A ​hold vonzása 37 csillagozás

Heteira: A hold vonzása

SEJTELMES ALAKOK A HOLDFÉNYBEN. IZZÓ SZENVEDÉLY…

Mi a közös egy csendes norvég szigetben, egy nyüzsgő új-zélandi városban, a budai hegyekben és San Francisco utcáiban? Hogy rejtélyes vérfarkasok járják őket…

Tizenegy vérpezsdítő, megható és izgalommal teli misztikus-romantikus történet vár az olvasóra.

A szerelem mindig elképesztő csoda. Néhol ősi harcosokkal néznek szembe, néhol a társadalom tiltásával vagy különös gyilkosságok elkövetőivel. Máskor csak egy elkóborolt macskát keresnek, esetleg választ a kérdésre, hogy ki mellett lehetnének igazán boldogok.

Kire számíthatsz, ha nem a szerelmedre?

Heteira lebilincselő történetei évek óta ejtik rabul az olvasók szívét. Ez a különleges novellaválogatás számtalan országba kalauzolja el az olvasót, mítoszokra és legendákra épít, de nagyon is emberi történeteket mesél a szerelem megannyi arcáról.

ÉLVEZD A SZENVEDÉLY VONZÁSÁT!

Eredeti megjelenés éve: 2022

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457888

nicosia P>!
Heteira: A hold vonzása

A könyv külleme nekem rendkívül vonzó, a borítókép stílusa a kedvenceim közé tartozik. Mégsem emiatt választottam a kötetet. Egyszerűen megörültem a rég nem látott vérfarkasoknak. Talán a Silver sorozat volt az utolsó, évekkel ezelőtt, amikor likantrópokkal találkoztam.
Valamiért nem tudatosult bennem hogy ez egy novelláskötet, ami persze elég egyértelműen következik a fülszövegből, azaz nem árt néha elolvasni a hátlapot.
A novella nekem mindig egy kicsit mostoha műfaj. Nagyon kevés a lehetőség arra, hogy elmélyüljünk, mindig csak egy szeletét mutatja meg a történetnek, túl gyors, túl rövid. Ritka az, hogy egy köteten belül hasonló színvonalúak a novellák, még akkor is, ha a szerző azonos. Így volt ez itt is. Néhány történetet szívesen láttam volna bővebben, akár regényként is, kicsivel több konfliktussal, szereplővel. Ezeket nagyon jó volt olvasni Főként az első novellával, valamint a budapesti fiúkkal voltam így. Volt viszont olyan is, ami túl gyors volt, túl rövid, épp emiatt nem alakultak ki valódi érzelmek. Bennem legalábbis.
Izgalmas volt, ahogy a kötet a vérfarkas témához nyúl. Több ország, sőt földrész mitológiája keveredett a könyvben, de érdekesen, a különböző megközelítések egyáltalán nem oltották ki egymást. Az egyes történetek mind máshol játszódnak, és a területi sajátosságok minden esetben érvényesülnek. Nagyon jó volt, hogy nem egy vérfarkasprototípust épített fel a szerző, hanem sokrétűen és összetetten kezelte ezt a sajátos lényt.
Sok szempontból bátor ez a kötet. Nemcsak amiatt, hogy a szerelmet mindenki által szabadon és előítélet, sőt ítéletmentesen megélhetőnek ábrázolja, de amiatt is, hogy sokféle különböző társadalomkritikát fogalmaz meg. Persze a vérfarkasokra vetítve de mégis, a kiközösítő, félelemkeltő és hatalmával jócskán visszaélő társadalmi elit fájóan ismerős.
A novellák mindegyike erotikus-romantikus volt, és azt kell mondjam, bár különbözőek voltak, a szerző nagyon jól oldotta meg azt, hogy hogyan láttatja a két szereplő közti fizikai kapcsolatot. Ez közeli, és átélhető volt, intenzív, de nem túl sok. Nagyon jól operált az író a leírásokkal, az érzetekkel, és az érzékszervekkel.
Heteira szépen ír, és ez a gyengébb történeteket is a felszínen tartotta. Szívesen olvasnék tőle a témában nagyobb lélegzetvételű műveket, ugyanakkor novellából ennyi bőven sok volt.

