Egy ​nap a parton 19 csillagozás

Hidasi Judit: Egy nap a parton

Vannak, ​akiknek ki kell várniuk egymást

Edit a legsikeresebb sebész a kórházban. A keze pontos, az időbeosztása feszes, maximalista és tökéletes. Legalábbis mások ezt gondolják róla.
Egy baleset azonban mindent megváltoztat. Élete fenekestül felfordul, és megoldásért egy régi barát tengerparti villájába menekül.
A mindig precíz és körültekintő nő egy dologgal nem számol: hogy a parton összetalálkozik régi szerelmével.
A vonzalom az eltelt hosszú idő ellenére kölcsönös maradt, az élet azonban csavart labdát dob: a férfi házas.
Mégis csodálatos napot töltenek el együtt, ami nem maradhat folytatás nélkül…
A boldogsághoz azonban, mint általában, most is kacskaringós út vezet.
Talán mégis ez a régi szerelem volt az igazi? Vagy az a férfi, aki Editet otthon várja?

Hidasi Judit, a nagy sikerű Aranykör-sorozat után lélekboncolgató, romantikus vizekre evezett. Az Egy nap a parton története jól mutatja az emberi szív… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
232 oldal · ISBN: 9786156067234
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156067227

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Stau_olvas>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Tökéletes kis könnyed olvasmány, ami izgalmas és nem engedi, hogy elkalandozzon a figyelmed és unatkozz. Rájön az ember, hogy nincsenek véletlenek, minden akkor és ott történik, ahol történnie kell, akár csodás, akár szörnyű dologról beszélünk. Első, de biztosan nem utolsó könyvem az Írónőtől! Csak ajánlani tudom!

myrelationshipwith>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Olyan érzés olvasni a regényt, mintha leültem volna kávézni az írónővel és elmesélt volna nekem egy történetet, amit papírra akar vetni. Egyszerre volt természetes, ahogy írt az életről, a szerelemről és a végletekről, ami a szívén, az a száján. Ahogy elkezdi az ember az Egy nap a partont nem tud leállni vele, végig érzi azt a különleges hangulatot, ami körülöleli a regényt és a cselekményt. Az írónő nemcsak megírta a tökéletes nyári olvasnivalót, hanem ennél jóval többet tett. Megírta azt a regényt, amire régóta vágytál, hogy megszülessen. Amiről nem tudtad, hogy létezik, de már az első oldalak után bebizonyítja, hogy erre van szükséged. Nemcsak egy teljesen új megvilágításban mutat rá az érzelmekre, de magát az életet és az emberi döntéseket is kritizálja és górcső alá veti. A természetessége mellett velős gondolatokat vet el és hagyja nőni ezeket, hogy a későbbiekben le tudja aratni és azt tudja mondani, hogy igen, megérte elvetni ezeket, ha már csak egy ember is másképp látja miatta a világot és változtat az életén a boldogság eléréséhez. Cselekvésre ösztönöz, egyben számot is vet. Az Egy nap a parton a maga valóságában rombolja le a gátakat és épít a helyükre egy sokkal stabilabb és biztonságosabb hidat, ami végigkísér a boldogság felé vezető úton. A regény nemcsak elgondolkodtató, de megtanít élni, megtanít arra, hogy ne gubózzunk be, ne elégedjünk meg a hétköznapival, ne hagyjuk hogy a megszokott unalmassá váljon.

A végsőkig maximalista, a munkájának él és a kapcsolata is ehhez mérhetően egyszerű és már – már teljesen kiszámítható. De mi történik akkor, ha egy váratlan esemény mindent a feje tetejére állít és úgy érzi Edit, ez nem az az élet, amit élni szeretne? Mi van akkor, ha a hivatása romba dönti az életet, s mégsem olyan tökéletes, mint ahogy azt ő hiszi? Mi van akkor, ha változásra van szüksége, még ha elsőre nem is akar semmilyen változást?

A végsőkig maximalista, a munkájának él és a kapcsolata is ehhez mérhetően egyszerű és már – már teljesen kiszámítható. De mi történik akkor, ha egy váratlan esemény mindent a feje tetejére állít és úgy érzi Edit, ez nem az az élet, amit élni szeretne? Mi van akkor, ha a hivatása romba dönti az életet, s mégsem olyan tökéletes, mint ahogy azt ő hiszi? Mi van akkor, ha változásra van szüksége, még ha elsőre nem is akar semmilyen változást?

