Elveszve (Aranykör 1.) 122 csillagozás

Hidasi Judit: Elveszve

Létezik ​rosszabb rémálom egy szülő számára, mint a gyermeke elrablása?
Dóra élete teljes és boldog volt. Szerető család vette körül, karrierje felfelé ívelt, minden tökéletes volt, amíg el nem rabolták kétéves kisfiát a játszótérről. Minden kártyavárként dől össze benne és körülötte.
Őrült hajszába kezd és semmi más nem számít már neki, csak hogy megtalálja a fiát. Egy tapasztalt nyomozó, Puskás András és két számítógépes zseni tinédzser lesz segítségére. Az idő előrehaladtával a szálak sehova nem vezetnek, a nyomok kihűlnek, mígnem két év múlva ugyanonnan, ugyanúgy el nem tűnik egy másik gyermek is.
A nyomozás új lendületet kap és kontinenseken át vezet egy szörnyű és váratlan végkifejletig. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a fia elrablása lesz Dóra legsúlyosabb és legsötétebb megpróbáltatása.
Mire lehet képes egy anya, hogy visszakapja gyermekét?
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzője ezúttal egy anya lelkének mélységeibe… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
336 oldal · ISBN: 9786155875373
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875366

Kedvencelte 12

Most olvassa 3

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Regina_Elek>!
Hidasi Judit: Elveszve

A remény hal meg utoljára.

Nincs annál rosszabb mikor egyetlen óvatlan pillanatban az addigi boldog családi légkör tragédiává változik. Egy gyermek elrablása szomorú és egyszerűen felfoghatatlan, hogy mégis ki és mi célból hoz ilyen erkölcstelen döntést. Bizonyíték nélkül ismeretlen tettes ellen a nyomozás magatehetetlenné válik, de egy újabb gyerek elrablása következtében tudatossá válik, hogy ez nem egy véletlen egybeesés.

Egy velejéig romlott alvilági bűnszervezet, melyet felölel a korrupció, a tanúk megsemmisítése, az ügyek eltusolása és a visszataszító bűncselekmények rendszeres elkövetése, amelybe Dóra véletlenszerűen belecsöppent és, ami feje tetejére állította az addigi nyugodt életét. Dórának szembe kell szállnia az ismeretlennel szemben.

A múltba való visszatekintések és az események haladtával, bár fény derül az igazságra, mégis hiányban szenved. A történet folytonosan önismétlő, ok-okozati összefüggéstől mentes és a kérdések megválaszolatlanok maradnak, a szereplők magatartása zavaros és magyarázatra szorul, míg a motiváció ismeretlen.

https://anigersbooks.blogspot.com/2021/09/hidasi-judit-…

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875366
dagikám>!
Hidasi Judit: Elveszve

Döbbenetesen jó történet volt… Tipikusan az a könyv,amit csak lapoznék a végtelenségig és azt szeretném,hogy soha ne érjen véget,ne kelljen becsukni.. Nagyon magával ragadott a történet vezetése,fejezetről fejezetre ismerhettük meg Dóra múltját és jelenét, félelmeit és reményeit,olyan átéléssel lett elmesélve,mintha mi magunk is részese lettünk volna a sztorinak. A befejezés meglepett,bár néhány mozzanatot sejtettem belőle. Dóra személyisége,viseelkedése nagyon tetszett. Már készítem a polcomon a helyét a következő résznek :)

Pandalány P>!
Hidasi Judit: Elveszve

Egy izgalmas, lebilincselő regényre mindig kapható vagyok! És szerencsére nem kellett csalódnom. Hidasi Judittól olvastam Gondolatmappa című lélektani könyvét, mely teljesen más vonalon mozog, és többek között ezért voltam kíváncsi arra, hogy milyen regényt írt. Bátran állíthatom, hogy az Elveszve a műfajban abszolút helytáll és ha egy olyan könyvre vágytok, ami végig fenntartja a figyelmet és letehetetlen, akkor ez remek választás lesz.
A téma nehéz, hiszen egy olyan édesanyáról szól, akinek két éve már, hogy elrabolták egyetlen gyermekét a játszótéren és nincs remény, hogy valaha újra láthatják egymást. Szívszorító jelenetek sorával van teli a kötet, végig Dóra szemszögéből tudjuk meg az eseményeket. Ami fejezetenként változik, az az idősík. Múlt és jelen váltja egymást, ami által megismerhetjük az elrablás előtti életét és kapcsolatát Dórának és Péternek (férj). Az apró mozaikdarabokból szépen lassan, a könyv végére áll össze egy teljes kép, ami a legtöbb kérdésre választ ad.
Mivel nincs gyermekem, így elképzelni tudom csak, milyen érzés lenne soha többé nem látni őt. Nem tudom, túlélném-e, elég erős lennék-e hozzá. Remélem igen. Dóra egy nagyon erős női karakter ilyen szempontból, teljesen reális az ő viselkedése. Amikor kell, kitart és nem hagyja magát, ugyanakkor, mint minden nőnek, neki is vannak gyenge pillanatai, amikor segítségre van szükséges, többnyire lelki támaszra.
Az írónő stílusa magával ragadt, teljesen bele tudtam élni magam a történetébe, nem maradt hiányérzetem a könyv befejezésekor. Nem használ elcsépelt mondatokat, nincsenek a könyvben felesleges párbeszédek és karakterek, minden a helyén van benne.
Összességében nagyon izgalmas olvasmányt kaptam, szinte le se tudtam tenni. Már most olvasnám a következő kötetet.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/08/hidasi-judi…

Kovaxka P>!
Hidasi Judit: Elveszve

Az első randink nem sikerült jól Hidasi Judittal, de hazai krimit mindig hajlandó vagyok kipróbálni. Kellemes meglepetést okozott, gyorsan végigszaladtam rajta, és a folytatáson is. spoiler Izgalmas volt és fordulatos, a párbeszédek is pörögtek. Volt humora, amit nagyra értékelek. Különösen Puskás nyomozó karaktere jött be nekem, ha megfilmesítik, Nagypál Gábort tudnám javasolni a szerepre. Szerintem ez a zsáner jól passzol a szerzőhöz, szívesen olvasnék még ilyen történetet.

klaratakacs P>!
Hidasi Judit: Elveszve

Nem az első olvasásom Hidasi Judittól, de ismét elcsodálkoztam a gödülékeny fogalmazáson, örömmel olvastam. A történet kellően izgalmas, a szereplők mindegyikét meg tudtam érteni spoiler, Dórával együtt engem is hajtott volna a leplezzük le!-késztetés. A történetben egy fordulatot kivéve kitaláltam, mi a helyzet, ennek ellenére egy cseppet sem volt unalmas, pörgött, vitt a történet, ha belekezdtem tényleg nem tudtam letenni.

teemaci P>!
Hidasi Judit: Elveszve

Eléggé megvezettek az értékelések és a könyv magas százaléka. A fülszöveg alapján is izgalmas olvasmánynak ígérkezett, de csalódnom kellett, mert a fülszöveg nagyjából el is mondta a lényeget. Onnantól folyamatos önismétlésnek éreztem az egészet, mintha körbe-körébe jártam volna, ugyanazt olvastam, csak más köntösben, több mint 300 oldalon keresztül. Aztán a végén kaptam egy pár oldalban összecsapott, furcsán filmszerű, számomra kissé komikusra sikeredett befejezést.
Jó volt az alaptéma, érdekelt is, de hiába adott információkat a háttértörténetről off, mégis zavaros maradt a sztori.
Kíváncsi vagyok mennyit javít majd a helyzeten a második kötet.

6 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Hidasi Judit: Elveszve

Hidasi Judit előző könyvét, a Gondolatmappát nem olvastam. De rengeteg pozitív élményt olvastam, s számos kedves szó jött szembe velem eme mű kapcsán. Így végképp izgatottan vettem kezembe a regényt és alig vártam, hogy átélhessem ezt az alkotást.
(..)
Engem teljesen lesokkolt a regény, mikor a végére értem szinte szóhoz sem jutottam. Kezdetben lazábbnak, könnyedebbnek tűnt cselekményileg, aztán a vége felé egy olyan csavart vitt véghez az írónő, ami akár egy thrillerben is megállná a helyét. Azon a ponton teljesen abban a zsánerben éreztem magam, hideg rázva vártam, hogy mit fogok megtudni még. Csavaros, bonyolult történet, ami lelkileg maga alá vonja az embert.

Teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2018/12/07/hidasi_jud…

gabiica P>!
Hidasi Judit: Elveszve

Hidasi Judit engem annak idején még az Április út könyvével megnyert magának. Ezúttal sem kellett csalódnom. Egy rendkívül izgalmas és összetett történetet tár elénk, tele csavarral és izgalommal.
Az elején nagyon erősen nyomott hangulattal indul a könyv, megismerhetjük, hogy mi történt Dórával. Elképesztő, amit át kellett élnie, és egyáltalán nem lepett meg, hogy oda jutott, ahol a könyv elején találkozunk vele. Ami történt, az elképzelhetetlenül fájdalmas és rémes. Magával ragadó, nagyon olvasmányos történet. Izgalmas, csak olvasnád és olvasnád anélkül, hogy le akarnád tenni egy percre is…