Amál P>!
Heteira: A hold vonzása

Imádom a gyönyörű borítókat, van hogy csak azért veszek meg egy könyvet, mert beleszeretek a borítójába. Ezzel a kötettel is így voltam. Aztán elolvastam a fülszöveget és tudtam, hogy jó választás volt, mert szeretem a novellákat és szeretem a különleges lényeket, így a vérfarkasokat is. Nem is csalódtam benne. A könyv tizenegy novellát tartalmaz, de mind más és más szempontból mutatja be a vérfarkasokat. Igazából nem is tudnék kedvencet választani közülük. Nagyon tetszett az írónő stílusa, könnyen olvasható, izgalmas, humoros, fordulatos. Biztos, hogy fogok még olvasni Katitól és ez a könyv is újra olvasós lesz.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Heteira: A hold vonzása

Engem pedig ez a regény vonzott magához!

Imádom a Zafír pöttyös könyveket, az van bennük, amiket én szeretek egy jó fantasy történetben, vér, verejték, sex, szerelem, titkok, ármánykodás… és ezt a regényt is befaltam szőröstül bőröstül.

Amikor megláttam a borítót és megtudtam, hogy vérfarkasos regény érkezik, azonnal akartam, bár témában nem sokat olvastam még. Amikor viszont tudatosult bennem a novellás kötet jelző, kissé elszomorodtam. Szeretem a novellákat, de nekem mindig túl rövidek, mindig úgy érzem, éppen már amikor belelendülök jön a lezárás. Hasonlóan éreztem itt is. Éppen amikor már azt éreztem, mennyire benne vagyok a törtenetben, mennyire imádom, jött a lezárás és ott sírtam „De nekem még több kell!!!”. Igazából mindegyik novellából simán el tudtam volna képzelni egy önálló regényt és egyébként sajnáltam, hogy nem ez történt meg, de azért így is élveztem őket egytől-egyig. Nem tudnék kedvencet választani, hiszen mindegyiket szerettem, mindegyikben volt valami, ami megfogott és amivel tudtam azonosulni.

„Nevetséges azt gondolni, hogy csak azért, mert vérfarkasnak születtél, tökéletes vagy benne. Meg kell ismerned magad. Egyensúlyba hoznod mindkét éned.”

Tímea_Szabó_4>!
Heteira: A hold vonzása

Már a borító leleplezés óta nagyon vártam, hogy a kezembe vehessem a könyvet és olvashassam is. Sosem olvasom még vérfarkasról szóló novellát, így emiatt is izgatott voltam. A borító gyönyörű és nagyon illik a kötethez. A novellák eltérő hosszúságúak, vannak rövidebbek és hosszabbak is. A novellák változatosak, más-más helyszínen játszódnak és a karakterekben is más – más embert ismerhetünk meg. Nehéz lenne kedvencet választani, hiszen szinte valamennyi novella tetszett!
Nagyon újraolvasós a könyv!

raniaki>!

Vérfarkas a szomszédom
Sztori: off
Aranyos volt, humoros, a mitológia része érdekes.
off
Bátor döntés azért olyan sztorit tenni a kötet elejére amiben spoiler de már itt is látszik, hogy kilépünk a klasszik vonyitja-a-holdat amcsi sorozatokból ismert vérfarkaskodásból. Good, good.

Szelídítő
A világa!!! A trauma!!! * chef’s kiss *
Azért tovább lehetett volna még írni egy kicsit, olvastam volna.

Egyensúly
Sztori: off
Első mondat: “Teljesen természetes, ha egy vérfarkas néha nem akar mást, mint üvölteni.” :D
Gördült, tetszett a fizikai rész párhuzama a lelki mellett és hát a belül visító, kívül mogorva karakterek is my jam.

Lunacy
Sztori: off
Ennél a romantikus rész kicsit háttérbe szorult – ugye egyrészt már együtt van a páros, másrészt meg a lány kicsit kívül van az eseményeken egy darabig, mert nem kolléga, hanem a civil életéhez tartozik az elbeszélőnek. És fontos az eljegyzés, de az, hogy emberek halnak meg, és ez tölti ki a főhős gondolatainak jelentős részét (tök érthetően) kicsit másodlagossá teszi az esküvőszervezgetést. De maga a nyomozás tetszett, a végén a tetőponton a jelenet ütős volt.

A tűz ölén
Hangulatnovella szerű, nekem itt határozottan kevés volt a kontextus.
A legvégén jöttem rá, hogy az elbeszélő lány.

Született vezető
Sztori: off
Az egyik kedvencem a kötetben. Az elején nehezen vettem fel a fonalat pár oldaig, hogy most min is stresszelünk pontosan, de utána pörgött, olvastatta magát. A humora kiváló, a sztori követhető és nem markol nagyobbat, mint kellene neki, Matyi pedig a szívem csücske.

