Fallosz ​monológok 58 csillagozás

Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nincsenek ​szavaink. Legalábbis már attól könnyen zavarba jövünk, ha néven kell neveznünk a… Péniszünket? Fütyinket? Faszunkat? Ha a nemiségről beszélünk, és nem akarunk trágárak lenni, csak a gyereknyelv negédes, vagy az orvosi szaknyelv hideg és mesterkélt kifejezései állnak rendelkezésünkre. Egy könyv, amely tabu-témához nyúl, szükségképpen nyelvi tabukat is áthág, nincs ez másképp a Fallosz monológok esetében sem. Ám a trágárságot a szándék teszi azzá, és e könyv szándéka szerint nem megbotránkoztatni akar. Férfiak beszélnek arról, ami férfivá teszi őket – mást se tesznek, mondhatnánk erre. Csakhogy e könyvet nem a dicsekvés retorikája uralja: merevedési problémák, önkielégítés, korai magömlés, kisebbrendűségi érzés, bűntudat, elégedetlenség, kényszerképzetek, titkolt és szégyellt vágyak – ezek is a férfi-lét (s így kötetünk) részét képezik, noha összeegyeztethetetlenek a macsó beszédmóddal. Katolikus pap és pornószínész, nőfaló és homoszexuális, értelmiségi és funkcionális… (tovább)

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2002
142 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632028775

Enciklopédia 3


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Vesztes voltam egy fogadásban és ezért került az olvasmánylistámra ez a könyv. Féltem tőle. De ahhoz képest, hogy azt hittem, hogy gusztustalan lesz és esetleg perverz, kellemesen csalódtam.
Ami leginkább megfogott, az az őszinteség volt. Ugye ezek nem olyan témák, amiket akár kapcsolatban, akár barátságban a partnerek kiveséznek, szóval érdekes is volt.
Ettől függetlenül több csillagot nem szórok el rá, mert azért ez egy olyan könyv, ami ha sose készül el, akkor is túléli a világ :)

1 hozzászólás
SteamGirl>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Ejj, hát ezek a fiúúúk! Bevallom őszintén, bár életem 90%-át férfitársaságban töltöm, a könyv 60%-a nekem új volt. Persze érthető, mert bár megszokták a jelenlétemet és én is teljes értékű haver vagyok, vannak dolgok, amiket az ember nőnek, vagy nő előtt nem mond. Ezzel semmi gond nincs is. Bevallom őszintén, a pasik sokkal inkább tudnak élni. Akadnak ugyan kivételek, de nagyon tudnak élni. A lányokba belenevelik kiskoruktól fogva, hogy „hú mert vigyázz magadra, meg arra ott lent!”, meg „nehogy hozzányúlj”, ezzel ellentétben a fiúknak pont az ellenkezőjét tanítják meg. Értem én a szakállas viccet arról a kulcslyukról, amit minden kulcs nyit, s van benne igazság, de…azért megtanulhatnánk mi nők is egy kicsit szabadok lenni. Nekem is van még hová fejlődni ám!

Zso89 P>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Bevallom őszintén a kíváncsiság hajtott.
Ritkán olvasok férfi írótól,és valljuk be azért ritka az ennyire „pasis” könyv….
Teljesen ismeretlen volt számomra az író.
Általában fordítva vagyok „bekötve” ami másnak tetszik könyv az nekem nem,vagy éppen fordítva…
Mikor megnéztem a százalékot tudtam hogy ez jó menet lesz….. ☺ spoiler

Hősiesen bevallom,igazán kellemes csalódás volt számomra a könyv.☺
Igazából nem számítottam semmire,de ha egyszer elkezded nehezen tudod letenni.
Leginkább az őszinteség volt az ami megfogott benne.
Teljesen hétköznapi dolgokról,teljesen hétköznapi gondokról,férfi gondokba kaptunk belátást kendőzetlenül ami mint kiderült kortól teljesen független…
A gondok,bajok különböző mélységeibe kaptunk belátást.
Női szemmel azért voltak megdöbbentő részek,amit mi nők ,(és szerintem beszélhetek többes számban) teljesen másként éltünk meg vagy éltünk át fiatalon.
Dehát hogy várja el a fiataloktól az ember a kommunikációt a szexben,ha az idősebb korosztály sem éppen jeleskedik ebben valami jól…
A kommunikáció hiánya a legnagyobb probléma,emberek között,párok között,házastársak között.
És akkor a megfelelési kényszert már meg sem említem….
Oké,természetesen az éremnek két oldala van,van aki könnyedén vesz minden akadályt,viszont van aki sokkal sebezhetőbb,érzékenyebb.
Sajnos fiatalon az embert leginkább a kíváncsiság hajtja mintsem az hogy a másik „lelkével” törődjön,bár úgy gondolom hogy ahhoz is kell x tapasztalat és sérelem hogy az ember „felnőjjön” ezekhez a dolgokhoz mint testileg,mint lelkileg….
Gyerekként „fiús” lány voltam,sőt még tiniként is,sőt a mai napig sokkal jobban kijövök a másik nemmel,de hogy miért arra a mai napig nem sikerült rájönnöm.☺

