Kobolderdő 50 csillagozás

Hilari Bell: Kobolderdő

Makenna, az ifjú boszorkány anyját szomszédjai megölik, pedig tudásával mindig segítette őket. A lány a faluból az erdőbe menekül. Az ott élő koboldokban sorstársakra lel, akiket ugyancsak fenyeget az összes mágikus lény elpusztítására törő uralkodó. Makenna vakmerő kobold csapata élén ravasz támadásokat indít a közös ellenség ellen. Az uralkodó egy ifjú lovagot küld a lány tőrbecsalására. Ebben a fantasztikus mesében olykor csalóka a fehér és a fekete mágia közti különbség, s a testvériség és a barátság mágikus ereje is megmutatkozik.

Eredeti cím: The Goblin Wood

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2006
286 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639563919 · Fordította: Rácz Péter

Enciklopédia 2


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Úgy emlékszem, tetszett. Legalábbis a jó érzés megmaradt, ha a borítóra nézek, vagy a címet olvasom. Amikor olvastam, nem volt szokásom értékelést írni.

1 hozzászólás
Zofié>!
Hilari Bell: Kobolderdő

A borító és a leírás alapján nagyon megtetszett a könyv, és szerencsére a tartalmával sem volt különösebb gondom. Ahogy halad előre a cselekmény, egyre jobban elmerül benne az ember, ugyanakkor én az írónő helyében jobban kiaknáztam volna a Boszorkány és a Lovag kapcsolatát, mert szerintem önmagában rengeteg humoros és tekervényes párbeszédet ki lehetett volna hozni belőle. Az eleje ezért nekem laposabb volt, de a végére mintha magára talált volna az írónő.

inga>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Nagyon szerettem, hogy abszolút nem kiszámítható a történet – a vége fele már persze igen, de nem zavaróan.
Letehetetlen, persze mivel más dolgom is van, folyton letettem, de mindig vártam a következő olvasásadagot :)

Filippino P>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Sokkal-sokkal gyermekibbre számítottam, amolyan bájos-manós-tündéres mesécskére, ehhez képest egy vérbeli fantasyval találtam szembe magam, és élveztem minden sorát, és becsültem Makennát, amiért ilyen fiatalon ilyen bátran mert viselkedni.

Anó P>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Tetszett Makenna története – bár a történet tragédiával kezdődik, később nem szűkölködik humoros vagy akár romantikus elemekben sem. Szereplői boszorkák, manók, s persze emberek is, akik szeretnek, vagy épp küzdenek egymás ellen, vagy menekülnek egymás elöl. Jó elképzelni más világokat, ahol talán vár a boldogság…
Újraolvasásom: 2014 október.
Most is tetszett! Kedvencem a kicsit tudálékos és gyógyíthatatlanul kíváncsi, sokszor naív Könyvmoly kobold, Erebus volt

AnnieW>!
Hilari Bell: Kobolderdő

2009-ben olvastam először. A borító alapján éreztem, hogy ez lesz az a Bizonyos, amit nem fogok tudni letenni. Sejtésem beigazolódott. Megszerettem minden karaktert: Makenna gyerekkori példaképem lett. Sosem nyafogott, bármilyen bajba került is, okosan és keményen kezelt minden helyzetet, nem az tipikus női főhős. A helyszínek, a cselekmény, a szereplők jellemábrázolása fantasztikus. Mindig emlékezni fogok rá, hiszen ez volt az első könyv, aminek a végén úgy igazán sírtam. Megkönnyeztem A kis herceget is, de ez a könyv a húsomba vágott. Hihetetlenül megszerettem a folyton zsörtölődő, bizalmatlan és pimasz Cogswhallopot, és fájt, ahogyan az írónő lezárta a történetet. Ennek ellenére egy évben egyszer elolvasom, megunhatatlan számomra.

pat P>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Hát, elég alap fapad. Szokványos sémákból legtöbbnyire kézenfekvő fordulatokkal szerkesztett történet, hm-hm jellegű befejezéssel. Viszont szerethetők a karakterek, izgultam is értük. Elég ügyesen, bár nagyon szájbarágósan (jó, gondolom kisebbeknek is megérthetően) relativizálja a jót és a rosszat. Valamint fejleszti az empátiás készséget.

elv>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Nagyon tetszi, mert Makenna nem az a fajta hősnő aki ölbetett kézzel várja a szőke herceget.

Viv_>!
Hilari Bell: Kobolderdő

Hatodikban olvastam, és egyszerűen imádtam. :)


Népszerű idézetek

Hanna_01>!

De néha a becsület és a tisztesség nem elég, hogy célba érj.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: becsület · tisztesség
Viv_>!

Önkéntelenül is összerezzent, s csak ekkor vette észre, hogy négy piciny meleg test bújik hozzá a köpönyeg alatt.
A tűz már kialudt, de a parazsak még ontottak magukból némi meleget. A szemüket dörzsölő, mozgolódó koboldgyerekeket bámulta. Vajon meddig serénykedtek előző éjszaka, mielőtt végleg ledöntötte őket lábukról a fáradtság? […] Megmentették az életét. És ez olyan adósság, amelyet egész egyszerűen nem lehet gombokkal meg kövekkel leróni, higgyenek bármit is a koboldok.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. Frank Baum: Oz, a nagy varázsló
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Diana Wynne Jones: A másik palota
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola
Elizabeth Lenhard: Híd két világ között
Nyulász Péter: Helka
Sabine Dillner – Timo Dillner: Hexilon – A Gonosz Lehelet
Josefine Ottesen: Az Arany Forrás