A ​Fekete-sziget (Tintin kalandjai 7.) 19 csillagozás

Hergé: A Fekete-sziget

Tintin, a riporter fiú, izgalmas, különös és meghökkentő kalandokba keveredik bármerre is jár! Különleges szörny tanyázik a Fekete-szigeten lévő romok között. Eddig még senkifia vissza nem tért onnan – állítják a kis skót falu lakói. Ám Tintint sem megtéveszteni, sem megfélemlíteni nem lehet. Egy felségjelzés nélküli repülő nyomai ugyanis oda vezetnek. A világ minden pontján megfordul, és a lehető legkülönösebb rejtélyeket is sikerül megfejtenie! Te is tarts vele!

Eredeti megjelenés éve: 1937

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
62 oldal · ISBN: 9789636288716 · Fordította: Luca Anna · Illusztrálta: Hergé

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Hergé: A Fekete-sziget

Érdekes és izgalmas felvetés volt a sziget és a sziget spoiler is. A történet jól és könnyen olvasható, izgalmas és kalandos tud maradni, miközben újabb és újabb helyszíneket járunk be. Eddig a három történet közül, amit olvastam, ezt tetszett a legjobban.

zamil>!
Hergé: A Fekete-sziget

Ismét egy Tintin és ismét egy jól sikerült darab. Talán a történet egy kicsit gyengébb, talán az a gorillás rész nem kellett volna, de ettől még szerethető kis képregény ez is.

Vladi>!
Hergé: A Fekete-sziget

Még szerencse, hogy a múltkori borzalmas Tintin nem vette el a kedvünket örökre ettől a sorozattól, mert ezen remekül szórakoztunk a gyerekkel, végig akciódús és vicces volt. Ugyanakkor én ezt inkább csak tíz évtől ajánlanám, mert sok verekedés és lövöldözés is van benne.

Emerson>!
Hergé: A Fekete-sziget

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Tintint oldalanként ötször meg akarták ölni… nem tudom hányszor hagyta el a kórházat saját felelősségre, de vártam valami tragikus képkockát, ahol agyi ödémával vízszintesben fetreng és Milo nyüszít mellette. Na, ilyen nem volt. Nem mintha csalódott lennék, de azért ne csináljunk már valami Marvel hőst Tintinből. vagy lehet, hogy róla mintázták Wolverine-t?

3 hozzászólás
amanda888 P>!
Hergé: A Fekete-sziget

Sajnos ez ugyanolyan katyvaszos volt nekem, mint A titokzatos csillag, minden oldalon újabb és újabb „kaland”. Tudom, hogy ez csak egy mese, de néha annyira logikátlan, teljesen képtelen dolgok történnek, hogy az embernek füstölni kezd az agya. Nagyon igaz, hogy a kevesebb néha több… Kevesebb véletlenszerű esemény, több eredeti ötlet… Jobb történet…

Zizu P>!
Hergé: A Fekete-sziget

Ebben egy kicsit több volt az erőszak mint az előzőben. Mindegy, legalább vér nem folyt. Tetszett, hogy angol környezetbe volt ültetve a történet. A rendőrök tipikusan angolok voltak. Mintha csak egy Agatha Christie-t olvasott volna az ember. Imádom ezekben a sztorikban a Dupont-fivéreket. Nagyon viccesek. Igaz ami igaz, részeg kutyát sem láttam még soha :D
Ebből is hiányoltam a kapitányt. Tintin viszont remekül helyt állt, mit mindig. Jöhet a következő kalandjuk.

Radics_Végh_Ivett>!
Hergé: A Fekete-sziget

Ez a Tintin nagyon nem az én világom. Gyerekeknek biztos jó, de nekem valahogy zavaros. Nem értem ezt a sok súlyosnak tűnő sérülést, főleg hogy tulajdonképpen nem lesz tőle baja. Miért jó ha a gyerek azt olvassa, hogy a kórházból bármikor kijöhet… Még mindig azt mondom, hogy az alapötlet jó, de lehet nem képregénynek kellene lennie.

Pixelhiba>!
Hergé: A Fekete-sziget

Nincs ezzel nagy baj, csak ez az, amire én azt mondom, hogy fiúknak való, mert túlságosan nyomozós-követős-kémkedős-settenkedős-verekedős, ahol komolyan nincs egy olyan oldal, ahol fejbe ne vernének valakit, szóval agresszív a maga módján nagyon. :D


A sorozat következő kötete

Tintin kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: Az Eiffel-torony titka
Geronimo Stilton: A bűzösen bűzlő vulkán különös esete
Somogyi György: A Burok-völgy árnyai
Mark Twain – Cs. Horváth Tibor: Tom Sawyer kalandjai és Szalonta falai
Tom Olsson: Starshine Legacy 2.
Tom Olsson: Starshine Legacy 1.
Tea Stilton: A szentjánosbogarak klubjának győzelme
Hannes Hegen: Digedagék Amerikában
Marosi László – Verebics János: Bucó, Szetti, Tacsi – Budavári kaland
Luigi Garlando: Fontos döntés