Elrepít minket Olaszország csodás vidékére, a partra és addig-addig építi a regény vázát, amíg már csak a színtiszta őszinteség és a kecsegtető holnap marad. A regény legnagyobb tanulsága is Grado városában ér utol minket, ahol nemcsak egy rég eltemetett érzés tör felszínre, hanem a múlt is vissza-vissza köszön, régi ismerősként fogad és nem engedi, hogy hagyjuk elmenni azt. Az Egy nap a parton rámutat arra, hogy nem lehet mindent elrendezni és nem is kell, néha pont az tesz jót nekünk, ha sodródunk az árral és hagyjuk, hogy csak úgy megtörténjenek velünk a dolgok.

Lírai hanggal, a maga sajátos stílusában Hidasi Judit elvarázsol minket és ráébreszt az élet igazi szépségre. Maga a cselekmény hol ostromolja a vizet, hol épphogy mossa a partot, de az biztos, hogy velős, gondolatba ejtő és az utolsó utáni pillanatig az igazságot tárja eléd. Nemcsak Edit vesz részt egy mindent megváltoztató kalandban, hanem te is. Felülsz arra a bizonyos vonatra, s leszállva egy teljesen új ember lép le róla. Formál, alakít és a legjobbat hozza ki belőled. Nemcsak Editre helyezi a hangsúlyt, hanem rád is.

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Elgondolkodtató és élvezetes! Felnyitja az ember szemét!

Először is nagyon köszönöm a kiadónak és az írónőnek is az előolvasást, bár még tőle sosem olvastam, nagyon vártam, hogy milyen élményeket fog számomra nyújtani. Nem teljesen erre számítottam, de nem csalódtam benne.

Maga a történet már csak azért is nagyon érdekes, mert több komoly témát is boncolgat a lapjain, amik szerintem egy kicsit mindenkit foglalkoztat, de számomra az egyik legfontosabb ezek közül talán mégis a SORS kérdése, amivel mind a mai napig kissé hadilábon állok.

Ez pedig nem más, mint a nagy betűs SORS!
Én őszintén hiszek is benne, meg nem is. Igazából szeretnem azt hinni, hogy nincs megírva előre semmi, nincs kitaposva előttünk egy út, tényleg mi vagyunk a saját sorsunk kovácsa.

De vajon tényleg mi irányítunk?

Ez a könyv azt mutatja be, hogy a sors igen is mindenbe bele szól es hiába tervezünk, ahogy mondani szokták, ember tervez, Isten végez.

Már csak ezért is nagyon érdekes maga a könyv, ám még itt nincs vége. Ugyanis egy gyönyörű történetet kapunk ráadásképp, ami megérinti a szíveket és egy új utazásra hív minket.

Bár a történet maga kicsit lassabb ütemű, nem pörgős, így is nagyon élvezetes és szórakoztató.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Az életet lehet tervezni, de nem készülhetsz fel mindenre.”

5/5

Kovács_Ági_3 P>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Még most is keresem a szavakat, hogy elmondjam mennyire, szerettem olvasni ezt a történetet. Úgy éreztem olvasás közben, hogy indulnom kell, nagyon magával ragadt a történet, legszívesebben repülőre ültem volna és elmentem, volna Olaszországban. Számomra élethűen adta vissza a hely varázsát, Grado-t

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/07/hidasi-judit-egy-na…

bozs>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Egyszer olvasható, nyomot nem hagyó regény.
Reméltem lesz olyan jó és lesz olyan hatással rám, mint az Április út, de sajnos nagyon nem.

