldal. Ennyibe nem fér bele sok információ, amit kellőképpen kiveséztek az interjúalanyok, az a szexualitással való első találkozások, benyomások feletti emlékezés. Viszont a felnőtt, érett nemiségről igencsak soványka anyag szerepelt a könyvben :(
Plusz pont a Határ Győző idézetek, a farkam-barkamon jót vigyorogtam.
Ja, tényleg… Nem voltak kellőképpen különválasztva a külön-külön felszólaló fickók, így néha nehezen esett el, hogy már más regél éppen.

157 hozzászólás
>!
agisajt
Hill Ferenc: Fallosz monológok

háát… olyan… érdekes, de furán érdekes könyv és néhol idegesítő is, de vicces is… és megdöbbentő is, hogy ezek a pasik itt járkálnak közöttünk… @krlany nagyon jól értékelte! :)

>!
Wolly
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nehéz értékelni egy könyvet, ami igazából nem is könyv. A történeteket pedig ki vagyok én hogy megítéljem, értékeljem? Nincs ilyen testrészem, nem érezhetem át teljesen.
Volt, amikor kedvem lett volna eltűnni, volt amikor nevettem.
De azt mindenképpen értékelem, hogy meg tudtak nyílni, és mertek róla beszélni.

>!
Andaxin
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Egész hosszú ideig bírtam, mostanában nem akarok hinni a szememnek, amikor kacatba botlok: csak olvasom és olvasom, és közben bár tudom, hogy ez nem fog végigmenni, azért csak elszenvedem magam a feléig.
Felesleges iromány, és ezt (csak) nőként mondom.
Hogy aztán egy serdülő mihez kezdene vele ha a kezébe nyomnák, nem tudom, az alpárisága miatt ezt sem erőltetném.

>!
Christine_
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Voltak megdöbbentő dolgok, nah meg hiszi a piszi dolgok is, pedig két bratyó miatt a mai napig többet járok férfi társaságban, mint nők közé.


Népszerű idézetek

>!
Zakkant_Tudós

Amit elhallgatsz, de még amit hazudsz, az is rólad árulkodik.

6. oldal

>!
Sansa I

A vágy tárgya elveszti titokzatosságát, amint a fiúból férfi lesz. Nemcsak mindenki, már én is. Ujjongás és kiábrándulás – ja ez csak ennyi. Eddig az volt a cél, hogy az origót érjem el, de innen hova tovább?

39

>!
Wolly

De honnan tudhatnánk, hogy egy nő valóban elélvezett-e, vagy csak megjátssza ezt a kedvünkért? E kérdésben két radikálisan különböző álláspont létezik. Az első szerint minden ilyesfajta színészi alakítás a szexuális harmóniát romboló bűn, amire valójában semmi szükség, sértés a férfira nézve. A másik álláspont szerint az esetek bizonyos hányadában úgyis minden nő színlel, hát színleljen, ha ez jól esik neki. A férfiak egy részének fejében meg sem fordul a fenti kérdés, ők a partner iránti feltétlen bizalom magabiztos hívei, más férfiak élnek a gyanúperrel, objektív jelek, összeránduló és elernyedő izmok, sóhajok, kipiruló fülcimpák, gyöngyöző orrnyergek után kutatnak. Objektív jel márpedig nincs, s ha van is, nem elég, némely férfi hajlamos az aktus után tíz másodperccel feltenni a kérdést: „Te is elmentél?” Ki tudna nekik nemet mondani? A férfias férfi önképének legfontosabb eleme az, hogy jó szerető legyen, ám arról, hogy valóban jó szerető, sohasem szerezhet megcáfolhatatlan, objektív bizonyosságot. De lehet-e jó szerető az, aki feltétlen bizonyosságra tör?

58. oldal Gyorsabban, mint a gondolat

>!
Zakkant_Tudós

Nem én irányítom a farkamat, ő dönti el, hogy akar-e valamit attól az embertől, akivel vagyok, vagy sem.

18. oldal

>!
Zakkant_Tudós

Tudod, van az a duma, ami minden amerikai pizzázóban ki van írva, hogy a szex, olyan mint a pizza: ha jó, akkor nagyon jó, de ha nem jó, akkor is jó.

61. oldal

>!
Zakkant_Tudós

Egyszerűen álszentség az önkielégítést tiltani egy kapcsolatban.

92. oldal

>!
Zakkant_Tudós

Érdekes módon engem a hónaljszőrzet is izgatott.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hónalj
>!
BakosJuci 

„Majd megtudom” – mondják a nagyok, felnőtt, és kiderül, hogy ők sem tudtak semmit.

5. oldal (2002)

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Millet: Catherine M. szexuális élete
Jeffrey Eugenides: Egy test, két lélek
Stéphane Servant: Tűzkeresztség
Paola Zannoner: Célvonal
Révai Gábor: Beszélgetések az elmúlásról
Csalog Zsolt: Krisztina