D, ​a vámpírvadász 3. (D, a vámpírvadász 3.) 53 csillagozás

Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Végre ​megérkezett a világhírű D, a vámpírvadász-regénysorozat mangaadaptációjának oly rég várt harmadik kötete, melynek történetéből a D, a vámpírvadász – Vérszomj című animesiker született.

A vámpírvadász, akit egyszerűen csak „D”-ként ismernek, és híres arról, hogy a kard útját járva teljesíti küldetéseit, most újabb vérdíjra pályázik. Ezúttal egy falu gazdag elöljárójának leányát kell megmentenie, akit elrabolt egy vámpírnemes, Mayerling. De mi van, ha egy másik fejvadászcsapat is elvállalta ugyanezt a megbízást? A hírhedt zsoldosklán, a Marcus család feje, Borgoff, a legidősebb fivér pedig nem csak a lány visszaszerzését tűzte ki a törvényt semmibe vevő, kíméletlen martalócokból álló csapata elé. Az ő céljuk maga a pusztítás: mindent megsemmisíteni, ami a pénz megszerzésének útjában áll, beleértve D-t is.

De Mayerling talán mégsem egészen az, akinek látszik… Hogy elég időt nyerjen és lerázza üldözőit, illetve elérje titkos úti célját, egy biztos menedéket… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Fumax, Budapest, 2009
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861213 · Fordította: Kálovics Dalma

Nikolett0907 P>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Úgy hallottam ez az a rész, amiből az anime-t csinálták. És mivel nekem ez kimaradt most szépen befogom pótolni, mert itt sokkal jobban élveztem a történéseket. A rajzok is nagyon tetszettek, kellően erős vonalakkal egy igen csak félelemkeltő karakterekkel találtam magam szembe. Viszont ami nagyon érdekessé tette számomra, hogy tenyérarcról is többet sikerült megtudnom. Kíváncsian várom a következő kötetet.

TiaManta>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Erre a történetre, D életéből, nem tudok elfogulatlanul tekinteni. Ebből készült az újabbnak számító 2000-es anime film adaptáció, ami nekem nagyon tetszett.
És természetes sok minden más a mangában, ami tudtommal követi az eredeti light novel-t ami a mai napig fut (?) Mégis ebben a formában is megkedveltem a történetet.
A kötet elején lévő színes kép, romantikus lelkeknek különösen elnyerheti a tetszését. Azon kívül gyönyörű is.

diamondfox>!

TÚL VILÁGOS A BORÍTÓ! Hát elrontja a sorozatot, komolyan mondom :(

Egyébként végre felbukkantak más vadászok is, eddig csak említve voltak, de itt egy egész klán megjelent! Ami addig jó volt, amíg be nem hozták újra a nőkkel szembeni elnyomást. Vagy inkább erőszakot. spoiler
Ahogy kinyitjuk a köteteket, mindig van a belső borítón egy gyönyörű, színes rajz. Szerintem ez a jelenet a filmből van (amit most meg is fogok nézni), és egyszerűen gyönyörű. *-*
A végével ki vagyok békülve, meg nem is, picit fájt a szívem spoiler

PandaSueshi>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Ez a rész sokkal követhetőbb volt, mint az előző. A történet ismerős volt, mert előbb láttam az ebből készült anime filmet, mint hogy olvastam volna a mangát.
Nos…Aki happy endet akar, az a filmet nézze. A szereplőket máshogy ábrázolja, a történet is másabb (a vége legalábbis), és többé-kevésbé jó a vége.
Aki inkább a véres, szenvedős jeleneteket szereti, annak ajánlom a mangát. Tele gyilkolással, erőszakkal.
Ami nem tetszett, hogy az anime film készítői mintha csak a manga első felét olvasták volna, de azt is jócskán átírták. Egyes szereplőket, pl. Grove-ot személyiségét illetően teljesen megváltoztatták. De nem csak őt. Mashirát is, és nagyjából az egész Marcus klánt is. Ezek persze nem a manga hibái, így nem is vonok le csillagot :)

Nikita88>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Az eddig olvasott D történetek közül ez volt a kedvencem. Imádtam!

Hanon13>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Az eddigi két kötet valahogy nem tudok úgy igazán meghatni. Ennek most sikerült. Pedig a két üldözött története alig tért el a Romeó és Júliától, de mégis megérintet…most látszódott először hogy nem csak egy vámpíros történetet olvasunk, hanem van ebben jóval több is.

Allanon>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Elérkeztünk ahhoz a részhez, amiből az anime-t csinálták. Sok minden másképp volt megoldva, főleg a vége. A tenyérarcról is többet sikerült megtudnom, ami nagyon felcsigázott. Csak ennél a résznél tűnt fel, hogy a karakterek szemei úgy vannak megrajzolva, mintha legalább egy hete nem aludtak volna, és végtelenül ki lennének fáradva, akkora karikák vannak körülöttük. Gondolom, hogy ez egyfajta rajzolási technika, de ettől a számomra még a csinosabb karakterek is ijesztővé váltak. Nem baj így sem veszített az élményből. Irány a következő rész.

Reddragonfairy>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Ahogy elkezdtem jöttem rá, hogy ebből a részből készült animét láttam korábban off. Eddig ez a rész tetszett legjobban (bár lehet, hogy elfogult vagyok vele) megható története és réteges karakterei miatt. A dámpír mellett a vámpírok egy másik oldalát is megismerhettem. spoiler

GorduinDarton>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Ugyanazt tudom mondani mint a korábbi könyvről, jók a rajzok, a történet is tetszik. Oda vagyok D-ért :D

Chris>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 3.

Sztori szintjén eddig ez tetszett a legjobban, és bár a rajzolás terem Takaki sokat fejlődött, néha elég nehezen követhető az események sorozata, főleg a harcjeleneteknél. Ebből a részből készült egy sokak által dicsért anime is, arra hamarosan sort kerítek majd, kíváncsi vagyok, mozgóképes formában mennyire fog tetszeni.

lzoltán IP>!

– Mi vagyunk a Marcus klán. Nolt vagyok, a második legidősebb.
     – Én vagyok a negyedik fivér… Kyle.
     – Az a nagyon nagy ember a legidősebb fivérünk, Borgoff.
     – Én Leila vagyok. Örülök, hogy megismerhetlek… bőbeszédű uraság.
     – Ö a legfiatalabb. Van még egy fivérünk, de ő rokkant, és nem hagyhatja el a gépet.
     – Ennyit rólunk… szóval te ki vagy?
     – …D.

D, a vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás