Elveszve (Aranykör 1.) 22 csillagozás

Hidasi Judit: Elveszve

Létezik ​rosszabb rémálom egy szülő számára, mint a gyermeke elrablása?
Dóra élete teljes és boldog volt. Szerető család vette körül, karrierje felfelé ívelt, minden tökéletes volt, amíg el nem rabolták kétéves kisfiát a játszótérről. Minden kártyavárként dől össze benne és körülötte.
Őrült hajszába kezd és semmi más nem számít már neki, csak hogy megtalálja a fiát. Egy tapasztalt nyomozó, Puskás András és két számítógépes zseni tinédzser lesz segítségére. Az idő előrehaladtával a szálak sehova nem vezetnek, a nyomok kihűlnek, mígnem két év múlva ugyanonnan, ugyanúgy el nem tűnik egy másik gyermek is.
A nyomozás új lendületet kap és kontinenseken át vezet egy szörnyű és váratlan végkifejletig. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a fia elrablása lesz Dóra legsúlyosabb és legsötétebb megpróbáltatása.
Mire lehet képes egy anya, hogy visszakapja gyermekét?
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzője ezúttal egy anya lelkének mélységeibe… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
336 oldal · ISBN: 9786155875373
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875366

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
dagikám P
Hidasi Judit: Elveszve

Döbbenetesen jó történet volt… Tipikusan az a könyv,amit csak lapoznék a végtelenségig és azt szeretném,hogy soha ne érjen véget,ne kelljen becsukni.. Nagyon magával ragadott a történet vezetése,fejezetről fejezetre ismerhettük meg Dóra múltját és jelenét, félelmeit és reményeit,olyan átéléssel lett elmesélve,mintha mi magunk is részese lettünk volna a sztorinak. A befejezés meglepett,bár néhány mozzanatot sejtettem belőle. Dóra személyisége,viseelkedése nagyon tetszett. Már készítem a polcomon a helyét a következő résznek :)

>!
Pandalány P
Hidasi Judit: Elveszve

Egy izgalmas, lebilincselő regényre mindig kapható vagyok! És szerencsére nem kellett csalódnom. Hidasi Judittól olvastam Gondolatmappa című lélektani könyvét, mely teljesen más vonalon mozog, és többek között ezért voltam kíváncsi arra, hogy milyen regényt írt. Bátran állíthatom, hogy az Elveszve a műfajban abszolút helytáll és ha egy olyan könyvre vágytok, ami végig fenntartja a figyelmet és letehetetlen, akkor ez remek választás lesz.
A téma nehéz, hiszen egy olyan édesanyáról szól, akinek két éve már, hogy elrabolták egyetlen gyermekét a játszótéren és nincs remény, hogy valaha újra láthatják egymást. Szívszorító jelenetek sorával van teli a kötet, végig Dóra szemszögéből tudjuk meg az eseményeket. Ami fejezetenként változik, az az idősík. Múlt és jelen váltja egymást, ami által megismerhetjük az elrablás előtti életét és kapcsolatát Dórának és Péternek (férj). Az apró mozaikdarabokból szépen lassan, a könyv végére áll össze egy teljes kép, ami a legtöbb kérdésre választ ad.
Mivel nincs gyermekem, így elképzelni tudom csak, milyen érzés lenne soha többé nem látni őt. Nem tudom, túlélném-e, elég erős lennék-e hozzá. Remélem igen. Dóra egy nagyon erős női karakter ilyen szempontból, teljesen reális az ő viselkedése. Amikor kell, kitart és nem hagyja magát, ugyanakkor, mint minden nőnek, neki is vannak gyenge pillanatai, amikor segítségre van szükséges, többnyire lelki támaszra.
Az írónő stílusa magával ragadt, teljesen bele tudtam élni magam a történetébe, nem maradt hiányérzetem a könyv befejezésekor. Nem használ elcsépelt mondatokat, nincsenek a könyvben felesleges párbeszédek és karakterek, minden a helyén van benne.
Összességében nagyon izgalmas olvasmányt kaptam, szinte le se tudtam tenni. Már most olvasnám a következő kötetet.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/08/hidasi-judi…

