Polli a doktor bácsinál 10 csillagozás

Egy mesekönyv óvodásoknak és kisiskolásoknak.
Polli egy vidám kisegér, akinek egyik nap megfájdult a torka. Anyukája úgy döntött elviszi őt a doktor bácsihoz.
Ennek bizony nem nagyon örült Polli, de nem volt mit tenni.
Dr. Cin rendelőjéhez érve összefutottak barátnőjével Mollival, aki éppen a doktor bácsitól jött ki.
Molli egy varázslatos tárgyat mutatott Pollinak, aki ettől a pillanattól kezdve csak arra tudott gondolni.
Nagyon várta már, hogy ő legyen a következő, akit a doktor bácsi szólít.
A vizsgálat során megismerkedett sok-sok játékos mondókával.
Hogyan működik a lázmérő,
hogyan kukkant bele a torkodba a bátor spatula,
mi az a csoda mikrofon ami a doktor bácsi nyakában lóg…
A vizsgálat végén pedig megkapta azt a bizonyos tárgyat, amit Molli kezében látott.
De kisegerünk története itt még nem ér véget.
Egérpapa este varázsversikét tanított neki a szuriról.
Elmesélte az Ő kis… (tovább)
Eredeti megjelenés éve: 2017
A következő kiadói sorozatban jelent meg: AnyaMesélj Könyvek Angry Cat

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál 83% avagy egy kisegér vidám gyógyulása
Tágabb értelemben bemutatja az orvosi rendelő működését, szűkebb értelemben azt, hogy egy egérgyerek simán zsarolható egy spatulával. Érdekes mese, és nagyon sokrétűen bemutatja a gyerekorvosi látogatást, egy betegség tüneteit és kezelését, kitér az injekciókra, vannak benne versikék is. Színes, szagos, ahogy egy ismerősöm mondaná. Nekem tetszett.

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál 83% avagy egy kisegér vidám gyógyulása
Egy mesekönyv, aminek a segítségével megtudhatják a gyerekek, hogy mi is történik a doktor bácsinál. Így már talán nem is tűnik annyira félelmetesnek. Tetszettek a kis versikék is. A rajzok is hozzátettek a történethez. Kedves és hasznos könyvecske.

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál 83% avagy egy kisegér vidám gyógyulása
Tulajdonképpen nem rossz. Aranyosan, szájbarágósan felkészíti a gyerekeket az orvosi vizsgálatokra, némi ismételgethető kecskerímekkel oldja a feszültséget is. A rajzok nekem nem tetszettek, de alapjáraton utálom az egereket szerintem aki egeres mesét ír vagy néz vagy szeret, az nem takarított még végig egy lakást igazi egerek igazi kártételei után… Szóval én nem ezt adnám a gyerek kezébe orvosi vizsgálat előtt, de simán el tudnám képzelni, hogy kint van a gyerekorvosi várókban, és a gyerekek lapozgathatják. Jó is lenne, ha lenne ilyen.

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál 83% avagy egy kisegér vidám gyógyulása
A gyermekek doktorok okozta félelmei ellen jó lehet ez a könyv. A rajzok viszont néha eléggé creepyk.

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál 83% avagy egy kisegér vidám gyógyulása
Bátorító mese az orvoshoz menéshez, vizsgálatokhoz. A versbetétek, a döcögős rímek ellenére tetszettek. Kedvesen mutatja be a könyv a különböző vizsgálatokat általuk. Eszembe is jutott, milyen jó lenne, ha ezekkel a rímes sorokkal néznének torkot, hallgatnának mellkast az orvosok az osztályon, ahol dolgozom. A szerző a fogászatot is belerejtette a mesébe, egérpapa versikéjén keresztül. Szerintem aranyos volt.
Az illusztrációk nem tetszhettek maradéktalanul. Helyenként egérmama arca inkább gonoszra sikeredett, mint kedvesre. Viszont az egeres mamusz a lábán… Aranyos nagyon!
A könyv végén reklámozza magát egy fülész orvos, ami nekem nem tetszett. Szerintem nem való egy mesekönyvbe!

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál 83% avagy egy kisegér vidám gyógyulása
Hát…nyilván nem én, 33 éves anyuka vagyok a célközönség, de: a rímek (illetve nem-rímek) nagyon zavartak és egérmama arckifejezése több helyen inkább ijesztő volt.
Egyébként az alapötlet jó, de nekünk betegség témában a beteg Boribon volt a társunk, és szerencsére egyik fiú sem félt az orvostól. 4 és 7 évesek, a kicsinek a nyáron vették ki az orrmanduláját: egy pisszenés nélkül tűrte a vérvételt (azt mondták neki a nővérkék, hogy szúnyog csípi meg és végig beszélgettek vele, hogy tereljék a figyelmét), és műtét előtt sem sírt a szuritól.