Egy szónak is száz a vége,tetszett és érdekes volt.
Viszont azt hiszem a női változatát is el kell olvasnom mindenképp.☺

krlany I>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nagyon nehezen haladtam ezzel a könyvvel, pedig a téma érdekes lehetne, főleg egy nő számára: férfiak és a farkuk. Ámde kis magyar valóság, vicckategória és egy halom baromság.
Az egyik, 'apám azt mondta, egy komoly ember a jobb oldalon viseli a farkát', hát kérem a politikai hovatartozás fontos dolog, vagy egy másik, 'azért kérdezed, hogy maszturbálok-e, mert látszik rajtam?' jah, bakker süt a fejedről. És még sorolhatnám… Pl. most már legalább ötféleképpen tudnék műp*nát készíteni, ha épp arra vágynék. A gondolataik, meg a fantáziájuk meg egészen elképesztő, és itt most nem a kreativitásukra, vagy a 'mocskosságára' gondolok.
Struccpolitika, de nem akarom tudni, hogy mit gondolnak, és miről fantáziálnak ezek alapján a csávók, mert elmegy tőlük a kedvem. Elveimmel ellentétes, amit mondok; de vannak dolgok, amiket nem kell tudnia egy nőnek, és ez közéjük tartozik.
http://www.bezs.hu/cikk.php…

3 hozzászólás
Sansa I>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

A férfi a nagy misztérium :) Mármint nőként nagyon érdekel, hogy miként éli meg a másik fél, a másik nem a szexualitást, mit és hogyan érez közben, mennyiben más. Erre ez a könyv nem igazán adott kimerítő választ.
Kifogások:
Alig száznegyven oldal. Ennyibe nem fér bele sok információ, amit kellőképpen kiveséztek az interjúalanyok, az a szexualitással való első találkozások, benyomások feletti emlékezés. Viszont a felnőtt, érett nemiségről igencsak soványka anyag szerepelt a könyvben :(
Plusz pont a Határ Győző idézetek, a farkam-barkamon jót vigyorogtam.
Ja, tényleg… Nem voltak kellőképpen különválasztva a külön-külön felszólaló fickók, így néha nehezen esett el, hogy már más regél éppen.

157 hozzászólás
TiaRengia IP>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

A téma örök misztikum a hölgyek számára (is), én szeretem ezt a témát, mindig lehet újat tanulni. Itt is lehetett, mégis nekem egysíkú volt az egész, csak hömpölygött előre, miközben a tagolásra nem fordított túl nagy gondot a szerző. Szerettem volna több mindent megtudni az alanyok hátteréről, lehetetlen volt sokszor követni, mikor ki szólal meg.
Egyszer olvasós, széplelkű szüzikék óvatosan bánjanak vele, mert nem finomkodnak az urak!

dianna76 P>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Nekem ez a könyvecske bejött, mert marha jól szórakoztam rajta. Még az amúgy komoly problémák is humorral átszőve voltak megírva. Az első fejezet tetszett a legjobban. Emlékeztetett a http://moly.hu/konyvek/jan-uwe-rogge-meg-hogy-mindent-tudnak könyvre, és az ottani sztorikra.
Nőként nem jelenthetem ki 100 %-ban, de szerintem akadtak benne szájhősködések, túlmesélt sztorik bőven. Így az írás pár történetét „hiszi a piszi, aki elhiszi” !
Mindenesetre dicsérendőek az őszinte vallomások a férfiaktól ilyen intim témában. Csak azok a trágár szavak és kifejezések!! Uraim! Szebben nem lehetett volna kifejezni magukat??
A fejezetek elején lévő versek nekem nem jöttek be. Olyan se eleje, se vége volt szinte mindegyik, de akkor legalább közepük akadt volna, legalább egy kicsi….