>!
Anarchia_Könyvblog P
Hidasi Judit: Elveszve

Hidasi Judit előző könyvét, a Gondolatmappát nem olvastam. De rengeteg pozitív élményt olvastam, s számos kedves szó jött szembe velem eme mű kapcsán. Így végképp izgatottan vettem kezembe a regényt és alig vártam, hogy átélhessem ezt az alkotást.
(..)
Engem teljesen lesokkolt a regény, mikor a végére értem szinte szóhoz sem jutottam. Kezdetben lazábbnak, könnyedebbnek tűnt cselekményileg, aztán a vége felé egy olyan csavart vitt véghez az írónő, ami akár egy thrillerben is megállná a helyét. Azon a ponton teljesen abban a zsánerben éreztem magam, hideg rázva vártam, hogy mit fogok megtudni még. Csavaros, bonyolult történet, ami lelkileg maga alá vonja az embert.

Teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2018/12/07/hidasi_jud…

>!
victoria_m997
Hidasi Judit: Elveszve

Ritkán mondom azt, ha értékelést írok, hogy erről a könyvről beszélnünk KELL. Ezt a könyvet mindenkinek ismernie KELL, ugyanis hihetetlen kevés figyelmet kap ahhoz képest, hogy ez a könyv maga a csoda. Rég volt már, hogy egy mű ekkora hatást gyakoroljon rám. Nem voltak könnyeim, csak a határtalan döbbenet. Nem voltak szavaim, csak a sokk. Nem voltak gondolatok, pusztán az a tény, miszerint Hidasi Judit ebben a másodpercben landol a kedvenc írónőim listáján, az Elveszve pedig a kedvenc könyveimén. Egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ha sikerül elolvasnom 2018-ban, ez lett volna számomra az ÉV KÖNYVE, és az a helyzet, hogy bár túlzás ezt így Február elején kijelenteni, de ha a hamarosan megjelenő második rész nem múlja felül, az Elveszve nálam nagyon nagy esélyes a 2019 könyve címre is. Nagyon remélem, hogy az hamarosan lesz anyagi keretem a könyv előrendelésére, ugyanis ez egy akkora KELL, mint a ház. Azt hiszitek túlzok? Nem. Egyáltalán nem.

Minden, ami belülről fakad:
Írásmód:
Elképesztő. Fiatalos, lendületes, tökös, minden érzelmet úgy ad át, mintha én élném meg. Zseniálisan váltakoztatja a múlt és a jelen történéseit, imádtam az egyik fejezet a múlt az egyik fejezet a jelen kialakítást. Ilyennel még nem találkoztam, de nagyon tetszett. A jelen utalt a múltra, a múlt megmagyarázta, mit, miért. Egyszerre ismerhettük meg a régi személyiségét Dórának, hogy hogyan gondolkozott akkor, és egyszerre éltük át a jelen kor fájdalmát, élni akarását. Összességében azt gondolom, hogy Judit csodálatosan fogalmaz, szépen bánik a szavakkal, fiatalos, befogadható, gyorsan lehet haladni a regénnyel!

Belső építészet – a minőség is számít:
Az Álomgyár kiadványaival alapjáraton meg vagyok elégedve, ezzel kapcsolatban sem tudok mondani kivetnivalót. A vékonyabb lapok jellemzik a könyvet, de egyáltalán nem a rossz minőségű fajtából. Kissé átlátszóbb, viszont erős, jó a tapintása. Szerintem szuper minősége van, nem fog szétesni, ha többször is forgatja az ember.

