Rozéfröccs 33 csillagozás

Hidasi Judit: Rozéfröccs Hidasi Judit: Rozéfröccs

A helyszín a jelen kor Budapestje, a regény főszereplője pedig öt hétköznapi nő, akik élete szervesen a médiához, a színház és a film világához kapcsolódik: van köztük egyedülálló, aki hajlamos a karrierjét helyezni mindenek elé; naiv, de annál érzékenyebb nő, aki igyekszik, de valahogy sehogy sem találja a helyét a férfiak világában; rákkal küzdő, de annál erősebb és józanabb nő, és a főszereplő, aki előtt nemcsak a karrier áll, hanem az élet nagy kérdéseinek megválaszolása is.
Férfival, útkereséssel, csalódásokkal és sikerekkel, barátokkal és néhány üveg rozéval együtt. Mindez pedig olyan nyelvezettel, humorral, nyers őszinteséggel és ritmussal, amely egyszerűen letehetetlenné teszi a Rozéfröccsöt.

Korábban Judit Ponte álnéven jelent meg.

>!
GABO, Budapest, 2013
312 oldal · ISBN: 9789636897024
>!
GABO, Budapest, 2013
312 oldal · ISBN: 9789634066286
>!
Underground, Budapest, 2011
318 oldal · ISBN: 9789630818551

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
AeS P
Hidasi Judit: Rozéfröccs

"Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd."

Értitek… akkor most az én zömmel egyetemi huszonéves történeteim is megérnek háromszáz-akárhány oldalt? (Szerintem többet is, de rajtam kívül mégis kit érdekel?)
Egyébként mostanában nagyon sok jelentős világirodalmi alkotást olvastam, meg pár magyart is, úgyhogy le kellett lazítani valamivel az agyamat. Meg jó volt a fülszövege. Jobb, mint a könyv.

>!
nagara
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Könnyen olvasható, nem rossz történet, de nem is egetrengető. Valahol kicsit vontatott és erőltetett, lassú eseményfolyammal. Ennek ellenére végigolvastam, mert szeretem a magyar történeteket, amik a valóságra épülnek. Ez egy nagyvárosi lány életét mutatja be.

>!
minett
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Életszagú, reális történet, ez adja az erejét is, azonban az irónő későbbi Április út regénye már sokkal kiforrottabb alkotás. Voltak benne unalmasabb, érdektelenebb részek, aztán hirtelen mindig ott termett egy ütős gondolatsor, amiért érdemes volt tovább olvasni.
A négy nő életének lényege a társkeresés, akik akár a lányok is lehetnének a 'szomszédból', a főszereplőnél viszont kicsit túl sok rozéfröccs folyt az útketesés közben.
Kissé életszerűtlennek éreztem a Balázs-Szőke, Kicsi-Szőke kapcsolatot.

>!
Meso87 P
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Hisztis, idétlen, trágár, alkesz csajok társasága…idegesített.

>!
Nilla I
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Hát, ez sokáig tartott. Annyira szerettem az Április utat, hogy azt hittem, imádni fogom a Rozéfröccsöt is. Sajnos nem igazán így sikerült.
Vagy én vagyok túl fura, vagy ez a könyv. De az biztos, hogy az egyikünk kissé infantilis.
Röviden úgy tudnám összefoglalni: túl sok a sírás, túl sok a pia, túl sok a hiszti.

2 hozzászólás
>!
bozs
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Amíg az első könyve „Április út” annyira tetszett, addig ez nekem jött be. Sok szingli, aki küzd a szingliség ellen, közben állandóan kezükben az üveg…. az alkohollal így is nagyon utáljuk egymást.
Fülszövegben leírtak után nem arra számítottam, amit kaptam. A könyv elején kifejezetten utáltam a főszereplőt és ez valahogy nem jó egy könyvnél. Nem is tudom mikor jött el az a pillanat, amikor sajnálni kezdtem és úgy döntöttem most már végig fogom olvasni. A humort nem nagyon találtam meg. A rákkal küzdő nő volt a legszimpatikusabb.

