Tel-Aviv ​ostroma 3 csillagozás

Hesh Kestin: Tel-Aviv ostroma

Stephen ​King szerint félelmetesebb regény, mint bármi, amit Stephen King valaha írt.

Irán vezetésével öt arab hadsereg brutális győzelmet arat Izrael ellen, amely megszűnik létezni. Néhány órán belül összegyűjtik és kivégzik a vezetőit , az izraeli hadsereg felmorzsolva, az ország hatmillió zsidó lakosa beszorítva az éhező gettóvá váló Tel-Avivba. Miközben az USA és a Nyugat csak kivár, Izrael ellenségei a teljes lakosság kiirtására készülnek.

A népirtás előestéjén Tel-Aviv egy utolsó kísérletbe fog, hogy megmenekülhessen. Egy izraeli üzletember, egy maffiózó, és egy crossdesser harci pilóta összerak egy merész ellentámadási tervet. Sikerrel járhatnak?

A Tel-Aviv ostroma Amerikában már megjelenése előtt viharokat kavart, az iszlámellenes elfogultsággal vádolt regényt végül a kiadója visszavonta, nem merte kiadni.

Hesh Kestin két évtizedig külföldi tudósítóként dolgozott. Többek közt terrorizmus, fegyverkereskedelem, és kémkedés szerepeltek a témái… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
330 oldal · ISBN: 9786156022080
>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022073

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

colman>!
Hesh Kestin: Tel-Aviv ostroma

Hát, lehetne vitatkozni rajta, bőven. Nem hiszem, hogy maga a téma szokatlan, mivel nem ez lenne az első háború Izrael ellen. Viszont nem hinném, hogy ez olyan könnyen menne, mint ahogy a könyvben le van írva. Annál is inkább, mivel van egy elrettentő erejük, ami a környező orzságoknak nincs – atombomba. S, ha a létük forogna kockán …, hát nem tudom. És, hogy Amerikában nem adták ki, szerintem nem az iszlámellenessége, hanem, hogy kapzsinak, mohónak ábrázolják Őket, az elnökkel az élen. Mint kalandregény, nem olyan rossz, kikapcsolódásnak megfelel.

Toto12>!
Hesh Kestin: Tel-Aviv ostroma

Egy kicsivel többet vártam. Hát nem egy Tom Clancy vagy Larry Bond regény az Ő regényeik sokkal kidolgozottabbak. Ez a történet nem kicsit nagyolt , pörgősnek pörgős gyorsan olvasható szórakoztató de ennyi ! Igazán egy pár hónap múlva nem fogok rá emlékezni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Leon Uris: A királynő törvényszéke
William G. Winkler: A pénzváltó
Steve Berry: A Kolumbusz affér
Dan Brown: Eredet
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Don Winslow: Drogháború
Allen Eskens: Temetni jöttünk…
Tom Clancy: Utolsó parancs
Kristina Ohlsson: Dávidcsillagok