Hermione ​Granger – Képes kalauz 13 csillagozás

Hermione Granger – Képes kalauz

Hermione Granger szinte soha sem szegi meg a szabályokat – kivéve, természetesen, ha meg kell mentenie barátait és szembe kell szállnia a Sötét Nagyúrral, Voldemorttal. A nyolc Harry Potter film alatt, barátaival, Harry-vel és Ronnal átélt kalandjai során Hermione bölcsességről és bátorságról tesz tanubizonyságot, titokban Százfűlé-főzetet készít, megmenti Sirius Black-et az időnyerő segítségével és megalapítja Dumbledore Seregét.
Éld át újra ezeket a pillanatokat a lányról, aki bebizonyította, hogy a mugli születésűek közül is kikerülhetnek minden idők legtehetségesebb boszorkányai és varázslói.

>!
Kolibri, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155633904

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Hermione Granger – Képes kalauz

Jó volt újra elmerülni a varázslók és boszorkányok világába. Még mindig meg tud döbbenteni ez a történet, hogy hogy lehet ennyire jó.
Hermione mindig s kedvenc karakterem lesz úgy gondolom, hisz hihetetlen mennyire okos és segítőkész. Ilyen karakterrel nem mindig lehet ám találkozni.
Kedvet kaptam újra elővenni a Harry Potter könyveket.

>!
Ferger_Jolcsi P
Hermione Granger – Képes kalauz

Ez a kötet igényesebben lett kiadva, mint a Harry Potter Képes kalauz, nincs tele helyesírási hibákkal, elírásokkal, viszont igazán időrendbe rakhatták volna az oldalakat a fejezeteken belül, mert így eléggé össze van ömlesztve a cselekmény.

>!
gregsys P
Hermione Granger – Képes kalauz

Maga a könyv igényes kivitelezésű – nagyon jó kézbe venni. A képek nagyon jók benne (bár egy-kettő kicsit sötét kép), a szövegeket, ha nem lehetne 3 perc alatt elolvasni, akkor olyanok, mintha ott sem lennének (ráadásul folyton írták, hogy a filmből voltak az idézetek, nekem valahogy máshogy rémlett egyik-másik, mint ahogy le volt írva). Egy gyűjtőnek érdemes, hogy ott legyen a polcán, de azért annál fényévekkel kevesebbért is adhatták volna, mint amennyibe kerül, így az én jézuskám spórolt volna magának :D

>!
Bi_bi_bi
Hermione Granger – Képes kalauz

Hermione olyan számomra, mint Rory a Szívek szállodájából. Örök kedvenc (:
Maga a Képes kalauz rövidke és sokkal inkább eszmei értéke van, mint tartalmi…, de jólesik az embernek találkozni Roxfort világával.

>!
Caledonia_Valley P
Hermione Granger – Képes kalauz

Gyerekes. Ez az első szó, ami eszembe jutott. Minden egyes oldalon hússzor van leírva Hermione neve, mintha értelmi fogyatékosoknak írták volna. Ugyebár a könyv Hermionéről szól, nem kell ezt külön százszor kiemelni. Ezeken felül az idézetek is pontatlanok, nem így hangzottak el, ez is jócskán levon az értékéből. Rengeteg színes képet tartalmaz a filmből, és olyan érzésem volt, hogy ez inkább készült képeskönyvnek, mint információt megosztónak. Ki kellett tölteni az üres helyet némi szöveggel… Nem bánom, hogy nem vettem meg.

>!
Sylvanas_Windrunner 
Hermione Granger – Képes kalauz

A képek egy fokkal jobban tetszettek, mint Harry kötetében, de továbbra is inkább csak emlékeztetőként szolgál, ha már olvastad a Potter könyveket, vagy láttad a filmeket. De azért cuki. :)

>!
Leah
Hermione Granger – Képes kalauz

Kicsit kesze kusza. Még úgyis h „részekre" van bontva.

pl : 1.rész idézet/kép
majd 7. aztán 2. és 5.
Én meg csak nézek h mi van?

>!
Narutofan98
Hermione Granger – Képes kalauz

Egy kis aranyos könyvecske, ami még jobban erősíti bennem azt, hogy végig kellene olvasni az egész sorozatot, még akkor is, ha már szinte az egészet le spoilerezték, már az utolsó film kijövetele után, sőt, mindenhol. De akkor is elakarom olvasni!

>!
Bódizs_Boróka
Hermione Granger – Képes kalauz

Az én kedvenc szereplőm a Harry Potterből Hermione, úgyhogy nagyon örülök, hogy elolvastam. Egy csomó mindent megtudhattam belőle, és szeretem a képes kalauzokat.

>!
AnnaBouk 
Hermione Granger – Képes kalauz

Tulajodonképpen a sorozat összefoglalója Hermione szemszögéből.
Tele van éles, jó képekkel a Harry Potter filmekből.
Rövid, egyszerű mondatok.
Tökéletes arra, hogy átlapozd, hogyha kezd feledésbe merülni Hermionénak egyes cselekedetei.
Egyszerű, velős, és színes!
Hermione rajongóknak érdemes belekukkantani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Harry Potter – Képes kalauz
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Angie Sage: Mágia
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Diana Wynne Jones: A másik palota
Dugald A. Steer: Varázslástan – Merlin titkai
John Stephens: A tűz krónikája
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola
Nyulász Péter: Helka
L. Frank Baum: Óz Smaragdvárosa