A történet az első:
Bizonyára nem mondok újat azzal, hogy megrázó. Még az is teljes mértékben át tudja érezni, akinek nincs gyermeke. A történet középpontjában Dóra áll, akinek az élete boldog és teljes volt, szerető férjjel, egy egy csodálatos kisfiúval Matyival. Egy nap azonban örökre megváltozik az élete, mikor a kisfiát elrabolják a játszótérről. Dóra önmagát hibáztatja egy régi cikk miatt, ami sosem látott napvilágot, az italba menekül, de kisfia keresését soha nem adta fel, minden napját a játszótéren tölti. Férje elhagyja, az egyetlen, aki mindig mellette állt, Puskás András, a nyomozás vezetője volt. Úgy tűnik, az ügy halott, amíg egy nap eltűnik még egy kisfiú a játszótérről… A regény maga a keresés, a fájdalom, a veszteség, és a millió érzelem körül forog. Bővelkedik az izgalomban, a fordulatokban. Sokkal többet kaptam ettől a regénytől, mint hittem.
Ritka jól összerakott regény. Azt tanácsolom, hogy ha az Elveszve olvasása előtt állsz, figyelj oda mindenre. Minden fél mondatra, minden gesztusra, minden helyszínre. Ebben a könyvben mindennek jelentősége van. Olyan helyeken futnak össze a szálak, ahol nem is gondolná az ember, olyan események jelentenek fontos fordulópontot, amire akár egy fél mondat is utal. Olyan szintű logika és átgondolás van e mögött a regény mögött, amilyet én krimitől még nem tapasztaltam. Lassan indul be a történet, viszont amikor lassú, akkor sem érzed, hogy unnád, végig benned van az érzés. A feszültség. A könyv alaphangulata a feszültség, az az ideghúrokat pattanásig feszítő fajta, ami leginkább a végére teljesedik ki. Hogy őszinte legyek nem is nagyon akartam kitalálni, hogy ki áll a dolgok mögött, de a végére, úgy az utolsó 100-110 oldalon már tudtam, ki lesz az, és szerintem sokak vannak így vele. Viszont amikor azt hiszed, hogy mindent tudsz, Judit tesz egy akkora kupac csavart a fejedre, hogy legszívesebben lefordulnál a székről, és magzatpózban a könyvet ölelve meredj magad elé évekig és gondolkozz, mégis mi a Jóisten volt ez.
Ilyen hatással bíró befejezéssel is régen találkoztam. Adrenalin, a szíved ott dobog a torkodban, és mikor vége az utolsó fejezetnek is, és túl vagy a határtalan pofára esésen és a gyomrod felkavarodásán, és még a borítón szereplő kulcsmondatra sem tudsz már olyan szemmel nézni mint azelőtt, azért az Epilógusba még szúr egy fél mondatot, hogy legszívesebben kapkodnál a 2. kötet után, de sajnos még nincs merre. Értelmet nyer minden, értelmet nyer a sorozat címe, értelmet nyernek a nyomok, az események. Tele vagy mindennel, majd üressé válsz. Én most vagyok ebben a fázisban. Úgy érzem, bármilyen könyvbe is fogok ez után, semmi nem lesz ennyire jó, semmi nem lesz elég ennyire.
Megértettem a címet. Megértettem a kétértelműségét. Számomra nem csak Matyi és Zalán tényleges, fizikai „elveszését”, Dóra érzelmi elveszését jelképezi a cím, hanem azt is, hogy én, mint olvasó mennyire elvesztem ebben a történetben, és egészen addig, amíg nem kaparintom meg magamnak a folytatást, nem is fogok egészen túl lenni rajta. Nem tartok szünetet, rögtön belevágok egy új olvasmányba, de attól még a szívem kis szegletében ott lesz ez a piros csoda. Nem lehetek elég hálás Juditnak ezért az élményért, és a kiadónak sem, hogy biztosította számomra ezt a könyvet, és ezzel egy életre szóló élményt nyújtott nekem. Köszönöm.

Blogon is + karakterértékeléssel, borítóértékeléssel: https://victoriasinspirationisland.blogspot.com/2019/02…

>!
n0n0ka_
Hidasi Judit: Elveszve

Már nagyon rég kinéztem ezt könyvet. Furdalta az oldalamat a kíváncsiság a magas százaléka miatt is, de nem teljesen azt kaptam, amire számítottam.