PetDet
Sztori: off
Szerintem én ezt az elejétől a végigve vinnyogva röhögve olvastam :D

Úgy szeretlek, majd megeszlek
Sztori: off
Ez volt a kötetben a kedvencem. Tetszett a darkosabb mitológia, a háttérben éles fogakkal lopakodó dráma/trauma, a ritmusa és az, ahogy kiderültek a dolgok, de közben tökéletesen fel voltak vezetve. És hát Oakley <3 My baby <3

T: Amint beléptem ide, úgy éreztem, otthon vagyok.
O: Megadjam a belsőépítész számát, vagy mi?

5**** sign me the f.ck up

Minden finomabb farkasszőrrel
Sztori: off
Én a cím poénját elsőre nem értettem meg :’’’D ami csak azért szomorú mert egyébként minden létező helyen a lakásban macskaszőr van. Mindenhol. Igen, ott is.
Jó volt, tetszettek a viták, de azért Autumn szemszögéből inkább olvastam volna ahogy áll ott szerencsétlen hogy NA VAJON MI A VÁLASZ HM HM DE IZGI MI LEHET.

Én nem félek
Sztori: off
Itt is egy már meglévő kapcsolat átalakulása volt (yey!!), tetszett, hogy bár klasszikabb farkas mítosz volt mögötte, a farkas helyzetével lett rajta csavarintva egy. Ami ennél nem jott be annyira az a nézőpontváltogatás volt, ami tudom, hogy fanficekben bevett, és más novelláknál nem is zavart, itt valamiért mégis azt éreztem, hogy vagy egyik, vagy másik szemszögét olvasnám, de a kettő gyengíti egymást.

Hogy azok ott fent bekaphassák
Sztori: off
Na ez a sztori rátenyerelt a Trump adminisztráció és egy kicsit a menekültválság okozta általános hogy áll épp a világ témára. Persze be van öltöztetve fantasynek, de ott vannak a párhuzamok, a témáját pedig ehhez mérten tisztelettel kezeli, nem markol nagyobbat – nem világmegváltásról meg pátoszos jaj a honatyák c. bullshitről megy a vekergés, – hanem testközelbe hozza az irodában, papíron meghozott döntéseket és egy ember személyes küzdelmével foglalkozik. Meg nyilván ott a romantika is :D Szóval könnyedén fogyasztható, de tartalmas, szuper volt.

Az easter eggek határtalan örömet okoztak, itt vigyorogtam magamnak minden utalásnál :D
off

A borítót nagyon sok ideje próbálom megszeretni. Nem sikerült. A kép és a keret stílusa teljesen üti egymást és hrhrrhrhrhrhrhhnemszeretem. A fülszöveg csak nyomokban fedi ezt a kötetet, és komolyan nem értem, miért szexszel próbálják eladni, és nem a szerző humorával? Mármint persze, lefekszenek benne emberek egymással (oké, alakváltókkal, haladjunk tovább), jók azok a jelenetek, de egyébként nagyon jók a poénok.
De ez ugye a személyes sirámom egyik szólama, hogy izzó szenvedély a seggem, nevettess meg :D Lehet másoknak máshol vannak a prioritásai :D

A kötet egészében tetszett, kirángatott egy csúfos, cirka fél éve tartó olvasási válságból, amiért nagyon hálás vagyok. Minden alkalommal, mikor letettem, már vártam, mikor vehetem fel újra és olvashatom tovább. Ez pedig nagyon régen történt már így velem.

_Vera_>!
Heteira: A hold vonzása

Minden adott volt ahhoz, hogy szeressem a könyvet. A borító csodaszép, rég láttam olyat, ami ennyire tetszene. A novellák elég hosszúak, 30 körüli az átlag oldalszámuk, és ez egy kicsit sok volt nekem. A történetek azzal foglalkoztak, hogy milyen keretek és korlátok között élhetnének a vérfarkasok az emberek között. Leginkább a szexualitáson volt a hangsúly, sok esetben LMBTQ szállal, ami nálam általában működni szokott. Most viszont, hiába volt minden körülmény adott ahhoz, hogy szeressem a könyvet, sok történetet untam, túlzónak éreztem a benne szereplő szexuális feszültséget, pedig utóbbi várható volt a borító alapján. Sajnálom, hogy ennek ilyen kifutása volt.

