Remény ​I-II. (Remény 1.) 27 csillagozás

Herman Wouk: Remény I-II.

A Remény négy izraeli katonatiszt története és asszonyaiké, akiket szeretnek. A bécsi születésű, kulturált Zev Baraké; a vallásos, vakmerő vadászpilótáé, Benny Luriáé a keserűen gunyoros és titokzatos mosszados Sam Pasternáké és a Don Kisote becenévre hallgató, egyáltalán nem „búsképű” katowicei menekülté, aki öszvérháton érkezik első izraeli csatájába, majd az évek során magas rangra emelkedik. Három emlékezetes izraeli nőalak mellett, egy amerikai CIA tisztviselő okosan elragadó leányi formálja meg a szerző a főhősök finoman szövődő szerelmi történetében. S mindehhez az Izraeli Függetlenség Háború és a Hatnapos Háború fordulatos, izgalmas eseményei nyújtják a hiteles hátteret, amelyekből elénk tárul egy maroknyi nép harca a túlélésért. Századunk egyik legsikeresebb írója új remeke, az amerikai kiadással egyidőben, két kötetben kerül a magyar olvasóhoz.

Remény – Hatikva címmel is megjelent.

Eredeti cím: The Hope

Új Esély, 1993
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637828214 · Fordította: Tótisz András

Diszi>!
Herman Wouk: Remény I-II.

Szerintem letehetetlen, de nem antiszemitáknak való! :) Nekem nagyon tetszett!

siors>!
Herman Wouk: Remény I-II.

Egy olyan történelmi regény, mely úgy hozza közel Izrael Állam születését és annak örömmel és háborúkkal tagolt hétköznapjait, hogy közben emberi kapcsolatokról, családokról, barátságokról beszél. Egy korszak, egy nép, a kulturális sokszínűség történetét írta meg Wouk, mely számomra egyszerre volt szívszorító és megható pillanatokkal teli.

semmilyen P>!
Herman Wouk: Remény I-II.

Ez a könyv nagyszerűn leírja Izrael történetét a zsidó állam kialakulásától egészen Entebbe-ig. Végig megy a történeten több szerelmi szál is, ami természetesen emberivé és nagyon romantikussá is teszi az egészet. Nagyszerű és letehetetlen könyv. A történelmi tényekhez végig hű az író. Nagyszerű az a rész is, amikor az ENSZ-ben történő szavazás hátteréről ír. Érdekes az egész ország világpolitikához való tartozása.

sarruken>!
Herman Wouk: Remény I-II.

Végig rettenetesen lebilincselő izgalmas regény, némi szappanoperás beütéssel a szereplők közti interakcióknak köszönhetően.

Remény sorozat · Összehasonlítás