Gyerekes ​gondolatok 11 csillagozás

Önismereti egypercesek szülőknek
Herner Dorka: Gyerekes gondolatok

Bármit ​csináljon is a gyerekem, az biztosan rólam is elárul valamit. Olykor sok mindent. Az ötévesem nem alszik el egyedül – vajon nekem van szükségem az esti összebújásainkra? Zavar, ha unatkozik – vajon én magamat haszontalannak tartom, ha nem halmozom a feladatokat? Számomra az önismeret, saját működésem gyurmázása, izgalmas és hatékony módja annak, hogy gyerekeim viselkedését és közös életünket formáljam. És milyen jó, hogy annyi más módszer és eszköz is létezik! Mert néha nemhogy önmagam boncolgatására nincs erőm, de arra sem, hogy eldöntsem, a szalámis vagy a sonkás pizzát rakjam-e a sütőbe…
Lehet-e hasznos a kiabálás, ártalmas a simogatás, hozhat-e szerethető dolgokat egy betegség, árthatnak-e a jótanácsok? A Gyerekes gondolatok nem bölcs intelmeket osztogat, inkább együttgondolkodásra hív: olyan egypercesek gyűjteménye, amelyek olvasásakor új színben-fényben tűnhetnek fel mindennapjaink, új síkjait láthatjuk meg, és így jelentősen bővíthetjük és hatékonyabbá tehetjük… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szülők könyvtára Jaffa

>!
Jaffa, Budapest, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155715990
>!
Jaffa, Budapest, 2017
230 oldal · ISBN: 9789634753247

Most olvassa 6

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Buday>!
Herner Dorka: Gyerekes gondolatok

Herner Dorka: Gyerekes gondolatok Önismereti egypercesek szülőknek

Előszöris zavart az, hogy nem igazán volt kikapcsolódás, mivel kb. olyan volt, mintha a saját mindennapjainkat olvasnám (pedig csak 3). De erről persze senki nem tehet, másrészt azt se mondhatom, hogy nem jó az időzítés, mert szerintem se előre, se utólag nem lehet igazán belehelyezkedni a témába. Szóval. Volt bennem egy olyan érzés, hogy akár én is írhatnék ilyet, de minek (meg persze nem tudnám úgy megfogalmazni, akkor meg tényleg kár…), ez se mond semmi újat. Persze az okoskodást se fogadnám el:), bár ebbe is megbújt néhány. Végülis kritikus szemmel olvastam, volt, amire bólogattam/egyetértően mosolyogtam, volt, amit ignoráltam. Kicsit zavart az indíttatás is (ebből akart pénzt látni??), de a végére csak kikerekedett, a terápiás célzat rendben van. Én emiatt csinálom a kapcsolódó nevelés féle páros meghallgatást ;)

ribizli>!
Herner Dorka: Gyerekes gondolatok

Herner Dorka: Gyerekes gondolatok Önismereti egypercesek szülőknek

Eleinte úgy éreztem, hogy ez egy komolytalan, apró kiragadott családi pillanatokból álló napló. Aztán ahogy az ember olvassa, rájön, hogy vannak visszatérő, tanító elemei, amelyek alattomosan megbújnak a sorok közt.
Én kismamaként olvastam és nem, ez nem egy tankönyv, amit be kell magolni, mert ha úgy csinálom, ahogy az írónő leírja, akkor jó leszek, hiszen egy öt gyerekes édesanyának működött és működik. Nem, amit ez a könyv ad, azok alapelvek, hozzáállások és ez a lényeg.

Monamoni>!
Herner Dorka: Gyerekes gondolatok

Herner Dorka: Gyerekes gondolatok Önismereti egypercesek szülőknek

Ha két perc van olvasásra, pl. a villamoson utazva két megálló között, akkor érdemes a táskába bedobni. Mint egy csevegésbe belehallgatni két anyuka között – ahol csak az egyik felet halljuk. Ilyesmi benyomásaim voltak, én is tömegközlekedve olvastam, könyvtári példányt.


Népszerű idézetek

imma P>!

Képzeljünk el egy zsiráfot.

(első mondat)

Herner Dorka: Gyerekes gondolatok Önismereti egypercesek szülőknek

9 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Kriszta: Málna mesék
Vajda Zsuzsanna: Az ember és kicsinye
Cziegler Orsolya: Okos gyerekek, gyerekes felnőttek
Kádár Annamária – Kerekes Valéria: Mesepszichológia a gyakorlatban
Thomas Gordon – Noel Burch: Emberi kapcsolatok
Jessica Joelle Alexander – Iben Dissing Sandahl: Gyereknevelés dán módra
L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve
Bácskai Júlia – Fischer Eszter – Mohás Lívia – Vekerdy Tamás: Elszakadás a szülői háztól
Françoise Dolto: Amikor a gyermek megjelenik
Ranschburg Jenő: Szülők lettünk