Az ​aranyollós rák (Tintin kalandjai 9.) 13 csillagozás

Hergé: Az aranyollós rák

Tintin, a riporterfiú, izgalmas, különös és meghökkentő kalandokba keveredik bármerre is jár! Egy rejtélyesen vízbe fulladt matróz zsebében hamis húszfrankosokat találnak és egy cetlit egy hajó nevével. Tintinnek levelet hoz egy ismeretlen japán, de mielőtt átadhatná, elrabolják a férfit. Tintin ismét egy izgalmas esettel találja magát szemben, amelynek kinyomozása nem tűrhet halasztást.

Eredeti cím: Le Crabe aux pinces d'or

Eredeti megjelenés éve: 1941

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2010
62 oldal · ISBN: 9789636294502 · Fordította: Luca Anna · Illusztrálta: Hergé
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 1994
62 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638047992 · Illusztrálta: Hergé

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
Hergé: Az aranyollós rák

Angolul olvastam, de úgy nincs fent a molyon, úgyhogy magyarul jelöltem le. Az irodából hoztam el. Alig pár képregényt olvastam el életemben, de úgy voltam vele, hogy akkor ezt most megnézem, hogy milyen. Továbbra is úgy vagyok vele, hogyha lehet választani a képregény és a könyv között, akkor a könyv nyer. Attól még ez is érdekes volt, talán az újdonság varázsa adta, hogy el tudtam fogadni azt az ezerféle kalandot, ami a szereplőket érte. Az alkoholista kapitány elég veszélyessé tudott válni, viszont így a humor forrása is lett. Jól beleválasztottam, most néztem, hogy ez már a 9. kötet, de azt hiszem így is érthető volt, persze biztosan gazdagabb lehetett volna az értelmezése, ha ismerem már a szereplők más kalandjait is. A képi világa jó volt. Összességében 4 csillag lett.

Ibanez P>!
Hergé: Az aranyollós rák

Második Tintinem, hoppá kissé megkevertem a pár nálam lévő részt, szóval ebben a részben tűnik fel először a kapitány alakja. Egyébként szerintem ő a leghumorosabb az egészben, mármint nem a figurája, hanem amiket üvöltözik, az szerintem haláli :-D Mondjuk ismét az, hogy sokadjára issza le magát és töri össze a járművet – sodorja veszélybe a többieket, ééééés senki se kötözi mondjuk le, vagy ilyesmi (pl. a repülőn, mert azért az előtt már volt előélete), szemforgatásra ad okot… :-D De ez a rész jobb volt, mint a kristálygömbös.

amanda888 P>!
Hergé: Az aranyollós rák

Sokkal jobb volt, mint az előzőleg olvasott Hergé: A fáraó szivarjai. Itt is lépten nyomon történt valami, de hál' Istennek nem ezerszeres sebességgel. Így kaptunk egy történetet is, nem csak események láncolatát.
A másik ok, amiért ezt a könyvet választottam (és nem sorrendben haladtam tovább), az Haddock kapitány. Ő a kedvencem, nagyon feldobja a történeteket, főleg amikor szentségel: karburátor, giroszkóp, kolorádóbogarak, ektoplazmák, gofrisütők, csupasztalpúak, trogloditák, nugátfalók…stb. :-D Bárcsak nekem is ilyenek jutnának eszembe, amikor mérges vagyok… :-D


A sorozat következő kötete

Tintin kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: Az Eiffel-torony titka
Geronimo Stilton: A bűzösen bűzlő vulkán különös esete
Somogyi György: A Burok-völgy árnyai
Mark Twain – Cs. Horváth Tibor: Tom Sawyer kalandjai és Szalonta falai
Tom Olsson: Starshine Legacy 2.
Tom Olsson: Starshine Legacy 1.
Tea Stilton: A szentjánosbogarak klubjának győzelme
Hannes Hegen: Digedagék Amerikában
Marosi László – Verebics János: Bucó, Szetti, Tacsi – Budavári kaland
Luigi Garlando: Fontos döntés