A főszereplőt, Dórát nem igazán tudtam megkedvelni. spoiler A pozitívuma ennek a szereplőnek, hogy az írónő nagyon hitelesen ábrázolta egy anya lelkitusáját az elveszett gyermeke után. Részvétet és együttérzést váltott ki belőlem. Az időben való ugrálás pedig zseniális elgondolás volt! Nagyon tetszett! Ugyanakkor maga a nyomozás közel a feléig nem keltette fel a érdeklődésemet, aztán jött egy aprócska nyom, ami az egész történetet más megvilágításba helyezte. Onnantól én is jobban belevetettem magam a nyomozásba és jól sejtettem hová vezetnek a szálak. spoiler Bár bevallom, a csavar csavarára nem jöttem rá. :D

Nem vagyok biztos benne, hogy valóban tetszett, viszont a végét faltam és csodálkoztam a végkimenetelen. spoiler

>!
pattie23 
Hidasi Judit: Elveszve

Ez egy könyv egy anyáról.
Egy anyáról aki két éve csak árnyéka önmagnak.
Egy anyáról, aki soha nem adja fel.
Egy anya, aki máig hisz benne, hogy a fia életben van.
Egy anya, aki mindennap küzd..küzd mindenkivel, aki azt mondja adja fel.
Egy anyai szív mely összetört, de ezer darabbal keresi a kisfiát.
Egy szív..két lélek..egy sötét árnyék a múltból és egy szenzációs hír.
Vajon előkerül a kisfiú kit az anyja mindennap, mindenpercben és mindenmásodpercben vár?

Bővebben pedig itt olvashattok róla: http://avalosagontul.blogspot.com/2018/08/eloolvasas-hi…

>!
Benedek_Eszti
Hidasi Judit: Elveszve

Ahogyan fejezetenként a múlt és a jelen váltakozik, a könyv végére értjük meg teljesen, hogy mi miért történik, milyen összefüggések vannak és szinte minden kérdésünkre választ kapunk. A cselekmény lassan bontakozik ki, de olyan sok minden történik, annyi érzelmet, fájdalmat és keserűséget kapunk Dóra által, hogy ez még jól is jön, ugyanis így van időnk feldolgozni az eseményeket.

Még nem fogtam a kezemben olyan thriller történetet, ami Magyarországon, illetve Budapesten játszódott volna, és bevallom őszintén, izgultam, hogy fog tetszeni. Hidasi Judit regénye viszont pozitív csalódás volt. Izgalmas volt olvasni az ismerős helyeket, ahol az írónő végigkalauzol minket, az a tény, hogy ez tényleg megtörténhet, valósághűbbé tette számomra a regényt.

A karakterek szerethetőre sikeredtek. Dóra, Puskás nyomozó, és a két számítógépzseni tinédzser, akik a segítségükre vannak, az exférj vagy exbarát, mind elnyerik az olvasók szívét, és habár vannak, akik kezdetben furcsák, ellenszenvesek – vagy csak nem tudjuk hova tenni magunkban – a mozaikdarabkák segítségével ahogy tisztul a kép a sztori kapcsán, mi is helyretesszük őket, hogy hol vannak a szimpatikussági skálánkon.

Az Elveszve egy lebilincselő regény, amely magával ragadja az olvasót. Minden megvan benne, ami egy igazán jó thrillerhez kell. Egy nagyszerű történet, akcióval és izgalommal átitatva.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/konyvek/hidasi-judit-elveszve/

>!
zakkant
Hidasi Judit: Elveszve

Nem adhatok maximális értékelést (pedig nagyon remeg a kurzor), mert nem tudom, hogy még hová fut ki a történet, de az irány, ahová tart az több, mint bíztató. Sajnos én kitaláltam, hogy hol futnak össze a szálak, így nem ért akkora katarzis a könyv végén, de ez nem von le sokat a regény értékéből, mert a vége tényleg nagyon ütős lett.

Nagyon tetszett az Elveszve stílusa, Hidasi Judit elképesztően jól át tudta adni a szenvedő anya karakterét, és megvoltak a krimiben azok a fordulatok is, amiért szeretem ezt a műfajt. Volt érzelem a könyvben, és persze némi szerelmi szál is, ami egyáltalán nem volt zavaró, vagy oda nem illő. Sok könyvnél éreztem már azt, hogy csak úgy berakta az író(nő), mert kell egy regénybe a szexjelenet, de itt adott sok plusz a karakter megértéséhez, mind a testi kapcsolat, mind az érzelmi.