Stone>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Férfiak és az ő nemesebb szervük, mely vadidegen. Saját akarata van. Egy makacs és akaratos lény. Irányítani? Kérem, majd ha fagy! Érdekes körkép a viszonyról, mely férfiembert a farkán keresztüli világba kalauzol el. Nem találtam nevetségesnek. Igaz, én szoktam a hím nemmel a hím taglejtésükről beszélgetni, felettébb érdekes rokoni kapcsolataik vannak a taggal. Téveszmék és görcsök, gátlások és gátszakadások, nem szeretem a tabukat. Ebben a könyvben, bár abszolút szubjektív, nincs is.

1 hozzászólás
Nagy_Emese95>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Két kihívásra is jó volt ez a könyv, rövidsége és olvashatósága miatt, máskülönben nem vettem volna a kezembe, viszont megdöbbentő, hogy mennyire magával ragadott.

Mikor ilyen könyvet olvas az ember óhatatlan, hogy átgondolja saját viszonyát a szexualitáshoz, és szerintem erre ritkán szánunk kellő időt, vagy azért, mert éppen nincs kivel gyakorolni, vagy azért, mert mikor minden stimmel, nem töprengünk a saját szexuális kultúránkon. És amikor nem stimmel, sokszor a másiknál nem stimmel, ami persze az esetek nagy részében önámítás, hiszen itt is a kapcsolat a kulcsszó, amihez legalább két ember kell.

Nagyon meglepett a férfiszemszög, a nők bonyolultsága nőként teljesen egyértelmű, a férfiakéval viszont sosem volt ilyen őszinte találkozásom.

Christine_>!
Hill Ferenc: Fallosz monológok

Voltak megdöbbentő dolgok, nah meg hiszi a piszi dolgok is, pedig két bratyó miatt a mai napig többet járok férfi társaságban, mint nők közé.


Népszerű idézetek

Zakkant_Tudós>!

Amit elhallgatsz, de még amit hazudsz, az is rólad árulkodik.

6. oldal

Zakkant_Tudós>!

Tudod, van az a duma, ami minden amerikai pizzázóban ki van írva, hogy a szex, olyan mint a pizza: ha jó, akkor nagyon jó, de ha nem jó, akkor is jó.

61. oldal

>!

De honnan tudhatnánk, hogy egy nő valóban elélvezett-e, vagy csak megjátssza ezt a kedvünkért? E kérdésben két radikálisan különböző álláspont létezik. Az első szerint minden ilyesfajta színészi alakítás a szexuális harmóniát romboló bűn, amire valójában semmi szükség, sértés a férfira nézve. A másik álláspont szerint az esetek bizonyos hányadában úgyis minden nő színlel, hát színleljen, ha ez jól esik neki. A férfiak egy részének fejében meg sem fordul a fenti kérdés, ők a partner iránti feltétlen bizalom magabiztos hívei, más férfiak élnek a gyanúperrel, objektív jelek, összeránduló és elernyedő izmok, sóhajok, kipiruló fülcimpák, gyöngyöző orrnyergek után kutatnak. Objektív jel márpedig nincs, s ha van is, nem elég, némely férfi hajlamos az aktus után tíz másodperccel feltenni a kérdést: „Te is elmentél?” Ki tudna nekik nemet mondani? A férfias férfi önképének legfontosabb eleme az, hogy jó szerető legyen, ám arról, hogy valóban jó szerető, sohasem szerezhet megcáfolhatatlan, objektív bizonyosságot. De lehet-e jó szerető az, aki feltétlen bizonyosságra tör?

58. oldal Gyorsabban, mint a gondolat

Zso89 P>!

Az a fontos, hogy a figyelem nagyon más, mint a megfelelési vágy.

Zakkant_Tudós>!

Egyszer kúrás közben kiszámoltam, hogy abban a pillanatban hányan kúrhatnak még a földön, ami, ugye, meglehetősen bonyolult művelet, osztás-szorzás-spekuláció.

107. oldal

2 hozzászólás
Zakkant_Tudós>!

Nem én irányítom a farkamat, ő dönti el, hogy akar-e valamit attól az embertől, akivel vagyok, vagy sem.

18. oldal

Zakkant_Tudós>!

Egyszerűen álszentség az önkielégítést tiltani egy kapcsolatban.

92. oldal

Zakkant_Tudós>!

Érdekes módon engem a hónaljszőrzet is izgatott.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hónalj

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Millet: Catherine M. szexuális élete
Jeffrey Eugenides: Egy test, két lélek
Stéphane Servant: Tűzkeresztség
Paola Zannoner: Célvonal
Révai Gábor: Beszélgetések az elmúlásról
Csalog Zsolt: Krisztina