Hevesi Krisztina (szerk.) · Rigó Adrien (szerk.) · Urbán Róbert (szerk.)

Szexuálpszichológia 1 csillagozás

Hevesi Krisztina – Rigó Adrien – Urbán Róbert (szerk.): Szexuálpszichológia

A Szexuálpszichológia címet viselő, tankönyvként is használható, 25 szerzős tanulmánykötetet haszonnal forgathatják a pszichológushallgatókon túl mindazok a segítő foglalkozású szakemberek is, akiknek a munkája során a szexualitás témája megkerülhetetlen. A könyv az ELTE Eötvös kiadó gondozásában jelent meg.

A kötet foglalkozik a szexuális identitás kérdéseivel, szerelem és szexualitás viszonyával a párkapcsolatokban, a szexuális életre való felkészítéssel és a fogamzásgátlással csakúgy, mint a meddőség problémájával, a szexualitás zavaraival, ezek nőgyógyászati és urológiai hátterével, illetve a szexuális úton terjedő betegségekkel. Önálló fejezet foglalkozik a szexuálpszichológiai tanácsadás és terápia módszertanával, és részletesen tárgyalja a szexuális függőségek témakörét, egyebek közt a pornóhasználat pszichológiai hatásait is. Végül olyan, ritkábban tárgyalt kérdéseket is górcső alá vesz mint az időskori szexualitás vagy a perinatális gyász és a szexualitás összefüggései.

>!
ELTE Eötvös, Budapest, 2020
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634892120

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Kocsis_Viktória_2>!
Hevesi Krisztina – Rigó Adrien – Urbán Róbert (szerk.): Szexuálpszichológia

A megjelenés után két nappal szereztem be, és nem kerestem célirányosan, csak ugye nincsenek véletlenek:)..
Hiánypótló a könyv, nagyon hálás vagyok érte, mivel már mostanáig is sokat tudtam belőle meríteni az egyetemi munkáimhoz, illetve készülő szakdolgozatomhoz. Bízom abban is, hogy egyre többen fognak/fogunk a szexuálpszichológia irányában tevékenykedni, mert nagyon nagy szükség van erre. Döbbenet, hogy annak ellenére, mennyire felgyorsult és fejlett világban élünk, a szex még manapság is ekkora tabu téma.
A könyv azoknak az alapvető területeknek a megismeréséhez nyújt egy nagyon jól összegyúrt hátteret, melyek a szexuálpszichológia alapját képezik, és amit egyébként azt gondolom, hogy szakmai érdeklődéstől függetlenül izgalmas és tanulságos lenne mindenkinek elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Soma Mamagésa: Tiszta szex
Irvin D. Yalom: A Schopenhauer-terápia
Robin Baker: Spermaháború
Kevin Leman: Szexre hangolva
Belső Nóra: Utak egymástól
Baktay Zelka – Baktay Miklós: Szeretők
David Jessel – Anne Moir: Női agy – férfiész
Lux Elvira: Hát még nekem…
Max Lüscher: A szerelem színei