Keresés (Aranykör 2.) 22 csillagozás

Hidasi Judit: Keresés

Az ​Elveszve című regény, csak a bűntény felderítésének első lépése volt. Rengeteg rejtély maradt, amit Dórának és segítőinek meg kell fejtenie.
A lebilincselően izgalmas thriller második részében az ügy tovább bonyolódik, és szép lassan rájövünk, hogy valójában nem is sejtjük, hogy mi áll a háttérben…
A történet kezdetén, azon a távoli szigeten hőseink feje fölött egyre több viharfelhő gyűlik.
Meg kell oldaniuk a rejtélyt, hogy mi történt Dóra édesapjával, és hogy egy negyven évvel ezelőtti paktumnak mi köze van a gyerekek eltűnéséhez.
A mindig váratlan helyzetekben feltűnő kegyetlen, fekete ruhás férfi úgy tűnik az egész ügy kulcsa lehet, de az még mindig nem követhető, hogy segíteni, vagy hátráltatni akarja-e az ügyet.
Hogyan tud folytatódni egy nyomozás egy távoli szigeten, ahol váratlanul bukkan fel mindenki, és az ügy egészen új fordulatot vesz?
Dóra és Puskás nyomozó kibontakozó szerelmét beárnyékolja egy politikai összeesküvés is,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
336 oldal · ISBN: 9786155875472
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875465

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
dagikám
Hidasi Judit: Keresés

Az első rész után nagyon vártam a folytatást, de nem azt kaptam amit vártam. Több nyomozást, kevesebb rizsázást jobban elviseltem volna. Nekem furcsa volt nagyon, hogy szinte 0 nyomozással belecsöppenünk a dolgok közepébe, a vallatásokba. Összecsapott érzésem volt, mintha minél hamarabb túl akarnánk lenni az egészen. Egyébként az alap elgondolás nagyon jó ötlet volt.

>!
Anarchia_Könyvblog
Hidasi Judit: Keresés

Őszintén mondom, vegyes érzelmekkel kezdtem bele az Aranykör sorozat második részébe. A kötet első pár oldalán elvesztettem a fonalat, s kellett egy kis idő, mire megtaláltam újra. Azt hiszem egész hamar megértettem és felfogtam, hogy mi zavart össze. Mégis a kezdeti bizonytalanság az egész olvasási élményemre rányomta a bélyeget.

Az első részben megismert kegyetlen, furfangos nyomozási ügy tovább bonyolódik ebben a részben. Dóra megtalálja eltűnt fiát, s ezzel együtt egy hatalmas terhet is a vállára vesz.
A mű vége tragikus véget érhet. Azonban, ahhoz hogy megtudjuk ez bekövetkezik-e, kezünkbe kell venni a könyvet. S hogy Dórának sikerülhet-e megmentenie a szeretteit, mielőtt a feje felett szálló démonok lecsapnának?

A Keresés című regény tele volt rejtélyekkel, megoldandó helyzetekkel. Hidasi Judit ebben a regényben lehetőséget ad nekünk arra, hogy a szereplők szemén keresztül – vagyis velük együtt – megtaláljuk az elveszett édesapát és felfedjük az Aranykör tagjait.
Mindent összevetve nem volt rossz regény, bár én nem voltam teljesen megelégedve. Azt gondolom, még lehetett volna fokozni és finomítani rajta.

Ha választanom kéne, akkor azt mondanám, hogy az Elveszve sokkal jobban megfelelt az általam felállított értékrendeknek.

A teljes értékelésem itt olvasható el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/04/02/hidasi_jud…

>!
Niki_Salamon P
Hidasi Judit: Keresés

Alig vártam, hogy olvassam a folytatást. Nekem ez a rész is nagyon tetszett, volt egy két húúhaa pillanatom, és volt olyan is, ami számomra előre kiszámítható volt. Ennek ellenére csoda jó olvasmány volt. Az írónő nagyszerűt alkotott, könnyen és gyorsan olvastam és örömmel vettem, hogy volt egy kis vidámság is már.
Most Zoli és Dóra édesapja szemszögéből is visszatekintettünk a múltra, több minden kiderült ezáltal. Fonyódi nyomozó bár nagyon mellékszereplő, minimális szerepe van csak, viszont ez felettébb jóra sikerült. Szerettem Zolival közös útjukat.

