Interkulturális ​kommunikáció 8 csillagozás

Ha tudni szeretné, hogy…
– miért jött divatba a kommunikáció mint stúdium,
– miért történnek félreértések mindennapi érintkezéseinkben,
– miért nem elég egy idegen nyelvet grammatikailag elsajátítani,
– miért beszélnek a nők többet, mint a férfiak,
– miért gesztikulálnak az olaszok többet, mint a japánok,
– miért idegesít bennünket az, ha túl közel állnak hozzánk,
és egyáltalán, ha kíváncsi a különböző kultúrájú emberek kommunikációjának jellegzetességeire, akkor Önnek érdemes ezt a könyvet elolvasnia. Ha a különféle kultúrájú emberekkel sikeresen szeretne kommunikálni, akkor Önnek érdemes ezt a könyvet meg is tanulnia. Kommunikáció különféle kultúrák képviselői között: ezek az ismeretek nemzetköziesedő világunkban nemcsak hasznosak, hanem egyre inkább nélkülözhetetlenek.

Scolar, Budapest, 2008
Scolar, Budapest, 2004
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639534137

Myr>!
Hidasi Judit: Interkulturális kommunikáció

Ezt ma az FSZEK olvasótermében végeztem ki cirka 3 óra alatt (jó, 1-2 fejezeten átsuhantam, ami nem fog kelleni, de na), mert kell a holnapi kultúraközi kommunikáció vizsgámra. Bár tankönyvnek volt feladva, de ezt most elnézem neki, mert nem az a tipikus „dafuq did i just read”-típusú tankönyv, hanem érthető, egészen élvezetes módon mesél a különböző népek szokásairól, miközben végigjárja a kultúraközi kommunikáció vizsgálatának főbb szempontjait. Nekem tetszett, csak Horányi meg Habermas is fele ilyen érthető lenne, hajjaj… ._.

pensive_hare>!
Hidasi Judit: Interkulturális kommunikáció

Bár tankönyvszerű, nem tankönyvízű. Nagyon sok olyan dologról mesél, ami nekünk már hétköznapinak, jelentéktelennek tűnhet, pedig nagyon nem az. Sok érdekes példát hoz, mindig más-más nemzetekről. Szerintem érdemes lenne minél több embernek megismerkednie a könyvben tárgyaltakkal, hogy kevesebb súrlódás legyen közöttünk. :)

ElinorA>!
Hidasi Judit: Interkulturális kommunikáció

Érdekes, rövid mégis alaposan, jól összeszedett munka, szemléletes példákkal. Néha kissé szájbarágósnak éreztem a sok ismétlés miatt – ezért a levonás – bár 'ismétlés a tudás anyja' – hogy a könyv stílusában maradjak –, így egy olvasással is sok dolog megjegyezhető; viszonylag rövid jegyzetet készítettem hozzá néhány szakmai rész miatt. Jó lenne, ha mindenki olvasna legalább egy hasonló témájú könyvet, hogy ne ego- és etnocentrikusan gondolkozzanak az élet/kultúra dolgairól. :)
8/10

eeszter>!
Hidasi Judit: Interkulturális kommunikáció

Nekem is tankönyv volt, de újra elővenném, mert sok érdekesség és hasznos információ van benne.

MisssBee>!
Hidasi Judit: Interkulturális kommunikáció

Tankönyvhöz képest igazán olvasmányos, ajánlom minden kommunikáció szakos hallgatónak :)

Myr>!

A bolíviai Andokban élő aymaráknál például az öngyilkosság tiltott, kivéve azokat az eseteket, amikor a halottak szelleme szállja meg az embert. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az öngyilkosság mégiscsak egyfajta alternatíva…