Papi ​sorsok a horogkereszt és a vörös csillag árnyékában I. 0 csillagozás

Az esztergomi, győri, pécsi, székesfehérvári, szombathelyi, váci, veszprémi, munkácsi, eperjesi és hajdúdorogi egyházmegyék üldözött papjai
Hetényi Varga Károly: Papi sorsok a horogkereszt és a vörös csillag árnyékában I. Hetényi Varga Károly: Papi sorsok a horogkereszt és a vörös csillag árnyékában I.

Rendkívül ​értékes történelmi dokumentumsorozat első kötetének bővített, javított kiadását tartja kezében az olvasó. Egy – reméljük, végleg – letűnt világról, az elmúlt 50 év diktatúráinak koráról tudósít bennünket ez a könyv. Tíz egyházmegye 713 papjának, illetve papnövendékének meghurcoltatásáról szól, akik útjában álltak az istentagadás és az embertelenség terjesztőinek, akik arra törekedtek, hogy híveiket megvédjék az üldözéstől, a lelki és szellemi terrortól. Ezért kellett bebörtönzést, internálást vagy erőszakos halált elszenvedniük.

Hetényi Varga Károly hatkötetesre tervezett munkája elsőként tett kísérletet arra, hogy több évtizedes gyűjtőmunka eredményeként a téma iránt érdeklődők elé tárja az elmúlt 50 évben üldöztetést szenvedett papok, papnövendékek és szerzetesek személyi adatait, meghurcoltatásuk részleteit.

Könyvünk szeretne emléket állítani a hitvallóknak, akiknek helytállása megindít és büszkeséggel tölt el bennünket, akik a mának és a… (tovább)

>!
Márton Áron / Új Ember, Budapest, 2004
760 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639527459
>!
Lámpás, Abaliget, 1996
606 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637593322
>!
Lámpás, 1992
590 oldal · ISBN: 9637593217

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Christian Feldmann: Élet az árral szemben
Őrfi Mária: Lángolj és világíts
Gróf Lajos: Az ígéret gyermekei
Molnár Imre: Az igazság szabaddá tesz
Puskás László: Megalkuvás nélkül
Hamish Campbell: Szent Norbert a Premontrei Rend alapítója, a béke apostola
Shvoy Lajos: Önéletrajz
Montforti Grignon Szent Lajos: Mária által Jézushoz
Prevozné Balogh Irén – Rostás Gábor: Gulag
Klemm Nándor (szerk.): Hunya Dániel élete és munkássága