>!
Kovács_Ági_3 P
Hidasi Judit: Keresés

Atyaúristen!!! Ez a könyv fantasztikus! Alig bírok magammal, ez nagyon ott van… A vége pedig, áhh az agyam eldobom. Nem semmi, kérem szépen! Ezt a könyvet nem lehet 5 csillagra értékelni, ez többet ér. Minimum 10 csillagot kellene kapnia.
Hidasi Judit nagyot alkotott. Elképesztő! Míg az első részben Dóri gyermeke kereséséről szólt a történet, addig a második rész már Gemenes és a gyerekekről és a titkok lelepleződésről szólt. Ahogy elképzelem, hogy miként indult el a történet és hová, mivé fejlődött ki, hát azt hiszem joggal, mondhatom, hogy ez eszméletlenül jó lett.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/10/hidasi-judit-kerese…

>!
victoria_m997
Hidasi Judit: Keresés

Minden, ami belülről fakad:
Írásmód:
Nem tudok egyebet mondani, csak azt, amit az első kötet kapcsán. Nagyon szeretem. Maradt a több idősík, ám ez úttal még izgalmas helyszíneket is kapunk mellé, amik között ugrálunk. Múlt, jelen, sziget, Pest… mind szuper volt, a helyek csodálatosak voltak, a sziget még leírásában is gyönyörű! Bár ott lehetnék! Csodás hely lehet! Részletes leírások, de nem vontatottan, inkább sodróan, lendületesen, és úgy, hogy kíváncsi legyek rá!
A történet pontosan ott folytatódott, ahol az Elveszve véget ért, így nagyon könnyű volt visszarázódnom a cselekménybe. És hogy melyik szó jellemzi magát a történetet? A filmszerű! Annyira de annyira szívesen megnézném ezt egy jó kis thriller film vagy krimi jellegű sorozat keretein belül! Biztosan imádnám.

A minőség is számít:
Az igazság az, hogy egyre jobban szeretem az Álomgyár kiadó kiadványait. Szeretem a romantikus könyveiket, és a thriller, krimi darabjaikat is, és mostanában nem egy könyvet vásároltam és kaptam ami a kiadó gondozásában jelent meg. A jelenlegi olvasmányom is az ő kezük munkáját (no, és Baráth Viktóriáét) dicséri. És, hogy ezt miért is említettem meg? Mert a minőségükért is teljesen odavagyok. A lapok csodás minőségűek, a könyvek fogása/tapintása szuper, a méretük praktikus. És nem mellesleg a kiadó könyvei zseniálisan mutatnak egymás mellett a polcon, no és más könyvek között is.

