A ​lefékezett jólét 0 csillagozás

Újjáépítés, növekedés és struktúraváltás a világgazdaságban (1945-1980)
Herman van der Wee: A lefékezett jólét

A ​neves belga gazdaságtörténész a háború utáni közel négy évtized világgazdaság-történetét foglalja össze. Vállalkozása óriási, hiszen a vizsgált korszak igen bonyolult, az események rendkívüli gyorsasággal követik egymást, a világ gazdaságának szerkezete többet változott az elmúlt negyven esztendőben, mint az előző évszázadok során.
Herman van der Wee nemcsak pontos eseménytörténetet ad, hanem rendszerez és értékel is. A könyv első részében az 1945–1980 közötti fejlődés eredményeit mutatja be: hogyan követi a háborús gazdálkodás felszámolását és az újjáépítési folyamatot az 50-es-60-as években a jóléti társadalom, mi volt az oka a 70-es évek stagnációjának, sikerült-e ezt a folyamatot megállítani.
A szerző csak azokkal az országokkal foglalkozik részletesen, amelyek a háború utáni időszakban döntő szerepet játszottak a világgazdaságban, így elsősorban Nyugat-Európa, Észak-Amerika ipari országaival és Japánnal. A világgazdaság többi részének történetére csak annyiban… (tovább)

>!
Közgazdasági és Jogi, Budapest, 1986
508 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632215648 · Fordította: Kovács András

Hasonló könyvek címkék alapján

Drábik János: Uzsoracivilizáció
D. I. Kosztyuhin: A mai világpiac
Bácskai Tamás – Huszti Ernő – Simon Péterné: A pénz a kaori kagylótól az euróig
Inotai András: Az NSZK a változó világgazdaságban
Kiss Balázs: Világgazdaság-elméletek
Bassa Zoltán – Buzás Sándor – Ludvig Zsuzsa – Majoros Pál – Székely-Doby András – Szigetvári Tamás: Világgazdasági régiók
Háy László: A megváltozott világgazdaság
Michael Lewis: A nagy dobás
Jean Ziegler: A szégyen birodalma
Drábik János: Világzsákutca