D, ​a vámpírvadász 1. (D, a vámpírvadász 1.) 80 csillagozás

Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

A ​nagyon távoli jövő. I. sz. 12090-et írunk, és ami megmaradt az emberiségből, végre kievickélt a háború és a pusztítás hamuja alól. A radioaktív sötétségből mutánsok születtek, és létrejött a vámpírok faja, a Nemesség, amely könyörtelenül uralkodik a gyengébbek felett. Akit megharap egy Nemes, arra kárhoztatik, hogy az élőhalottak sorába lépjen. A falusiak rettegve húzzák meg magukat, reménykednek és imádkoznak, hogy eljöjjön egy megváltó, aki megszabadítja őket a soha nem enyésző rémálomtól. Az egyetlen, aki képes felvenni a harcot a fenyegetéssel, maga is nagy erejű, veszélyes lény: D, a magányos és titokzatos vámpírvadász. D találkozik a kétségbeesett Doris Langgel, akit megharapott Lee gróf, a vámpír nagyúr. Doris szörnyű sorsra kárhoztatott… Vajon meg tudja-e szabadítani D az átoktól, és a lány megmenekül, vagy ő is egyike lesz az öröklétre ítélt élőholtaknak? A „D, a vámpírvadász” az azonos című és hatalmas sikerű regényfolyam, a Vampire Hunter D első részének… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Fumax, Budapest, 2007
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638760661 · Fordította: Kálovics Dalma

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Nem értem miért van ennek a sorozatnak ilyen alacsonyan a százaléka.
Azt még értem, hogy nem mindenkinek jön be a brutalitás, de annyira azért nem volt rossz, sőt nekem nagyon tetszett. Szerintem sokkal többet érdemelne.

TiaManta>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Érdekes, sötét, disztópia, tele szörnyekkel. Itt a vámpírok az urak, pontosabban a Nemesség.
D kiléte elég egyértelmű lesz végére, de kellő titokzatosság lengi körbe.
Minden nő szép, vonzó, és nagy mellű. Másik oldalról ott van főszereplőnk, aki oly jóképű, izmosságos, erős, hogy olyat még nem hordott hátán a föld. Szóval a nemek mindegyike szépen ki van szolgálva.
A rajzolást szokni kell, de nem vészes, nem rossz.
Ééés itt tényleg van, beszélj a kezemhez opció.

diamondfox>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Aljasan, méltatlanul elhanyagolt sorozat! Szerintem ennyire jól kivitelezett és szép mangát én még nem olvastam pályafutásom során.
Először is: anno láttam egy közös mesedélutánon az animét. Most újra kedvem támadt megnézni, lehet, hogy este be is iktatom.
Másodszor: potom összegért szereztem meg itt Molyon az első három részt és sajnálattal láttam, hogy csak négyet adott ki a Fumax. Esetleg nem tervezitek srácok valamikor folytatni? Ne mondjátok, hogy nem volt rá kereslet és nem érte meg! KÉRLEK!

A rajzolás gyönyörű. Túl kell lépni azon, hogy már pár oldal után akkora csöcsökbe esik bele az ember, hogy belefájdul a lányok háta (igen, bármennyire is jól mutatnak a nagy mellek rohadtul fáj tőle a hát!). Ez a séma egyébként folytatódik a maradék kötetekben is.
Aztán a vámpír történeteknek egy új csavart attak egy új faj, a „dhampir” megjelenésével. Ennek a fajnak a születése is kiderül a történetből, ami tök izgi! Egy érdekes csavar az egyszerű „szeretkeztek halandókkal” dologban, pláne egy posztapokaliptikus világ közepén.
Fontos megjegyezni: a manga maga adaptációja egy regénynek, és szerintem maradéktalanul meghozza a kedvet az eredeti műhöz is!

