Hidasi Judit (szerk.)

Szavak, ​jelek, szokások 4 csillagozás

A nemzetközi kommunikáció kézikönyve
Hidasi Judit (szerk.): Szavak, jelek, szokások

A kommunkiáció – nagy nyelvészünk, Deme László tréfás meghatározása szerint – kölcsönös közlés, vagyis közölködés. Mai világunkban folyamatosan közölködünk. Szóval, gesztusokkal, jelzésekkel, tudatosan vagy öntudatlanul – folyamatosan kommunikálunk. Ez a könyv nemzeti kulturális alapon mutatja be 17 ország illete nemzet kommunikációs szokásait tárgyalás, étkezés, utazás vagy éppen ismerkedés közben. A könyvet érdeklődéssel és haszonnal forgathatja mindenki, aki külföldiekkel hivatalból vagy szórakozásból kapcsolatot teremt, vagyis minden külkereskedő, diplomata, utazó vagy kiváncsi érdeklődő.

>!
Windsor, 1998
266 oldal · ISBN: 9639042129

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Three>!
Hidasi Judit (szerk.): Szavak, jelek, szokások

Hidasi Judit (szerk.): Szavak, jelek, szokások A nemzetközi kommunikáció kézikönyve

Azoknak, akik külföldiekkel tárgyalnak talán, de hétköznapi embereknek szerintem nem olyan jó. Túlságosan a tárgyalásokra van kihegyezve.


Népszerű idézetek

Three>!

Különbözőségüket jól érzékelteti a Skandinávia szerte jól ismert vicc: Egy svéd, egy dán és egy norvég hajótörött valahogy kievickél egy lakatlan szigetre. Amikor nagynehezen partot érnek, megjelenik egy szellem, és közli velük, hogy teljesíti három kívánságukat. A svéd azt mondja: Haza akarok menni, vissza a kényelmes és tágas lakásomba, a Volvómhoz, a videómhoz és a kényelmes Ikea bútoraim közé, majd eltűnik. A dán meg ezt: Haza karok menni, a kényelmes koppenhágai lakásomba, majd ott leülök a kanapéra, felteszem a lábam a dohányzóasztalra, a szexi girl-friendem és egy doboz szőke sör oldalán, majd ő is eltűnik. A norvég kicsit gondolkodik, majd ezt mondja a szellemnek: Olyan egyedül érzem magam, én azt szeretném, ha a két barátom visszajönne.

257. oldal

Hidasi Judit (szerk.): Szavak, jelek, szokások A nemzetközi kommunikáció kézikönyve

Hence >!

„Ha ellopták a biciklidet, lopj magadnak másikat!” elv térnyerése egyértelmű. A hollandok ezt a körforgást találóan „recycling”-nak hívják.

120. oldal

Hidasi Judit (szerk.): Szavak, jelek, szokások A nemzetközi kommunikáció kézikönyve


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Woolfson: Gyermekünk testbeszéde
Dezsényi Péter: Nem mondod!
Andor Csaba: Jel – kultúra – kommunikáció
Korpics Márta – P. Szilczl Dóra: Szakrális kommunikáció
Ernst Doblhofer: Jelek és csodák
Pál József – Újvári Edit: Szimbólumtár
Dávid Katalin: A teremtett világ misztériuma
Rowena Shepherd – Rupert Shepherd (szerk.): 1000 jelkép
Kapitány Ágnes – Kapitány Gábor: „Jelbeszéd az életünk”
David Crystal: A nyelv enciklopédiája