L_Detti>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Maga a nagybetűs ÉLET köszön vissza a könyv lapjaiból. Néha fanyar és zord képet fest magáról, néha pedig édes és habkönnyű voltát fitogtatja előszeretettel. A maga nemében könnyed, laza, egyszerű kis történet formájában próbál elnavigálni az élet hepehupás szakaszain. Ugyanakkor, ha szükség mutatkozik, komoly és határozott oldalát is képes előcsalogatni. Fő létének, az útkeresés tekinthető, ami önmaguk megismerését rejti, és a másik fontos célja, az egyensúly megtalálásának és megteremtésének elősegítése. Az ember társas lény, ugyebár, ezért az élet szinte szerves velejárója a szerelem is, így a történetbe is beszivárgott ez a csodás érzés. Kézbevételkor a hangzatos alcím – „vannak, akiknek ki kell várniuk egymást" – már első olvasatkor teljesen magával ragadott. Vitt, vitt szélsebesen előre ez a néhány, azonban sokat sejtető szó. Számomra, ezen verhetetlen kombináció – az önismeret és a szerelem elegyének összegyúrása – járult hozzá erősen, ahhoz, hogy megkedveljem a kötetet.
Haladós, könnyű olvasatú regény, és nem utolsósorban, jó belefeledkezni a nyár hangulatát és illatát mélyen árasztó atmoszférájába.

Musi_olvas>!
Hidasi Judit: Egy nap a parton

Számomra a könyv nagyon elgondolkodtató volt. Ez a rengeteg belső harc amit az ész és a szív között harcolt vagy akár a szerelem és a hivatás között. De mint mindig a szív győzött. Edit az ország egyik legsikeresebb sebésze aki a mindennapjait életek mentésével tölti és megvan arról győződve, hogy az életébe nem fér bele egy normális kapcsolat. Annak ellenére, hogy ott van Csaba aki szinte soha nincs vele mert folyamatosan külföldön dolgozik nem érzi magát boldognak hanem inkább csak úgy gondolja hogy jó neki így. Edit és Attila kapcsolata már régi de mégsem. Szerintem az, hogy annó szakítottak ráébresztette őket arra, hogy mégsem tudnak egymás nélkül élni, hiszen mind a ketten próbáltak új életet kezdeni, de hiába. Az új életet Edit a balesetének köszönheti, hiszen ha ez nem történik meg akkor nem utazott volna el egy nyárra Olaszországba, nem találkozna a régi szerelmével Attilával sem úgyan úgy a pesti kis garzonján lakna és halálra dolgozná magát a kórházban és még jobban befásulna az életébe amiről ő azt hiszi, hogy tökéletes. De igazából az új élete azon a napon a parton kezdődőtt el Atillával. Lélekboncolgatóan tabuk nélkül beszélték meg az elmúlt éveket, sérelmeket, érzelmeket egymás felé. Vajon boldogok voltak egymás nélkül? Hogyan élték eddig az életüket? Attila hogyan került Olaszországba? Tudják-e folytatni ott ahol abba hagyták?

Érzelmekkel, belső harcokkal teli, az embert elgondolkodtató.


Népszerű idézetek

Kovács_Ági_3 P>!

Ha valaki szeret, akkor megváltoznak a dolgok. Ezt mondják, nem igaz?

Lana89>!

Annyi minden vár még rám, ránk. A csodák végtelen tárháza, a lehetőségek milliárdjai. Minden nap lehet más, minden nap lehet egy új kezdet.

232

myrelationshipwith>!

Talán lehetne másként is eltölteni egy szabadnapot, de engem pillanatnyilag egy hatalmas alvás, pizza, kóla és egy jó sorozat repít mennyekbe.

myrelationshipwith>!

Piruló tinik találkozása a gimi büféjében a matek-és a nyelvtanóra között? Bámulnak egymásra, mint két párzásra készülő madár.

myrelationshipwith>!

Hát, Mucikám, nem fenékig spagetti és cannelloni az élet, ha házakat veszel a mediterrán vidéken.

myrelationshipwith>!

– A pasid mit szólt ehhez, hogy egész nyárra leléptél?
– Háát…
– Van pasid, nem?
– Háát…
– Na, majd itt lesz.
– Háát…
– Ez Olaszország! Itt mindenki szerelmes!

myrelationshipwith>!

– Ha tényleg változtatni akarsz, akkor hagyd egy kicsit az életet áramlani körülötted. Ne akarj mindent megoldani. Csak egy kicsit.

Kovács_Ági_3 P>!

Annyira aranyos, hogy legszívesebben itt a strandon megölelném és megcsókolnám.

Kovács_Ági_3 P>!

Ez a felismerés engem is több szempontból váratlanul ért.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Riley Baker: Utóirat: Elvittem az autót!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.
Csikász Lajos: A kuruc király
Csikász Lajos: Az utolsó oroszlánkölyök
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Csikász Lajos: Haragvó liliomok
Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne
Benkő László: A Zrínyiek – A gránitlelkű