A ​törött fül (Tintin kalandjai 6.) 18 csillagozás

Hergé: A törött fül

Tintin, a riporterfiú, izgalmas, különös és meghökkentő kalandokba keveredik bármerre is jár!

Ebben a könyvben Tintin megfejti egy különös csonka szobor titkát, megtudhatjuk, kik is azok az arumbayák… De hogy kerül a képbe egy papagáj?

Tintin a világ minden pontján megfordul, és a lehető legkülönösebb rejtélyeket is sikerül megfejtenie! Te is tarts vele!

Eredeti megjelenés éve: 1937

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
62 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636288709 · Fordította: Luca Anna · Illusztrálta: Hergé

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Emerson>!
Hergé: A törött fül

Most már egészen biztos vagyok benne, hogy Fidel Castro régen Tintint olvasott. Hergé hiába talált ki mindenféle kacifántos nevű dél-amerikai államot, azért nagyjából mindenkinek beugorhatott, hogy Kubáról van szó… Halomra lőtték egymást az emberek, mindenki az éppen aktuális hatalomnak dolgozott, majd secperc alatt lázadóvá vált, volt itt terrorista, korrupt politikus, mindent megkaparintani akaró olaj vállalat, fegyverkereskedelem, öhm, mit hagytam ki? Állatkínzás! Az is volt. Szegény Milo…
Hát ez durva volt! Hm… hol a következő kötet? :-)

9 hozzászólás
Zizu P>!
Hergé: A törött fül

Nem volt rossz. Jellegzetes rajzok, amik szerencsére az egész sorozatban változatlanok, és izgalmas történetek. Számomra helyenként egy kicsit túl agresszívak volt a jelenetek, főleg, hogy elvileg gyerekeknek készültek. Nem értem, hogy miért kell Tintint állandóan bántani még akkor is, ha ő a főszereplő és ez viszi előre a történetet. Akkor is.
Imádom Milut, de a kapitányt hiányoltam a sztoriból.

Radics_Végh_Ivett>!
Hergé: A törött fül

Ez volt az első Tintin képregény amit olvastam. Nem tetszett, remélem a többi jobb lesz. Kusza az egész. Elvileg nyomoz, de csak a véletlenek furcsa összejátszása miatt tudja lebuktatni a cselszövőket. A két Dupont azért vicces… De azt sem értem miért van egy gyerekkönyvbe terrorizmus, korrupció..

1 hozzászólás
iamqki>!
Hergé: A törött fül

Első Tintin képregényem, a rajzfilmsorozatot viszont már láttam. Jól szórakoztam rajta, lekötött arra a fél órára, amíg olvastam. Egy csillag mínusz azért, mert a vége kicsit kusza, összecsapott volt. Kedvenc mellékszereplőm Diaz, igaz, nincs sok szerepe, de én minden megmozdulásán nagyokat vigyorogtam. :D

Róka P>!
Hergé: A törött fül

Egész jó volt. Néha csak kapkodtam a fejem, hogy mi történik, mert sokszor hihetetlenül gyorsan történtek az események; fordulatokban gazdag történet volt ez, az egyszer biztos.

Nicoleee>!
Hergé: A törött fül

Ez volt az első Tintin képregény amit olvastam, bár egy filmet korábban már láttam, szóval nem volt a számomra teljesen ismeretlen. Egész jól szórakoztam a képregény olvasása közben. Picit lassan haladtam, néhol nagyon erőszakos volt az én ízlésemnek. De a történet gyorsan haladt, és jól lefoglaltak az események.


Népszerű idézetek

Róka P>!

Ha agyonlövik az embert, azon is csak túl kell esni valahogy, nem?… Fölösleges tragikusan felfogni.

21. oldal


A sorozat következő kötete

Tintin kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: Az Eiffel-torony titka
Geronimo Stilton: A bűzösen bűzlő vulkán különös esete
Somogyi György: A Burok-völgy árnyai
Mark Twain – Cs. Horváth Tibor: Tom Sawyer kalandjai és Szalonta falai
Tom Olsson: Starshine Legacy 2.
Tom Olsson: Starshine Legacy 1.
Tea Stilton: A szentjánosbogarak klubjának győzelme
Hannes Hegen: Digedagék Amerikában
Marosi László – Verebics János: Bucó, Szetti, Tacsi – Budavári kaland
Luigi Garlando: Fontos döntés