A történet az első:
Hihetetlen dolognak tartom, ahogy Judit a történet fonalát tovább vitte. Szinte azonnal visszarázódtam a történetbe, olyan érzésem volt, mintha azonnal folytattam volna. Az ügy tovább bonyolódott, újabb és újabb szálak varródtak el, és nyíltak meg. Hihetetlen az is, hogy egy „egyszerű” gyermekrablásos ügy milyen hatalmas, világokat átívelő bűnténnyé formálódott a történet végére.
De kezdjük is az elején. Szerintem kissé nehezen indult be a regény (annak ellenére, hogy ahogy írtam is, visszarázódnom azt sikerült), viszont határozottan nem rossz ez a lassúság, hozzáad a regény nyomott hangulatához, fokozza az érzelmeket. Az érzelmi vonal ismét nagyon erősre sikerült. Teljesen más jellegűeket jelenít meg, mint az első kötet, ám mégis bonyolult, összetett dolgok voltak ezek. Hangsúlyosabbá vált a szerelem érzése, és ennek én őszintén szólva nagyon örültem. Puskás és Dóri szerelme nagyon aranyos, szenvedélyes, én személy szerint odavagyok a párosukért. Minden egyes butus lépésükből, minden csókukból, minden gesztusukból sütött a szenvedély. Remélem a további folytatás(ok)ban még inkább kapunk ebből, ugyanis az egyik kedvenc párosom a mostanában olvasott regények közül.
De nem csak a romantika kapott előteret a könyvben, hiszen mégiscsak egy nyomozós, bűnügyi sorozatot tart a kezében az olvasó, ha a Keresés olvasására adja a fejét. Ahogy említettem, valóban sikerült jó néhány szálat, újakat, és régieket egyaránt elvarrni a regényben. Felgöngyölítésre került a Bihari családot és a Dóra apját övező titok. Becsülöm Dóra apjának a döntését, és hiszem azt, hogy illik vállalni a tettek következményét. A helyében én sem cselekedtem volna másképp. Vagyis de. Nem másznék bele hasonló dolgokba, de mindez mellékes.
Fény derült a regény egyik legnagyobb kérdésére, a Csuhás személyére. És basszus. Szó szerint tátva maradt a szám! De tényleg, minden túlzás nélkül. Bevallom, a kedvenc fordulatom a regényben ez volt. SOHA, de soha az életben nem számítottam rá! És az rokoni szálakkal a kis szövevényekkel ismét zseniális csavart sikerült beletenni, emiatt is iszonyatosan megéri elolvasni a regényt. Természetesen nem csak ezek a fordulatok vannak a regényben, ez a 336 oldal telis-tele van meglepetésekkel, ahogy már megszokhattuk, de nekem ezek a jelenetek kiemelkedően a kedvenceim voltak.
Ahogy az előző rész értékelőjében is írtam, nagyon vártam, hogy többet megtudhassak Puskásról. És nagyon örültem neki, hogy valóban elkezdtünk a dolgok mögé látni, sok sok új információt tudtunk meg a kedvenc nyomozónkról. És igen. Ahogy sejtettem, valóban rengeteg fájdalom lakozik a szívében, de azt sosem sejtettem, hogy ekkora. Rettenetes, amit át kellett élnie.
A mű ismét tele van jó gondolatokkal, ahogy azt Judittól már megszokhattuk. jó kis idézetekkel, bölcsességekkel, amik szolgálhatnak tanulságként, útravalóként. Én imádok ilyeneket olvasgatni, úgyhogy ezért is szeretem Judit írásait.
Egy jó gondolat építhet, rombolhat. Repíthet és a földbe döngölhet. Fényt gyújthat és sötétbe boríthat. Megnevettethet, megsirathat, és akár az életedet is megváltoztathatja. Ebben rejlik a szavak ereje. Épp ezért nagyon kíváncsi vagyok az írónő most megjelent regényére is, ami a 99 gondolat a szeretetről címet kapta, és jövő nyáron érkezik Judit egy romantikus könyvvel Egy nap a parton címmel, szóval biztosan fogtok még nálam is találkozni Hidasi Judit könyvértékelővel!
Összességében ismét pozitív volt az olvasási élményem, amit nagyon nagyon nagy örömmel élek meg, ugyanis mostanában sok regényben csalódtam. Hamarosan hozom a legnagyobb szívfájdalmamról az értékelőt, igyekszem újra aktivizálni magam az értékelés témájában. Addig is kíváncsi vagyok mit tippeltek, melyik regény volt az?
Ismét csak ki kell azért még emelnem egy utolsó szóban a könyv elején lévő körben szereplő mondatot. Az előző regénynél is döbbenet volt a végén rájönni minden jelentésére, de azért… itt sem semmi. Mikor elolvasod, és átértékeled mindazt amit olvastál, és levetíted a különböző karakterekre és élethelyzetekre… az a legnehezebb. Imádom a könyv minden részletét, és azt, ahogyan rám hat.
Ó, és ha megfordítjátok a regényt, találkozhatunk a hátoldalon! Életem egyik legnagyobb megtiszteltetése, nagyon szépen köszönöm! Konkrétan felsikoltottam, mikor megláttam!

Bővebben a blogon: https://victoriasinspirationisland.blogspot.com/2019/11…

>!
adrykacska
Hidasi Judit: Keresés

Hidasi Judit repertoárja izgalmakban, romantikában és titkokban gazdag. Várom az írónő következő hasonló stílusú regényét. Az ő neve nálam garancia a jóra, a tökéletes befejezésre és egyben a thriller világának nyitott kapujával. A főcím és az alcím választása illik a borítóhoz és a történethez, már így utólag is emlékeztetni fog a későbbiekben, hogy miről szólt a regény. Egy-egy krimisebb világ után rá kell jönnöm, hogy nekem ez az egyik kedvenc műfajom, imádok fejben együtt nyomozni a karakterekkel, főleg ha még azonosulni is tudok velük. Ebben a könyvben pont ez történt, ahogy az első részben is eggyé váltam Dórival, úgy most is anyatigrisként kapaszkodtam a legapróbb információ morzsákba. Hihetetlen erős karakterkészlet amivel a szerző dolgozik. Őszintén megmondva nem is tudnék mást elképzelni ehhez a történethez, evidensnek érzem a szereplők minden mozzanatát és gondolatát. Egy ilyen alaptörténettel megalkotott regényhez nem illik egy gyenge megtört nő.