Bővebben a blogon: http://www.zakkantolvas.hu/2018/08/hidasi-judit-elveszve.html

>!
AH_magazin
Hidasi Judit: Elveszve

Ahogyan fejezetenként a múlt és a jelen váltakozik, a könyv végére értjük meg teljesen, hogy mi miért történik, milyen összefüggések vannak és szinte minden kérdésünkre választ kapunk. A cselekmény lassan bontakozik ki, de olyan sok minden történik, annyi érzelmet, fájdalmat és keserűséget kapunk Dóra által, hogy ez még jól is jön, ugyanis így van időnk feldolgozni az eseményeket.

Nagyon izgalmas volt a téma, amit Judit megalkotott. Az írónő nem bízta a véletlenre a dolgot, egy olyan szívszorító történetet hozott vele létre, ami teljesen magával ragadja az embert. Akik szeretik a thrillereket, ezt a könyvet ne hagyják ki! Kiszámíthatatlan, szívszorító regény, ami nem hagyja nyugton az olvasót. Nincsenek benne fölösleges párbeszédek, leírások, nem hagy minket egy percre sem unatkozni.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/konyvek/hidasi-judit-elveszve/

>!
Kovács_Ági_3 P
Hidasi Judit: Elveszve

Amikor megérkezett hozzám a könyv igazából nem tudtam mit várjak, milyen lesz majd az egész. Egy teljesen ismeretlen szerző volt előttem. Mely egy konspirációval fűszerezte meg az egész történetmesélést. Ahol a politika, pénz és a hatalom játszik közre. A félelem, attól, hogy kiderülhetnek a mocskos dolgok. S ez adja sava – borsát az egésznek.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2018/10/hidasi-judit-elvesz…


Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

Tetszik a gondolat, hogy a világ megváltoztatható.

>!
Pandalány P

Az érzelmeket nem lehet kizárni, és azok gyakran elveszik a józan ítélőképességünket.

>!
pattie23 

Olyan szépek voltunk, mint egy romantikus könyv alakjai. Ő elmeorvost kiáltott, én ügyvédet.

>!
Pandalány P

Azok a pillanatok, amikor tudod és érzed, hogy az életed megváltozik, időnként úgy jönnek, mint egy gyorsvonat.

>!
Pandalány P

Mert nem volt választásom. Mert muszáj volt.
Mert vannak olyan ajtók, amelyeket, ha egyszer kinyitsz, már nem tudod visszacsukni, mindig be akarsz majd lesni mögé.
Még akkor is, ha tudod, hogy nem lesz jó vége.

>!
Pandalány P

Válaszokat akartam, és tudtam, hogy nem vagyok felkészülve a legrosszabbra: ha nincsenek.

>!
pattie23 

A férjem tökéletesen időzítette az utolsó rúgást belém. Szinte napra pontosan arra az időpontra, ami egyéves évfordulója volt a fiunk eltűnésének.Szerinte ideje lett volna feladni.A keresést.Az egészet.Mondtam neki, hogy szerintem meg zárja magára a fürdőszoba ajtaját, és dögöljön meg.

>!
Pandalány P

Tudom, hogy soha nem leszek már ugyanaz. Nem leszek már az a nő, aki négy vagy öt évvel ezelőtt voltam.

>!
alettakata

Mindent elveszítettem.
De nem volt már erőm sírni sem.
Csak dühös voltam. Csalódott voltam, és muszáj volt emberek közé mennem, mert tudtam, ha egyedül maradok, megőrülök.
Vagy ami ennél is rosszabb: elveszítem az erőm, ami hajt.
Ami visz előbbre, hogy mindennap legyen energiám tovább csinálni. Tovább keresni.

55. oldal


A sorozat következő kötete

Aranykör sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Angela Marsons: Egy élet ára
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Gilly Macmillan: Kilenc nap
Harlan Coben: Hazatérsz
William G. Winkler: Friss hús
Erica Spindler: Lélekölő múlt
Paula Daly: Milyen anya az ilyen?
Amy Gentry: Ki ez a lány?
Dennis Lehane: Hideg nyomon
Niccolò Ammaniti: Én nem félek