ASz>!
Heteira: A hold vonzása

Bár mindegyik novellában közös, hogy szexi vérfarkasokról szól, mégis változatosak a történetek, egyáltalán nem találtam egyhangúnak vagy unalmasnak. Kati nagyon szépen építi fel az emberek (vagy éppen alakváltók) között kialakuló vonzalmat.
Néhány dolog, ami kiemelnék:
Több történetben is van explicit óvszerhasználat. Tudom, hogy sokak szerint ez nem szexi, de szerintem nagyon nagyon fontos, és örülök, hogy megjelenik benne.
Konszenzus: igenis derüljön ki, hogy a másik tényleg akarja-e, merüljön fel, hogy ha ivott, akkor nem biztos, hogy tudja, mit csinál, és megbánhatja.
Még ha vannak is nehézségek, mindegyik történetnek reményteli kimenetele van. Jól esett.

baba03 P>!
Heteira: A hold vonzása

A gyönyörű borító egyből felkeltette az érdeklődésemet, az meg hogy vérfarkasos történeteket tartalmaz, csak fokozta. Annak ellenére, hogy minden történet kapcsolódik a farkasokhoz egyáltalán nem volt unalmas, sőt, minden történet igazán egyedi. Voltak hosszabb és rövidebb novellák, voltak, amik a kedvencemmé váltak spoiler és volt olyan is, amik kevésbé nyertek meg maguknak. spoiler Természetesen mint minden novelláskötetnél, itt is azt érzem, hogy voltak olyan történetek, amiket el tudnék viselni regény formájában spoiler, mert ennyi nem volt belőle elég. Összegezve ez egy szuper novelláskötet, nagyon örülök, hogy a polcomon tudhatom.

NovaTime>!
Heteira: A hold vonzása

Őszintén, fogalmam se volt, mi ez, miről szól, onnantól, hogy farkasos, engem megvett.
Pontosan ezért nem számítottam rá, több kis részből áll össze és az elsőnél fogtam a fejem. “Szuper lenne, csak ne legyen sablon, ne, ne, ne!” És nem lett!
Nagyon jó szösszeneteket olvastam, mindenfélét, a megközelítések, a kapcsolatok, a minden hihetetlen színesen adta vissza az egészet.
Pörgettem az oldalakat és faltam az egészet.
Egyértelműen jó választás volt. Köszönöm az élményt.

bsusanne>!
Heteira: A hold vonzása

Nagyszerű novelláskötet, telve érzelmes, megható, szenvedélyes történetekkel, emberi sorsokkal. Tetszett, hogy az írónő felhasználta az adott kultúrkör mítoszait, ami különösen az első novellán és az új-zélandi történeten érezhető. Minden novella tetszett, de az abszolút kedvenceim a Született vezető, a Lunacy és a Vérfarkas a szomszédom voltak. Örültem, hogy két Magyarországon játszódó történet is helyet kapott a kötetben.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a vérfarkasos, természetfeletti és erotikus történeteket.

Könyvmolyocska1 >!

– Jaj, ugye, nem akarod megkérni a kezem? Én még mindig nem hiszek a varázsütésre felbukkanó, tökéletes társban…
– Akkor még egy kicsit bizonygatom neked. Úgy a következő ötven-hatvan évben.
– Csak? És utána mi lesz?
– Utána már elhiszed.

Könyvmolyocska1 >!

Vajon meddig normális, ha egy alfának szüksége van olyan személyekre, akik szorosan ölelik, becézik, megtartják? Normális ez egyáltalán? Vagy az nem normális, ha valaki körül nincs senki, aki ezt megtenné érte?

Könyvmolyocska1 >!

– Azt hittem, továbbléptél. Elindultál felfedezni a világot, és én csak az első lépés voltam. Timoti közel húzta magához a fiút, az ajkára lehelte a választ:
– Nélküled nem megyek semerre.

Könyvmolyocska1 >!

Fenrir nyüszített, és kaparta az ajtót.

Könyvmolyocska1 >!

Nevetséges azt gondolni, hogy csak azért, mert vérfarkasnak születtél, tökéletes vagy benne. Meg kell ismerned magad. Egyensúlyba hoznod mindkét éned. És aki ma itt látott téged, az azt látta, hogy teszel valamit magadért. Ez jó.

Fruzsi2004>!

-Értem, hogy érdekel, de azért ezt finomabban is kifejezhetnéd…

Fruzsi2004>!

Nadine a saját kiáltására ébredt.

Fruzsi2004>!

Teljesen természetes, ha egy vérfarkas néha nem akar mást, csak üvölteni.

Aegnea>!

– Én csak…
Camille megragadta a bőrkabátot, és berántotta Paxtont a lakásba.
Ő halkan mordult egyet, de nem tiltakozott, amikor Camille a nyaka köré fonta a karját, és elégedetten sóhajtott, amikor hozzásimult.
– Te csak benéztél?
– Olyasmi.
– Gyere, nézz még beljebb!

Fruzsi2004>!

Okos dolog egy vargr torkára harapni?