Elsősorban a műfaj szerelmeseinek ajánlóm az Aranykör sorozatot, mert nekik önfeledt szórakozást biztosít Hidasi Judit. Akkor is neked való ezt a könyv, ha egy anyai szív minden zendüléséről szeretnél olvasni. A krimi rajongók széles körében ajánlom ezt a regényt.

Bővebben: https://adrykacska.blogspot.com/2020/02/hidasi-judit-ke…

>!
Nora42
Hidasi Judit: Keresés

Ismét egy fantasztikus könyv! Majdnem egy szuszra olvastam el, letehetetlen, izgalmas, kicsit romantikus, nyomozós, szóval minden volt benne amit szeretek!! A 2.rész ott veszi fel a fonalat, ahol az első abbamarad. A két informatikus srác továbbra is kedvenc, imádom az ilyen csavaros eszű kis fickókat! András meg álmaim pasija, a „töketlen nyomozó”! Maximálisan Dóra mellett áll, és segíti mindenben. Na, de a Csuhás!! Álmomban se gondoltam volna rá!! Imádtam a csavart a végén. Fantasztikus lezárást kapott a könyv, megnyugodva, teljes lelki békével tettem le! Köszönöm hogy olvashattam! Még sok ilyet kérek!!! :) <3

>!
Rita_Göblyös
Hidasi Judit: Keresés

Egy nagyon jó könyv második része nagyon sajnalom hogy nincs mégegy. Egy percre se untam . Nagyon imádtam

>!
Zalkodi_Erna
Hidasi Judit: Keresés

Az Elveszve után nagyon vártam a folytatást. Ha nem hasonlítanám folyamatosan az első részhez, fél ponttal többet adnék rá. Kicsit másabb, mint elképzeltem, de így is egy jó könyv. Mivel a legnagyobb kérdés az első részben lezárult, így értelemszerűen a másik szálon, az Aranykör felkutatásával folytatódik a történet.

Igzalmas, változatos, pörgős. Tetszik a nyelvezete, a felépítése. Végig foglalkozatott, hogy András tényleg jófiú-e, vagy sem. Ezt annyira szerettem volna kideríteni, hogy nem tudtam letenni bármilyen fáradt is voltam.

A regény első részében leírt problémák szinte tökéletes lezárása ez a könyv. Viszont jó lenne tudni, a két fiatal informatikus mihez is kezd majd az életben, maradnak-e Dóra mellett, vagy sem.


Népszerű idézetek

>!
Niki_Salamon P

A szüleink akkor is a szüleink, ha cserbenhagynak minket, akár évekre?

>!
Niki_Salamon P

Amikor azt gondoljuk magunkról, hogy a végsőkig képesek vagyunk elmenni a családunkért, vajon komolyan gondoljuk?

>!
Niki_Salamon P

Ha van valami, amit megtanultam az elmúlt néhány hétben, az az, hogy soha semmit nem szabad állandónak venni.

>!
Anarchia_Könyvblog

Csak a gyerekekre tudtam gondolni, és arra, hogy mennyire könnyű őket összetörni.
… és mennyire könnyű őket fölemelni is.

>!
Anarchia_Könyvblog

(..) vajon ki lehet-e lépni egy körből, amelynek tagjai az ország felső vezetőiből kerülnek ki. Egy körből, ami úgy monopolyzik gyárakkal és vállalatokkal, ahogy más reggelente fölveszi az ingét. Egy körből, amelynek tagjai a kezükben tartják az éjszakai életet, a valuta- és drogpiacot, és a kezükön megy keresztül minden, ami ebben az országban történik.

>!
Anarchia_Könyvblog

Amikor azt gondoljuk magunkról, hogy a végsőkig képesek vagyunk elmenni a családunkért, vajon komolyan gondoljuk? Vajon képesek lennénk felrúgni mindent, megbántani és befolyásolni azok életét, akiket a legjobban szeretünk? Képesek lennénk akár ölni is, ha a szeretteink, a családunk élete ezen múlna?


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Lakatos Levente: Simlis
Anne L. Green: Arcátlan csábító
Sue Dylen: Enzo és Tilda
Réti László: Kaméleon
Varga Katalin: Barátom, Bonca
Szabó Tünde: Rácsok
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.