2 hozzászólás
>!
Kókuszka
Hidasi Judit: Rozéfröccs

A történet főhőse, Frida a médiában dolgozik, mint maga az írónő. A regény nyers iróniával mutatja be ezt a világot és rajtuk keresztül egy képet fest a mai korról, kapcsolatokról, szerelemről, barátságról. Barátnőivel együtt keresik a boldogságot, az önmegvalósítást, a megfelelő társat. Eközben kissé túl sok ital és cigi fogy. Könnyen olvasható, fiatalos stílus, néha már túlságosan is.

>!
Kata_Magyar
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Az a gondom a történettel, hogy nem lepett meg, nem adott újat, frisset. Coelho szagu bölcsességeket olvastam Szex és New Yorkkal, tragarsaggal és valamicske humorral mixelve. Számtalanszor látott sztori egy olyan fohosnovel aki ugyanott tart a regény végén, mint az elején, kb. ugyanazokkal a megoldatlanságokkal.

>!
Arabella
Hidasi Judit: Rozéfröccs

Kicsit sok volt a rozéfröccs,de nem baj. :) Bár magát a helyzetet el tudtam képzelni. Nem lehetett könnyű a fő főszereplőnek. Sem. Mint másnak sem, akinek vannak hullámvölgyei, jók és rosszabb napjai. Lehet kicsit fogékonyabb a szomorúságra, a depire, de nekem tetszett. És ez a lényeg :)


Népszerű idézetek

>!
Arabella

Az ölelés a legjobb dolog a világon.

236. oldal

>!
zakkant

Itt az ideje, hogy ne azzal foglalkozz, hogy ki mit vár tőled, hanem azzal, hogy te mit szeretnél. Az élet rövid. És nem tragédiákból áll.

295. oldal

>!
Arabella

Figyelj, Fri, gyönyörűen el lehet szúrni egy életet azzal, hogy próbálod megfejteni, hogy miért hagytak el, hogy mit és hol hibáztál. Csak éppen soha nem fogsz rájönni. És tönkretesz.

80. oldal

>!
házisárkány

Ha valakinek fontos vagy, az felemeli azt a kurva telefont.

189. oldal

>!
Arabella

Nem értem én ezt. Ha túllépünk azon a tényen, hogy a pasik hülyék, és ezzel egy vonalba tesszük a tényt, hogy a nők is hülyék, tökéletes és szabályos egyenlőségjelet húzhatunk. Gyönyörűen kellene mindennek működnie.

84. oldal

1 hozzászólás
>!
zakkant

Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy az az igazi szabadság, ha a gondolataidban vagy szabad. Ha arra gondolsz, amire vagy akire akarsz. Mert nem kell elhessegetni a gondolataidat, mert nem fáj, mert nem gyilkol, mert nem vezet félre.

173. oldal

>!
Arabella

Két dologban hibáztam. Az egyik, hogy azt hittem, van közöm hozzá, a másik pedig az, hogy azt hittem, tudom, mi folyik két ember között. Soha, ismétlen soha nem tudhatod, hogy mi zajlik egy férfi és egy nő között, ha nem te vagy az egyikük.

32. oldal

>!
Arabella

Nem volt kedvem embernek lenni. Nem volt kedvem emberek között lenni.

77. oldal

>!
Arabella

– Mit mondott?
– Hogy mindenkinek dolga van az életben, és hogy ameddig közös dolgainkat nem rendeztük, addig az illető újra meg újra beköszön az életedbe.

159. oldal

>!
Arabella

…azért mennek el az emberek, mert mások jönnek. Néha jobbak, néha mégjobbak.

301. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Smith: Káosz a köbön
J. K. Smith: Ismert ismeretlen
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Borsa Brown: Az Arab
Borsa Brown: A férj prostija
Baráth Viktória: Első tánc
Okváth Anna: Más állapotok
Papp Diána: Téli fagyi
Borsa Brown: A maffia ágyában
Finy Petra: Akkor is