medizonka>!
Hidasi Judit: Elveszve

Erős intenzitású, érzelmeket felkavaró, lebilincselő történetet kap kézhez az olvasó. A nehéz téma ellenére egy rendkívül jól felépített alaptörténet rajzolódik ki. A fejezetenként váltakozó idősíkú felépítésben mindvégig Dóra szemszögéből láthatjuk az eseményeket, melyből a kötet végére lassan összeillesztődnek a mozaik darabok és választ kaphatunk több nyugtalanító kérdésre. Azt hiszem a lélektani hatása a legizgalmasabb e történetnek , hiszen csak az értheti meg vagy élheti át igazán, aki volt már hasonló cipőben. Viszont ebben a cipőben meg senki nem szeretne lenni mint, amit a történet főszereplője Dóra „ visel”. A mindvégig jól adagolt és fenntartott feszültség közepette élhetjük át egy anya sorsát, akinek egy játszótérről elrabolják a kisgyermekét. Elképesztő kalandokat és fájdalmakat kell átélnie anyaként Dórának a gyermeke okozta űr miatt és a hatalmas tenni akarásával és hitével megküzdenie azért, hogy újra láthassa gyermekét. Csavaros, fordulatos, bonyolult történet közben itt-ott megcsillan a humor is, ami dicséri az írónő lelki jelenlétét, hogy igyekezett úgy kézben tartani a történetvezetést, hogy az ne essen át a teljes letargikus hangulatba. Azt hiszem még így is nagyon maga alá tudja gyűrni az embert , lelkileg megviselni az ilyen jellegű történet, ha erős beleélő képességgel rendelkezik. Mindenképpen kiemelendő és szintén dicséretre méltó, hogy korrekt, precíz jellemformálást alkalmaz az írónő, pörgős, sallangmentes párbeszédeket, hogy így is a helyére kerüljenek a dolgok. Mindenképpen szeretném beszerezni és elolvasni a történet folytatását.
Mondhatnám azt, hogy ezt a történetet minden édesanyának el kellene olvasnia, de inkább beérem azzal, mivel rendkívül intenzíven és jól vannak alkalmazva a műfaji sajátosságok, hogy minden erős idegzettel felvértezett lelkileg összeszedett krimi rajongónak tudnám ajánlani.

SzemreValó_könyvek P>!
Hidasi Judit: Elveszve

Mit tennél, ha a fiad egy nap eltűnne a játszótérről, amíg te a telefonon beszélsz és egy pillanatra elfordulsz? Ez a történet éppen erről szól. Dóra az anyuka élete eleinte boldog, aztán bekövetkezik a tragédia. Vajon, hogy dolgozza fel mindezt? Egyáltalán belenyugszik abba, hogy eltűnt a fia?

Lebilincselő nyomozás, izgalmak, fordulatok és szerelem. Mindez egy történetben. Bár voltak sejtéseim a könyv olvasása közben, hogy mi is történhetett, mégis meglepett a történet végkifejlete. Valamilyen szinten számítottam erre a befejezésre, mégis meglepett. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Minden apró dolognak örülni kell. Talán az egész életnek ez a lényege. És az én életemben egyre több apró dolog volt, ami jó.

4 hozzászólás
Pandalány P>!

Az érzelmeket nem lehet kizárni, és azok gyakran elveszik a józan ítélőképességünket.

Pandalány P>!

Azok a pillanatok, amikor tudod és érzed, hogy az életed megváltozik, időnként úgy jönnek, mint egy gyorsvonat.

pattie23 >!

Olyan szépek voltunk, mint egy romantikus könyv alakjai. Ő elmeorvost kiáltott, én ügyvédet.

Niki_Salamon P>!

Olyan rendszerben élek, ami nem enged meg egy perc pihenőt sem. A pihenők a pihenésre valók, és álmodásra.És reményre.

Niki_Salamon P>!

Olyan rendet tartok, hogy a légy is seggre ül, ha betéved.

2 hozzászólás
Niki_Salamon P>!

Szinte ijesztő a gondolat, hogy egy tragédia esetén, ha a környezetedben élők nem tudnak mit kezdeni veled, azonnal valaki mást keresel, aki képes erre.

Pandalány P>!

Mert nem volt választásom. Mert muszáj volt.
Mert vannak olyan ajtók, amelyeket, ha egyszer kinyitsz, már nem tudod visszacsukni, mindig be akarsz majd lesni mögé.
Még akkor is, ha tudod, hogy nem lesz jó vége.

Pandalány P>!

Válaszokat akartam, és tudtam, hogy nem vagyok felkészülve a legrosszabbra: ha nincsenek.


A sorozat következő kötete

Aranykör sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Szabó Tünde: Gázolás
Berg Judit: Az őrzők
Szántó Dániel: Egy pap vallomása
Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Zajácz D. Zoltán: Haragos Balaton
Cserhalmi Dániel: Csengőfrász
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Kondor Vilmos: Budapest novemberben