Knyobold01>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Az animét nagyon régen már láttam, mégis érdeklődve olvastam az első részt. Továbbra is nagyon tetszik, D egy szuperül kitalált főszereplő, tele titkokkal.
Ritkán olvasok mangát, de ezt a sorozatot biztosan elolvasom. Megérdemli :D

2 hozzászólás
Allanon>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Mivel még a ritkábbnál is ritkábban olvasok képregényt, vagy mangát, elég nehéz volt hozzászokni, milyen sorrendben nézzem a kockákat. Egy animéből ismert világban harcolhatjuk végig D sztorijának első felvonását. A rajzolása tetszik. A kedvencem, a D tenyerében levő arc. Remélem a továbbiakban többet fogok megtudni róla… Újraolvasás után se változott a véleményem, talán annyiban, hogy jól esett újraolvasni. :)

Nikita88>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Az idei Őszi MondoConon láttam meg ezt a könyvet. Már a borítóval megnyert magának… megvettem. Ez volt az első képregény/manga, amit olvastam, de egyáltalán nem bántam meg. Szépen illusztrált, jól kitalált, izgalmas történet. Teszett.
(Már megrendeltem a 2.részt.)

schesztiஐ>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Nagyon erőszakosak és brutálisak a rajzok, kevés az én ízlésemnek szép, finoman kidolgozott karakterrajz, de maga a történet tetszik és kíváncsi vagyok, mi minden derül még ki D-ről. :)

wilwaren>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Ez volt az első manga-olvasásom és meg kell mondjam furcsa volt. Mikor megbarátkoztam az újfajta olvasási iránnyal már nem volt annyira zavaros, de néhány esetben így se nagyon tudtam mi történik, a fantasztikus rajzok számomra néha már túlontúl részletesek voltak, és elvonták a figyelmem a lényegről.
D mondjuk nagyon laza volt és elég titokzatos, felteszem a következőkben többet megtudhatunk róla, meg a különös „tartozékának” eredetéről. Élvezettel olvastam, meghozta a kedvem a grafikus regényekhez!

BBetti86>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Visszahozta az élményt, amikor rá voltam kattanva az anime szériákra. Van benne jó sok akció, gonosz és sötét lények, vérontás és mitikus vonal is. A történet nem tartogat extra csavarokat, de végig pörög és kevés benne a csendesebb rész. Talán a verekedések/harcok képi megjelenítése nem volt az igazi, sokszor nem bírtam kivenni, éppen ki áll nyerésre és ki ver kit, meg hasonlók. Azért sem voltam oda, hogy a nők még Barbie mellett is guminőnek néznének ki hatalmas mellekkel. Tudom, manga ábrázolás, de akkor is túlzásnak éreztem, hogy még a feminista női hős kinézete is pornósztáros.
D-t viszont kifejezetten bírtam. Csendes, halálos és jó sok titok lengi körbe. Felkeltette a kíváncsiságom, mit rejteget még, ki ő és mi lesz a sorsa.
Érdekes még a környezet is, amelybe Kikuchi elhelyezte a szereplőit. A kiírtak szerint a távoli jövőben járunk, de sokkal inkább a középkor ugrik be nekem a látottakról. A társadalmuk azonban érdekes, és még ebben is bőven látok lehetőséget a további részekre.
Magyarul van még 3 része, tetszett ez a rész annyira, hogy azok is érdekelnek és tervbe legyenek véve.

Reddragonfairy>!
Hideyuki Kikuchi – Saiko Takaki: D, a vámpírvadász 1.

Egy másik részét feldolgozó anime filmként ismerkedtem meg a világával és már akkor is felkeltette az érdeklődésemet. Egyszerre keveredik benne a disztópia és a vámpírokkal a fantasy. Ha egyedi, olykor brutális stílusa nem lenne elég egy réteges és kidolgozott főszereplőt is kapunk. Néhol kicsit túl mozgalmas volt, de izgalmas, fordulatos és mély történetet kaptunk. Kíváncsian várom a következő részt.


Népszerű idézetek

lzoltán IP>!

     – Garantálom a fizetséged. Napi három étkezés… és… a testem… azt teszel vele, amit akarsz.

17-18. oldal

7 hozzászólás
Cneajna >!

Én, Larmica Lee, háromezerhétszázhuszonhét éves leányod gratulálok háromezerhétszázötvenhét éves apámnak, Magnus Lee-nek és tizenhét éves anyámnak, Doris Lang-nek, ezen frigy alkalmából.

194. oldal

lzoltán IP>!

     – D…
     – Még nem végeztem el a munkát.
     – Előre fizetek. Fogadd el…

161. oldal


A sorozat következő kötete

D, a vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: A szabadulás
E. E. Knight: A Farkas útja
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Dean R. Koontz: Virrasztók
Stephen King: A Setét Torony – A Setét Torony
Stephen King: Éjszakai műszak
Mike Mignola: Hellboy 2.
Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: A kór